Conceptii gresite despre ISLAM -2

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Adica Creatorul nostru se jertfeste pt. noi,pacatosii,supusii Lui ca sa ne ierte,ca altfel nici n-ar fi putut sa o faca(???)! Chestia asta este de neinteles pt. mine

Hannen, "plata pacatului este moartea". Crezi oare ca exista pacate mari si pacate mici? Crezi oare ca exista om pe pamntul asta care sa fie demn pentru trait in Cer, in prezenta lui Dumnezeu, o vesnicie?

quote:
Si care jertfa?Un om care se jerfeste ,fuge,plinge,se roaga,implora asa cum a facut Iisus inainte sa fie rastignit?(versiunea biblica

hannen, ce zici tu aici este, in afara de necunoastere crasa a Bibliei, rautate si lipsa de respect la adresa "profetului" si "invatatului" Isus, pe care zici ca islamul Il apreciaza in mod deosebit.

Una din doua! fie :gura pacatosului adevar graieste si ai dat pe fatza parerea sincera pe care o au musulmanii despre Isus, fie esti atat de speriata incat te alini singura gandindu-te la Isus ca la un fricos si smircaicios slab de inger. Urat, Hannen!
Daca musulmanii adevarati cred intradevar ce au declarat aici despre Isus, meriti sa-ti bata obrazul nitel pentru ca i-ai facut de ras...
Si cand te gandesti cat de lezata te dadeai acu' cateva zile de citatul din C.S. Lewis...mai, mai...

Nu, Conchita, nu sunt trista. Pe bune! Cand vad ce argumente subrede, copilaresti si ridicole se aduc in defavoarea crestinismului, mai ca-mi vine sa strig de bucurie .

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Denizel,ai dreptate,"rastignirea" lui Iisus a avut un scop.
Dumnezeu nu a putut sa lase un om atit de deosebit cum a fost Iisus sa fie omorit de niste netrebnici,de aceea EL l-a salvat insa a facut pe cineva sa semene cu el(Iisus) ca sa "pastreze si sa le arate faptele lor!"
Pt. ca v-a veni o zi in care ei ar fi putut spune "nooooooooooi?vai,noi niciodata nu l-am fi omorit pe Iisus"(daca Dumnezeu le-ar zice atunci in ziua judecatii ca ei ar fi facut asta)
Dar i-a lasat sa o faca,si sa se laude cu fapta lor "Noi l-am omorit pe Iisus,fiul Mariei"
Asa ca fapta lor a fost "consemnata",infaptuita(chiar daca pe alta fiinta,ei nu stiu) si deci nu o vor putea nega.(sper ca am fost clara,daca nu,mai repet)
Evreii sunt cunoscuti pt. faptele lor,i-au omorit pe profeti,nu i-au acceptat si au mintit,asa cum mint si acum cu privire la Iisus.Ei nu-l recunosc,noi da.

Denizel,faci confuzii grave.Cum putea un om sa incredinteze alti oameni ca el este Dumnezeu?Nu toti ii spuneau si inca ii spun lui Dumnezeu ,TATA(chiar si azi)??De ce sa se fi referit Iisus la un tata cu leg. genetica (intrupat ,el fiu si tata pt sine)
Si cum de spunea "eu fac voia celei ce m-a trimis",sau referiri "Dumnezeul meu ".Pleaseeee,think!!

Istoria crestinismului a schimbat-o imp. Constantin,pagin crestinizat pe patul de moarte.Lui trebuie sa-i "multumim" pt. ratacirea in care ne-a dus,el a facut divin azi,ceva ce pina ieri fusese doar un om normal,nu o divinitate .

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Adica Creatorul nostru se jertfeste pt. noi,pacatosii,supusii Lui ca sa ne ierte,ca altfel nici n-ar fi putut sa o faca(???)! Chestia asta este de neinteles pt. mine

Hannen, "plata pacatului este moartea". Crezi oare ca exista pacate mari si pacate mici? Crezi oare ca exista om pe pamntul asta care sa fie demn pentru trait in Cer, in prezenta lui Dumnezeu, o vesnicie?

quote:
Si care jertfa?Un om care se jerfeste ,fuge,plinge,se roaga,implora asa cum a facut Iisus inainte sa fie rastignit?(versiunea biblica

hannen, ce zici tu aici este, in afara de necunoastere crasa a Bibliei, rautate si lipsa de respect la adresa "profetului" si "invatatului" Isus, pe care zici ca islamul Il apreciaza in mod deosebit.

