Conceptii gresite despre ISLAM -2
Raspunsuri - Pagina 25
Samer spune:
Partea a II :-
Credinta in profeti
Musulmanii cred in profeti si in mesagerii lui Dumnezeu. Dumnezeu a trimis profeti si mesageri in anumite perioade critice din istoria omenirii. Mohamad sswas este ultimul profet. Primul a fost Adam. Alti profeti sunt Noe, Avraam, Ismail, Salih, Enach, Iacob, David, Ioan, Moise, Iov si Isus. Profetii au fost alesi de Allah dintre oamenii care puteau fi model de urmat pentru comunitatile lor. Toti profetii se bucura de acelasi grad de respect din partea musulmanului.
Profetii sunt dovada iubirii lui Dumnezeu fata de oameni, El nu isi abandoneaza creatia si incerca sa ii informeze. Totusi, odata ce mesajul a fost revelat, este resposabilitatea oamenilor sa il accepte, iar ei vor fi rasplatiti (sau pedepsiti) in functie de alegera lor.
Credinta in Ziua Judecatii
Musulmanii cred in ziua judecatii si in faptul ca in aceasta zi oamenii isi vor primi pedeapsa sau rasplata de la Dumnezeu. In religia islamica Ziua Judecatii se mai numeste si Ziua Socotirii, Ziua cea Adevarata, Ziua Adunarii, Ziua Vesniciei, Ziua Iesirii din Morminte, Ziua Durerii, Ziua Chemarii. In Coran este scris in detaliu despre ceea ce se va intimpla in aceasta zi. Paradisul este de asemenea descris, in termeni metaforici. Este posibil ca ne-musulmanii sa ajunga in paradis, cu conditia sa fi fost oameni buni si sa creada in acelasi Dumnezeu (sa fie Crestini sau Evrei).
Credinta in destin
Credinta in destin inseamna a fi constient de faptul ca viata si tot ceea ce exista este in mainile lui Dumnezeu. Oamenii nu pot avea ceea ce Dumnezeu hotaraste sa nu aiba. Numai Dumnezeu cunoaste destinul oamenilor. Un musulman crede in destin si in predestinare indiferent daca destinul e bun sau rau. Credinta in destin nu este in contradictie cu vointa omului. Omul este capabil sa aleaga intre bine si rau. Responsabilitatea apartine omului iar faptele sunt create de Dumnezeu. Nimeni nu poate aduce ca argument pentru pacatele sale destinul.
denizel spune:
quote:
Originally posted by Samer
Credinta in cartile lui Dumnezeu
Credinciosul musulman crede in toate cartile revelatoare care sunt mentionate in Coran. Acestea sunt: Tora, Psalmii lui David, Evanghelia, Pergamentele lui Avraam. Totusi, musulmanul urmeaza doar Coranul si nu celelalte carti, deoarece Coranul este singura carte care s-a pastrat intacta, fara nici o modificare. Trebuie mentionat ca Coranul isi pierde din inteles prin traducere, deoarece multe cuvinte arabice au semnificatii exacte care nu pot fi traduse ( si aici apare problema de a citi Coranul tradus, fara ajutor unde se inteleg unele versuri grsit )
c'est la vie
Samer, www.biblegateway.com/passage/?search=Psalm%2022 &version=14 " target="_blank">psalmul 22 este un psalm al lui David. Cand ai tu timp, poate o sa-l citesti si, daca iti mai ramane ceva timp :-), poate imi dai si o interpretare a acestuia. Multumesc! :-)
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
Samer, inca o intrebare: de ce musulmanii il aconsidera pe Isus un profet? Care anume din profetiile pe care le-a facut s-au implinit, care anume dintre calitatile Acestuia il recomanda pentru 'calificarea' de profet?
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
irina.c. spune:
quote:ca si crestini credem ca o data cu Hristos lucrarea de mantuire a lumii s-a incheiat si e completa,nemaifiind nevoie de completari si corecturiIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
nu ,ci doar ca ne spune Coranul sa credem in celelalte carti fiidca Coranul continua si corecteaza ce a fost dinainte.. si am sa explic despre punctul acesta in curand.
