Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Hai ca mai pun si eu 2 intrebari si ma retrag din discutii, pt ca pana acum am primit suficiente lamuriri (zic eu) din partea musulmanilor la problemele pe care le-am ridicat.
La aceste ultime intrebari, sa respundeti (daca se poate, daca nu, inteleg), puteti sa le argumentati daca doriti, daca nu, iarasi nu e o problema. Insa sinceritatea conteaza si ma bazez pe asta, ati afirmat ca voi, ca musulmani, respectati Coranul si nu acceptati minciuna. Deci:
1. Aveti o fata, o cresteti in spiritul islamic, o iubiti, va ingrijiti de tot ca sa-i fie bine. Intr-o zi aflati ca ea si-a pierdut virginitatea...ce se intampla cu fata voastra? Ce atitudine veti lua?
2. Fata voastra vrea sa renunte la Islam si sa se crestineze, vrea sa se marite cu un crestin pe care il iubeste. La fel, ce veti face?
Pt ambele situatii, tara in care traiti este una condusa de legile islamice.
As dori sa stiu si din pdv al unul barbat si al unei femei, cum priviti voi chestiunea. Ce veti face?
Va multumesc.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

quote:
Originally posted by lavinia345

Samer,eu stiu ce se intampla in Liban pt ca asa cum vezi,traiesc aici.Si zic ce vad la tv nu ce aud prin vecini,prieteni,rude.Nu vad care e motivul pt care te-am enervat.Daca e sa ne dam mari ca avem rude in armata si ne sufla noua in ureche care e adevarul,iar noi astia care ne uitam la tv nu stim nimic...

Scuze ca am intervenit,doar ca informatia scrisa de sotia ta nu mi s-a parut corecta si nici obiectiva.Thats all!

Lav

Pe scurt, vecinii= Televizor nu se spune totul concret mai ales la noi !, si eu n-am pomenit de asa ceva!
Sa ne dam mare?!!! de ce?, unde sintem aici???
Mesajul meu a fost cu totul altceva!

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu am sa-ti raspund mai mult sau mai putin tot printr-o intrebare(sau doua)
Deci noi suntem intr-o tara islamica,ne crestem copiii in mod de viata islamic.De mici invata si citesc Coranul,isi fac rugaciunea,poarta val (ca asa vad in societate,pe mine ...)
Cum ar putea ca fiicele mele sa-si piarda virginitatea daca ele stiu ca acest lucru nu este pe placul lui Dumnezeu si daca eu le educ in felul acesta?
Si daca totusi una dintre ele va gresi cu siguranta ca nu o voi omori,stiu ca asta vroiai sa auzi.
Am sa-mi permit aici sa povestesc o intimplare .Sotul unei prietene este medic ginecolog.A avut o data o pacienta ,adolescenta,musulmana care a cerut himenoplastie.
Dr.-ul a cerut parerea unor teologi,imami...si toti au cazut de acord ca daca tinara a gresit,s-a cait ...este problema ei cu Dumnezeu si ca acest lucru nu trebuie sa-i afecteze viata.Prin urmare au decis sa-i faca himenoplastie.

Si cum sa isi doreasca sa se converteasca la crestinism cind ele traiesc si simt islamic?
Despre casatorie ,la fel.Tinarul in cauza,va trebui sa se converteasca la islam(insa eu nu ma voi multumi niciodata cu o convertire de forma,nu-l vom putea pacali pe Dumnezeu chiar daca ne pacalim pe noi)

Sper ca raspunsurile mele iti sunt pe plac.

Edit:conform Shariei,pedeapsa pt. cei care isi pierd virginitatea este biciuirea,nu lapidarea.
Frate Samer,te rog sa ma corectezi daca gresesc.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Mi-am mai amintit o "situatie" de acolo din "tarile alea unde kilarirea copilelor e un hobby" .
O familie care avea 2 fete(cunosc personal familia si fetele resp)
Una dintre ele si-a pierdut virginitatea,e adevarat ca nu in urma unui act sexual ci a unui accident!
Parintii,oameni simpli fara scoli inalte,au luat copila si au dus-o la medic care a constatat deflorarea si a eliberat un act medical .
Tinara s-a casatorit,este bine merci mama a doi copii si nu a avut niciodata probleme cu sotul sau cu familia sotului sau cu alticneva din aceasta cauza.
Este de-ajuns de bine Ingrid?