Una din doua! fie :gura pacatosului adevar graieste si ai dat pe fatza parerea sincera pe care o au musulmanii despre Isus, fie esti atat de speriata incat te alini singura gandindu-te la Isus ca la un fricos si smircaicios slab de inger. Urat, Hannen!
Daca musulmanii adevarati cred intradevar ce au declarat aici despre Isus, meriti sa-ti bata obrazul nitel pentru ca i-ai facut de ras...
Si cand te gandesti cat de lezata te dadeai acu' cateva zile de citatul din C.S. Lewis...mai, mai...

Nu, Conchita, nu sunt trista. Pe bune! Cand vad ce argumente subrede, copilaresti si ridicole se aduc in defavoarea crestinismului, mai ca-mi vine sa strig de bucurie .

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel,te rog frumos nu o lua asa,departe de mine acest gind!!!!!!!!!1
Eu nu vreau sa-l jignesc pe Iisus,sau pe voi.
Eu te intrebam pe tine ,crestina ,cum se impaca idee de jertfa cu faptul ca Iisus efectiv s-a ascuns ,nu?Sunt mai multe episoade,nu vreau sa insist dar imi pare nespus de rau ca interpretezi asa,sper ca nu voit!
Eu nu cred aceste lucruri despre Iisus,eu cred doar ce spune Dumnezeu despre el in Coran.Si nu spune ca ar fi fost,las,fricos...
Incercam doar sa iti arat ca este o nepotrivire intre conceptia de jertfa si felul in care ar trebui sa reactioneze un om care e gata sa se jertfeasca pt. ceva/cineva si felul in care a facut-o Iisus ( actiune descrisa in biblie).
No offence,chiar vreau sa discutam!Va rog nu o mai luati personal!
Eu nu pot ,nu vreau si nu am de ce sa-l jignesc pe Iisus,pacea asupra lui!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ameera

quote:
de parca Dumnezeu se balbaie si numai un profet analfabet l-ar putea corecta. un "profet" care nu a citit in viata lui Biblia, ca sa zici ca stia ce corecteaza.

As vrea sa fac o precizare aici. In conceptia musulmana, Biblia a trebuit "corectata", completata, nu pentru ca Dumnezeu s-ar "balbai", ci pentru ca Biblia a fost scrisa de oameni, iar ca oameni, ei sunt supusi greselii si e posibil sa fi alterat mesajul divin (chiar fara voie). Musulmanii cred ca, spre deosebire de Biblie, Coranul reda intocmai mesajul divin, pentru ca acesta i-a fost dictat de insusi Dumnezeu lui Mohammad, fara ca el sau alt om sa aiba vreo contributie personala, deci nu Mohammad cel analfabet a fost cel care a corectat ceva, ci Dumnezeu a facut asta. Asta cred musulmanii. Normal ca crestinii nu pot fi de acord cu asa ceva... ca de-aia si sunt religii diferite.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Ameera, si Coranul nu tot de oameni a fost scris sau cum? L-a scris Insusi Dumnezeu, cu degetele Sale, ca nu prea inteleg?!?!
Pentru ca vad ca nu stii prea multe despre Biblie, iti spun ca Biblia a fost scrisa tot sub inspiratie divina :-)

O sugestie: fetelor, fara suparare, daca Samer este musulman veritabil, nascut, crescut intr-o familie musulmana, lasati-l pe el sa explice si sa vorbeasca. Imi face impresia ca stie mai multe decat voi si ar fi un mai bun purtator de stindard al islamului.
Si inca ceva: imi e clar ca nu prea le aveti cu Biblia, Isus si crestinismul. Va rog io mult de tot, limitati referirile voastre doar la islam, Coran si Mohamed! Va rog, nu va suparati! Da' spuneti uneori niste chestii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

