Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Andrada,musulmanii de obicei nu se lauda cu ceea ce fac,in special donatii.De aceea si lipsa de informatii pe aceasta tema.
E o "vorba",sa dai cu dreapta fara sa stie stinga.Multi musulmani aleg sa doneze chiar sume imense ,in anonimat!Nimeni nu cauta fala,sau asa ar trebui.Nu donam sa ne ridice presa in slavi,donam sa ajutam pe cei in nevoie nu pt. parada.
Acum despre Darfur,sincer nu stiu nimic da` o fi ceva acolo ,n-ar fi singura situatie.Si in Palestina ajung greu sau deloc donatiile.Nu se fac transferuri bancare (de catre cineva) de frica ca palestinienii cor folosi banii sa-si cumpere arme..hoho,i-ar intrece pe dumnealor.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Samer Si totusi nu mi-ai raspuns la intrebare: daca sotia ta NU ar fi fost crestina sau evreica, ci de alt cult, si ar fi tinut la cultul ei religios (nu si-ar fi dorit convertirea), ce ai fi facut?? Ai fi renuntat??

Uite, tocmai acum, cand citesc cam cum se "interpreteaza" anumite gesturi maruntele, incep sa descopar cum se ajunge la fanatism . Pai daca un om pe care l-am citit cu multa atentie si pe care l-am admirat pentru modul in care a expus problemele, a putut sa afirme chestii de renegare atat a mamei cat si a copilului, din motive greu de inteles...pai incep sa inteleg ca aia de-au ucis in numele lui Allah, au facut-o dintr-o puternica convingere religioasa si NU dintr-o proasta interpretare sau din necunoastere ci tocmai, pt ca asa este scris.

Incepe sa se contureze ideea de a face rau in numele unor divinitati... Cel putin, asta e concluzia mea.
Nu spun ca alte religii sunt mai grozave, ca n-au fost atrocitati dar se pare ca cei care au alt crez au reusit sa descopere adevarul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

Hannen, mi se pare mie sau s-a mai adunat inca un tablou la Musulmani?
Zgarciti!! nu mai gasiti altceva mai tare? Am terminat cu terorismul, ura si violenta si acum ZGARCENIE!! ASTA E NOUA
Pentru informati generale, una din cele mai importante principii ale Islamului e donatie (bani,mancare,haine,ajutoare)si se numeste zakat si e obligatorie pe an (2.5 %)din venitul anual!
In mod normal se da la musulmani intai si dupa aceea la alte religi daca e nevoie.
Fiindca se incepe cu Fratele, vecinul si dupa aceea Strainul..

Dupa cum ti-a zis Hannen, multe donari se fac in tacere fiindca asa ni se cere in Islam si se anunta numai in caz ca vrei sa atragi mai multi la donat! asa se face in mod international,nu?

Dar cu Darfur, trebuie sa stiti ca donatiile care ajung acolo sint din toata lumea si nu de ieri dar de cativa ani buni..
Si sa nu mai zic ca Sudanul unde e si Darfur se considera azi una din cele mai bogate tari la petrol, deci e ceva in neregula, nu?
Cat despre Palestina, Doamnelor si Domniilor, tot ce vedeti ca se intampla acolo tinde la doua cauze : 1- Politica
2- Pamintul Sfant pe care e si al Crestiniilor dar vad ca nu prea se face mai nimic asupra acestui caz?!

P.S: Credeam ca Moderatorii tre. sa fie mai profesionali si la subiect si poate mai intelegatori, dar vad ca nu conteaza, mergem mai departe pana unde se mai poate..

Va Multumesc!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by liliac1

Samer Si totusi nu mi-ai raspuns la intrebare: daca sotia ta NU ar fi fost crestina sau evreica, ci de alt cult, si ar fi tinut la cultul ei religios (nu si-ar fi dorit convertirea), ce ai fi facut?? Ai fi renuntat?? ,..

Se vede ca e adevarat la mine, cu problema de exprimare in limba Romnana asa ca de data asta iti repet ce a zis Xenocid :"Psst! Avraam".

Daca tot nu e clar atunci am sa-ti explic mai mult despre Avraam si de ce il pomenim aici!

O zi buna si plina de intrebari din genul asta!!