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Hannen,sunt de acord cu tine,un musulman crescut intr-o tara islamica si intr-o familie care respecta dogmele mai greu(sau mi se pare imposibil)sa vrea sa-si schimbe religia.Si de ce sa si-o schimbe?Un musulman e mandru ca e musulman,asa si cum un crestin e la randul lui mandru ca e crestin.Cat despre virginitate(sa o piarda),se mai intampla in zilele noastre,mai ales aici.Despre ce i se intampla,habar nu am,depinde si de tara si de familie cred eu.In Liban nu cred ca i se intampla nimic.Nu stiu cum ar gandi un sirian,un irakian,un saudit(unde mi se pare imposibil ca o fata sa-si piarda virginitatea) sau un iranian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Hannen, imi pare rau daca tu crezi ca vroiam sa aud despre crime.
Cat despre raspuns...cam in coada de peste. Eu am intrebat ce se intampla in anumite situatii, daca fata vrea sa treaca la crestinism, ce veti face voi? Iar despre virginitate, nu o omori, dar o pedepsesti intr-un fel sau nu?
Lavinia, Hannen a fost crestina, nu? Daca ea si-a schimbat credinta, de ce nu s-ar putea si invers?

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

#1613;Subiectul e cam mare si complicat dar o sa incerc sa raspund cat se poate de scurt si clar si sper ca un inventez nimci ( ALLAH STIE MAI BINE):

In cazul de pierdut virginitatea,cred ca Sora Hannen a explicat de ajuns .Pe la urma urmei e copilul meu sau sora mea sau matusa mea, adica nu conteaza daca e in cazul fiicei melei numai!

in religia Islamica si sa zic mai clar ( in Coran) ne spune clar ca biciuirea e pedeapsa ! si la evrei a fost arucatul cu pietre pana la moarte!( de aici a fost intamplare cu Profetul Isus( pace asupra lui) cu acea femeie si raspunsul lui pentru Evrei..

Insa sa fie pedepsit omul(femeie,barbat),exista un drum lung si conditi pe care ni-le cere ALLAH sa fie implinite , altfel n-avem voie nici sa acuzam omul respectiv. Mai mult insa omul sau oamenii care au acuzat sau au maturisit, in caz ca nu s-a adunat patru martori atunci ei sint biciuti fiindca au avansat acuzarea pe nedrept!!

Conditia principala de a fi martor e: sa vezi cu ochii tai "actul sexual", ci nu ca au fost in spatele magazinului sau nici cind sint gasititi in pat nuzi!!
Nu e asa de usor sa iei o astfel de decizie cand Coranul e clar ptr. cei care vor sa-l inteleaga!

2- pentru a renunta la Islam asta inseamna ca nu mai crezi in Dumnezeu sau sa nu mai crezi in Mesageri lui,.. atunci eu personal n-o as mai recunoaste ca fiica pana cand se intorce la religia ei, fiidca atunci problema are legatura cu Dumnezeu si om si ce ne -a invatat si poruncit Dumnezeu! si sper din toata inima sa nu ajunga nimeni in aceasta situatie..

Am scris mai mult decat vroiam dar sa va zic ceva din sunni ( adica ce am luat de la Profetul Mohamad(sswas) :

Pe scurt :Intr-o zi a venit un Musulman La Profetul si a aflat de la el ca sotia acel barbat a comis adulter si c-a vazut-o cu ochii lui!
De cind ca nu erau patru martori, asa ca sotia aceea a fost chemata la Profet si intrebata. Ea a negat totul! Atunci i-a pus Profetul Mohamad pe amandoi sa jure pentru spusele lor si de cand fiecare contrazicea pe celalat atunci i-a cerut sa se despart si n-a fost loc pentru orice pedeapsa pentru adulter!