cu tot respectul pentru toti cei implicati in discutie...sincer nu prea ii vad rostul.adica nu-i vad finalitatea.
si nu cred ca ,(),crestinii au conceptii gresite despre islam.cred ca islamistii au conceptii gresite despre islam-vezi modul in care teroristii musulmani se folosesc de religie.cred ca maryam,hannen,samer,nadya,etc ar trebui sa poarte aceste discutii pe un forum de islamisti,sa-i lamureasca pe ei cum e cu religia asta a pacii.
sunt socata ,inspaimintata,dezgustata de ultimele atacuri teroriste din londra.http://news.sky.com/skynews/article/0,,30000-1273209,00.html
si daca pina acum teroristii implicati in atacurile precedente din anglia erau ,in mare parte,cetateni britanici si faceau parte dintr-o patura mai defavorizata (asta implicind bineinteles rasismul britanic,impotenta si lipsa de dorinta de a integra emigrantii,etc etc) de data asta atacatorii au fost doctori iranieni,educati in iran si cu contract de munca legal in spiatale din marea britanie.
am urmarit o emisiune pe bbc aseara,un musulman fiind invitat sa comenteze situatia si am avut tot respectul pentru el fiindca a recunoscut ca e de datoria musulmanilor in primul rind sa "umble" putin la invataturile lor,sa stabileasca un mod unic in care trebuie interpretat coranul ca sa nu mai existe loc de confuzii si motive de incitare la violenta. as vrea sa intreb deci din nou pe maryam,hannen,samer,nadya...sunt de acord cu aceasta afirmatie? sunt de acord ca e de datoria musulmanilor sa instruiasca musulmanii in spiritul adevarat al pacii? daca nu,de ce nu? daca da,ati facut ceva concret in acest sens? si ce anume? cum am mai spus,schimbarea si intelegerea nu trebuie sa vina de la crestini ci in primul rind de la musulmani.

Mergi la inceput

Am uitat ceva
Denizel,tu zici ca plata pacatului este moartea(si ne mai ingrozim de lapidare dar te rog,fa-ma sa inteleg la cine se refera aceasta "plata",sau "pedeapsa".
La noi?Ca sa fi iertati trebuie sa murim?
Oricum toti o sa murim("fiecare suflet va gusta moartea" zice Dumnezeu in coran)
Dar ce legatura are acest lucru cu Dumnezeu?EL ,MARETUL,NEMURITORUL,VESNICUL(in timp ce toate sunt trecatoare)CREATORUL,ATOTPUTERNICUL,MILOSTIVUL,INDURATORUL....si tot asa pina la 99.Acestea sunt atributele lui.EL,cela fara de inceput si fara de sfirsit!!!Marire LUI!!
Citeste-le,le intelegi semnificatia?
Cum sa moara EL pt noi????Cind daca EL vrea poate creea orice,daca EL vrea ne poate sterge toate pacatele intr-o clipita!

Tu crezi ca EL a murit pt. 3 zile!Iti dai seama ce inseamna 3 zile fara Creator???brrr,nu pot sa ma gindesc
Imi da fiori gindul ca asa ceva ar fi cu putinta.
Marire LUI,Cel care nu naste si nu este nascut!

Mergi la inceput

Hannen, nici nu stiu cum sa spun ca sa nu par agresiva sau nepoliticoasa.
Mai, nu sunt nepoliticoasa, crede-ma, dar spui niste chestii de ma bufneste rasul, pe bune! . Si cand vad ca ma mai indemni la "think!" si inca ma mai si rogi.... Of si iar of!!!
Cea mai mare contradictie pe care am vazut-o pana acum pe forum sunt elogiile, pe de o parte, si parerea extrem de proasta pe care o poti avea despre Isus. Pe mine ma lasi masca, pe bune! :-)
Ma rog, asta nu e vina ta, cumva. Singura ta 'vina' este ca vorbesti despre lucruri de care nu ai habar si combati chestii de care nu ai stiut, nu stii si nu ai auzit vreodata in viata ta.
Dar asta nu ma priveste de fapt pe mine, e viata ta, treaba ta si mantuirea ta. Mantuirea e personala, nu? :-) Fiecare incercam sa ne-o cladim asa cum credem ca e mai bine, ca doar nici unul dintre noi nu lucreaza spre pierderea lui insusi, nu? :-)

Mergi la inceput

Denizel,nu inteleg cu ce drept ne interzici sa avem o parere despre propria noastra religie???
Care este diferenta intre noi,fetele convertite si Samer?Faptul ca vorbeste araba probabil,un avantaj .Si totusi nu te inteleg,despre crestinism sa nu vorbim,despre islam sa nu vorbim.
Bine dragelor,vorbiti voi ca tot le cunoasteti perfect pe amindoua.