Mergi la inceput

Scuze dar nu am timp de traducere asa ca poate alta data:

"The sacrifice
Traditionally, Muslims believe that it was Ishmael rather than Isaac whom Ibrahim was told to sacrifice. In support of this, Muslims note that the text of Genesis, despite specifying Isaac, appears to state that Ibrahim was told to sacrifice his only son ("Take now thy son, thine only son, whom thou lovest, Isaac" Genesis/Bereshit 22:2) to God. Since Isaac was Ibrahim's second son, it is arguable there was no time at which he would have been Ibrahim's "only son", and that this supports the Muslim belief that there was an original text that must have named Ishmael rather than Isaac as the intended sacrifice. Although, theologians tend to interpret this to be referring to the fact that Issac would be the only one of his descendants counted as a Jew. Because Judaism is passed down matrilinealy. In other words most theologians think since Ishmael who had already left to the desert would not be reckoned as a Jew because his mother wasn't a Jew the extra inface is there. The Qur'an itself does not specify by name which son Ibrahim nearly sacrificed saying only that it was his only son (Qur'an 37:99–111). Isaac (Ishaq in Islam) is also considered a prophet in Islam.
Muslims believe Ibrahim's dream was a test from God. When Ibrahim told his dream to Ismail, it was Ismail who convinced Ibrahim to fulfill God's order. So this was a test for both Ibrahim, who had longed for a son for such a long time, and for Ismail. Shay#7789;#257;n (Satan, according to Christianity) appeared before Ibrahim and Ismail to try and deceive them. Ibrahim and Ismail threw stones at Shay#7789;#257;n as a response. This is commemorated during the jumrah, one of the rites undertaken by Muslims making the required pilgrimage to Mecca. As Shaytaan had failed to deceive Ibrahim and Ismail, he went to Ibrahim's wife, and mother of Ismail, Hajar. When he told her what had happened she did not believe him, but when he told her that Ibrahim believed he was carrying out God's will, Hajar said: "If it is God's will, let what God wills be done". Their faith had overcome Shaytaan and in the end, God stopped Ibrahim and gave him a sheep to slaughter instead.
The entire episode of the sacrifice is regarded as a trial that Ibrahim had to face from God. It is celebrated by Muslims on the day of Eid ul-Adha."

Mergi la inceput

Si asta e versiunea in Limba Romana cum e in vechiul Testament:

http://www.viatacrestina.org/biblia.fox?complex=&chaptvalx=1&capvalx=22

din ce e scris : "Apoi #351;i-a întins Avraam mâna #351;i a luat cu#355;itul, ca s#259; junghie pe fiul s#259;u. .Atunci îngerul Domnului a strigat c#259;tre el din cer #351;i a zis: "Avraame, Avraame!" R#259;spuns-a acesta: "Iaar îngerul a zis: "S#259; nu-#355;i ridici mâna asupra copilului, nici s#259;-i faci vreun r#259;u, c#259;ci acum cunosc c#259; te temi de Dumnezeu #351;i pentru mine n-ai cru#355;at nici pe singurul fiu al t#259;u". t#259;-m#259;!".
#350;i a strigat a doua oar#259; îngerul Domnului din cer c#259;tre Avraam #351;i a zis: "Juratu-M-am pe Mine însumi, zice Domnul, c#259; de vreme ce ai f#259;cut aceasta #351;i n-ai cru#355;at nici pe singurul t#259;u fiu, pentru Mine,..

Asta e Cartea Voastra nu? Inca mai credeti ca e exagerat!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Auch, Samer!
Ne-ai spus ce credeti despre Isus (si pe cuvant ca nu vreau sa spuneti inca o data), ne-ai spus cum L-a ridicat Dumnezeu la cer, cum a facut o clona a lui Isus care trebuia sa fie rastignita.
Urmarea este ca cc clona a murit rastignita, dupa care a inviat si a schimbat istoria lumii.
Asta stiti voi despre Isus, am inteles.
Te bagi acum sa ni-l descoperi si pe Avraam din Vechiul Testament?

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Samer, asta ma convinge ca evolutia in ceea ce priveste Islamul intr-adevar n-a avut loc. Deci fanatismul e demonstrat si justificat. Q.E.D.

Iar raspunsul tau e...asa, un fel de hai sa ne haidem, invartit in jurul cozii si evitarea unuia clar, fara ironii subtile. Din punctul meu de vedere, nu mai e nimic de comentat... ca ajungem la vechile replici cum ca lapidarea sau terorismul e o forma de viata si inca una destul de inaltatoare.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Buna Dimineata, Denizel !

Oare am adus ceva de la mine?

Mergi la inceput

Ce Evolutia?, in legatura cu ce ne-a poruncit Dumezeu? Cuvintele lui trebuie schimbate dupa Cheful nostru?
Dar poate asta e parerea ta si ce intelegi prin cuvintul RELIGIE!!

Mergi la inceput