Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Samer

Buna Dimineata, Denizel !

Oare am adus ceva de la mine?

c'est la vie

Buna dimineata, Samer! :-)

Este interesant cum sustii ca cc Coranul nu poate fi luat ad-literam si trebuie ca, atunci cand e citit, sa se tina seama de context. Corect si perfect de acord cu tine!

Asa e si cu Vechiul Testament. Nu face parte din Colectia de buzunar si nu este o carte ce poate fi citita intre doua statii de metrou.
E o carte care trebuie citita cu mintea si cu inima si, nu in ultimul rand, cu ceva cunostinte de istorie la indemana.

Avand in vedere ca Avram este parintele vostru, al musulmanilor, cred ca ar fi extraordinar de important, esential chiar, sa aveti o interpretare cat mai corecta a acelui episod.
Urmarea ar fi ca ar fi reduse considerabil crimele de onoare :-)
Desigur ca nu ar putea fi eliminate, dar numarul lor ar fi redus cu siguranta.
As merge inca si mai departe si as indrazni sa sper ca poate ar aduce o lumina noua asupra 'necesitatii' de a renega mama sau copiii in situatia in care acestia ar ajunge sa gandeasca altfel decat voi :-)

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

Buna dimineata, Samer! :-)

Este interesant cum sustii ca cc Coranul nu poate fi luat ad-literam si trebuie ca, atunci cand e citit, sa se tina seama de context. Corect si perfect de acord cu tine!

Asa e si cu Vechiul Testament. Nu face parte din Colectia de buzunar si nu este o carte ce poate fi citita intre doua statii de metrou.
E o carte care trebuie citita cu mintea si cu inima si, nu in ultimul rand, cu ceva cunostinte de istorie la indemana.

Avand in vedere ca Avram este parintele vostru, al musulmanilor, cred ca ar fi extraordinar de important, esential chiar, sa aveti o interpretare cat mai corecta a acelui episod.
Urmarea ar fi ca ar fi reduse considerabil crimele de onoare :-)
Desigur ca nu ar putea fi eliminate, dar numarul lor ar fi redus cu siguranta.
As merge inca si mai departe si as indrazni sa sper ca poate ar aduce o lumina noua asupra 'necesitatii' de a renega mama sau copiii in situatia in care acestia ar ajunge sa gandeasca altfel decat voi :-)

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
[/quote]
Doar o observatie mica: nu altfel decat noi, ci altfel de ce zice Dumnezeu!

Daca nu tre. inteles asa cum e scris ,atunci Fi Draguta, si explica-ne Musulmani ce inseamna ce e scris in Biblie despre Avraam, te rog eu frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Nu stiu cum e treaba cu modestia si secretul in care se doneaza pt saraci sau cei in nevoie,dar pe aici laudarosenia si fala sunt la mare rang.Iar la mine in zona(desi nu sunt musulmani) se doneaza pt scoli,lacasuri de cult doar ca sa se stie ca familia cutare a facut lucrul ala,ca el a construit nu stiu ce pt sat,oras,se doneaza pt a pastra "rezistenta" familiei,sau reputatia familiei de a avea bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Liliac,eu am mai zis,intre noi este o diferenta de felul in care credem.
Ca sa fiu mai clara,de intensitate!
De aceea nu consideram evolutie faptul ca ignoram unele porunci ale lui Dumnezeu,cum ar fi castitatea pina la casatorie,consumul celor interzise(porcul,alcoolul) ...and so on.

Denizel,nu am inteles legatura dintre Avraam si crimele de onoare?
A dat si el vreun exemplu precum cel al lui Iisus(care e fara de pacat sa arunce primul piatra).Episod pare-se "imaginat" tocmai sa "intineze" imaginea femeii,M.M fiind de vitza nobila,nicidecum o prostituata. cred ca am citit prea mult D. B.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Lavinia,pai ai zis esentialul,nu sunt musulmani!

P.S. glumesc si eu(dar ai dreptate,multi indiferent de religie fac din donatii o fala,pacat caci astfel donatia nu le aduce nici un beneficu de la Dumnezeu,de fapt ei asta aleg,lauda oamenilor)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

Salam Alekom , Sora Hannen.
Poate nu se mai stie legatura (Isus, Avraam,Isaac, Biblia,Tora,..)?

Dar cu Drepturile Femeilor ( cu prostitutie) cred c-o sa primesti un raspuns de felul (Asta e libertatea !)dar asta e alta poveste si sa ne tinem de subiectul nostru fiindca vad ca sint destule (zise intrebari) pe care nu le-am primit inca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nici eu nu sunt de acord cu laudatul atunci cand se fac donatii. " Sa nu stie mana stanga ce face dreapta", sau cum era?
Asta imi aduce aminte si de momentul cu fariseii, cum se rugau eu si posteau ( exprimand efortul si suferinta) pentru a vedea lumea cat de evlaviosi sunt.

Samer are dreptate in privinta " libertatii". La noi s-a ajuns ca in numele " libertatii" si a " tolerantei" sa se accepte pacate grave. Trist, dar adevarat.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Samer

Daca nu tre. inteles asa cum e scris ,atunci Fi Draguta, si explica-ne Musulmani ce inseamna ce e scris in Biblie despre Avraam, te rog eu frumos.

c'est la vie

1. daca esti de parere ca trebuie inteles ad-literam, imi dai voie sa evoc si eu episoade din Coran? Macar unu' :-))

2.Samer, nu ti-as explica episodul cu Avram nici daca am fi ochi in ochi...:-)
Si am sa-ti spun si de ce: daca tu spui ca ai fi in stare sa nu-ti mai iubesti mama sau copilul daca ar avea alte idei decat ale tale, cu atat mai putin ai da credit ideilor mele (considerabil diferite de ale tale).
Te rog, nu o lua ca pe impolitete. Nu este impolitete, este respect fata de Dumnezeul revelat noua de Isus :-)

Mergi la inceput

Samer,nu te mahni ca nu primesti raspunsuri desi noi am tot dat,deh ca tot veni vorba de politete...oricum nu ai nevoie sa stii nimic in plus despre Avraam(eventual ca el s-a inchinat la trei oameni)

Crinuta,de acord intru totul

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen

Samer,nu te mahni ca nu primesti raspunsuri desi noi am tot dat,deh ca tot veni vorba de politete...oricum nu ai nevoie sa stii nimic in plus despre Avraam(eventual ca el s-a inchinat la trei oameni)

Hannen, mai mult ca sigur ca nu se mahneste :-) Abia cand ar primi raspunsul in legatura cu Avram s-ar putea sa se mahneasca .

Mergi la inceput