Conceptii gresite despre ISLAM -2

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Ceilalti useri iti citesc mesajele si raman cu impresia ca ceea ce zici tu e adevarat,iar asta,recunosc,ma scoate din sarite.

Hannen, ! Ai fost dulce tare cu chestia asta! :-) Thx!

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by Ameera

quote:
de parca Dumnezeu se balbaie si numai un profet analfabet l-ar putea corecta. un "profet" care nu a citit in viata lui Biblia, ca sa zici ca stia ce corecteaza.

As vrea sa fac o precizare aici. In conceptia musulmana, Biblia a trebuit "corectata", completata, nu pentru ca Dumnezeu s-ar "balbai", ci pentru ca Biblia a fost scrisa de oameni, iar ca oameni, ei sunt supusi greselii si e posibil sa fi alterat mesajul divin (chiar fara voie). Musulmanii cred ca, spre deosebire de Biblie, Coranul reda intocmai mesajul divin, pentru ca acesta i-a fost dictat de insusi Dumnezeu lui Mohammad, fara ca el sau alt om sa aiba vreo contributie personala, deci nu Mohammad cel analfabet a fost cel care a corectat ceva, ci Dumnezeu a facut asta. Asta cred musulmanii. Normal ca crestinii nu pot fi de acord cu asa ceva... ca de-aia si sunt religii diferite.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Ameera, si Coranul nu tot de oameni a fost scris sau cum? L-a scris Insusi Dumnezeu, cu degetele Sale, ca nu prea inteleg?!?!
Pentru ca vad ca nu stii prea multe despre Biblie, iti spun ca Biblia a fost scrisa tot sub inspiratie divina :-)

O sugestie: fetelor, fara suparare, daca Samer este musulman veritabil, nascut, crescut intr-o familie musulmana, lasati-l pe el sa explice si sa vorbeasca. Imi face impresia ca stie mai multe decat voi si ar fi un mai bun purtator de stindard al islamului.
Si inca ceva: imi e clar ca nu prea le aveti cu Biblia, Isus si crestinismul. Va rog io mult de tot, limitati referirile voastre doar la islam, Coran si Mohamed! Va rog, nu va suparati! Da' spuneti uneori niste chestii...

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Asa e, cred ca stiu mai multe despre Coran decat despre Biblie... sa inteleg deci ca Biblia reprezinta transcrierea exacta a Cuvantului lui Dumnezeu, "dupa dictare", ca sa zic asa? Oricum, ce am vrut eu sa zic in postul anterior nu se referea in primul rand la Biblie (repet, si sunt prima s-o recunosc, nu stiu prea multe), ci la natura Coranului. Intentia mea a fost de a preciza ca, conform credintei musulmane, Coranul nu este opera unui profet analfabet, ci a lui Dumnezeu. Normal ca nu Dumnezeu ca mana lui l-a scris, dar a fost transcris imediat de insotitorii lui Mohammad, exact in forma in care a fost transmis (cel putin asa cred musulmanii). Si da, exista si in Islam discutii cum ca n-ar fi totusi exclus ca natura umana a celor implicati in "scrierea" Coranului si fi modificat pe alocuri mesajul divin. De aici apare si ideea versetelor satanice.

Nu neg nici pe departe ca Samer stie foarte multe despre Islam, dar asta nu inseamna ca nu mai sunt si altii care pot contribui cu ceva (desi eu una iti urmez sfatul si nu cred s-o mai fac). Oricum, daca am spus ceva gresit despre Islam sau Coran, ii rog pe cei care stiu mai bine sa ma corecteze, ca sa nu le mai spun pe viitor prostii studentilor.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Bine mey,io is tabula rasa la crestinism,da` voi sunteti asi in islam.

Eu nu fac glume pe seama crestinismului ,eu intreb si imi spun parerile ,de ce cred asa sau asa ,dar este o mare pierdere de timp,nu se poate discuta.

Denizel,eu sunt o fire mai apriga.Ma infurii repede dar imi trece la fel de repede.Siguranta si liniste am din plin,am cel mai frumos dar .
Din pacate ma scot din pepeni oamenii cu care nu se poate discuta sub nicio o forma,care jignesc la greu religia mea,cartea si profetul,ba chiar pe Dumnezeu .
Nici unul dintre noi n-am zis despre crestinism si Iisus,sau Biblie ceea ce ziceti voi ,sau unii dintre voi,ma rog.
Ne-am zis parerea "ca ar fi suferit schimbari",dar nu le-am luat in ris.
N-am vazut nici un crestin sa intrebe ,de ce,cum,in ce fel.Nu dialog,nimic,doar acuze "blasfemieeeeeeeeeeee"..."stai sa corectez eu ce nu stii tu despre religia ta"...etc.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:

Pai Hannen, cum sa vorbesti tu mai despre crestinism? poti sa faci glume, ca Xeno, pe seama crestinismului, asta ar fi de inteles.
Dar sa vorbesti despre crestinism, ca si cum ai sti ceva despre crestinism, mi se pare hilar. Nu stiu fetele celelalte ce stiu, dar tu nu stii nimic, mai Hannen.

