Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Samer

Cand Omul nu mai are argumente, ce face ? exact ce ati facut in ultima pagina..
sau sau ...

Asta e. Repetatul ma oboseste dar in acelasi timp mi-ati amintit de ce inseamna rabdare la noi = Rugaciune pur si simplu!

Merci mult

c'est la vie

Samer, daca am inteles eu bine, avem conceptii fundamental diferite. De acord?
Daca da, nu ne mai renegati odata?
Sau, atunci cand e vorba despre straini va este permis sa-i tocati marunt?

A, si tot nu mi-ai raspuns. Imi dai voie sa pun un citat din Coran pe care sa-l luam asa cum e scris, asa cum faceti voi cu citate din Biblie?

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Adela, iti trimit pm!

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by Ingrid S

Vechiul Testament e una si Noul Testament e cu totul altceva. Imaginea unui Dumnezeu razbunator nu cadreaza cu ceea ce aduce nou Isus.
Si Avraam a fost capabil sa-si scarifice fiul, pe Isaac, din dragoste pentru Dumnezeu, la fel cum cred musulmanii. Noroc ca a aparut crestinismul.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Ingridutzu', daca Avraam si-ar fi sacrificat fiul (din dragoste pentru Dumnezeu, sa zicem), nu inseamna ca asta a vrut de fapt Dumnezeu sau ca asta vrea Dumnezeu de la noi :-)
Vechiul Testament si Noul Testament sunt intr-o impletire perfecta si nimic nu se contrazice cu nimic :-)
(vorba lu' Hannen ).

Denizel, nu ma intereseaza daca se impletesc sau nu. Eu cred ca am zis destul de coerent ce gandesc. Cate crime nu sunt in Vechiul Testament...dupa mine, Isus ne-a adus Iubirea fata de semenii nostri si e de ajuns. Dupa ce am citit Vechiul Testament am ramas cu un gust amar...acolo e un Dumnezeu necrutator fata de greseli.
Cat despre Avraam, stiu ca a fost pus la incercare, stiu ca Dumnezeu l-a oprit (din fericire), dar sincer...chiar nu vad rostul intamplarii.., ca doar era un om foarte credincios.
Nu ma simt in stare sa discut pe marginea dogmelor religioase, dar am inteles parerea ta .

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Isus ne-a adus Iubirea fata de semenii nostri si e de ajuns. Dupa ce am citit Vechiul Testament am ramas cu un gust amar...acolo e un Dumnezeu necrutator fata de greseli.
Ingrid S si Diana

Am zis ca nu mai intervin dar ...cine se poate tine de cuvint atunci cind e discutata chiar Iubirea .

Este Dumnezeu Iubire?
Aduce Dumnezeu Iubire?
Iti aduce religia ta (fie ea oricare) Iubire?

Islamistii cred ca Iisus a adus Iubire?
Este Iubirea (in toate formele ei) macar unul dintre principiile religiei (din nou, oricare ar fi aceasta)?

LEdit: am editat fiindca nu am scris bine Iubire, intii am scris cu "i" mic.

p.s. acum citeva pagini a fost un link catre o pagina in care era transcris (online) Coranul, in limba romana, n-am reusit sa merg mai departe cu cititul fiindca m-am impiedicat in niste chestiuni care nu imi sint clare. Am voie sa intreb orice in legatura cu acestea?

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

In Crestinism e exact ca in Coreea de Nord. Toata viata trebuie sa lauzi pe Tatäl si pe Fiul. Avantajul e insa ca in Coreea de Nord dupa ce mori, Kim Ir Sen si Kim Jong Il nu'ti mai pot face absolut nimic.

Mik Is Us s'a asigurat insa (probabil din proverbiala'i dragoste si blandete) rezervand un loc unde viermele nu doarme, si unde focul nu se stinge tuturor celor ce crâcnirä de'a lungul vietii impotriva Tezelor de pe Munte.

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Daniela, good point, bravo.
Asta este iar o mare diferenta intre islam si crestinism.
Nu am auzit niciodata vreun musulman sa vorbeasca despre Dumnezeu cu afectiune, sau sa I se adreseze cu " Tata".
Ei repeta mereu ca Dumnezeu este drept, atotputernic, atotstiutor, ii rasplateste pe cei buni si ii pedepseste pe cei necredinciosi.
Ba chiar se specifica in detalii cum vor suferi in iad cei necredinciosi.

In crestinism Dumnezeu este perceput ca un Tata iubitor, Creatorul nostru, cel care ne iarta mereu din dragoste, pentru ca " atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a trimis pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica".

Ceea ce ne diferenteaza este faptul ca in islam este suficient sa respecti poruncile ( sa postesti de Ramadan, sa mergi cel putin o data in viata la Mecca, sa te rogi de 5 ori)si ti-ai asigurat un loc in paradis. Daca musulmanii de pe acest forum au alta parere, ii rog sa ma corecteze. Eu vorbesc din experientele mele. Asa am perceput eu religia lor.
Isus ne spune ca daca nu invatam sa iubim, sa iertam, de cate ori va fi nevoie nu vom avea Imparatia Cerurilor. ( " Nu oricine spune " Doamne, Doamne" va intra in Imparatia Cerurilor").
Nu este suficient sa mergem regulat la Biserica, sa postim, sa dam de pomana, sa ne rugam 3 ore pe zi, daca in inima noastra nu se produce o schimbare, iar asta este cumplit de greu, oricat de banal pare in teorie.

Cum sa nu existe diferente intre Vechiul si Noul Testament?
Daca in V T predomina spiritul dreptatii, in NT predomina iubirea lui Dumnezeu.
Nu mai avem " ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" ci " daca cineva te loveste, intoarce si obrazul celalalt".
Daca ar fi primat dreptatea in locul iubirii, ar mai fi permis Dumnezeu Tatal ca Isus sa fie rastignit si batjocorit????????
Asta este ce a adus nou Noul Testament!

scuze ca scriu pe fuga, dar sunt la servici si nu am timp..

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

In Crestinism e exact ca in Coreea de Nord. Toata viata trebuie sa lauzi pe Tatäl si pe Fiul. Avantajul e insa ca in Coreea de Nord dupa ce mori, Kim Ir Sen si Kim Jong Il nu'ti mai pot face absolut nimic.

Mik Is Us s'a asigurat insa (probabil din proverbiala'i dragoste si blandete) rezervand un loc unde viermele nu doarme, si unde focul nu se stinge tuturor celor ce crâcnirä de'a lungul vietii impotriva Tezelor de pe Munte.

Alin

Fundamental gresit!!! Din nooooooou!!!!!!!!!!!!
May I? Tzine:

Mergi la inceput

Crinuta, Dumnezeu s-a intrupat tocmai pentru ca aveam nevoie (si) de 'lumina' aruncata asupra Vechiului Testament.
A 'renegat' vreodata Isus Vechiul Testament? Isus ni L-a revelat pe Dumnezeul Vechiului Testament. Cum poti sa spui ca cele doua carti sunt diferite sau ca Dumnezeu este diferit in cele doua carti?
In Vechiul Testament Dumnezeu nu era iubitor sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu, am spus ca prima Dreptatea. Dumnezeu era perceput in primul rand ca un Dumnezeu drept.
Nimeni nu neaga VT, dar noua Lege, cea a Iubirii este data in Noul Testament.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NADYA spune:

quote:
Originally posted by liliac1

Argumentele crestine se discuta la alte subiecte. Aici doar se distrug mituri islamice.

Si tu crezi ca vei reusi?

----------
Despre ISLAM

Mergi la inceput