Conceptii gresite despre ISLAM - 3
Raspunsuri - Pagina 13
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by hannen
Lavinia,multumesc,eu am inteles ce vrei tu sa zici
Liliac1,problema e una singura si din aceasta cauza nu o sa ne "intelegem".Problema nu e daca credem sau nu,ci problema e cum credem.
Negresit ca avem acelasi Dumnezeu(vezi,tu totusi faci greseala sa-l numesti "Dumnezeul crestin").Crezul nostru,dogma noastra este cel mai important lucru ,si anume ca Dumnezeu e Unic,nu are fii si fiice,nu naste,nu s-a nascut!El a trimis de-a lungul timpului Profeti,mesageri,El a trimis Tora si Evanghelia,El a trimis Coranul.
Cum sa fiu eu cu inima impacata ca,copilul meu arunca adevarul...
Si da.poti sa stii cu siguranta sunt milioane de convertiti ,exact asa,au citit Coranul ,simplu nu.
Ba chiar sunt una dintre ei,stiu ca va vine imposibil sa credeti dar este adevarat.
Casatoria mea nu a facut decit sa aduca o "punte" spre islam despre care habar nu aveam.M-am convertit la aproape 3 ani dupa casatorie.
Si daca-ti zic cum probabil rizi.Dar a fost ceva instant,m-am ridicat am spus shahada mi-am facut prima rugaciune si mi-am pus batic.Sotul meu a aflat peste o sapt.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Daca te maritai cu un crestin, te mai converteai la Islam?
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
hannen spune:
Cam multe intrebari personale si multi de "daca",dar am sa-ti raspund,nu ma deranjeaza.
Daca Dumnezeu imi scotea islamul in fata ,indiferent de pers. cu care eram casatorita,da,ma converteam.
Ingrid,nu vreau sa par ca ma dau rotunda,dar sincer cunosc cel putin 3 femei crestine,casatorite care s-au convertit la islam.Traiesc in ro. !!!Mai stiu doua cu foarte mari probleme din cauza asta,batai si amenintari ca le vor lua copiii(sotii romani,crestini)nu stiu ce au facut cu convertirea...
Crede-ma,nu vorbesc povesti.
BTW,acum o sapt. ieseam din drug store si dintr-o masina apare pe geam un cap cu un batic alb,flutura din mina si striga "salam aleikum".
Astazi,sare de pe bicicleta o doamna japoneza cu batic.Efectiv alearga spre mine ,ma stringe in brate,ma pupa.
Era aceasi de sapt. trecuta.Stia cum ma cheama,aflase de la o "cunostina comuna".Abia s-a intors din america unde a locuit 6 ani.
Sa o fi vazut cum vorbea "alhamdullilah,subhanaAllah!"
Am schimbat nr. de tel. ramane sa ne intilnim sa stam la povesti pe indelete.
Si mai stiu doua,tot japonici ,amindoua foste crestine-catolice....
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Samer spune:
quote:
Originally posted by liliac1
Samer, cred ca tu ar trebui sa citesti cu mai multa atentie!! Stiu ca limba este o bariera, dar totusi, daca nu se intelege, noi putem sa explicam.
Am inteles ca aveti voie sa va casatoriti cu crestine sau evreice!! Intrebarea mea era urmatoarea: daca ai fi intalnit-o pe sotia ta, te-ai fi indragostit de ea (eu asa cred, ca o iubesti cu tot sufletul) dar ai fi aflat ca este...sa presupunem...budhista, sau incasha sau altceva care nu intra in sfera admisa, iar convingerea ei in spiritualitate ar fi fost la fel de puternica (nu ar fi acceptat convertirea), ce ai fi facut tu?? Pur si simplu plecai?? Nu cautai o cale de mijloc??
Iar cat despre chestia cu renegatul...ma ierte Dumnezeu, dar n-as putea sa-mi reneg copilul orice fapta grava ar savarsi!!! Este de neconceput!! Pai e sangele meu, e viata mea, e sufletul meu, dar are propria personalitate si ca adult are dreptul la liberul arbitru asa ca alege ceea ce este mai bun pentru el!! Astea nu-s motive de renegat, ci din contra... Poate ca cel mult as fi un pic...ingandurata, ar trebui sa schimb ceva din ritualurile zilnice, ar fi nevoie sa inteleg ceea ce-mi face copilul fericit, sa invat alaturi de el, dar niciodata nu as putea sa-l reneg!