Denizel cat timp crezi ca mi'ar lua sa'ti aduc doua fete care'ti pot demonstra cu imbatabile argumente teologice ca esti intr'o mare eroare si ca din crestinism nu ai inteles nimic?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen

Bine mey,io is tabula rasa la crestinism,da` voi sunteti asi in islam.

Eu nu fac glume pe seama crestinismului ,eu intreb si imi spun parerile ,de ce cred asa sau asa ,dar este o mare pierdere de timp,nu se poate discuta.

Denizel,eu sunt o fire mai apriga.Ma infurii repede dar imi trece la fel de repede.Siguranta si liniste am din plin,am cel mai frumos dar .
Din pacate ma scot din pepeni oamenii cu care nu se poate discuta sub nicio o forma,care jignesc la greu religia mea,cartea si profetul,ba chiar pe Dumnezeu .
Nici unul dintre noi n-am zis despre crestinism si Iisus,sau Biblie ceea ce ziceti voi ,sau unii dintre voi,ma rog.
Ne-am zis parerea "ca ar fi suferit schimbari",dar nu le-am luat in ris.
N-am vazut nici un crestin sa intrebe ,de ce,cum,in ce fel.Nu dialog,nimic,doar acuze "blasfemieeeeeeeeeeee"..."stai sa corectez eu ce nu stii tu despre religia ta"...etc.

Hannen, care 'voi'? La care oala te referi?
Pentru ca nu vreau ca tu sa ramai cu o impresie gresita, fac aici sinteza celor despre care am discutat pana acum (io si numai io :-)), de la aparitia acestui topic.
Prima mea nedumerire: de ce se sustine ca islamul este o religie a pacii, avand in vedere teroarea semanata in toata lumea de catre sustinatorii acesteia? Mi-ati raspuns, am inteles ca nici voi nu considerati in regula terorismul si am abandonat aceasta intrebare (nu si teama ).

In al doilea rand: nu am declarat niciodata ca sunt cunoscatoare a islamului. Daca ai avea timp sa-mi recitesti interventiile, ai vedea ca am pus niste intrebari strict din punct de vedere al crestinului care incearca sa-si apere si sa-si sustina doctrina.
Nu am atacat coranul, nu am atacat profetul vostru (din nefericire, nu pot spune acelasi lucru despre tine) si pot sa spun ca, acum, cand am vazut pe baza caror argumente incercati sa combateti crestinismul, nu ma mai intereseaza islamul nici cat negru sub unghie.
Chiar as fi vrut sa stiu cate ceva despre islam, am citit parerile voastre si m-am lamurit. Asta e tot!

Daca ar fi fost un topic dedicat discutiilor intre musulmani, pe mine nu m-ati fi vazut pe-aici (tu in schimb, intri in discutiile intre crestini :-)). Nu ma intereseaza ce credeti, nu ma intereseaza ce vorbiti intre voi.
Am mai intrat sa citesc din cand in cand pe-aici pentru ca am intelesc ca autoarea a dorit o discutie si cu reprezentanti ai altor religii.
Daca nu a dorit asta, eu imi cer scuze si asta e tot!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

Pai Hannen, cum sa vorbesti tu mai despre crestinism? poti sa faci glume, ca Xeno, pe seama crestinismului, asta ar fi de inteles.
Dar sa vorbesti despre crestinism, ca si cum ai sti ceva despre crestinism, mi se pare hilar. Nu stiu fetele celelalte ce stiu, dar tu nu stii nimic, mai Hannen.

Denizel cat timp crezi ca mi'ar lua sa'ti aduc doua fete care'ti pot demonstra cu imbatabile argumente teologice ca esti intr'o mare eroare si ca din crestinism nu ai inteles nimic?

