Conceptii gresite despre ISLAM -2
Raspunsuri - Pagina 26
conchita spune:
quote:
Originally posted by Samer
Vad ca tot esti suparata si trista, Coranul zice la fel cu diferenta ca Isus nu e fiul ci Profet si Mesager ca ceilalati si nu numai ci din cei mai apropriati profeti a Creatorului ,si Unicul Dumnezeu e (UNIC).
Dumnezeu nu pacaleste pe nimeni , el e mult mai presus de acest lucru!!
si aici noi aratam Credinta noastra si bazele religiei noastre, dar se vede clar ca aperi numai ptr. a face fire work si a arunca cuvinte care nu sint la locul lor.
imi pare rau , dar de data asta pentru tine si modul de gindire pe care incerci sa-l arunci cu forta peste totii.
Sper sa gasesti ceea ce cauti intr-o zi , fiindca se vede ca nu detii ceea ce crezi ca-l ai !?
imi cer scuze pentru acest mesaje dar oricum e ultimul pentru aceasta Doamna .
c'est la vie
draga Samer, eu nu te-am atacat la persoana si te rog pentru a mia oara sa nu ma ataci nici tu. am raspuns la o opinie cu o opinie, am dat si citate din Biblie, am explicat frumos de ce povestea ta e subreda.
artificii sunt povestile despre Iisus inlocuit pe cruce si despre Iisus care e doar Profet, nu Dumnezeu, atata vreme cat nu prezinti argumente; caci cine esti tu sa pretinzi sa fii crezut pe cuvant? bineinteles ca Dumnezeu nu pacaleste pe nimeni. atunci cand a spus ca vor veni multi profeti mincinosi dupa Iisus, a avut dreptate, se vede cu ochiul liber. iar daca aici tu aici crezi ca poti sa arati bazele credintei tale, blasfemiind credinta altora - adica pe Iisus -si sa ataci la persoana pe oricine are alta opinie, da-mi voie sa nu ma intimidez, sa-ti atrag atentia sa respecti regulile de dialog civilizat si sa-mi acord dreptul de a rectifica informatiile false. caci, nu-i asa, daca esti scutit de conceptii gresite despre islam, nu inseamna ca esti scutit de conceptii gresite despre crestinism.
daca musulmanii l-ar recunoaste pe Iisus, nu ar omori crestinii, considerandu-i necredinciosi, ca sa ajunga in rai - la asta nu raspunde nimeni. si nici nu ar blasfemia Cuvantul lui Dumnezeu, sustinand ca Biblia poate fi corectata. de parca Dumnezeu se balbaie si numai un profet analfabet l-ar putea corecta. un "profet" care nu a citit in viata lui Biblia, ca sa zici ca stia ce corecteaza.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
conchita spune:
quote:
Originally posted by Ingrid S
Conchita, Samer are dreptate. El a spus: "musulmanii cred ca Isus a fost un profet".
corect. iar eu am incercat sa arat ca au o conceptie gresita despre Iisus.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
Samer spune:
Islamul este religia pacii si a iertarii si considera terorismul ca fiind un act extrem , ceva interzis ,nepermis. In CORAN se spune: “Allah nu va opreste sa faceti bine celor care nu au luptat impotriva voastra, din pricina religiei, si nu v-au alungat din caminele voastre si nici sa fiti drepti cu ei , caci Allah ii iubeste pe cei drepti”(60:8).
