Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Si daca cineva ar veni sa iti raneasca familia sau pe tine insuti, atunci nu iti faci dreptate?

Nadya, dar nu discutam aici despre strainii care vor sa faca rau unei familii. Discutam despre 'dreptatea' pe care voi declarati ca sunteti gata sa o faceti in sanul propriei familii.

Si acuma depinde ce intelegi prin raul pe care vrea sa vi-l faca un strain. Daca raul asta e faptul ca nu e de acord cu ce zice Mohamed si vreti sa faceti dreptate...nu stiu...nu-mi suna bine.

quote:
Si parinti mei, mai ales mama, n-a stiut daca exist vreo 3 ani, m-au renegat cand am ales Islamul? si acum ea vine cu codita intre picioare si ma intreaba de islam si ma suna si imi pune intrebari...

Daca mama ta te-a renegat cand ai ales islamul, e alegerea dansei. Religia crestina nu ne indeamna sa ne renegam copiii.
Si, nu stiu cum sa spun, dar sa vorbesti la modul asta despre mama ta, ca "vine cu codita intre picioare", mi se pare tare nepotrivit .

quote:
Dar de Profetul Noah, care si-a renegat propriul fiu, pentru religia, si era PROFET, de ce nu as facea eu care sunt un simplu trecator in aceasta viata?

Nadya, in primul rand, tu nu esti profet. Sau, daca esti, nu ne-ai declarat-o inca .
Iar daca un profet (care e cineva special) a ales sa faca asta, nu inseamna ca si tu vei face alegerea corecta.
In al doilea rand, de unde stii ca ceea ce a facut Noah este placut in ochii lui Dumnezeu? In Biblie avem o gramada de exemple negative si o gramada de 'asa nu!'.

Si Crinuta are dreptate: noua nu ne-a zis Dumnezeu sa ne facem singuri dreptate. Si ma indoiesc sincer ca avem capacitatea de a face dreptate. Dreptate adevarata, nu ceea ce credem noi ca e drept.
Practic, voi va asemuiti cu Dumnezeu si credeti ca puteti face dreptate.

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:

Si dupa parerea ta cum ar trebui pedepsit cel care vine si omoara o familie, pe timp de noapte si aduce acuzatii nefondate? ca li sa parut ceva suspicios!

----------
“The greatest crimes, the greatest “sin” of Mohammed in the eyes of Christian West is that he did not allow himself to be slaughtered, to be “crucified” by his enemies. He only defended himself, his family and his followers; and finally vanquished his enemies. Mohammed’s success is the Christians’ gall of disappointment… He did not believe in any vicarious sacrifices for the sins of others.”
Author: Edward Gibbon
Book Reference: Decline and Fall of the Roman Empire

Zic si eu, poate ar trebui sa-l pedepseasca Dumnezeu, intii? Daca El este drept, poate ca ar trebui sa avem incredere in dreptatea Lui? Adica ...sa nu i-o luam inainte cu pedeapsa, poate ca El are pedeapsa pregatita, la momentul oportun?
Tu cam la ce te-ai gindit?
Cam cum l-ai pedepsi pe acela care vine si omoara o familie, pe timp de noapte (si aduce acuzatii nefondate?)

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by NADYA

Si daca cineva ar veni sa iti raneasca familia sau pe tine insuti, atunci nu iti faci dreptate?

Adica sa ma duc eu sa imi fac singura dreptate??? NU!!! Imi caut dreptatea prin intermediul organelor competente, nicidecum cum ma taie capul...

quote:

Si parinti mei, mai ales mama, n-a stiut daca exist vreo 3 ani, m-au renegat cand am ales Islamul? si acum ea vine cu codita intre picioare si ma intreaba de islam si ma suna si imi pune intrebari...

Asta inseamna Iubire si mai ales ca te-a iertat!! Nicidecum ca va purta "manie" in suflet. Te iubeste atat de mult incat isi doreste sa accepte ca tu esti fericita asa. Si vrea sa te inteleaga. daca mama ta ar fi fost musulmanca si te-ai fi convertit la alta religie, oricat de multa dragoste ti-ar fi purtat, ar fi putut sa te sune si sa-ti puna intrebari?? Ar fi fost permis?? Si inca o intrebare... Cum te-ai simtit in cei 3 ani??

Mergi la inceput

quote:

Asta inseamna Iubire si mai ales ca te-a iertat!! Nicidecum ca va purta "manie" in suflet. Te iubeste atat de mult incat isi doreste sa accepte ca tu esti fericita asa. Si vrea sa te inteleaga.

Liliac, !

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by denizel
Religia crestina nu ne indeamna sa ne renegam copiii.

(6) De te va indemna in taina fratele tau, fiul tatalui tau, sau fiul mamei tale, sau fiul tau, sau fiica ta, sau femeia de la sanul tau, sau prietenul tau care este pentru tine ca sufletul tau, zicand: Haidem sa slujim altor dumnezei, pe care tu si parintii tai nu i-ati stiut,
(7) Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc imprejurul tau, aproape sau departe de tine, de la un capat pana la celalalt al pamintului,
(8) Sa nu te invoiesti cu ei, nici sa-i asculti; sa nu-i crute ochii tai, sa nu-ti fie mila de ei, nici sa-i ascunzi;
(9) Ci ucide-i; mana ta sa fie inaintea tuturor asupra lor, ca sa-i ucida, si apoi sa urmeze mainile tot poporul.
(10) Sa-i ucizi cu pietre pana la moarte, ca au incercat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamintul Egiptului si din casa robiei."