Multumescc'est la vie
si bb din burtica blogul meu
Samer spune:
quote:
Originally posted by denizel
Samer, www.biblegateway.com/passage/?search=Psalm%2022 &version=14 " target="_blank">psalmul 22 este un psalm al lui David. Cand ai tu timp, poate o sa-l citesti si, daca iti mai ramane ceva timp :-), poate imi dai si o interpretare a acestuia. Multumesc! :-)
[/quote]
scuze ptr. intarziere dar chiar ca n-am timp fiind legat de 2 servicii si o scoala.
dar iti promit ca am sa-l citesc si o sa-ti dau un reply.
multumesc ptr. intelegere
Samer spune:
quote:
Originally posted by denizel
Samer, inca o intrebare: de ce musulmanii il aconsidera pe Isus un profet?, ..
Sper sa-mi permiti sa-ti respund astfel la intrebarea ta :
Ce cred musulmani despre Isus:
Musulmanii au un deosebit respect pentru profetul Isus . El este pomenit de 25 de ori in Coran . Exista si 2 capitole in Coran dedicate lui si familiei sale, Mariyam (Maria) si Imran (Imran este numele arabizat al tatalui fecioarei Maria). In Coran se spune referitor la nasterea lui Isus “Adu-ti aminte cind ingerii au spus: O, Maria! Allah iti vesteste (un copil ce vine cu) un cuvint din partea Lui: numele lui va fi Al- Maseh (Mesia), Isa (Isus) fiul Mariei maret in aceasta lume ca si in lumea de Apoi si unul dintre cei mai apropiati (de Allah). El le va vorbi oamenilor (inca) din leagan, la fel si cind va fi barbat intre doua virste, si va fi dintre cei credinciosi . Ea a spus: Doamne, cum sa am un copil fara sa ma fi atins un barbat? I-a raspuns El : Intocmai asa! Allah creaza ceea ce voieste El. Cind El hotaraste un lucru, El spune doar Fii si el este de indata (3:45-47). Isus este fiul Mariei care s-a nascut asemeni lui Adam prin porunca si cuvintul lui Dumnezeu . Daca Allah spune sa fie creatia lui dumnezeu se implineste . Dumnezeu a creat totul astfel . Cuvintul Sau fii (kun) s-a creat inlauntrul Feciorei Maria . In Coran se spune: “Inaintea lui Allah, Isus este asemeni lui Adam, pe care El l-a facut din lut si apoi I-a zis lui Fii si el a fost” (3:59). Isus a fost daruit de Dumnezeu cu darul de a face minuni, modela pasari din lut, ii vindeca pe orbi si pe leprosi , ii trezea pe cei morti, prin voia lui Dumnezeu, spunea Isus, El putea spune oamenilor ce, mincau si ce pastrau in casele lor . Musulmanii cred ca Isus nu a fost omorit ci a fost ridicat de Dumnezeu la cer iar pe cruce a fost facut sa semene cineva cu el . Dumnezeu a facut pe o alta persoana sa semene cu Isus iar acea persoana a fost omorita prin rastignire .
dar daca chiar vrei sa stii ce a profetat Isus exact dupa Coran am sa ma interesez
conchita spune:
quote:
Musulmanii cred ca Isus nu a fost omorit ci a fost ridicat de Dumnezeu la cer iar pe cruce a fost facut sa semene cineva cu el . Dumnezeu a facut pe o alta persoana sa semene cu Isus iar acea persoana a fost omorita prin rastignire .
cu alte cuvinte, musulmanii stiu chiar mai bine decat Iisus cine a fost Iisus. El a spus "Sunt cel ce sunt" si "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" si "Cine crede in Mine se va mantui", caci El vine de la Tatal. nimic din povestile urbane (de fapt, blasfemii) pe care le mentionezi tu aici despre altcineva care ar fi fost rastignit in locul Lui. numai gandul ca cineva poate crede asemenea gogorita ma face sa cred ca il dispretuieste pe Dumnezeu insusi - cum ar fi putut El sa pacaleasca lumea ca isi trimite Fiul pentru rascumpararea pacatelor si sa comita faza asta ieftina de abracadabra la final? brrr.
