Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Stie cineva de ce nu mai posteaza Conchita?

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Crinuta, pai desigur ca Dumnezeu este drept. Dar asta nu inseamna ca din Vechiul Testament nu reiese si ca Dumnezeu e bun :-)
Poate ca unii oameni percep mai bine bunatatea lui Dumnezeu dupa ce au facut cunostinta cu Isus. Dar...Isus e Dumnezeu, Dumnezeul din Vechiul Testament :-)

Si eu nu sunt de acord ca Isus, adica Dumnezeul Vechiului Testament, a dat o noua lege. Legea e aceeasi, inclusiv cea a iubirii! :-) Dumnezeu se contrazice oare?

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NADYA spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Daniela, good point, bravo.
Asta este iar o mare diferenta intre islam si crestinism.
Nu am auzit niciodata vreun musulman sa vorbeasca despre Dumnezeu cu afectiune, sau sa I se adreseze cu " Tata".
Ei repeta mereu ca Dumnezeu este drept, atotputernic, atotstiutor, ii rasplateste pe cei buni si ii pedepseste pe cei necredinciosi.
Ba chiar se specifica in detalii cum vor suferi in iad.

In crestinism Dumnezeu este perceput ca un Tata iubitor, Creatorul nostru, cel care ne iarta mereu din dragoste, pentru ca " atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a trimis pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica".

Ceea ce ne diferenteaza clar este faptul ca in islam este suficient sa respecti poruncile ( sa postesti de Ramadan, sa mergi cel putin o data in viata la Mecca, sa te rogi de 5 ori)si ti-ai asigurat un loc in paradis.

Esti sigura de asta?

Isus ne spune ca daca nu invatam sa iubim, sa iertam, de cate ori va fi nevoie nu vom avea Imparatia Cerurilor.

Cum sa nu existe diferente in Vechiul si Noul Testament?
Daca in V T predomina spiritul dreptatii, in NT predomina iubirea lui Dumnezeu.
Nu mai avem " ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" ci " daca cineva te loveste, intoarce si obrazul celalalt".
Daca ar fi primat dreptatea in locul iubirii, ar mai fi permis Dumnezeu Tatal ca Isus sa fie rastignit si batjocorit????????
Asta este ce a adus nou Noul Testament!

Si deci, voi aveti doua carti pe care le urmati, sau cum? alegeti ce va convine si ce nu? aaa stai ca am inteles, voi preferati IUBIREA mai mult decat DREPTATEA.

scuze ca scriu pe fuga, dar sunt la servici si nu am timp..

Crinuta si Rayan

----------
“The greatest crimes, the greatest “sin” of Mohammed in the eyes of Christian West is that he did not allow himself to be slaughtered, to be “crucified” by his enemies. He only defended himself, his family and his followers; and finally vanquished his enemies. Mohammed’s success is the Christians’ gall of disappointment… He did not believe in any vicarious sacrifices for the sins of others.”
Author: Edward Gibbon
Book Reference: Decline and Fall of the Roman Empire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by NADYA
Si deci, voi aveti doua carti pe care le urmati, sau cum? alegeti ce va convine si ce nu? aaa stai ca am inteles, voi preferati IUBIREA mai mult decat DREPTATEA.

Nadya, sa inteleg ca voi preferati "DREPTATEA", nu?
Mai mult, credeti ca sunteti capabili sa o infaptuiti singuri (inclusiv prin renegarea propriilor copii), folosindu-va de amarata de logica umana...

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Vechiul si Noul Testament nu se contrazic.
Ce ni s-a spus in VT ramane valabil si in Noul, iar aici ma refer la faptul ca exista un singur Dumnezeu, in 3 persoane si la cele 10 porunci.
In Vechiul Testament aflam ca va veni Mesia, iar acest fapt se implineste in Noul.
Chiar Isus spune ca a venit sa intregeasca ceea ce stiam deja, iar eu asa percep asta, exact asa cum am explicat.
Noua lege aduse de Isus este cea a Iubirii.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

quote:

Nadya, sa inteleg ca voi preferati "DREPTATEA", nu?
Mai mult, credeti ca sunteti capabili sa o infaptuiti singuri (inclusiv prin renegarea propriilor copii), folosindu-va de amarata de logica umana...

Si daca cineva ar veni sa iti raneasca familia sau pe tine insuti, atunci nu iti faci dreptate?

Si parinti mei, mai ales mama, n-a stiut daca exist vreo 3 ani, m-au renegat cand am ales Islamul? si acum ea vine cu codita intre picioare si ma intreaba de islam si ma suna si imi pune intrebari...

Dar de Profetul Noah, care si-a renegat propriul fiu, pentru religia, si era PROFET, de ce nu as facea eu care sunt un simplu trecator in aceasta viata?

----------
“The greatest crimes, the greatest “sin” of Mohammed in the eyes of Christian West is that he did not allow himself to be slaughtered, to be “crucified” by his enemies. He only defended himself, his family and his followers; and finally vanquished his enemies. Mohammed’s success is the Christians’ gall of disappointment… He did not believe in any vicarious sacrifices for the sins of others.”

Mergi la inceput

quote:

quote:

Esti sigura de asta?