Samer, tu ca tata, chiar ai putea sa-ti renegi propriul copil daca s-ar converti??? Din iubire pt Dumnezeu??
Liliana& Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
O sa repet ce-am mai scris : (Si crede-ma pe cuvant chiar daca nu ma cunosti, nimic din lumea asta nu merita ca sa-l contrazic pe Creatorul nostru chiar daca e vorba de iubirea vietii sau chiar Mama mea care e pentru noi Musulmani e cea mai apreciata fiinta si trebuie ascultata !
Oameni buni, nu e vorba de mine sau de tine ca persoana ci de ce ne e poruncit de Dumnezeu, Fiindca asta e scopul nostru pe pamint!
Dragostea ptr. om sau Dragostea pentru Dumnezeu??!! )
Nu stiu poate trebuie sa ma intorc la prof. de limba Romana sa mai fac niste cursuri?!.. sau e destul de clar ?!!!
denizel spune:
Samer, in numele dragostei pentru Dumnezeu tu ai renega proprii copii? :-((( Cere Alah al tau asta sau o faci din proprie initiativa?
Hannen, tu ai face la fel? Ti-ai renega fetitele daca ar alege la un moment dat alta religie?
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Samer spune:
quote:
Originally posted by denizel
Samer, in numele dragostei pentru Dumnezeu tu ai renega proprii copii? :-((( Cere Alah al tau asta sau o faci din proprie initiativa?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Daca fiul,fiica sau chiar Mama mea !
Inca o data , cand e vorba de Dumnezeu, nu mai exista comparatie cu nimeni! Asta nu inseamna ca nu o iubesc pe fiica mea, chiar din contra pentru ca asa poate se gandeste mai bine la ceea ce face in leg. cu Creatorul.
Asta ce cred. Parca a fost ceruta sinceritate,nu?!
xenocid spune:
quote:
Psst! Avraam
Samer spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Psst! Avraam
Poate n-a auzit de El !
crinuta spune:
Pai si la Biserica Franceza din Bucuresti se convertesc anual musulmani la crestinism, si tot referitor la asemenea convertiri ( ca tot spuneau musulmanii ca nu voi intalni cazuri de acest gen) am gasit pe net zeci de situatii in care fosti musulmani, dintre care fosti imami, actuali catolici, povesteau cum au trecut de la islam la crestinism.
Exemple sunt si de o parte si de alta, dar pentru mine nu are nici un fel de relevanta cati crestini se convertesc la islam si invers, deoarece acesta nu este un criteriu in alegerea unei religii.
Samer, inteleg ca sotia ta este crestina. Cum va intelegeti dpdv. religios?
Cand macar unul dintre cei doi este indiferent din acest punct de vedere(mai precis: nu esti un crestin adevarat doar pentru ca mergi de Craciun si de Pasti la Biserica, asa cum, ma indoiesc ca poti fi un musulman bun doar pentru ca te rogi de 5 ori pe zi, postesti de Ramadan si mergi o data la Mecca) atunci este simplu, insa, cand amandoi sunt profund religiosi, practicanti, atunci cu siguranta vor exista probleme.
Vor exista probleme din cauza mentalitatilor diferite, din cauza perceptiei diferite asupra vietii si a aspectelor esentiale ale acesteia, sau chiar a modului de a te manifesta ca si crestin/musulman.
Pentru o crestina care nu traieste intr-un stat musulman va fi mai simplu, deoarece se afla in mediul ei, insa, pentru crestinele fortate sa traiasca in tari musulmane, va fi greu.
Inca ceva: majoritatea barbatilor musulmani care se casatoresc cu crestine spera si mizeaza din start pe faptul ca ea se va converti intr-o buna zi, iar mare le este surpriza cand constata ca sotia nu are nici cea mai mica intentie in acest sens.
