Conceptii gresite despre ISLAM -2

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

conchita
1.Coranul a fost scris dupa dictarea Profetului,memorat si recitat de mii de ori ,nimeni nu a bagat nimic de la el.A fost scris ,insemnat pe frunze,pe piei de animale...si memorat atunci cind era revelat.
A fost adunat si aranjat asa cum il stim astazi ,mai tirziu,insa nimic nu e scos sau adaugat.

2.da-mi voie sa ma indoiesc de acest lucru cu istoria de partea mea.

hoho,si cine l-a vazut pe Iisus cu Gabriel?Ce martori,la care dumnezeire???
Din contra,eu cred ca Biblia e scrisa din capul oamnilor,ex. Pavel care nu l-a vazut niciodata pe Iisus!!!
Conchita,cui a promis Dumnezeu ca-l trimite pe fiul lui sa moara pt. pacatele omenirii?Tie??

Vezi,asta este diferenta dintre noi,noi nu vorbim depre ce nu stim!!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Hannen, citeste Biblia si mai vorbim despre Mesia si profetii despre care poti sa citesti in Vechiul Testament. daca nu a fost vorba despre nici o promisiune, atunci de ce l-ar fi rastignit pe inlocuitorul lui Iisus?! ca eu nu vad logica. ce legatura are apostolul Pavel in propozitie sau ingerul Gabriel legat de Iisus?!

sa recapitulam:
-musulmanii cred ca Biblia e o carte revelata (asta inseamna ca reda cuvantul lui Dumnezeu intocmai) -> dar trebuie corectata prin Coran (deci Dumnezeu a mintit in Biblie, caz in care cine are certitudinea ca nu a mintit si in Coran si ca trebuie sa mai asteptam inca un profet sa corecteze si Coranul?)
- musulmanii ii recunosc pe Fecioara Maria si pe Iisus; daca il recunosc pe Iisus, inseamna ca, profet fiind, tot ce a spus Iisus este adevarat; Iisus a spus ca El este Dumnezeu si ca dupa el nu va mai veni nici un profet. daca Iisus a mintit, iarasi profet fiind, inseamna ca profetii mint, deci si Mohamed minte un pic, idem toti profetii dinaintea lui Iisus care au profetit venirea lui Mesia.
- musulmanii recunosc rastignirea; daca cineva (inteleg ca musulmanii nu stiu cine) a fost rastignit pe cruce, iar acel cineva era destinat sa fie Iisus (dar nu a fost, zic musulmanii, desi nu se intelege de ce nu a fost), inseamna ca profetia cu Mesia rastignit e adevarata; deci profetii Vechiului Testament nu mint; deci Iisus nu minte; deci Dumnezeu nu minte -> cineva minte, totusi, dar nu cei mentionati mai sus.

caci nu exista jumatati de adevar.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen

conchita
1.Coranul a fost scris dupa dictarea Profetului,memorat si recitat de mii de ori ,nimeni nu a bagat nimic de la el.A fost scris ,insemnat pe frunze,pe piei de animale...si memorat atunci cind era revelat.
A fost adunat si aranjat asa cum il stim astazi ,mai tirziu,insa nimic nu e scos sau adaugat.

2.da-mi voie sa ma indoiesc de acest lucru cu istoria de partea mea.

hoho,si cine l-a vazut pe Iisus cu Gabriel?Ce martori,la care dumnezeire???
Din contra,eu cred ca Biblia e scrisa din capul oamnilor,ex. Pavel care nu l-a vazut niciodata pe Iisus!!!
Conchita,cui a promis Dumnezeu ca-l trimite pe fiul lui sa moara pt. pacatele omenirii?Tie??

Vezi,asta este diferenta dintre noi,noi nu vorbim depre ce nu stim!!

de unde stii tu ca nu a scos, modificat, adaugat nimeni la dictarea lui Mahomed? tot de-acolo de unde stii si ca Biblia a fost scrisa din capul oamenilor? Pavel nu a scris Biblia. martori la dumnezeirea lui Iisus au fost cei 12 apostoli, cel putin. da, si mie mi-a promis Dumnezeu ca Iisus a fost rastignit pentru mantuirea noastra.

dar astea-s cunostinte de cultura generala, de ce zabovim atata asupra lor, totusi?