De ce nu explici cum stau lucrurile daca ai o alta parere? Am si afirmat ca eu asa am perceput religia voastra, si ca daca voi considerati ca nu e asa, astept argumente.

In ceea ce priveste a doua intrebare, raspunsul este ca nu alegem ce ne convine, ci credem in amandoua.
La Liturghie se citeste atat din Vechiul cat si din Noul Testament.

Si da, Dumnezeu este intai iubitor, si apoi drept. Greu de crezut, nu?
Cred si eu. Asta imi demonstreaza ca nu sunt prea departe de adevar atunci cand afirm ca pentru voi Dumnezeu este un Creator de care va temeti in primul rand.
Nu te poti teme de CEL care te-a creat, cand stii ca te-a creat din iubire si EL vrea sa te mantuiesti, vrea sa iti acorde N sanse daca este nevoie.

Tu crezi ca daca Dumnezeu era doar drept, mai vedeai picior de om pe pamant dupa toate insultele pe care i le aducem???????????????
Tu ai tolera ca creatiile tale sa iti aduca insulte dupa insulte, sa se inchine banului si sa uite ca fara Creatorul lor ar fi nimic??????
Faptul ca inca ne mai da o sansa se datoreaza nu dreptatii ci iubirii nemarginite pe care ne-o poarta. Ca nu suntem noi capabili sa intelegem asa ceva cu mintea noastra, asta e altceva.

Crinuta si Rayan

----------

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

In calitate de ce sa imi fac singura dreptate?

Asta imi aminteste de o discutie cu un musulman, care gasea foarte firesc faptul ca un criminal sa fie omorat.
In calitate de ce avem noi dreptul sa luam viata cuiva, chiar si a unui criminal?
Nu spune nimeni sa il lasi nepedepsit, din contra, dar totul pana la a lua viata, ceva ce noi, oamenii nu putem da.
Viata o da doar Dumnezeu, deci doar El are dreptul de a lua viata cuiva, de a decide in aceasta privinta.
Acelui musulmam cu care discutam i se parea absolut normal sa fie asa.
Oricum discutia nu ducea nicaieri, deoarece diferentele de perceptie a dreptatii lui Dumnezeu sunt mari.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:

Esti sigura de asta?

De ce nu explici cum stau lucrurile daca ai o alta parere? Am si afirmat ca eu asa am perceput religia voastra, si ca daca voi considerati ca nu e asa, astept argumente.
Iti promit ca voi reveni cui argumente.

In ceea ce priveste a doua intrebare, raspunsul este ca nu alegem ce ne convine, ci credem in amandoua.
La Liturghie se citeste atat din Vechiul cat si din Noul Testament.

Si da, Dumnezeu este intai iubitor, si apoi drept. Greu de crezut, nu?
Cred si eu. Asta imi demonstreaza ca nu sunt prea departe de adevar atunci cand afirm ca pentru voi Dumnezeu este un Creator de care va temeti in primul rand.
Normal ca ne temem, ca fara EL nu am exista. De la EL venim si la EL ne intoarcem.

Nu te poti teme de CEL care te-a creat, cand stii ca te-a creat din iubire si EL vrea sa te mantuiesti, vrea sa iti acorde N sanse daca este nevoie.
Si cum il raplatim noi pentru N sansele pe care ni le acorda...prin homoxesualitate, prin punerea la indoiala a celor trimise de EL, prin vorbirea cuvintelor urate asupra Trimisilor SAI?

Tu crezi ca daca Dumnezeu era doar drept, mai vedeai picior de om pe pamant dupa toate insultele pe care i le aducem???????????????
Tu ai tolera ca creatiile tale sa iti aduca insulte dupa insulte, sa se inchine banului si sa uite ca fara Creatorul lor ar fi nimic??????
Faptul ca inca ne mai da o sansa se datoreaza nu dreptatii ci iubirii nemarginite pe care ne-o poarta. Ca nu suntem noi capabili sa intelegem asa ceva cu mintea noastra, asta e altceva.
Oare asta sa fie motivul pentru care exista atat de multe distrugeri naturale pe fata pamantului? sau o fii "mama natura"?

Crinuta si Rayan

----------

Crinuta si Rayan

----------

Mergi la inceput

quote:

In calitate de ce sa imi fac singura dreptate?

Asta imi aminteste de o discutie cu un musulman, care gasea foarte firesc faptul ca un criminal sa fie omorat.
In calitate de ce avem noi dreptul sa luam viata cuiva, chiar si a unui criminal?
Nu spune nimeni sa il lasi nepedepsit, din contra, dar totul pana la a lua viata, ceva ce noi, oamenii nu putem da.
Viata o da doar Dumnezeu, deci doar El are dreptul de a lua viata cuiva, de a decide in aceasta privinta.
Acelui musulmam cu care discutam i se parea absolut normal sa fie asa.
Oricum discutia nu ducea nicaieri, deoarece diferentele de perceptie a dreptatii lui Dumnezeu sunt mari.

Crinuta si Rayan

Si dupa parerea ta cum ar trebui pedepsit cel care vine si omoara o familie, pe timp de noapte si aduce acuzatii nefondate? ca li sa parut ceva suspicios!

----------

Mergi la inceput