Profetul Muhammad (sswas) interzicea soldatilor sai sa ucida femei sau copii si el ii sfatuia pe ei: Nu fii exagerat , nu ucide copii nou nascuti , nu trada . Si tot el spunea: Cel care ucide pe cineva care a facut o alianta cu musulmanii nu va simti parfumul Paradisului . Crima este una din marile pacate. Profetul Muhammad (sswas) spunea ca ucigasii vor fi pedepsiti cu focul Iadului . Musulmanii sint incurajati sa fie atenti si cu animalele . Profetul Muhammad (sswas) a spus: O femeie a fost pedepsita pentru ca a tinut inchisa in casa ei o pisica si nu i-a dat de mincare . Pisica a murit din aceasta cauza . Acum acea femeie este chinuita in Iad. El a mai spus ca un om care mergea prin desert a intilnit un ciine caruia ii era sete . Omul acela si-a scos pantoful si i-a adus ciinelui apa . Profetul Muhammad a spus: Acel om care este bun cu oamenii si care e bun si cu animalele va fi rasplatit de dumnezeu. Chiar si atunci cind sacrificam animale pentru a ne hrani cu carnea lor trebuie sa o facem in asa fel incit ele sa nu sufere. Profetul Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) a spus: Cine sacrifica un animal sa o faca in modul cel mai bun posibil, sa-si ascuta cutitul bine si sa conduca animalul spre locul sacrificiului cu blindete . In dreptul Islamic si in alte texte islamice distrugerea caselor si propietatilor, incitarea la acte de violenta, bombardarea si mutilarea oamenilor nevinovati sint considerate acte interzise si blamabile de catre musulmani si religia islamica . Musulmanii urmeaza religia a pacii , a faptelor bune , a tolerantei si a iertarii si marea majoritate nu au nimic in comun cu anumite evenimente violente care sint asociate cu musulmanii. Daca un musulman comite un act de terrorism acea persoana se face vinovata de incalcarea legilor islamice !!!!!
hannen spune:
Am si eu o intrebare,daca mai sunt moderatori care citesc,Maryam nu poate posta pe forum si intreaba care este motivul.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
crinuta spune:
Isus spune" Sa nu ucizi", nu doar " sa nu ucizi femeile si copiii".
De asemenea nu spune" Sa nu ucizi pe cei ce au facut alianta cu crestinii".
Nimeni, sub nici o forma, nu poate lua viata unui om, atata vreme cat NOI NU DAM VIATA!
Un musulman imi explica de ce la ei e permis sa ii ucida pe criminali, ba e chiar justificat.
Mie mi se pare o diferenta enorma. Un Dumnezeu nu poate indemna la violenta, sau macar gasi justificari pentru asa ceva, indiferent care ar fi situatia.
Isus a propovaduit iertarea, blandetea, smerenia, calitati fara de care nu ne putem mantui.
Ne-a dat Adevarul, singurul Adevar valabil pentru noi.
Sper ca ti-e clar Samer ca diferenta fundamentala intre crestinism si islam este statutul lui Isus, si acesta nu este doar un amananunt lipsit de semnificatie.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
denizel spune:
quote:
Musulmanii cred ca Isus nu a fost omorit ci a fost ridicat de Dumnezeu la cer iar pe cruce a fost facut sa semene cineva cu el . Dumnezeu a facut pe o alta persoana sa semene cu Isus iar acea persoana a fost omorita prin rastignire
Samer, iti multumesc pentru lamuriri!
Nici nu stiu cum sa incep fiindca nu mi-am imaginat nici macar o secunda ca asta este versiunea voastra, a musulmanilor, cu privire la Isus si Dumnezeu.
Eu credeam ca voi negati crucificarea, negati faptul ca Isus a fost special trimis de Dumnezeu, cu un scop precis, negati divinitatea lui Isus.
Dar nu mi-am imaginat ca voi credeti ca Isus a fost ridicat la Cer si ca Dumnezeu a facut o clona a acestuia, care sa foloseasca exclusiv rastignirii.
Pai, in primul rand, de ce Dumnezeu o fi dorit ca o clona cu caracteristicile fizice ale lui Isus sa fie totusi rastignita?
Inseamna ca rastignirea asta a avut vreun scop ceva, nu?
Ai idee de ce Dumnezeu a tinut totusi sa aiba loc o rastignire, o rastignire in care sa moara cineva asemanator lui Isus?
In al doilea rand: Nu stiu daca tu ai auzit despre ucenicii lui Isus.
Ucenicii astia ai lui Isus (apostolii) au fost niste oameni care au trait in imediata apropiere a lui Isus, in ultimii ani ai vietii acestuia.
Ei, oamenii astia au scris o parte din Noul Testament. Nu exista capitol din Noul Testament in care sa nu se vorbeasca despre faptul ca Isus a fost Dumnezeu.