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

Salam Alekom ,
Am observat ca pentru unii viata Profetului Mohamad se ia in sus si in jos dupa chef!! aici e o mica parte din viata Profetului poate ajuta sa clarifice ce inseamna un Profet si in special Mohamad(sswas):

In limba araba numele, Muhammad inseamna “cel demn de lauda” .Profetul Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) nascut la Mekka in anul 570. Familia sa provenea din clanul Banu Hashim , tribul Quraish. Tatal sau se numea Abdallah iar mama sa Amina . Tatal sau moare cu putin timp inainte de nasterea sa si mama sa cind el avea doar 6 ani . Este crescut de unchiul sau Abu Talib de la virsta de 8 ani . La 12 ani calatoreste in Syrea . Acolo un preot crestin ii prezice ca el este profetul despre care se vorbeste in Biblie . Se casatoreste cu Hadijea la virsta de 25 de ani (ea avea 42); sotia sa va deveni prima musulmana . Datorita caracterului sau integru este ales ca membru intr-o organizatie numita: Alianta pentru caritate. Este pentru un timp pastor . Era cunoscut de toti ca fiind o persoana foarte corecta si cu un suflet foarte bun . La 40 de ani in timp ce medita intr-o pestere un inger i-a aparut in fata si i-a spus : “Citeste”. Profetul s-a speriat foarte tare de ce i s-a intimplat si s-a intors acasa si i-a povestit sotiei sale ciudata intimplare. Mai tirziu a inteles ca Dumnezeu il alesese pe el sa fie profet . Unui om care nu stie sa scrie si sa citeasca un inger trimis de Stapinul lumilor ii ceruse sa citeasca . Si-a luat rolul de mesager si trimis in serios si a vorbit oamenilor despre islam . Unii l-au ascultat insa altii au facut ceea ce facusera si cu alti profeti anteriori de Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa). Nu il credeau si spuneau ca e mincinos , vrajitor sau nebun. Dumnezeu l-a protejat pe profet de raul oamenilor . Noii convertiti il urmau peste tot . Multi dinre ei si-ar fi dat si viata de dragul trimisului lui ALLAH . Cu fiecare an care trecea noi capitole erau revelate din Sfintul Coran . Desi era omul cel mai respectat din Arabia traia o viata simpla , uneori adormea flamind daruind hrana sa saracilor, sarmanilor, calatorilor. Fata de copii sai avea un comportament plin de afectiune . Pe 22 septembrie 622 Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) este nevoit sa isi paraseasca orasul natal . Merge cu un grup de musulmani devotati la Medina . Acest eveniment se numeste Hejira si marcheza inceputul anului Islamic .Hejira inseamna in araba “emigrare”. Desi era omul cel mai important din tara sa el ii ajuta pe oameni , era modest , raspunsul sau la rau era binele . Isi ajuta sotiile la treburile casnice. Il iubea pe Allah mai mult decit pe sine insusi si a dorit sa insufle oamenilor aceiasi dragoste pentru Dumnezeu . Pina si pe patul mortii, gindul sau era la comunitatea islamica . Datorita corectitudinii si sinceritatii sale era respectat pina si de dusmanii sai .In unele situatii a dat dovada de o mare modestie. Spusele sale (hadithuri) sint dovada personalitatii sale de exceptie . Era o fire non violenta . Nu-i placea banii si nici nu era avid de putere. Ultimul profet sigiliul (pecetea) profetilor a murit la 63 de ani pe 8 iunie 632 . Isi petrecea multe ore din noapte in rugaciune si cerindu-si iertare lui Dumnezeu . El a ramas pentru noi un exemplu si dorim sa-i semanam lui. Culegerile de Hadithuri constituie pentru noi a doua sursa a legislatiei musulmane. Musulmanii nu se roaga in rugaciunile lor profetului Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) ci lui Dumnezeu . Cind noi ii amintim numele spunem dupa el; Salla Allahu aleihi ua salam (Binecuvintat fie el si toata familia sa).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

