Conceptii gresite despre ISLAM -2
Raspunsuri - Pagina 24
anasia spune:
sunt off topic, dar nu pot sa nu-i urez mamicii noastre de piersicuta
LA MULTI ANI, HANNEN!
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
varsta bb
hannen spune:
Anasia,ce surpiza!!!
Multumesc mult!Ai fost o dulce
P.S. intrasem sa va zic ca acum este o emisiune pe DDTV despre sharya.
edit:http://www.stirilazi.ro/ddtv_live.html
porumbita,poti baga un sa pui intrebari despre nelamuririle in leg cu sharya.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
liliac1 spune:
quote:
Originally posted by maryam
Liliac1, sigur ca am fost botezata, dar asa cum spune mama astazi: "ptr ca asa era obiceiul".
Iti dai seama ca nu m-a intrebat nimeni de chestia asta si de fapt, asta este lucrul pe care nu-l inteleg de ce sa decida altii pentru tine, ba sa iti mai si impuna.
Cred ca, ca fiecare optiune in viata, a iti alege modul in care vrei sa traiesti, profesia, partenerul, mancarea...totul, trebuie sa fie optiunea si alegerea proprie.
Sa inteleg ca pruncii tai deocamdata nu au niciun crez religios, astepti pana implinesc varsta la care o sa aiba discernamant ca sa poata sa-si aleaga singuri calea?? Sau deja sunt muslimi?? Vezi tu, daca raspunzi cu DA la a doua intrebare, cade toata explicatia ta, din pacate...
quote:
De aia nu impartasesc punctul tau de vedere cu botezul, cum adica
nu-l mai indeparteaza nimeni si nimic? In ce sens, spiritual?
(Adica te inteleg, ti-l respect, dar eu nu vad asa lucrurile)
Da, spiritual care ma intregeste fizic. Doar cu totul pot sa fiu EU.
quote:
Sigur ca nu a avut nicio importanta cand m-am convertit ca m-a botezat, in fond ce este botezul?
Te duci la un reprezentat al bisericii, iti citeste din cartea sfanta, te baga un pic in apa si asta este.
Daca n-as fi crestina, si n-as reusi sa vad dincolo de aceasta blasfemie, ca e doar un punct de vedere, ar fi tragic. Daca eu as spune ca pelegrinajul la Mekka e asa de vazul lumii sau ca e doar asa, sa se mai adune muslimii de prin multe zari sa puna la cale niste "afaceri", cum ti-ar fi?? Ti-am spus, vreau sa accept ca unele lucruri sunt sfinte pentru voi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa nu va aratam ca si noi le-avem pe ale noastre.
quote:
Isus s-a "botezat" la maturitate, din proprie vointa dupa ceea ce spune rel crestina, asadar ar trebui sa fie o alegere la o varsta la care chiar ai capacitatea de a alege.
Cred ca fiecare om are dreptul sa aleaga, dc vrea sa se boteze, sa se boteze, dc vrea sa nu se boteze sa nu se boteze samd...
Revin si intreb: la ce varsta pruncii muslimilor, au dreptul sa aleaga daca si ei la randul lor vor deveni musulmani sau nu?? Dar am senzatia ca pe undeva spusesesi ca se nasc musulmani. Atunci, nu crezi ca e o totala contradictie in aceste lucruri??
Samer spune:
Buna Ziua ,
Din punctul de vedere religios nu vad aceasta contradictie de care s-a vorbit. Fiindca noi urmarim pe Dumnezeu ci nu pe un om care avem dreptul sa-i contrazicem sau sa-i dam o parere diferita de a lui.
Cand spunem ca un om e musulman asta inseamna ca credinta lui e intr-un SINGUR DUMNEZEU, Mesageri lui, cartiile lui,Ingerii si ziua de apoi.
Atunci cand vrea sa-si schimbe religie asta inseamna ca el nu mai crede in cele mentionate mai sus!!
in timp ce un musulman nu poate spune ca el crede in Profetul Mohamad dar nu in Profetul Isus sau Profetul Moise ?!!
Atunci nu se mai considera Musulman.
Oricine spune altcineva inseamna ca s-a indepartat de baza religiei si credinta islamica.
Va multumesc
Samer spune:
( In credinta islamica, este o datorie a musulmanului sa munceasca si sa studieze. Allah rasplateste omul pentru timpul in care munceste sau invata, considerand aceasta ca o rugaciune.
Profetul Mohamad spune: "Cine calatoreste pe un drum in cautarea stiintei, calatoreste pe drumul lui Allah spre Rai". Deasmenea, credinta islamica spune ca "avantajul celui credincios-invatat asupta celui credincios-neinvatat este ca si luna plina fata de celelalte stele." Un om obisnuit nu se intreaba de ce crede in Allah ci pur si simplu stie ca trebuie sa creada si crede, spre deosebire de cel invatat care cauta dovezi ca credinta islamica este adevarata si ca Allah exista. Rezultatul este ca omul invatat va crede mai tarziu decat omul simplu, dar credinta lui va fi mult mai puternica, deoarece aceasta credinta are o temelie solida.
Exista o poveste cu privire la un om care atunci cand s-a intalnit cu profetul i-a fost rusine sa dea mana cu el pentru ca avea mainile aspre. Vazand aceasta, Mohmad i-a luat mainile si i le-a sarutat, spunand: acestea sunt mainile uni om ce slujeste pe Allah (pentru ca era om muncitor).