Cum crezi ca putea un om sa-i incredinteze pe altii ca este Dumnezeu? :-)
Isus este singurul conducator religios din istorie in stare sa sustina ca este divin si singurul individ care a convins o mare parte a lumii ca El este Dumnezeu :-)
Spre deosebire de Mohamed de exemplu (care a vrut sa schimbe, asa cum spuneai, invataturile existente pana la el) Isus nu a revenit cu lamuriri sau revizuiri ale Vechiului Testament, nu a retractat si nu a modificat nimic. Nu a presupus si nu s-a indoit de nimic :-). Dimpotriva, a venit sa confirme ca tot ce se stia despre Vechiul Testament este adevarat si demn de crezare :-)
Ucenicii unui om care se asemana lui Isus si care zici ca a fost rastignit in locul Lui (?), au intemeiat o Biserica in cadrul careia oamenii se inchina de vreo 2000 de ani :-) Istoria intregii lumi si-a schimbat cursul odata cu El :-)
Stii, Samer, de ce a fost rastignit Isus? A fost rastignit pentru ca "S-a facut pe Sine Fiul lui Dumnezeu". Pe langa faptul ca a vindecat bolnavi, si ca "modelat pasari din lut", Isus a sustinut tot timpul ca "Eu si Tatal una suntem".
Iudeii care L-au condamnat, nu faceau parte dintr-un trib de salbatici ignoranti, ci dintr-un popor de aleasa cultura, cu profunde convingeri religioase. De vreme ce L-au osandit pe Mantuitor, acuzandu-L de blasfemie pe motivul propriei Sale marturisiri, judecatorii sprijina in mod oficial marturia lui Isus, potrivit careia El nu este doar fiul uman al lui Dumnezeu, ci divinul Mesia, Fiul absolut al lui Dumnezeu :-)
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
daniela_b spune:
quote:
Musulmanii cred ca Isus nu a fost omorit ci a fost ridicat de Dumnezeu la cer iar pe cruce a fost facut sa semene cineva cu el . Dumnezeu a facut pe o alta persoana sa semene cu Isus iar acea persoana a fost omorita prin rastignire .
Fiindca incerc sa inteleg lucrurile, mai citesc si eu subiecte pe aici, pe linga "cercetarile proprii" daca le pot numi asa. Unde ma incurc, pun intrebari.
Iata:
1. Ce s-a intimplat cu ceilalti profeti? Cum au fost ei ridicati la cer? Dumnezeu i-a ridicat la cer pe toti, in acelasi fel?
De ce in cazul lui Isus s-a planuit asa o inlocuire, cu altcineva?
Cum putem fi siguri ca El nu a mai "facut" si alte persoane care sa semene cu alti profeti? Sa intelegem de aici ca multe dintre faptele lui Mohammed, ar putea sa fi fost savirsite de aceasta alta persoana facuta se semene cu el din aceleasi poate motive pentru care s-a intimplat "inlocuirea" si-n cazul lui Isus, de catre Dumnezeu?
2. De ce ar fi avut nevoie Dumnezeu Atotputernicul de asa un efect special ( El "a facut" pe o alta persoana sa semene cu Isus) transformind astfel o jertfa in numele iubirii intr-o iluzie optica pentru mase, caci astfel s-ar intelege ce s-a intimplat. Care a fost scopul lui Dumnezeu? Are El timp sa se "joace" de-a rastignirea pe cruce a cuiva care seamana cu altcineva?
3. Acea persoana jertfita ( pe nedrept, daca doar "semana" cu Isus...) a inviat ca si cum ar fi fost El insusi?
4. Care ar fi "pointul" pentru care sa se fi intimplat asa?
Qi
conchita spune:
Crinuta, Denizel si Daniela, vad ca si voi sunteti triste. de ce tulburati topicul omului cu intrebari si opinii diferite?
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
hannen spune:
quote:
Originally posted by daniela_bquote:
Musulmanii cred ca Isus nu a fost omorit ci a fost ridicat de Dumnezeu la cer iar pe cruce a fost facut sa semene cineva cu el . Dumnezeu a facut pe o alta persoana sa semene cu Isus iar acea persoana a fost omorita prin rastignire .
Fiindca incerc sa inteleg lucrurile, mai citesc si eu subiecte pe aici, pe linga "cercetarile proprii" daca le pot numi asa. Unde ma incurc, pun intrebari.