quote:
dar daca chiar vrei sa stii ce a profetat Isus exact dupa Coran am sa ma interesez
a profetat ca vor veni multi profeti mincinosi dupa El.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Samer spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Musulmanii cred ca Isus nu a fost omorit ci a fost ridicat de Dumnezeu la cer iar pe cruce a fost facut sa semene cineva cu el . Dumnezeu a facut pe o alta persoana sa semene cu Isus iar acea persoana a fost omorita prin rastignire .
cu alte cuvinte, musulmanii stiu chiar mai bine decat Iisus cine a fost Iisus. El a spus "Sunt cel ce sunt" si "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" si "Cine crede in Mine se va mantui", caci El vine de la Tatal. nimic din povestile urbane (de fapt, blasfemii) pe care le mentionezi tu aici despre altcineva care ar fi fost rastignit in locul Lui. numai gandul ca cineva poate crede asemenea gogorita ma face sa cred ca il dispretuieste pe Dumnezeu insusi - cum ar fi putut El sa pacaleasca lumea ca isi trimite Fiul pentru rascumpararea pacatelor si sa comita faza asta ieftina de abracadabra la final? brrr.quote:
a profetat ca vor veni multi profeti mincinosi dupa El.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Vad ca tot esti suparata si trista, Coranul zice la fel cu diferenta ca Isus nu e fiul ci Profet si Mesager ca ceilalati si nu numai ci din cei mai apropriati profeti a Creatorului ,si Unicul Dumnezeu e (UNIC).
Dumnezeu nu pacaleste pe nimeni , el e mult mai presus de acest lucru!!
si aici noi aratam Credinta noastra si bazele religiei noastre, dar se vede clar ca aperi numai ptr. a face fire work si a arunca cuvinte care nu sint la locul lor.
imi pare rau , dar de data asta pentru tine si modul de gindire pe care incerci sa-l arunci cu forta peste totii.
Sper sa gasesti ceea ce cauti intr-o zi , fiindca se vede ca nu detii ceea ce crezi ca-l ai !?
imi cer scuze pentru acest mesaje dar oricum e ultimul pentru aceasta Doamna .
Ingrid S spune:
Conchita, Samer are dreptate. El a spus: "musulmanii cred ca Isus a fost un profet".
D-le Samer, diferentza e uriasa de fapt, altfel am crede cu totii intr-o singura religie.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Samer spune:
ce inseamna Omul in Islam :
Viata si propietatea tuturor cetatenilor sint considerate sacre chiar daca acea persoana este sau nu este musulmana . De asemeni islamul protejeaza si onoarea cetatenilor sai . Deci in islam jignirea altora sau vorbele nepoliticoase nu sint admise . Profetul Muhammad (sswas) a spus: Cu adevarat singele vostru , bunurile voastre si onoarea voastra sint inviolabile . Rasismul nu este admis in religia islamica . In Coran se spune despre egalitatea intre oameni: “O, voi oameni! Noi v-am creat pe voi dintr-un barbat si o femeie si v-am facut pe voi popoare si triburi, pentru ca sa va cunoasteti. Cel mai cinstit dintre voi la Allah este cel mai evlavios dintre voi. Allah este Atoatestiutor si Binestiutor”(49:13). Dumnezeu i-a creat pe oameni egali iar singura distinctie intre oameni este gradul lor de credinta . Profetul Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) a spus: O ,oameni Dumnezeu este unic iar stramosul vostru Adam este unul . Un arab nu ii este superior unui nearab si o persoana alba nu este mai buna decit una neagra si o persoana rosie nu este mai buna decit o alta persoana rosie . Ceea ce le diferentiaza pe una de cealalta este evlavia. Pelerinajul anual ilustreaza in mod real fraternitatea intre toate rasele si natiunile cind peste 2000.000 de musulmani din toata lumea vin la Mekka in pelerinaj. Islamul este religia dreptatii. Dumnezeu spune: “Allah va porunceste sa dati inapoi stapinilor lor lucrurile incredintate, iar daca judecati intre oameni , sa judecati cu dreptate!.(4:58). “Si fiti nepartinitori , fiindca Allah ii iubeste pe cei drepti”. Despre cei ce ii urasc pe altii Dumnezeu spune in Coran: “Sa nu va impinga ura impotriva unui neam sa nu fiti drepti!. Fiti drepti caci aceasta este mai aproape de evlavie!”