O pagina interesanta (in limba engleza) se afla la http://www.islamfortoday.com/emerick16.htm. Acesta explica cum teorille stiintifice moderne despre formarea universului, aparitia si dezvoltarea vietii pe pamant nu sunt in contradictie cu credinta islamica: "Stiinta trebuie sa ne sporeasca credinta. Este gresit ca oamenii sa nu vada ceea ce se afla in fata ochilor lor. Pentru un musulman, fosilele si dinozaurii descoperiti nu reprezinta o amenintare, ci o confirmare a puterii lui Allah.")
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Samer
[O pagina interesanta (in limba engleza) se afla la http://www.islamfortoday.com/emerick16.htm. Acesta explica cum teorille stiintifice moderne despre formarea universului, aparitia si dezvoltarea vietii pe pamant nu sunt in contradictie cu credinta islamica: "Stiinta trebuie sa ne sporeasca credinta. Este gresit ca oamenii sa nu vada ceea ce se afla in fata ochilor lor. Pentru un musulman, fosilele si dinozaurii descoperiti nu reprezinta o amenintare, ci o confirmare a puterii lui Allah.")
Space was filled with matter, anti-matter and gases which eventually combined into larger particles. These bits of matter eventually grew into asteroids, planets, stars and moons.
Pe linga faptul ca gazul e si el tot materie, cosmogonia asta e un pic pe dos.
La inceput s'au format stelele, o prima generatie de stele, pentru ca in Univers nu exista decat hidrogen si heliu (in fine gaze), in ale caror explozii s'au creat elementele din care se naste urmatoare generatie de stele si miliarde de ani mai tarziu primele planete.
Oricat de schiop este scenariul avansat acum de teologii musulmani, ar fi facut probabil senzatie la ~ 1900. Prezentat insa in prezent cu titlul "Ah' pai noi stiam asta deja" nu pare decat o caricatura unei teorii prost intelese.
Oricum ramane de apreciat progresul de la precedentul sUnivers al "celor patru mari broaste testoase care sprijina elefantul pe care se odihnesc cerurile"
Samer spune:
Buna ziua ,
O sa incerc sa ajut si eu un pic prin a explica ce inseamna credinta unui musulman ( sa nu mai avem problema de a ne ataca reciproc fara sens )printr-un site, ca sa fie scris mai corect:
Partea I :-
Credinta in Dumnezeu si in unicitatea lui
Musulmanii cred in unicul, atotputernicul si incomparabilul Dumnezeu. Dumnezeu este Creatorul, Stapinul, Sustinatorul a tot ceea ce este in univers si este inzestrat cu 99 de calitati. Unicitatea lui Dumnezeu este cel mai important principiu al religiei islamice. Coranul spune "El este Dumnezeu, cel Unic! Dumnezeu este Stapanul! El nu zamisleste si nu este nascut". A spune ca Dumnezeu are fii sau fiice (in religia Arabiei pre-islamice se spunea ca Dumnezeu are fiice) este mare pacat si contravine principiului unicitatii lui Dumnezeu.
Credinta in Ingeri
Conform religiei islamice ingerii sunt creati de Dumnezeu din lumina. Rolul lor este de a indeplini poruncile lui Dumnezeu. Spre deosebire de oameni, ingerii sunt fiinte imortale care nu pacatuiesc, se supun intotdeauna lui Dumnezeu si nu fac decat ceea ce el hotaraste. Ingerii sunt foarte prezenti in viata noastra. In anumite situatii ingerii au luat chip de om si au vorbit profetilor. Maria, Avraam, Lut au avut ocazia sa-i vada. Trimisul lui Dumnezeu, Mahomed l-a vazut pe ingerul Gabriel. Dumnezeu a dat fiecarei categorii de ingeri o anumita calitate.
In pofida acestor lucruri, oamenii sunt din multe puncte de vedere superiori ingerilor. Dumnezeu a incredintat pamantul oamenilor si nu ingerilor; acestora li s-a spus sa se plece in fata lui Adam si oamenii au acces la un nivel de cunoastere la care ingerii nu au.
Credinta in cartile lui Dumnezeu
Credinciosul musulman crede in toate cartile revelatoare care sunt mentionate in Coran. Acestea sunt: Tora, Psalmii lui David, Evanghelia, Pergamentele lui Avraam. Totusi, musulmanul urmeaza doar Coranul si nu celelalte carti, deoarece Coranul este singura carte care s-a pastrat intacta, fara nici o modificare. Trebuie mentionat ca Coranul isi pierde din inteles prin traducere, deoarece multe cuvinte arabice au semnificatii exacte care nu pot fi traduse ( si aici apare problema de a citi Coranul tradus, fara ajutor unde se inteleg unele versuri grsit )
Criss75 spune:
[quote]Originally posted by Samer
Credinta in cartile lui Dumnezeu
...deoarece Coranul este singura carte care s-a pastrat intacta, fara nici o modificare.
[quote]
Crestinii cred acelasi lucru despre Biblie.
Samer spune:
nu ,ci doar ca ne spune Coranul sa credem in celelalte carti fiidca Coranul continua si corecteaza ce a fost dinainte.. si am sa explic despre punctul acesta in curand.
Multumesc