Daca sintem intr-o tara care aplica Coranul si sunee asa cum e data , am mai mult decat multumiti, dar din pacate nu mai exista asa ceva in zilele noastre!

Mergi la inceput

Ingrid,ce sa zic,Hannen a fost crestina si a ales sa fie musulmana probabil in urma casatoriei(presupun,nu stiu).Dar ca o fata nascuta intr-o tara musulmana si intr-o familie musulmana sa treaca la crestinism e ceva foarte rar,daca cumva exista.Pur si simplu nu ar avea motive sa-si schimbe religia.Nici nu stiu ce motiv sa-ti dau ca sa te fac sa intelegi cum e cu gandirea sau conceptia sau traditia aici.E ceva in sange,e ceva mostenit,e ceva hotarat,nu vreau sa fol cuvinte care au si alte intelesuri.Tu ca si crestin te-ai converti la Islam?Asa ca ai citit Quran-ul si ti-a placut mai mult ca Biblia?

Conceptia de viata si modul de a gandi e foarte diferit aici.Iar religia e la mare cinste,ori ca e crestina ori musulmana ori de alt fel.Fiecare e mandru(si multumit) de cine/ce este.

Edit:Revin cu o alta explicatie sper eu mai clara pt Ingrid.

Religia aici este ca o carte de identitate,de aceea schimbandu-ti religia e ca si cum ti-ai schimba identitatea.Si avand in vedere ca noi cei din tarile non islamice avem o educatie bazata mai mult pe moral,iar cei din tarile islamice o educatie bazata foarte mult pe spiritual(numarul practicantilor de orice religie e aici cu mult mare mare decat in Europa,de exemplu),de aici si faptul ca un crestin venit de pe alt continent isi schimba cu mai multa"usurinta"(scuze,nu am gasit alt termen mai bun de exprimare) religia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by Samer

2- pentru a renunta la Islam asta inseamna ca nu mai crezi in Dumnezeu sau sa nu mai crezi in Mesageri lui,.. atunci eu personal n-o as mai recunoaste ca fiica pana cand se intorce la religia ei, fiidca atunci problema are legatura cu Dumnezeu si om si ce ne -a invatat si poruncit Dumnezeu! si sper din toata inima sa nu ajunga nimeni in aceasta situatie..

c'est la vie

Parca pe la inceputul subiectului se punea "=" (egal) intre Allah si Dumnezeu. Deci, daca fiica ta, dintr-o dragostea prea mare fata de un barbat s-ar convinge ca Dumnezeul crestin e ala drept si bun si ca ea ar dori sa urmeze invataturile crestine (exemplu de convertire aleator ales!!), tu ca tata nu ai putea sa-i dai binecuvantarea pentru ca sange din sangele tau sa poata trai fericita?? Nu ai putea sa o privesti in ochi si sa admiti ca si ea are sentimente si ca tu poti sa fii fericit doar prin fericirea propriilor copii?? Cum ai putea sa pui capul pe perna seara stiind ca ti-ai renegat copilul pe motive religioase, tinand cont ca tu insuti n-ai respectat intocmai dogmele si te-ai casatorit cu o crestina?? Dar daca soarta facea ca tu si sotia ta sa va intalniti, sa aveti sentimentul ca doar impreuna mai puteti respira, doar impreuna mai puteti sa priviti, dar ea nu era crestina ci facea parte dintr-o secta neacceptata de Coran spre a-ti putea fi soata??? Si daca ea ar fi fost la fel de increzatoare in Dumnezeul ei, de orice natura ar fi fost, tu ce-ai fi facut??? Ai fi pus capul in pamant si ti-ai fi acceptat soarta?? Nu ai fi facut tot posibilul sa te casatoresti cu ea ca sa puteti respira din nou?
Gandeste-te bine, inainte de a spune astfel de lucruri dureroase si incearca sa te pui in locul celuilalt. Ce vezi??

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Samer,ai mai postat odata la pagina precedenta,acelasi mesaj.

Mergi la inceput