Samer,te rog frumos corecteaza-ma daca am gresit pina acum in afirmatii si spune si doamnelor aici de fata care sunt diferentele dintre noi amindoi(prin ce ne diferentiem noi in fata lui Allah,cei nascuti musulmani de cei convertiti)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Hannen, nici nu stiu cum sa spun ca sa nu par agresiva sau nepoliticoasa.
Mai, nu sunt nepoliticoasa, crede-ma, dar spui niste chestii de ma bufneste rasul, pe bune! . Si cand vad ca ma mai indemni la "think!" si inca ma mai si rogi.... Of si iar of!!!
Cea mai mare contradictie pe care am vazut-o pana acum pe forum sunt elogiile, pe de o parte, si parerea extrem de proasta pe care o poti avea despre Isus. Pe mine ma lasi masca, pe bune! :-)
Ma rog, asta nu e vina ta, cumva. Singura ta 'vina' este ca vorbesti despre lucruri de care nu ai habar si combati chestii de care nu ai stiut, nu stii si nu ai auzit vreodata in viata ta.
Dar asta nu ma priveste de fapt pe mine, e viata ta, treaba ta si mantuirea ta. Mantuirea e personala, nu? :-) Fiecare incercam sa ne-o cladim asa cum credem ca e mai bine, ca doar nici unul dintre noi nu lucreaza spre pierderea lui insusi, nu? :-)

Eu nu vad decit rea vointa!Intentionat te faci ca nu intelegi.Ceilalti useri iti citesc mesajele si raman cu impresia ca ceea ce zici tu e adevarat,iar asta,recunosc,ma scoate din sarite.

Incerc inc o data!Eu am zis despre Iisus asa cum se prezinta in Biblie episodul de cind este urmarit,vindut de Iuda si pina la rastignire.Episod care nu seamana a jertfa sub nicio forma!Acesta este lucru pe care l-am luat la "bani marunti",NU PE ISUS!!!
Tu te urzici degeaba,pacat,credeam ca se poate discuta.
Nu-i nimic,rizi linistita!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen

Denizel,nu inteleg cu ce drept ne interzici sa avem o parere despre propria noastra religie???
Care este diferenta intre noi,fetele convertite si Samer?Faptul ca vorbeste araba probabil,un avantaj .Si totusi nu te inteleg,despre crestinism sa nu vorbim,despre islam sa nu vorbim.
Bine dragelor,vorbiti voi ca tot le cunoasteti perfect pe amindoua.

Samer,te rog frumos corecteaza-ma daca am gresit pina acum in afirmatii si spune si doamnelor aici de fata care sunt diferentele dintre noi amindoi(prin ce ne diferentiem noi in fata lui Allah,cei nascuti musulmani de cei convertiti)

Pai Hannen, cum sa vorbesti tu mai despre crestinism? poti sa faci glume, ca Xeno, pe seama crestinismului, asta ar fi de inteles.
Dar sa vorbesti despre crestinism, ca si cum ai sti ceva despre crestinism, mi se pare hilar. Nu stiu fetele celelalte ce stiu, dar tu nu stii nimic, mai Hannen. Daca tu zici ca Isus, 'marca' crestinismului, s-a ascuns, a implorat, a plans si s-a opus rastignirii, da-mi voie sa-ti spun ca esti tabula rasa in materie de crestinism. Te rog sa nu te superi, dar asta este adevarul :-)

Diferenta dintre Samer si tine, de ex. , este linistea si siguranta de sine cu care vorbiti (sau nu vorbiti ) fiecare. La tine nu este liniste si nu este siguranta de sine. Un om sigur pe ceea ce crede, impacat cu sine, nu simte nevoia aproape continua de a ataca. Pe tine asa te-am cunoscut pe DC: prin impunsaturile si facutul smechereste cu ochiul, si alte din astea, pe la discutii intre crestini. Sorry!

Mergi la inceput