Uf, iar ai adormit cu capul pe birou .
Bad Mr. Cosinus , bad , bad !
hai ca l-am alungat :-)) Ne calmam, da? :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

"voi", aia se stiu ei

Eu nu intru la subiectele voastre decit fff rar si atunci nu sa atac sau sa fac din oki cuiva,imi spuneam si eu parerea in chestiuni "de suflet" si "dileme" ale unor forumisti,din punctul meu de vedere,asa cum vad eu divinitatea.
Dar nu cred ca m-ai vazut la "posturile voastre" sau la "in fiecare zi cu Dumnzeu" si altele.
Eu nu imi amintesc sa fi dat pe aici niste argumente in baza carora am combatut crestinismul,doar intrebam cum ti se pare tie ca crestina chestia aia.in fine,daca nu te mai intereseaza islamul ,nu face nicaieri.
Drum bun

Mergi la inceput

Râdem glumim, dar sa le spui altora ca habar n'au ce vorbesc atunci cand tu la randul tau esti acuzata de asta mi se pare, cel putin, neempatic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Hannen, desi sunt pe fuga, incerc sa raspund la cateva dintre intrebarile tale.
Intrebi de ce era nevoie ca Dumnezeu sa isi dea FIUL ( ma rog, tu ai spus " sa moara"), cand era mult mai simplu sa ierte si gata!
Pai daca ar fi usor sa ne mantuim, bine ar fi, nu? Si totusi, mantuirea este rezultatul eforturilor noastre, al vointei noastre cumulate cu efortul de a-l urma pe Dumnezeu si calea LUI, indiferent cat de stramta e.
Nu uita ca Dumnezeu, pe langa faptul ca este nespus de iubitor ( latura care nu apare in Islam, sau cel putin eu nu am perceput-o) este drept, iar totul trebuie privit prin prisma luptei care se da intre Dumnezeu si diavol, lupta pentru sufletele noastre.
Mantuirea nu este obligatorie. Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege.
Fiind drept, singura cale de a mantui/ rascumpara lumea, era aceea, ca a doua Persoana Dumnezeiasca, adica FIUL, sa ia asupra SA pacatele noastre, platind pretul pe care l-am fi putut plati noi.
Nimeni altcineva nu ar fi putut sa ne rascumpere. Era ceva ce numai Dumnezeu putea face.
Crezi tu ca daca era atat de usor, nu putea Dumnezeu trece cu vederea pacatele omenirii???
De asemenea, un lucru demn de luat in seama este dualitatea asta Dumnezeu- om. Isus, ca FIU al lui Dumnezeu, s-a nascut ca si noi, a trait ca si noi, a suferit ca un om, a cunoscut slabiciunile omenesti, deci acel moment in Gradina Ghetsemani, reflecta clar latura umana a lui Isus.
Iti dai seama ( stiu ca voi nu sunteti de acord ) ca Dumnezeu Atotputernicul sa se " miceasca" pe SINE, pentru a deveni ca noi, creaturile SALE. Toate astea au fost necesare.

In afara de asta, mai am eu niste nelamuriri.
Voi spuneti ca ii respectati pe toti profetii, dar, cu toate astea, singurul pe care il pomeniti si caruia ii aduceti elogii este Mohamed, desi, nu va inteleg criteriul de alegere.
SA inteleg ca el fiind ultimul dintre profeti are cel mai mare merit? Ce a facut el de merita atata lauda, in comparatie cu ceilalti pe care voi ii considerati profeti?
Incercati doar sa comparati viata lui cu cea a lui Isus si veti vedea ca nu se pot compara vietile lor.
De ce Isus, care a fost conceput fara tata, mai precis, cu ajutorul Duhului Sfant ( a treia Persoana a Sfintei Treimi) este mai prejos decat Mohammed, care a avut o viata mai multa decat " pamanteana", din mai toate punctele de vedere.
De ce a fost Isus ridicat la cer, si nu Mohamed?
De ce Isus nu a fost casatorit si a avut un cu totul alt mod de viata de profetul vostru?
De ce Isus nu a raspandit sau acceptat violenta, pe cand Mohammed da?

De ce atunci cand citesc ( vorbesc despre mine ) Biblia, ma cuprinde linistea, emotia, pe cand atunci cand citesc Coranul ( atat cat am putere) ma cuprinde frica, panica??????
Cum pot iubi un Dumnezeu care ameninta la mai fiecare pagina?
Cum pot crede in natura divina acelei carti pe care voi o considerati sfanta?

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crinuta
De ce atunci cand citesc ( vorbesc despre mine ) Biblia, ma cuprinde linistea, emotia,
Cum pot iubi un Dumnezeu care ameninta la mai fiecare pagina?

Eu cred ca mai degraba tu ai vazut desenele animate "Cartea Cartilor" decât sa fi citit biblia. In caz ca ma insel eu, poti gasi o explicatie cât de cât acceptabila pentru o fiinta umana ne-lobotomizata a faptului ca dumnezeul tau cu mainile lui a ucis trei milioane de copii egipteni?

Mergi la inceput