Nu acu sincer sincer, sint singurul de aici care a citit Biblia???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NADYA spune:

quote:

quote:

Nadya, dar nu discutam aici despre strainii care vor sa faca rau unei familii. Discutam despre 'dreptatea' pe care voi declarati ca sunteti gata sa o faceti in sanul propriei familii.
Pai daca un membru al familiei ar veni si ar zice peste noapte ca nu-i mai place crestinismul si vrea sa aleaga judaisnul sau bhudismul, sau sa fie homosexual, banuiesc ca nu ar pica bine, si l-ai intreba si ai discuta cu el/ea ce il/o face sa afirme astfel de chestii, ai cere argumente.

Si acuma depinde ce intelegi prin raul pe care vrea sa vi-l faca un strain. Daca raul asta e faptul ca nu e de acord cu ce zice Mohamed si vreti sa faceti dreptate...nu stiu...nu-mi suna bine.

quote:

Daca mama ta te-a renegat cand ai ales islamul, e alegerea dansei. Religia crestina nu ne indeamna sa ne renegam copiii.
Si, nu stiu cum sa spun, dar sa vorbesti la modul asta despre mama ta, ca "vine cu codita intre picioare", mi se pare tare nepotrivit .
Ce am vrut sa zic de fapt a fost , ca mama mea vine cu parere de rau pentru felul in care ca comportat cu mine, pentru felul in care mi-a vorbit.
quote:
Dar de Profetul Noah, care si-a renegat propriul fiu, pentru religia, si era PROFET, de ce nu as facea eu care sunt un simplu trecator in aceasta viata?

Nadya, in primul rand, tu nu esti profet. Sau, daca esti, nu ne-ai declarat-o inca .
Iar daca un profet (care e cineva special) a ales sa faca asta, nu inseamna ca si tu vei face alegerea corecta.
In al doilea rand, de unde stii ca ceea ce a facut Noah este placut in ochii lui Dumnezeu?
Faptul ca a ales religia peste familia lui, peste viata pe care o avea?hm... In Biblie avem o gramada de exemple negative si o gramada de 'asa nu!'.

Si Crinuta are dreptate: noua nu ne-a zis Dumnezeu sa ne facem singuri dreptate. Si ma indoiesc sincer ca avem capacitatea de a face dreptate. Dreptate adevarata, nu ceea ce credem noi ca e drept.
Practic, voi va asemuiti cu Dumnezeu si credeti ca puteti face dreptate.
Asta arata ce inseamna familia pentru noi, familia in Islam. Si daca Dumnezeu, te-ar intreba in Ziua Judecatii, de ce nu ti-ai aparat familia, sau de ce nu ai facut dreptate? ce vei raspunde...ca stii , nu sunt in masura sa o fac!

----------
“The greatest crimes, the greatest “sin” of Mohammed in the eyes of Christian West is that he did not allow himself to be slaughtered, to be “crucified” by his enemies. He only defended himself, his family and his followers; and finally vanquished his enemies. Mohammed’s success is the Christians’ gall of disappointment… He did not believe in any vicarious sacrifices for the sins of others.”

Mergi la inceput

quote:

quote:

Asta inseamna Iubire si mai ales ca te-a iertat!! Nicidecum ca va purta "manie" in suflet. Te iubeste atat de mult incat isi doreste sa accepte ca tu esti fericita asa. Si vrea sa te inteleaga.

Liliac, !

Pentru ce ma iertat, ca am raspuns la telefon cand a suna prima data dupa 3 ani, si si-a cerut iertare?

----------

Mergi la inceput

Tocmai ce am trimis Adelei un pm. E cazul sa-ti trimit si tie, Xeno?
Chear esti interesat?

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:

Liliac, !

Pentru ce ma iertat, ca am raspuns la telefon cand a suna prima data dupa 3 ani, si si-a cerut iertare?

----------

Nadya, te-a iertat pentru o chestie pe care tu nu ai ierta-o copilului tau. Mama ta este o persoana deosebita, sa stii. Nu mai pastra resentimente fata de dansa. E pacat! :-)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by liliac1

quote:

Adica sa ma duc eu sa imi fac singura dreptate??? NU!!! Imi caut dreptatea prin intermediul organelor competente, nicidecum cum ma taie capul...

quote:

Asta inseamna Iubire si mai ales ca te-a iertat!! Nicidecum ca va purta "manie" in suflet. Te iubeste atat de mult incat isi doreste sa accepte ca tu esti fericita asa. Si vrea sa te inteleaga. daca mama ta ar fi fost musulmanca si te-ai fi convertit la alta religie, oricat de multa dragoste ti-ar fi purtat, ar fi putut sa te sune si sa-ti puna intrebari?? Da, normal, ca doar nu imi cad galoanele sa port o conversatie , sa rapsund la intrebi, in masura cunostintelor mele. Ar fi fost permis?? de ce nu? Si inca o intrebare... Cum te-ai simtit in cei 3 ani?? Bine, ca am accepta ca fiind destinul meu. L-am lasat pe Dumnezeu sa o aduca inapoi in viata mea. De fapt, acuma avem mai multe certuri in legatura cu conceptiile mele despre viata si religie decat inainte.
Inainte de a merge mai departe vreau sa fac o afirmatie pe care putine din prietenele mele si putine din persoanele care ma cunosc o stiu....mama mea cand sa casatorit cu tatal meu, a convertit de la ortodoxism la catolicism, si apoi sa intors la ortodoxism si acum nu mai crede in nimk...stiti ce mi-a spus ultima data...ca noi oameni suntem cloni ai extraterestrilor. Va jur, nu va mint. Nu am nimk de castigat. Nici macar nu mai crede in religie...eu ce ar trebui sa fac sa o scot complet din viata mea, si apoi sa traiesc toata viata mea cu renuscari, ca daca as fii vorbit cu ea lucrurile ar fii fost altfel...

----------

Mergi la inceput