Hannen, citeste Biblia si mai vorbim despre Mesia si profetii despre care poti sa citesti in Vechiul Testament. daca nu a fost vorba despre nici o promisiune, atunci de ce l-ar fi rastignit pe inlocuitorul lui Iisus?! ca eu nu vad logica. ce legatura are apostolul Pavel in propozitie sau ingerul Gabriel legat de Iisus?!
Am zis deja de ce.Despre promisiune,hmmm,care promisiune ???
sa recapitulam:
-musulmanii cred ca Biblia e o carte revelata (asta inseamna ca reda cuvantul lui Dumnezeu intocmai) -> dar trebuie corectata prin Coran (deci Dumnezeu a mintit in Biblie, caz in care cine are certitudinea ca nu a mintit si in Coran si ca trebuie sa mai asteptam inca un profet sa corecteze si Coranul?)Gresit.Musulmanii cred ca mesajul lui iisus,acela de a crede intr-un singur dumnezeu a fost adevarat.Ceea ce a ajuns Biblia acum,adica faptul ca voi il considerati pe iisus Dumnezeu ,este gresit.De aceea a trebuit corectat.Alti Profeti nu vor mai fi!Coranul nu va fi alterat,in nici un fel.Noi chiar avem promisiunea lui Dumnezeu ca il va tine intact!
- musulmanii ii recunosc pe Fecioara Maria si pe Iisus; daca il recunosc pe Iisus, inseamna ca, profet fiind, tot ce a spus Iisus este adevarat; Iisus a spus ca El este Dumnezeu si ca dupa el nu va mai veni nici un profet. daca Iisus a mintit, iarasi profet fiind, inseamna ca profetii mint, deci si Mohamed minte un pic, idem toti profetii dinaintea lui Iisus care au profetit venirea lui Mesia.Gresit.Iisus nu a zis ca el este Dumnezeu!Nici un profet nu a mintit.Oamenii s-au indepartat de mesajul adevarat,ei zic minciuni despre Dumnezeu,nu profetii!
- musulmanii recunosc rastignirea; daca cineva (inteleg ca musulmanii nu stiu cine) a fost rastignit pe cruce, iar acel cineva era destinat sa fie Iisus (dar nu a fost, zic musulmanii, desi nu se intelege de ce nu a fost), inseamna ca profetia cu Mesia rastignit e adevarata; deci profetii Vechiului Testament nu mint; deci Iisus nu minte; deci Dumnezeu nu minte -> cineva minte, totusi, dar nu cei mentionati mai sus.

caci nu exista jumatati de adevar.
Dumnezeu nu minte.Dumnezeu a stiut ce vor face evreii si de aceia l-a salvat pe Iisus,inlocuindu-l cu tradatorul lui pe cruce pt. ca fapta lor(a evreilor) sa ramana facuta.Fapta cu care s-au laudat"noi l-am omorit pe Iisus,fiul Mariei".
Dumnezeu a lasat asta sa se intimple ca o dovada impotrica lor,a necredintei si nesupunerii lor,dar l-a salvat pe Iisus care va veni si ne va zice adevarul.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Samer,multumesc !

Stii,citesc si suna asa de "putin" ,asa de "insuficient ".Stiu ca este ff greu sa redam viata Profetului in citeva cuvinte ...
Citi ani a suferit,cite persecutii a suferit,citi musulmani nu au migrat inaintea lui???El a fost ultimul insotit de Abu Bakr...
Sunt foarte foarte multe lucruri de spus,pacat ca timpul nu ne este favorabil.

Mergi la inceput

Hannen , frumos raspuns si la punct !
Baraka Allah fiki

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen
Denizel,eu sunt o fire mai apriga.Ma infurii repede dar imi trece la fel de repede.Siguranta si liniste am din plin,am cel mai frumos dar .
Din pacate ma scot din pepeni oamenii cu care nu se poate discuta sub nicio o forma,care jignesc la greu religia mea,cartea si profetul,ba chiar pe Dumnezeu .

IN SFARSIT, am descoperit un punct comun. :-)))
prefer oamenii care spun direct ce au de spus, chiar si pe cei ca tine care aleg sa ma porcaiasca, dar dupa aia le trece repede si revin la discutii normal. si ca sa fie clar, oricat m-ai fi injurat tu pana acuma, draga hannen, cu mana pe inima iti declar ca nici nu te urasc si nici macar nu te antipatizez. de cand am vazut prima oara poza Amirei, am stiut ca mami a ei nu poate fi decat o persoana deosebita, ma crezi sau nu. acum, atata spirit de observatie am si io sa vad ca sentimentele nu-s reciproce, d'aia iti si zic sa nu te mire ca, verbal, primesti feedbackul care este, ca nici io nu-s chiar de paie sa nu ma irite una-alta, de exemplu ce ai enumerat tu mai sus.

dar imi sunt cu adevarat antipatici si nici nu-mi face placere sa discut cu ei oamenii alunecosi, in special aia care sunt mierosi in vorbe si strecoara rautati ca ravasele din placinta. cu aia chiar refuz sa discut. prefer una ca tine care sa tipe la mine nerfoasa si suparata si dupa ce mi-a zis ce a avut de zis, ii trece si isi revine la normal.

asa, am lamurit-o si pe-asta.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Hannen, relatia Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul nu poate fi comparata vreodata cu o relatie de tip uman tata-fiu, e evident nu?
Eu stiu ca voi nu puteti accepta sub nici o forma ideea conform careia in Dumnezeu sunt 3 Persoane, dar va veni timpul ( poate nu in aceasta viata) cand va fi clar pentru toata lumea.
Nu totul se poate explica cu logica noastra.
Asa cum voi spuneti ca a fi musulman inseamna a crede si accepta pur si simplu faptul ca Mohamed este trimisul lui Dumnezeu si Coranul este cartea sfanta, asa si noi, credem in Mesia cel promis ( si evreii cred, insa pentru ei nu a sosit inca), in ideea de rascumparare a pacatelor.

Samer, eu stiu ca Dumnezeu ii iubeste pe cei simpli, " saraci cu duhul" ) vezi Fericirile, iar faptul ca nu unii sunt mai " invatati" d.p.d.v. strict uman, nu are nici o relevanta, atata vreme cat nu traiesc in Cristos si se abat de la calea LUI.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Profetiile biblice( sa zic asa) despre venirea Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra lui) sunt dovezi ale adevarului Islamului pentru oamenii care cred in Biblie.
In Deuteronom 18 Dumnezeu i-a spus lui Moise:

"Le voi ridica din mijlocul fratilor lor un prooroc ca tine, ii voi pune cuvintele Mele in gura si el va spune tot ce-i voi porunci Eu./ Si daca cineva nu va asculta de cuvitele mele Mele, pe care le va spune el in Numele Meu, Eu ii voi cere socoteala" (Deuterom: 18-19)

Din aceste versete tragem ca profetul din aceste profetii trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

1. Trebuie sa fie la fel ca Moise.
2. Va veni din poporul lui Israel, adica Ismaielitii.
3. Dumnezeu va pune cuvintele Lui in gura acestui profet si el va declara ceea ce Dumnezeu va porunci.
Sa analizam aceste detalii:

1) Nu erau 2 profeti care sa semene la fel de mult asa cum semanau Moise si Muhamad (sswas). Amandorura li s-au oferit un set de legi si coduri despre viata. amandoi au castigat luptele impotriva dusmaniilor prin cai miraculoase. amandoi au emigrat din motive politico-religioase.

2) Ibrahim avea 2 baieti Ismail si Isaac. Ismail a devenit bunicul natiunii arabe si Isaac a devenit bunicul natiunii Israelite. Profetul a spus ca nu va veni din poporul lui Israel ci din poporul fratilor lui Israel, adica Ismaelitii. Muhamad (sswas) este un descendent a lui Ismael.

3) Cuvintele Creatorului au fost puse in gura Profetului Muhamad (sswas). Allah L-a trimis pe Ingerul Gabriel pentru a-l invata pe Profet Cuvintele Lui si I-a cerut sa le spuna oamenilor asa cum le-a auzit. deci acele cuvinte nu sunt ale Profetului. nu sunt produsul propriei gandiri, ci au fost puse de Ingerul Gavril in gura lui, prin voia lui Allah.

Mergi la inceput