Conceptii gresite despre ISLAM - 3
Raspunsuri - Pagina 12
Samer spune:
Vai, Credinta - Om ?? care ar fi mai corect? ce ne-a zis Dumnezeu sau ce ne zice capul si sentimentele?
Credinta noastra e ca : sa aungi la Islam si sti despre ce e vorba ,si sa crezi cu adevarat,atunci drumul de intorcere ar insemna negarea Creatorului si Mesajele lui catre omenirea!
Asta e Credinta noastra. Dar despre sotia mea Crestina, cred daca ai fi fost mai atenta la ce s-a mai scris pina acum ,puteai sa intelegi ca Barbati Musulmani au voie sa fie casatoriti cu Femei Crestine i Evreice!
Si crede-ma pe cuvant chiar daca nu ma cunosti, nimic din lumea asta nu merita ca sa-l contrazic pe Creatorul nostru chiar daca e vorba de iubirea vietii sau chiar Mama mea care e pentru noi Musulmani e cea mai apreciata fiinta si trebuie ascultata !
Oameni buni, nu e vorba de mine sau de tine ca persoana ci ne e poruncit de Dumnezeu, Fiindca asta e scopul nostru pe pamint!
Dragostea ptr. om sau Dragostea pentru Dumnezeu??!!
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by lavinia345
Ingrid,ce sa zic,Hannen a fost crestina si a ales sa fie musulmana probabil in urma casatoriei(presupun,nu stiu).Dar ca o fata nascuta intr-o tara musulmana si intr-o familie musulmana sa treaca la crestinism e ceva foarte rar,daca cumva exista.Pur si simplu nu ar avea motive sa-si schimbe religia.Nici nu stiu ce motiv sa-ti dau ca sa te fac sa intelegi cum e cu gandirea sau conceptia sau traditia aici.E ceva in sange,e ceva mostenit,e ceva hotarat,nu vreau sa fol cuvinte care au si alte intelesuri.Tu ca si crestin te-ai converti la Islam?Asa ca ai citit Quran-ul si ti-a placut mai mult ca Biblia?
Conceptia de viata si modul de a gandi e foarte diferit aici.Iar religia e la mare cinste,ori ca e crestina ori musulmana ori de alt fel.Fiecare e mandru(si multumit) de cine/ce este.
Lav
Natalia
Edit:Revin cu o alta explicatie sper eu mai clara pt Ingrid.
Religia aici este ca o carte de identitate,de aceea schimbandu-ti religia e ca si cum ti-ai schimba identitatea.Si avand in vedere ca noi cei din tarile non islamice avem o educatie bazata mai mult pe moral,iar cei din tarile islamice o educatie bazata foarte mult pe spiritual(numarul practicantilor de orice religie e aici cu mult mare mare decat in Europa,de exemplu),de aici si faptul ca un crestin venit de pe alt continent isi schimba cu mai multa"usurinta"(scuze,nu am gasit alt termen mai bun de exprimare) religia.
Lavinia, scurt pe doi: Hannen si-a schimbat religia. Nu a fost anatemizata, n-a blestemat-o nimeni, traieste fericita si multumita in noua religie si identitate culturala. Vine fata ei si ii spune ca vrea sa se crestineze. A citit invataturile lui Isus, crede ca l-a gasit pe Mantuitor...si doreste sa se intoarca la credinta stramosilor ei (cea la care mama ei a renuntat). De ce nu are voie? Adik pt unii muma, pt altii ciuma?
Eu cred ca datorita faptul ca Islamul doreste cat mai multe convertiri si tine cu dintii de ceea ce a apucat...de aceea sunt atatea interdictii in situatiile respective...cel putin asa pare "din afara".
Oricum, exista doar un singur Dumnezeu...
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
ache spune:
Un articol dintr-un ziar local, de azi...sa prezentam si lucrurile bune care se intampla:
http://www.emiratestodayonline.com/ArticleImageEx.aspx?article=09_07_2007_001_010_001&type=2 , e articolul de prima pagina de la site-ul www.emiratestodayonline.com
anca
lavinia345 spune:
Ingrid,eu am explicat cam cum e realitatea(vazuta de mine).Acum despre cazul propus de tine,nu cred ca se pune vorba ca nu are voie,ci ca va intampina multe greutati si in familie si in societate,indiferent daca parintii inchid ochii.E o societate un pic mai stricta,in sensul ca orice constrast nu e bine vazut.Ca un copil sa-si schimbe religia ar fi ca si cum nu ar fi de acord cu parintii ei,cu familia ei,cu societatea ei.I-ar nega.In familia mea de aici,exista un tanar care si-a schimbat religia si a ales sa faca parte din Martorii lui Iehova.Parintii au fost rusinati de alegerea copilului,mai ales ca a facut tot felul de prostii in numele religiei(in armata a refuzat sa poarte arma si sa se supuna la dif chestii ce veneau in contradictie cu noua lui religie,drept urmare a stat in arest cateva luni)dar nu l-au negat,alungat de acasa ci au asteptat sa-si revina din ratacirea cu religia.Au trecut cativa ani dar i-a trecut.
