Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Hanen, inteleg perfect ce spui.
Dar, spune-mi tu cum as putea sa nu leg cese intampla de islam, cand cei ce faptuiesc ceea ce fapuiesc o fac inn numele islamului, iar comunitatea musulmana nu ii trage de urechi?
Zi-mi si mie cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Casandra eu cred ca ai adus un punct f interesant. Faptul ca ororile din Darfur sau Sudan nu impresioneaza musulmanii atit cit cele din Palestina desi ca numar le depasesc de sute de mii de ori. Nu se creeaza conturi speciale de ajutorare islamica, Arabia Saudita sau Emiratele Arabe n-au donat nici macar o aspirina. Si daca exista si o explicatie rasiala ( de ex si dupa ani de la convertire, femeile care nu sint nascute in religie sint privite cu suspiciune, cu atit mai mult o rasa diferita), mai exista un alt adevar. Acela ca nimic nu doare mai mult decit opresiunea altei religii. Cum e cazul in Iraq, Palestina, cum a fost cazul in fosta Iugoslavie sau Cecenia unde toate conflictele au fost inter-religioase.

Islamul pare a fi singura religie (tocmai pentru ca e tirzie si a avut nevoie de diferentiere) care are o opinie speciala despre evrei, crestini, atei ( exista si o clasificare a lor)si singura religie care obliga credinciosii la actiune impotriva hotilor, adulterilor, ilegitimitatii...etc adica supra altuia. Un musulman, dupa cite mi-aduc aminte are chiar obligatia sa atentioneze pe cel care greseste de 3 ori dupa care e liber sa purceada la fapte. Pentru un musulman ce face vecinul, sora, sau fiica e si treaba lui, pentru ca prin fiecare dintre ei se oglindeste familia sau comunitatea si deci incusiv el.

Partea buna a unui astfel de mecanism pare a fi creerea unei comunitati puternice si oferirea membrilor sentimentul de apartenta

Partea proasta e obvioasa: aceasta apartenenta te leaga, renuntarea e aproape imposibila (decit daca apartii unui stat laic sau crestin).

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Mai fetelor,dar de unde stiti voi ca saudi sau alte tari nu au donat nici o aspirina???Ca nu arata la tv?
Sa fim seriosi!
Stiti cum s-a donat in saudi si emirate la tsunami?Bani cu camioanele!Am vazut io!

Andrada,nu stiu ce-i cu atentionarea asta de 3 ori,eu n-am auzit de ea.Si cred ca toate religiile obliga credinciosii la actiune impotriva faptelor sau faptasilor enumerati de tine,diferenta este ca unii nu traiesc dupa dogmele religioase iar altii da.De aia ni se pare asa mare diferenta.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NADYA spune:

quote:
Originally posted by hannen
BTW,acum o sapt. ieseam din drug store si dintr-o masina apare pe geam un cap cu un batic alb,flutura din mina si striga "salam aleikum".
Astazi,sare de pe bicicleta o doamna japoneza cu batic.Efectiv alearga spre mine ,ma stringe in brate,ma pupa.
Era aceasi de sapt. trecuta.Stia cum ma cheama,aflase de la o "cunostina comuna".Abia s-a intors din america unde a locuit 6 ani.
Sa o fi vazut cum vorbea "alhamdullilah,subhanaAllah!"
Am schimbat nr. de tel. ramane sa ne intilnim sa stam la povesti pe indelete.
Si mai stiu doua,tot japonici ,amindoua foste crestine-catolice....

Hannen, cred ca ce bucurie pe capul tau...subhana allah!!! asa mi sa intamplat si mie anul trecut chiar de Eid-ul Ramadanului. Sincer am ramas fara cuvinte.

----------
Despre ISLAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NADYA spune:

Referitor la subiectul cu bataie...daca tatal meu ma bataia pana imi lasa semne pe care si acum le mai am, si ma traumatizat pe viata, oare sa invinovatez Crestinismul sau sa il invinovatez pe el.
Sotul meu este singurul barbat din toata viata m-a care ma tratat ca o regina pana acum, si cand ne-am cunoscut nu eram musulmana, si nu ma fortat sa aleg islamul si nu mi-a conditionat, daca nu esti musulmana nu ne casatorim...da sunt si exceptii, nimik de zis, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii punem pe toti in aceeasi oala.

Voi stiti cate persoane, ca sunt ele de gen feminin sau masculin, care au renuntat la islam pentru acte de a veni in Canada, doar atat. Si odata ajunse aici se intorc la islam? oare de ce?

Si iar aduceti vorba de Jihad? dar de grupurile extremiste din Irlanda nu zice nimeni nimk? se pare ca nu? de ce oare va legati de islam tot timpul? dar de luptele si invadarile cruciadelor ati uitat? sau de gruparile celor cu fese pe cap albe, de prin 1970 in America, ca nu le stiu numele, ati uitat? tot in aceeasi perioada, daca o fata de rasa alba indraznea sa zica ceva sau macar sa ridice ochii asupra unui barbat de culoare era batuta si maltratata si in unele cazuri desfigurata!

Vorbiti de dreptul femeilor la vot in tarile arabe? dar cat le-a trebuit femeilor din Anglia sau din Canada sau din USA sa aiba dreptul la vot? ati uitat cand femeia era obligata sa stea in casa si sa faca copii si sa aiba grija de ei sau de barbat, nu avea dreptul sa lucreze, sau cand fetelor, le trebuia acordul tatalui sa se casatoreasca sau el era cel care alegea sotul pentru ele? da am uitat....ACUMA V-ATI EMANCIPAT TOATE.

----------
Despre ISLAM

Mergi la inceput

quote:

Mai fetelor,dar de unde stiti voi ca saudi sau alte tari nu au donat nici o aspirina???Ca nu arata la tv?
Sa fim seriosi!
Stiti cum s-a donat in saudi si emirate la tsunami?Bani cu camioanele!Am vazut io!

Andrada,nu stiu ce-i cu atentionarea asta de 3 ori,eu n-am auzit de ea.Si cred ca toate religiile obliga credinciosii la actiune impotriva faptelor sau faptasilor enumerati de tine,diferenta este ca unii nu traiesc dupa dogmele religioase iar altii da.De aia ni se pare asa mare diferenta.

La atentionarea Al Jazeera si a altor media Arabia Saudita si Kuweit au hotarit sa doneze la citeva luni dupa dezastru pentru victimele tzunami (un procent mare musulmani). Hannen, a fost scandal amre atunci, pina si tarile respective si-au facut public mea culpa si-au zis ca vor fi mai atenti la victime si vor dona mai mult in viitor...
Eu ma refeream insa la Darfur, Sudan si-n general la orice alta tara musulmana in nevoie urgenta si care este complet ignorata de tarile bogate si actiunile de binefacere musulmane.

Si nu Hannen, in nici o alta religie mintuirea personala nu depinde de pedepsirea/salvarea altora.

In crestinism/creationism/shintoism/hinduism/budism/zen..etc nu ai voie sa impui calea cea buna nici macar persoanelor dragi, nicidecum un mod de viata.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

quote:

La atentionarea Al Jazeera si a altor media Arabia Saudita si Kuweit au hotarit sa doneze la citeva luni dupa dezastru pentru victimele tzunami (un procent mare musulmani).

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

[/quote]
afirmatia ca musulmanii ar ajuta numai musulmanii e jenanta...adica de ex. ajutorele trimise in India, Sri Lanka,... erau inmanate exclusiv musulmanilor?
Eu zic sa luam exemplul americanilor cu Katrina, cand unii mureau izolati in casele lor si altii ii omorau sa fure ce a mai ramas, sa nu mai zic de multele ajutoare imediate ale guvernului...norocul americanilor cu Oprah...sa fie oare ca majoritatea populatiei din New Orleans e afro-americana?
Si Emiratele au trimis imediat ajutoare si echipe de ajutoare, probabil ca in goana dupa gasirea supravietuitorilor si chiar recupoerarea cadavrelor preocuparea no. 1 era sortarea musulmanilor de a nemusulmanilor.
Noroc cu musulmanii ca aveti acuma pe cine sa dati vina pt. toate catastrofele de pe lumea asta!

anca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

quote:

Sa fim seriosi!

La atentionarea Al Jazeera si a altor media Arabia Saudita si Kuweit au hotarit sa doneze la citeva luni dupa dezastru pentru victimele tzunami (un procent mare musulmani). Hannen, a fost scandal amre atunci, pina si tarile respective si-au facut public mea culpa si-au zis ca vor fi mai atenti la victime si vor dona mai mult in viitor...
Eu ma refeream insa la Darfur, Sudan si-n general la orice alta tara musulmana in nevoie urgenta si care este complet ignorata de tarile bogate si actiunile de binefacere musulmane.

Si nu Hannen, in nici o alta religie mintuirea personala nu depinde de pedepsirea/salvarea altora.

In crestinism/creationism/shintoism/hinduism/budism/zen..etc nu ai voie sa impui calea cea buna nici macar persoanelor dragi, nicidecum un mod de viata.

A

Cred ca^mi scapa ceva!
Ma duc sa recitesc cele doua capitole sa vad de unde ai tras concluzia asta.
S-au mai bine nu,cred ca stiu!Tot la aceleasi "conceptii" am ramas.

Mergi la inceput

Anca uite:
http://english.aljazeera.net/English/archive/archive?ArchiveId=8696

Asta in timp ce Emiratele au donat aproape 800 mil de dolari ptr Palestina in 2006 si zero Darfurului.

N-am zis ca musulmanii doneaza numai musulmanilor ci ca nu sint generosi in general, nici macar cu musulmanii.

In rest de acord cu Katrina, vezi Bush se refacea dupa balul firmelor farmaceutice, abia de-a reusit sa declare stare de necesitate,
A

Mergi la inceput

Nadya,da am fost fff bucuroasa.Era atit de frumoasa ,avea o pereche de pantaloni negri si camasa lunga de in (un violet superb),batic negru cu dunga exact culoarea camasii.
Vorbea o engleza superbaaa.Eu ma minunam de baticul ei si de cit de bine ii statea,ea se minuna de japoneza mea
Am intrebat-o cum a fost in America,am uitat in ce stat a zis ca a locuit dar mi-a zis ca a fost super,a locuit intr-o comunitate musulmana ,toti unul si unul .Numai mashaAllah zicea de ei.
Abia astept sa ne intilnim!

Mergi la inceput