Stiu acest lucru din contactul meu direct cu ei, nu din citite/auzite, etc.
Eu nu as recomanda nimanui sa faca o asmemenea casatorie, deoarece mai devreme sau mai tarziu vor fi conflicte, daca nu neaparat intre ei( datorita conventiei de la inceput de a-si respecta religia si traditia), cu siguranta se vor certa din cauza copilului, fiecare dorind dori sa isi creasca copilul in religia lui.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
ache spune:
Crinuta, hai ca-ti raspund eu, sotia. E drept ca noi inca nu avem copii, din pacate, dar desi suntem de 10 ani impreuna (la toamna) inca nu am reusit sa ne certam pe teme religioase, da deloc...discutam doar, cu respect unul fata de celalalt. Conform celor spuse de tine, inteleg ca sotul meu e ffffffff rabdator.
"Pentru o crestina care nu traieste intr-un stat musulman va fi mai simplu, deoarece se afla in mediul ei, insa, pentru crestinele fortate sa traiasca in tari musulmane, va fi greu."...sarind peste fortate ala, sa sti ca s-ar putea sa fie chiar invers, departe de multele prejudecati tipic romanesti.
Mai fetelor, fericirea nu vine in tipare si sabloane. Iar datul cu presupusul pe seama altora, oricine ar fi ei, nu-mi miroase a bine...no problem, deja unele fete de aici mi-au prezis deja viitorul, fara nici o urma de indoiala, inca de la inceputul cap. 1, ce sa mai, acum astept regizorul, ca scenariul ii gata. Dar nu-i problema, ca nu ma supar, doar stau si ma minunez...ca doar asta imi mai lipsea sa ma justific sau sau sa fac parada cu fericirea mea pe forum, sper sa nu fie nevoie sa fac si dovada ca sa ma creada cineva.
"Inca ceva: majoritatea barbatilor musulmani care se casatoresc cu crestine spera si mizeaza din start pe faptul ca ea se va converti intr-o buna zi, iar mare le este surpriza cand constata ca sotia nu are nici cea mai mica intentie in acest sens.
Stiu acest lucru din contactul meu direct cu ei, nu din citite/auzite, etc."..., exprimarea bat-o vina, sper ca n-ai avut contact direct cu majoritatea musulmanilor casatoriti cu crestine pe lumea asta...imi dau seama ca nu asta vroiai sa zici, dar mi-a parut amuzant.
Oricum nu stiu cine are garantie 100% ca o sa fie casnicia lui perfecta, nu? Ce facem, ne dam batuti din start?
Oricum imi esti simpatica, nu am luat in nume de rau intrebarea, ti-am inteles curiozitatea .
anca
crinuta spune:
Draga mea, nu numai ca am avut de-a face cu asemenea cazuri, dar sunt eu insami intr-o asemenea situatie ( la mine este un caz relativ fericit, dar tot am avut discutii ), dar am si trait intr-o tara 100 % islamica, Arabia Saudita mai precis, deci am intrat in contact direct cu acea cultura.
In afara de asta, am lucrat ani de zile cu musulmani si am intalnit tot felul de situatii.
Bineinteles, ca nimeni nu da vreo garantie ( in afara de Dumnezeu ) ca o casatorie va fi fericita daca cei doi au aceeasi religie.
In viata trebuie sa ne implinim destinul, indiferent cat de usor sau greu este, chiar daca pe moment nu intelegem anumite lucruri.
ps: am avut o escala in Abu Dhabi. Next time va fac o vizita ;)
In Dubai chiar mi-ar placea sa traiesc. Diferenta intre Dubai si Saudi este uriasa.
Inca ceva: acel " fortate" se referea la cu totul altceva decat ce ai inteles tu, si probabil ca este vina mea ca nu am specificat clar la ce ma refer.
Cand am spus ca sunt fortate, ma refeream la situatiile celor in care sotul este nevoit sa traisca/lucreze acolo ( exact cum a fost cazul nostru)si atunci te trezesti in acea situatie.
In nici intr-un caz n-am vrut sa sugerez ca ar fi fortate de sot.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm