Conceptii gresite despre ISLAM -2
Raspunsuri - Pagina 29
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by hannen
N-am vazut nici un crestin sa intrebe ,de ce,cum,in ce fel.Nu dialog,nimic,doar acuze "blasfemieeeeeeeeeeee"..."stai sa corectez eu ce nu stii tu despre religia ta"...etc.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Cum adica n-ai vazut? Pai eu ce-s? ( nu m-ai vazut la propriu, corect dar am intrebat si de ce si cum si-n ce fel, credeam ca asta ai vazut...)
quote:
Danielab
1.Ce s-a intimplat cu ceilalti profeti cred ca stim aproape toti.
Eu nu prea stiu, de aceea nici nu particip la discutii, n-am nimic de zis, sint in faza in care caut sa aflu, am deci multe de intrebat.
Fiecare a avut soarta lui si sfirsitul lui.
Asa o fi. Nedumerirea mea era urmatoarea:
Daca as fi islamist mi-ar placea sa aflu de ce Dumnezeu i-a pregatit o iesire din scena profetului Isus atit de spectaculoasa, atit de diferita de a celorlalti. Ce-a vrut? Sa-l scoata in evidenta?
Din cite inteleg, nu. Isus a fost un profet ca toti ceilalti, dupa Coran.
Exista aici ceva care ma intriga.
Deci:
Dumnezeu gaseste o persoana care sa-i semene Lui Isus si o supune unei jertfe ( una de luare aminte, iesita din comun, cu tam-tam cum s-ar spune) din care culmea! omenirea ramine cu o revelatie, revelatie iubita, in fond de Dumnezeu, nu?
Lui Dumnezeu i-a placut sau nu ca odata cu jertfa pe cruce, oamenii au inceput sa creada cu si mai multa intensitate in forta LUI?
Islamistii recunosc existenta acelui moment dar nu recunosc ca pe cruce a fost Isus?
Mai exact, ce recunosc islamistii din acea "intimplare"?
Ci despre motivul de ce s-a intimplat asa,numai Dumnezeu stie ,dar cum a avut o nastere miraculoasa,de ce n-ar fi avut si o "disparitie" la fel de miraculoasa
Pai, miraculoasa, miraculoasa dar a fost coplesitoare pentru milioane si milioane de oameni de-a lungul timpului si a dat "motoare" unei credinte, cea crestina, sa inteleg ca a iesit altceva decit a vrut in planul initial?
Ar fi putut Dumnezeu sa se insele intr-atit ( sa-si dea cu stingul in dreptul) si sa "permita" oamenilor sa se desparta unii de altii in diverse credinte, culte/secte, doar plecind de la jerta asta despre care spune Samer ca a fost o inscenare ( o inlocuire)?
Pe cind, toata lumea este de acord ca Dumnezeu e unul singur pentru toti si asa ar trebui sa ramina, interesul LUI ar fi fost sa ne adune in numele iubirii si nu sa ne dezbine.
Logic vorbind, scenariul pomenit de Samer a fost un esec pentru islamisti odata ce a provocat crestinismul. Nu? Un esec al Atotputernicului?
Si apropo de logica. Nu vreau sa cred ca Dumnezeu nu permite logica ( "crede si nu cerceta") odata ce-i tolereaza prezenta in viata omului.
Daca isi dorea niste supusi care nu cricnesc, ca sa-si alcatuiasca "oaste", nu lasa multe dintre cele existente sa existe!
Si nu,nu putem crede si confunda profetii intre ei,fiecare a avut mesajul lui,misiunea lui pt. timpuri diferite si oameni diferiti.
Aici iar e ceva ce ma incurca.
Chestiile astea ma fac sa-l privesc pe Dumnezeu ca pe o vedeta care, din cind in cind, isi mai trimite cite un PR-manager recruiter sa le reaminteasca oamenilor ca EL exista cind e atit de simplu sa vezi ca exista, fiind atit de prezent in toate!
2.De ce ar fi avut Dumnezeu nevoie de un Fiu care sa fie EL insusi ,nascut si/sau intrupat ?Ca sa faca ce?Sa ne ierte pe noi.Adica Creatorul nostru se jertfeste pt. noi,pacatosii,supusii Lui ca sa ne ierte,ca altfel nici n-ar fi putut sa o faca(???)!
Nu se raspunde unei intrebari cu o alta, uitind de argumente!
Eu scriu aici in speranta ca putem intelege unii de la altii.
Poate ca adevarul este undeva la mijloc. Poate ca Dumnezeu este si ce crezi tu si ce cred eu doar ca intimplator sau nu, am ales sa-L cunoastem altfel.
Daca ar fi s-o luam asa cu iertatul, putem considera ca Dumnezeu ne-a iertat, end of story, hai sa ne pastem linistiti oile noastre.
Dar, la ce ar mai fi buni profetii? Chiar, ce vor profetii de la noi?
Chestia asta este de neinteles pt. mine.
Nu conteaza ce nu intelegem noi ci ce putem intelege, dincolo de intelesul obisnuit.
Si care jertfa?Un om care se jerfeste ,fuge,plinge,se roaga,implora asa cum a facut Iisus inainte sa fie rastignit?(versiunea biblica)
??? Ei, asta nu aflasem. Adica nu aflasem ca a plins, a implorat si s-a rugat sa NU fie rastignit ci ca si-a rugat Tatal, sa nu-L paraseasca in acele momente si sa-i dea putere.
Eu asa am inteles.
Dar ce mai conteaza aste lucruri pentru cei care cred ca nu Isus a fost rastignit ci unul care semana cu El (in sensul ca ce rost si-ar gasi sarcasmul fata de jertfa respectiva cind pleci de la ideea ca nu Isus a fost rastignit ci unul "facut sa semene" cu El?
3.Care ar fi pointul pt. care Dumnezeu sa fi facut asta(intrupare ,nastere ...)??
Punctul meu 3 nu era asta.
Eu nu stiu sa-ti spun care ar fi fost pointul citind Biblia, fiindca nu am citit-o, nu-s pregatita.
Tu ai citit Coranul (ai un avantaj, cumva dar de raspuns mi-ai raspuns tot ca si cum nu l-ai fi citit, altfel mi-ai fi raspuns CLAR).
Dar intrebarea mea tinea de logica (iar amintesc de ea) asa ca tot dupa logica iti raspund:
Pare mai logic ca Dumnezeu (daca acesta exista)sa-si fi trimis un FIU "rupt din sine", drept exemplu de sacrificiu, senin (impacat) in fata jertfei decit ca Dumnezeu a "inventat" o clona pentru a proteja un profet impotriva unei pedepse destul de uzitate in acele timpuri.
Si fiindca tot vorbim de scenarii si fiindca eu, pe linga toate mai cred si in puritate si in simplitate ce uneori poarta numele de Dumnezeu, nu cred ca acest Dumnezeu ar fi fost atit de lipsit de imaginatie sa-si ascunda profetul de o eventuala furie a maselor, inlocuindu-l cu o persoana!
N-ar fi fost mai simplu sa-l ridice la cer pur si simplu, in vazul multimii?
Pe de alta parte, nu am primit raspuns la o intrebare ce chiar ma tulbura:
De ce sa cred ca Dumnezeu a facut posibila inlocuirea unui profet (cu o persoana ce-i semana) in chiar "clipa" importanta a rastignirii dar sa resping posibilitatea ca Dumnezeu sa-l fi inlocuit si pe Mohammed in "clipa" importanta a scrierii Coranului?
Qi
conchita spune:
quote:
Originally posted by Ameeraquote:
de parca Dumnezeu se balbaie si numai un profet analfabet l-ar putea corecta. un "profet" care nu a citit in viata lui Biblia, ca sa zici ca stia ce corecteaza.
As vrea sa fac o precizare aici. In conceptia musulmana, Biblia a trebuit "corectata", completata, nu pentru ca Dumnezeu s-ar "balbai", ci pentru ca Biblia a fost scrisa de oameni, iar ca oameni, ei sunt supusi greselii si e posibil sa fi alterat mesajul divin (chiar fara voie). Musulmanii cred ca, spre deosebire de Biblie, Coranul reda intocmai mesajul divin, pentru ca acesta i-a fost dictat de insusi Dumnezeu lui Mohammad, fara ca el sau alt om sa aiba vreo contributie personala, deci nu Mohammad cel analfabet a fost cel care a corectat ceva, ci Dumnezeu a facut asta. Asta cred musulmanii. Normal ca crestinii nu pot fi de acord cu asa ceva... ca de-aia si sunt religii diferite.
si Mohammad cel analfabet tot om a fost. de ce l-as crede pe el ca lui i s-a relevat Dumnezeu ca sa corecteze ceva oricum incheiat (Dumnezeu nu se rasgandeste) si nu l-as crede pe Moise? de ce nu l-as crede pe Iisus? logic vorbind, care sunt argumentele sa cred o parte, dar nu pe cealalalt? promit sa iti spun si eu punctul meu de vedere despre asta, dupa ce raspunzi tu.
quote:
Si am o intrebare: scopul acestui topic este sa ne demonstram unii altora ca avem conceptii gresite si eventual sa ne convertim reciproc, sau sa cunoastem, sa intelegem mai bine credinta celuilalt? De ce sa consideram conceptia celorlalti "gresita", in loc de "altfel"? Sau credeti ca exista o singura religie "corecta"? Nu inteleg de unde atata inversunare in a-i convinge pe ceilalti ca se insala. Parerea mea e ca oricum atunci cand vorbesti de religie nu e loc de "gresit" si "corect", totul se reduce la ceea ce crezi.
subscriu la observatia cu inversunarea. mi-e imposibil sa inteleg de ce opiniile diferite creaza asemenea accese de furie care duc la atacuri la persoana si jigniri.
personal, da, cred ca crestinismul detine adevarul. sunt crestina, deci cum as putea crede contrariul? daca as crede ca toate religiile sunt adevarate, inseamna ca n-as mai crede in Iisus. toleranta nu inseamna sa imi neg identitatea si sa afirm PC-uri goale de continut, ci dreptul de a-mi afirma credinta si a accepta ca altul gandeste altfel. plus dreptul sa challenge credinta altora, de ce nu?
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
crinuta spune:
Xenocid, ce crezi tu nu are nici o importanta pentru mine, asa ca pastraza-ti parerile despre persoane pe care nu le cunosti pentru tine.
Problemele, rafuielile tale persoanale cu Dumnezeu le rezolvi singur, nu aici, in stilul tau caracteristic, no offence.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Samer spune:
Salam alekom,la toti fara a face diferenta intre nimneni.
In primul rind "La multi ani!" intarziat ptr. Hannen.Si incep cu tine sora mea sa-ti cer din suflet sa-ti pastrezi calmul fiindca eu stiu ca n-ai gresit cu nimic in legatura cu Profetul Isus sau cu Crestinismul fiindca eu am inteles ce incercai sa explici!
Uite aici s-a suparat cine s-a suparat pentru faptul ca noi nu putem crede ca Profetul Isus poate fi Dumenezeu sau Fiul adica tot aia este sau Dumnezeu insusi pe Pamant.
Asta e Credinta noastra si asta e Coranul cuvantul Creatorului ii nu al lui Mohamad(ssawas), asa cum a inteles o parte.
Inca o chestie, poate o fi eu nascut musulman, dar asta nu-mi da nici o prioritate in fata nimanui numai daca am stiinta si credinta mai mare !Si asta o stie numai el Creatorul Unicul!
Ameera, multumesc pentru rabdarea si intelegerea pe care le-ai tinut pana la capat dar, poate ceea ce vezi tu poate nu vad multi dintre cititori.
Lucrul pe care nu-l stiti e ca eu am invatat la o scola privata condusa de preoti catolici italieni (se pare ca bunica mea a vazut-o cea mai buna din oras la vremea aceea),pana in clasa a (11)-a si mergeam in fiecare miercuri la slujba cu colegii mei ca sa fiu alaturi de ei si sa inteleg in ce cred prietenii mei!(sa nu intru in detalii mai bine)si abia la 14 ani am inceput sa invat mai mult despre Islam si devin un musulman practicant.!!
Asa ca vorbind despre islam nu e dintr-o singura latura dar avand in vedere ce cred si cum traieste fiecare parte cu credinta lui.
Si dupa cum v-ati dat seama am ramas la religia musulmana unde mi-am gasit pacea suflateasca si argumentele care m-au convins si imi arata drumul pina in ziua de azi.
Nu vad unde e raul sa aleaga fiecare om credinta si lumina spre inima lui asa cum ii tinde sufletul?!! si inca un lucru ( sa ma scuzati), de obicei cand un om trece la o alta religie ajunge la un moment dat mult mai credicios si practicant decat multi "nascuti" in religia prespectiva!
Noi musulmanii va respectam nu numai fiindca asa e normal ca oameni dar fiindca Creatorul ne-a poruncit sa fim asa si nu altfel si atunci trebuie sa respectam cuvantul Lui!!
Va Multumesc .
p.s.:intreba cineva de ce Dumnezeu a pus pe altcineva in locul lui Isus pe cruce. Coranul ne spune ca a fost pus pe cruce cel care l-a tradat pe Isus. Fiindca sunt multe de spus in legatura cu asta, imi cer scuze dar o sa incerc sa revin cu un mesaj viitor , nu-mi este asa de usor sa transpun explicatiile in romaneste fara sa ma fac gresit inteles
Va multumesc ptr. rabdare
denizel spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Râdem glumim, dar sa le spui altora ca habar n'au ce vorbesc atunci cand tu la randul tau esti acuzata de asta mi se pare, cel putin, neempatic.
Acuma ai vorbit in oglinda, nu?
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
hannen spune:
Crinuta incep cu mesajul tau,si nu cred ca este necesar sa-ti zic,discutam "dogme" ,nu aruncam mizerii si cataroaie una dupa cealalta,si nici in religii.Sper din suflet sa se inteleaga!!!
Discutam ceva foarte important,discutam despre Dumnezeu.Incercam sa ne explicam unii altora niste chestii,intrebam,raspundem.
Se poate sa ne mai simtim si jigniti,e dreptul nostru pt. ca e crezul nostru,dar atita timp cit nu vorbim urit(stii tu la ce ma refer) ,cred ca putem trece peste micile "inconveniente".
Draga mea,bineinteles ca mintuirea nu este obligatorie.Toti avem dreptul de a alege,de aceea si suntem impartiti in secte si religii diferite.Daca Dumnezeu ar fi vrut,toti am fi fost credinciosi si L-am fi slavit numai pe EL.Dar El nu ne forteaza,ne-a lasat sa alegem.
Tu zici de lupta intre Dumnezeu si diavol.
Eu,din pct. meu de vedere nu vad nici o lupta!Dumnezeu nu se lupta cu diavolul,pt. ca diavolul este tot creatia Lui,un inger razvratit.Tot ce face el,toata puterea lui o are de la Dumnezeu si daca Dumnezeu ar vrea sa-l nimiceasca,sa-l faca sa dispara ar face-o imediat,fara sa fie nevoie de o lupta.
Dar nu o face!Pt. ca EL este DREPT si da tuturor creatiilor o sansa egala.
Cum sa nu stiu eu ca Dumnezeu este nespus de iubitor cind fiecare sura din Coran incepe cu "In numele lui Dumnezeu Cel Milostiv ,Indurator".
Daca nu ar fi asa ,fiecare sura ar putea incepe cu "in numele lui Dumnezeu Cel Razbunator,Manios,Neertator!" ,NU???????
Tu nu simti asta,nu intelegi,pt. ca nu vrei!Si Dumnezeu spune in Coran ca El nu schimba starea unui om,pina ce el nu schimba ceea ce este in inima lui.
Apoi problema cu fiul Lui,of, e cea mai spinoasa!Numai daca ne-am retrage asa intr-un colt si-am "rumega" idee.De-am uita ca suntem crestini si musulmani si am incerca sa-L cunoastem pe EL.
Sa intelegem ,sa cautam sa aflam cum si din ce cauza ar fi avut El un fiu?.
Al Lui cu cine?Si de ce nu o fiica???Dumnezeu a preferat baietii ,fetelor?
Daca am intelege ca EL este UNIC,ca nu are nevoie de copii,de un fiu,de o fiica,ca El nu naste,ca El nu se naste ...aici e cel mai greu.
Cum sa fie necesar ca El sa se nasca ,sa traiasca ca noi ca sa ne cunoasca slabiciunile.Cum,cind EL este cel care ne-a creat!
Cind tu faci o paine,stii ce ai pus in ea,stii ce trebuie sa iasa...trebuie sa te faci tu paine intai ca sa intelegi procesul?
Sau daca tu faci un tv-eu.Ca sa cunosti cum functioneaza trebuie sa te faci tu tv ??
Dumnezeu ne cunoaste mult mai bine decit ne cunoastem noi,pt. ca EL ne-a creat.Din "mainile" Lui am iesit.
Buun,si daca e asa cum zici,adica acea a doua pers. dumnezeiasca,fiul, a murit pt. pacatele noastre,noi suntem cumva nemuritori(de atunci)??
Daca pretul pt. pacatele noastre e moartea,nimic mai simplu caci toti murim!Cum sa moara EL pt. pacatele noastre.El stia ca noi vom pacatui ,dar EL si-a "scris" siesi IERTAREA!
Este atit de bun si indurator,uita-te la noi cite grozavii facem,insa EL ne "asteapta"(sa ne revenim).
Cit despre Profetul Mohammad(swwas) noi nu il pomenim doar pe el,ci si pe Avraam in rugile noastre.Dar el a fost Profetul cu ultimul mesaj ,mesaj pe care noi il urmam.
Toti profetii sunt egali,insa fiecare a venit la timpul lui ,pt. comunitatea lui.Mohammad (swwas) a venit pt. toata omenirea.
Nu va mai fi nici un Profet dupa el.
De ce a fost Iisus conceput fara tata(pai ori Dumnezeu e tatal,ori nu?) asta numai Dumnezeu o stie,insa eu,sau in general musulmanii credem ca acest lucru a fost necesar pt. evrei la acea vreme.Aveau nevoie de un miracol.Miracol in care au ales sa nu creada,ca de obicei.
De ce l-a ridicat la cer?Pai de ce sa-l lase sa-l omoare ei?Oricum timpul lui nu s-a terminat,va reveni sa-si traiasca viata si sa indrepte mesajul lui care s-a departat de ceea ce el a propavaduit.
Aceasta nastere,ridicare la cer si revenire au fost toate planuite inainte de Dumnezeu si tare-mi e ca acestea vor fi doar dovezi impotriva noastra,pt. ca ne incapatinam sa nu credem.
Spune-mi cinstit,cit din viata lui Iisus se cunoaste?De la nastere si pina la 32-33 de ani cind a fost ridicat?
Ce a facut in copilarie,unde a crescut..ce a facut in adolescenta,dupa 20 de ani?
Se cunoaste fiecare an in detaliu asa cum cunoastem despre Profetul Mohammad??
Atunci cum putem compara vietile lor?
Una necunoscuta istoric si una descrisa in nenumarate carti de istorie?
Si unde a trait si propavaduit Iisus,si unde a trait si propavaduit Mohammad?
Iisus a propavaduit evreilor care aveau conceptul de dumnezeu unic,cu toate astea nu l-au crezut.
Mohammad a propavaduit intr-o arabie idolatra,in bezna ignorantei,intre beduini si triburi de razboinici.10 ani a indurat umilinte si opresie(fara apa,hrana...) dar nu a luptat impotriva lor decit cind Dumnezeu i-a poruncit.
Tu simti ceea ce te programezi sa simti cind incepi sa citesti Biblia sau Coranul.
Nu vreau sa-ti zic ce simt eu ,dar mi se pare ca Dumnezeu a fost destul de fair cu noi incit sa ne lase sa cunoastem ce ne asteapta daca nu credem in EL,daca luam drept minciuna vorbele Lui,daca ii facem asociati ,fii si fiice...daca ne indoim ca EL este UNIC.
Doar citind ti se face frica!?Imagineaza-ti o vesnicie in acel loc!
hannen spune:
denizel,ai dreptate te vazui dar nici tu nu ai rezistat fara sa nu ma acuzi de blasfemie si sa nu fii indignata ca eu il consider nu stiu cum pe Iisus,lucru care am incercat sa-l explic.Eu nu la Iisus ma referam,in fine...
1.Stii de ce crezi tu ca ai vrea sa stii de ce Dumnezeu i-a pregatit lui Iisus aceasta iesire din scena miraculoasa?Pt. ca esti crestina,si pt. ca tu crezi ca Iisus este Dumnezeu.
Dar daca ai fi fost nascut musulman,ai fi luat aceasta minune ca atare ,asa cum o iei si pe cea a lui Moise(toiagul,sau despicatul marii),faptul ca i-a vorbit Dumnezeu!Ce,asta e nu eun miracol?
Cui i-a mai vb. Dumnzeu????
Un musulman crede ce scrie acolo si gata,nu face sapaturi sa vada care au fost motivele lui Dumnezeu pt. o asa actiune.Suna jalnic si neputincios!Cum am putea noi sa alfam aceste motive??Poate nu acum,poate motivul in vom afla cind Iisus se va intoarce pe pamint!
Timpul lui nu s-a terminat,deci de ce atita graba?
Eu nu cred ca i-a placut faptul ca mesajul lui de un Dumnezeu unic s-a dus pe apa simbetei iar oamenii au inceput sa il asocieze pe Iisus,sa considere crucea sfinta,sa-si faca icoane...
Rezultatul?Un nou Profet,o noua sansa,ultima!
Am sa revin mai tirziu cu raspunsul la "ce recunosc musulmanii din acea intimplare",desi e simplu.Nu vorbim decit ceea ce spune Coranul pt. ca Dumnezeu atit ne-a zis!Nu vorbim lucruri pe care nu le stim!
Nu am fost martori acolo asa cum nu am fost martori la crearea lumii,a noastra,a lui Iisus ,cind lui Moise i-a vb. Dumnezeu...
Nu vorbim despre ce nu stim!
Pai cum sa se insele dumnezeu?cum sa-si dea cu stingul in dreptul daca asa cum am zis,ne-a lasat liberul arbitru.
Nu uita,de la scena aia s-au scuuuuuuurt muulti ani pina cind se hotarira oamenii sa-l faca divin pe Iisus.
El a fost considerat doar un profet,atunci ,de oamenii care l-au urmat,de apostolii lui!
Nu ne-a dezbinat Dumnezeu ,denizel.Noi ne-am dezbinat prin necredinta noastra.Prin ceea ce am adaugat la pura credinta,la adevar,prin faptul ca am vorbit si vorbim lucruri despre care nu avem habar.
Nu inteleg cum de poti sa-l percepi pe Dumnezeu ca pe o vedeta care-si trimite manageri ...
Cum sa fi facut altfel cunoscut mesajul Lui?Cum daca oamenii mereu o luau pe aratura?Apoi unde ar fi fost dreptatea daca ne-ar fi lasat fara un indrumator?
Nu consideri ca a fost necesar ca fiecare timp /loc /oameni sa-si aiba mesagerul lor,sa-i indrume ,sa nu-i lase sa rataceasca?
Daca nu ar fi fost asa ,noi astazi poate ne inchinam inca la stele?Apoi am fi fost pedepsiti.Nu te-ai fi revoltat intrebind "de ce?caci Tu nu ne-ai zis!"
Ei uite ca acum nu mai putem zice "n-am stiut!"
De aia fiecare timp si loc cu trimisul lui!
Ok,dumnezeu ne-a iertat ,adica pe cine a iertat???Pe cei care erau in viata la momentul respectiv ,nu?Cum ne putea ierta pe noi care inca nici nu eram nascute?Nu facusem nici un pacat!
Sa ne ierte de ce?
De aia au fost necesari profetii,ei n-au vrut nimic de la noi decit ne-au adus mesajul,ne-au aratat ce vrea Dumnezeu de la noi!
Hai mai Denizel,tu nu ai citit biblia si imi zici mie ca sunt tabula rasa?????????
Pt. mine pare mai logic ca dumnezeu nu are un fiu,si ca Dumnezeu nu trebuie sa se intrupeze si sa moara pt. noi!
Da,este mai usor de inteles cum Dumnezeu a ales sa-si salveze un profet deosebit din mainile unor neghiobi care nu au crezut niciodata,care mereu s-au abatut,care mereu au omorit si hulit profetii,inlocuindu-l cu altcineva.
Poate nu l-ar fi putut ridica la cer in vazul multimii ,ce vrei sa fi murit toti de inima
Stii tu,"incurcate-s caile Domnului".Ti-am mai zis,toate lucrurile se intimpla cu un rost pe care il vom afla intr-o zi.
Pina atunci nu ne ramine decit sa ne intrebam,de ce,de ce,de ce???
Si nu avem nici o vorba de la Dumnezeu cum ca l-ar fi inlocuit pe Profetul Mohammad.Iar Coranul a fost memorat si notat de majoritatea companionilor ,mai tirziu a fost adunat intr-o singura carte.
daniela_b spune:
quote:
Hai mai Denizel,tu nu ai citit biblia si imi zici mie ca sunt tabula rasa?????????
Hannen, mesajul caruia i-ai raspuns cu detalii era scris de mine, nu de denizel! Asta ca sa nu existe confuzii. Eu am scris toate acele lucruri. Eu sint cea care nu am citit Biblia!
Denizel, imi pare rau, nu e vina mea pentru confuzia creata!
Hannen, multumesc pentru raspunsuri!
Qi
conchita spune:
1.daca Coranul a fost scris dupa dictare de mai multi companioni, cine garanteaza ca ccc companionii astia nu au schimbat mesajul, nu au corectat dictarea, nu au bagat de la ei? caci revelatia i s-a dat numai lui Mohamed, nu si companionilor. deci logic, Coranul este o culegere de texte despre revelatia lui Mohamed scrisa de terte persoane fara legatura cu revelatia.
2.Biblia este o culegere de texte revelate direct celor care le-au scris.
------------
Cl: tragand linie, cum sa poate sa corecteze Coranul mesajul revelat direct din Biblie? e ca si cum ai spune ca Dumnezeu a vorbit prima oara la microfon direct, iar dupa aia s-ar fi rasgandit si si-ar fi trimis purtatorul de cuvant sa corecteze dupa capul sau ce crede el ca ar fi vrut sa zica Dumnezeu si n-a nimerit-o.
alta deosebire fundamentala: Iisus a avut martori la dumnezeirea sa, pe Mohamed nu l-a vazut nimeni cu ingerul Gabriel, trebuie crezut pe cuvant. si alte fapte, decat cele razboinice, care sa-l recomande sa fie crezut pe cuvant, nu gasesc.
asa cum am mai spus, meritul lui Mohamed e strict istoric si politic- a unit triburile arabe, le-a dat o religie si un tel, acela sa cucereasca lumea. eu cred ca a functionat impecabil, in >10 ani toata pen. arabica era sub dominatia profetului si a slujitorilor sai. dar de aici si pana la a lua in serios o religie compilata de la altii si de a spune ca Dumnezeu insusi a mintit cand a promis ca-si trimite Fiul sa moara pentru pacatele noastre, e cale lunga.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
hannen spune:
Danielab,Denizel,scuze!!
Nu am vazut al cui era mesajul!!!