liliac1 spune:
Samer, cred ca tu ar trebui sa citesti cu mai multa atentie!! Stiu ca limba este o bariera, dar totusi, daca nu se intelege, noi putem sa explicam.
Am inteles ca aveti voie sa va casatoriti cu crestine sau evreice!! Intrebarea mea era urmatoarea: daca ai fi intalnit-o pe sotia ta, te-ai fi indragostit de ea (eu asa cred, ca o iubesti cu tot sufletul) dar ai fi aflat ca este...sa presupunem...budhista, sau incasha sau altceva care nu intra in sfera admisa, iar convingerea ei in spiritualitate ar fi fost la fel de puternica (nu ar fi acceptat convertirea), ce ai fi facut tu?? Pur si simplu plecai?? Nu cautai o cale de mijloc??
Iar cat despre chestia cu renegatul...ma ierte Dumnezeu, dar n-as putea sa-mi reneg copilul orice fapta grava ar savarsi!!! Este de neconceput!! Pai e sangele meu, e viata mea, e sufletul meu, dar are propria personalitate si ca adult are dreptul la liberul arbitru asa ca alege ceea ce este mai bun pentru el!! Astea nu-s motive de renegat, ci din contra... Poate ca cel mult as fi un pic...ingandurata, ar trebui sa schimb ceva din ritualurile zilnice, ar fi nevoie sa inteleg ceea ce-mi face copilul fericit, sa invat alaturi de el, dar niciodata nu as putea sa-l reneg!
Samer, tu ca tata, chiar ai putea sa-ti renegi propriul copil daca s-ar converti??? Din iubire pt Dumnezeu??
Liliana& Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
anaisanais spune:
Ma amestec si eu, dupa ce am citit si am citit si am citit! De la inceput spun ca sint ortodoxa, pentru ca asa m-am nascut, nu este o alegere a mea, m-am nascut in aceasta religie; nu mi-am dorit niciodata sa o schimb, deci ma simt bine cu aceasta haina. Mai vreau sa spun ca am priteni musulmani, de religie taoista, de religie mozaica si de religie budhista, cu niciunii dintre ei nu mi s-a intimplat sa ma cert sau sa ma contrazic pe teme de ''care este mai tare''.
Sa revin: am citit si am citit si stiti ce am observat? Ca in continuare purtam prejudecati. Eu am la serviciu o colega , a carei manifestare a credintei o duce la afirmatii de genul: cine nu este ortodox este un pagin! O fi bine? Asa cum am intilnit si evrei care au refuzat sa puna mina pe un obiect atins de o femeie care nu era evreica. O fi bine, si asta? Ca sa nu discutam de atit de mult ''discutata'' Inchizitie, de imposibilitatea femeii de a-si mosteni tatal( asta prin Regatul Marii Britanii, mai prin secolul XIX), in consecinta, la imposibilitatea de a-si asigura independenta materiala), de cruciadele copiilor, de uciderile in numele unui Dumnezeu atoatepedepsitor prin America Centrala a secolelor XV- XVI etc.
Si atunci ne mai miram ca ne razboim crestini cu musulmani, crestini cu crestini, musulmani cu musulmani si cu evrei, toata lumea cu toata lumea? Iar ,dupa mine, extremism vom gasi oriunde, indiferent de religie sau rasa, ideea ar fi sa facem asa incit sa ne consideram toti fiii unui singur Dumnezeu, indiferent cum L-am chemat in limba materna.
Nu vreau sa va suparati, crestini sau musulmani, pe mine, asta este ceea ce cred, asa cum sint convinsa si ca religia tine de intimitatea unui om, la fel ca nudul, plinsul sau iubirea!
xenocid spune:
quote:
Originally posted by anaisanais
Ca sa nu discutam de atit de mult ''discutata'' Inchizitie, de imposibilitatea femeii de a-si mosteni tatal( asta prin Regatul Marii Britanii, mai prin secolul XIX), in consecinta, la imposibilitatea de a-si asigura independenta materiala), de cruciadele copiilor, de uciderile in numele unui Dumnezeu atoatepedepsitor prin America Centrala a secolelor XV- XVI etc.