Iata:
1. Ce s-a intimplat cu ceilalti profeti? Cum au fost ei ridicati la cer? Dumnezeu i-a ridicat la cer pe toti, in acelasi fel?
De ce in cazul lui Isus s-a planuit asa o inlocuire, cu altcineva?
Cum putem fi siguri ca El nu a mai "facut" si alte persoane care sa semene cu alti profeti? Sa intelegem de aici ca multe dintre faptele lui Mohammed, ar putea sa fi fost savirsite de aceasta alta persoana facuta se semene cu el din aceleasi poate motive pentru care s-a intimplat "inlocuirea" si-n cazul lui Isus, de catre Dumnezeu?
2. De ce ar fi avut nevoie Dumnezeu Atotputernicul de asa un efect special ( El "a facut" pe o alta persoana sa semene cu Isus) transformind astfel o jertfa in numele iubirii intr-o iluzie optica pentru mase, caci astfel s-ar intelege ce s-a intimplat. Care a fost scopul lui Dumnezeu? Are El timp sa se "joace" de-a rastignirea pe cruce a cuiva care seamana cu altcineva?
3. Acea persoana jertfita ( pe nedrept, daca doar "semana" cu Isus...) a inviat ca si cum ar fi fost El insusi?
4. Care ar fi "pointul" pentru care sa se fi intimplat asa?
Qi
Danielab
1.Ce s-a intimplat cu ceilalti profeti cred ca stim aproape toti.Fiecare a avut soarta lui si sfirsitul lui.
Ci despre motivul de ce s-a intimplat asa,numai Dumnezeu stie ,dar cum a avut o nastere miraculoasa,de ce n-ar fi avut si o "disparitie" la fel de miraculoasa
Si nu,nu putem crede si confunda profetii intre ei,fiecare a avut mesajul lui,misiunea lui pt. timpuri diferite si oameni diferiti.
2.De ce ar fi avut Dumnezeu nevoie de un Fiu care sa fie EL insusi ,nascut si/sau intrupat ?Ca sa faca ce?Sa ne ierte pe noi.Adica Creatorul nostru se jertfeste pt. noi,pacatosii,supusii Lui ca sa ne ierte,ca altfel nici n-ar fi putut sa o faca(???)! Chestia asta este de neinteles pt. mine
Si care jertfa?Un om care se jerfeste ,fuge,plinge,se roaga,implora asa cum a facut Iisus inainte sa fie rastignit?(versiunea biblica)
3.Care ar fi pointul pt. care Dumnezeu sa fi facut asta(intrupare ,nastere ...)??
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Ameera spune:
quote:
de parca Dumnezeu se balbaie si numai un profet analfabet l-ar putea corecta. un "profet" care nu a citit in viata lui Biblia, ca sa zici ca stia ce corecteaza.
As vrea sa fac o precizare aici. In conceptia musulmana, Biblia a trebuit "corectata", completata, nu pentru ca Dumnezeu s-ar "balbai", ci pentru ca Biblia a fost scrisa de oameni, iar ca oameni, ei sunt supusi greselii si e posibil sa fi alterat mesajul divin (chiar fara voie). Musulmanii cred ca, spre deosebire de Biblie, Coranul reda intocmai mesajul divin, pentru ca acesta i-a fost dictat de insusi Dumnezeu lui Mohammad, fara ca el sau alt om sa aiba vreo contributie personala, deci nu Mohammad cel analfabet a fost cel care a corectat ceva, ci Dumnezeu a facut asta. Asta cred musulmanii. Normal ca crestinii nu pot fi de acord cu asa ceva... ca de-aia si sunt religii diferite.
Si am o intrebare: scopul acestui topic este sa ne demonstram unii altora ca avem conceptii gresite si eventual sa ne convertim reciproc, sau sa cunoastem, sa intelegem mai bine credinta celuilalt? De ce sa consideram conceptia celorlalti "gresita", in loc de "altfel"? Sau credeti ca exista o singura religie "corecta"? Nu inteleg de unde atata inversunare in a-i convinge pe ceilalti ca se insala. Parerea mea e ca oricum atunci cand vorbesti de religie nu e loc de "gresit" si "corect", totul se reduce la ceea ce crezi.
Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)