Astea's prea de demult. Nu le punem la socoteala.
Putem discuta insa despre Tanacu, si proaspat formata miscare pentru absolvirea de vina a Exorcistului - masura deplina a habotniciei ortodoxe, caci doar lor vederea diavolului le provoaca aceeasi fervoare religioasa ca perceperea lui dumnezeu.
Ingrid S spune:
Nu Xenocid, ce s-a intamplat la Tanacu nu a fost habotnicie, ci idiotenie pura invelita cuviincios in vesmant bisericesc.
Mai exista persoane care vor sa-l disculpe? Un control la cap le-ar face bine.
Ingrid S si Diana
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by anaisanais
Ma amestec si eu, dupa ce am citit si am citit si am citit! De la inceput spun ca sint ortodoxa, pentru ca asa m-am nascut, nu este o alegere a mea, m-am nascut in aceasta religie; nu mi-am dorit niciodata sa o schimb, deci ma simt bine cu aceasta haina. Mai vreau sa spun ca am priteni musulmani, de religie taoista, de religie mozaica si de religie budhista, cu niciunii dintre ei nu mi s-a intimplat sa ma cert sau sa ma contrazic pe teme de ''care este mai tare''.
Sa revin: am citit si am citit si stiti ce am observat? Ca in continuare purtam prejudecati. Eu am la serviciu o colega , a carei manifestare a credintei o duce la afirmatii de genul: cine nu este ortodox este un pagin! O fi bine? Asa cum am intilnit si evrei care au refuzat sa puna mina pe un obiect atins de o femeie care nu era evreica. O fi bine, si asta? Ca sa nu discutam de atit de mult ''discutata'' Inchizitie, de imposibilitatea femeii de a-si mosteni tatal( asta prin Regatul Marii Britanii, mai prin secolul XIX), in consecinta, la imposibilitatea de a-si asigura independenta materiala), de cruciadele copiilor, de uciderile in numele unui Dumnezeu atoatepedepsitor prin America Centrala a secolelor XV- XVI etc.
Si atunci ne mai miram ca ne razboim crestini cu musulmani, crestini cu crestini, musulmani cu musulmani si cu evrei, toata lumea cu toata lumea? Iar ,dupa mine, extremism vom gasi oriunde, indiferent de religie sau rasa, ideea ar fi sa facem asa incit sa ne consideram toti fiii unui singur Dumnezeu, indiferent cum L-am chemat in limba materna.
Nu vreau sa va suparati, crestini sau musulmani, pe mine, asta este ceea ce cred, asa cum sint convinsa si ca religia tine de intimitatea unui om, la fel ca nudul, plinsul sau iubirea!
madalina
N-a negat nimeni ce s-a intamplat in trecut, noi vorbim aici de sec. 21.
Ingrid S si Diana
hannen spune:
Lavinia,multumesc,eu am inteles ce vrei tu sa zici
Liliac1,problema e una singura si din aceasta cauza nu o sa ne "intelegem".Problema nu e daca credem sau nu,ci problema e cum credem.
Negresit ca avem acelasi Dumnezeu(vezi,tu totusi faci greseala sa-l numesti "Dumnezeul crestin").Crezul nostru,dogma noastra este cel mai important lucru ,si anume ca Dumnezeu e Unic,nu are fii si fiice,nu naste,nu s-a nascut!El a trimis de-a lungul timpului Profeti,mesageri,El a trimis Tora si Evanghelia,El a trimis Coranul.
Cum sa fiu eu cu inima impacata ca,copilul meu arunca adevarul...
Si da.poti sa stii cu siguranta sunt milioane de convertiti ,exact asa,au citit Coranul ,simplu nu.
Ba chiar sunt una dintre ei,stiu ca va vine imposibil sa credeti dar este adevarat.
Casatoria mea nu a facut decit sa aduca o "punte" spre islam despre care habar nu aveam.M-am convertit la aproape 3 ani dupa casatorie.
Si daca-ti zic cum probabil rizi.Dar a fost ceva instant,m-am ridicat am spus shahada mi-am facut prima rugaciune si mi-am pus batic.Sotul meu a aflat peste o sapt.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici