Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie
Raspunsuri - Pagina 8
ladyJ spune:
clau(initiatoarea topicului), hai ca vreau sa-ti mai zic si eu ceva inainte ca subiectul sa ajunga la ZZ...
Referitor la intrebarea ta´´cu ce este ma bun crestinismul decat alte religii´´
-in primil rand,nu poti zice ca o religie e rea,una e buna.
-fiecare religie are reguli bune,proaste,transformate,interpretate,meaplicabile in timpurile noastre,etc.
-religia crestina este in esenta o religie de pace,de iubire(cum a propovaduit Iisus)
-tot religia crestina,iti garanteaza calea spre mantuire prin Hristos.Adica chiar daca esti om rau toata viata,iar la 80 ani te caiesti si te indrepti,si crezi in Hristos,Dumnezeu te primeste in lacasul sau.
-in religia crestina,placerile trupesti sunt considerate adesea un pacat(vezi masturbarea,etc)
-s-au comis lucriri grave in numele religiei(crestine,ca despre asta vorbesc acum)nu am sa intru in detalii(vezi cruciadele) INSA nu se face propaganda cu asta si nu e nimeni mandru de asta,si asta e foarte bine.Chiar daca a comis crime in trecut,BISERICA indeamna la pace.
Ca o imagine ampla,fiecare religie indeamna la bunatate,iubirea aproapelui,iubirea lui Dumnezeu.exista si situatii cand se comit INCA crime in numele religiei(islamica).Asta deoarece pentru unii,mesajele care indeamna la ´´lupta in numele Domnului´´ din cartile sfinte,sunt mai importante decat mesajele gen´´ iubeste-ti aproapele,NU UCIDE!´´
Inca o dovada ca in cartile sfinte exista unele contraziceri,si asta datorita ´´oamenilor luminati´´ care au participat activ la traducerea sau scrierea lor.
Si cel mai grav este cand fiecare isi considera religia propie ca fiind ´´cea mai cea´´.
In fata Dumnezeului suntem EGALI.Suntem datori sa urmam cele 10 porunci.Daca Dumnezeu dorea sa ne dea mai multe porunci,o facea.
DAR EL NE-A DAT ZECE.PUNCT. RESTUL E ISTORIE.(stricta referire la ´´fa aia,nu fa aia´´)
ladyJ
denizel spune:
Ca un raspuns la ceea ce spuneau Hannen si Maryam in legatura cu respectul pe care musulmanii il poarta Domnului Isus, dau un citat (preferat) din C.S. Lewis:
"Poti sa-L incatusezi ca pe un nebun, sau poti sa-L scuipi si sa-L ucizi ca pe un demon; sau poti sa-I cazi la picioare, numindu-L Domn si Dumnezeu.
Dar nu veni cu pretentia absurda ca El ar fi fost un mare invatator al omenirii. El nu ne-a lasat aceasta alternativa si nici n-a intentionat sa o faca" .
Mie mi se pare ca un aspect trecut adesea cu vederea de catre oponentii crestinismului este tranformarea uluitoare care s-a produs in vietile ucenicilor lui Isus.
Increderea mea in marturiile apostolilor se bazeaza pe faptul ca dintre acesti 12 barbati, 11 au avut moarte de martir pentru credinta lor in doua lucruri fundamentale: inviera lui Isus si faptul ca El a fost Fiul lui Dumnezeu.
S-ar putea spune 'ei bine, multi oameni au murit pentru o moinciuna. ce se dovedeste cu asta?'
Intra-0-devar, multi oameni au murit pentru o minciuna despre care ei credeau ca este un adevar.
dar...daca invierea nu ar fi avut loc, cu siguranta ca ucenicii ar fi fost primii care sa stie acesata. Nu cred ca exista vreun argument care sa demonstreze ca ei ar fi putut sa se insele.
De aceea, acesti 11 barbati nu numai ca ar fi murit pentru o minciuna, dar ei ar fi trebuit sa stie ca aceasta era o minciuna :-).
Ori, mi se pare greu sa gasesti in istorie 11 persoane care sa moara pentru o cauza, pentru aceeasi cauza, stiind ca este o minciuna :-)
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.
ache spune:
quote:
In fata Dumnezeului suntem EGALI.[quote]
perfect de acord...toti oamenii sunt egali in fata Lui
[quote]Suntem datori sa urmam cele 10 porunci.Daca Dumnezeu dorea sa ne dea mai multe porunci,o facea.
DAR EL NE-A DAT ZECE.PUNCT. RESTUL E ISTORIE.(stricta referire la ´´fa aia,nu fa aia´´)
ladyJ
gandeam si eu ca tine candva...dar uite ca nu pot crede ca D-zeu trimite mesajul divin omenirii, conform crestinismului Biblia, care de altfel ar fi si ultimul, si apoi oamenii modifica, adauga, schimba sensul, etc. si El permite asta...bine ca au ramas cele 10 porunci, suficient sa-ti primesti mantuirea, suficient ca te caiesti inainte de moarte...eu zic ca sa-ti ceri iertare si de la cei fata de care ai gresit e cel putin la fel de important ca iertarea ceruta lui D-zeu
si apoi parca ar mai fi ceva pacate de neiertat la ortodoxi, daca nu ma insel avortul e unul din ele?altele nu-mi vin in minte
anca
reiki spune:
Cele 10 porunci de fapt sunt toate porunci de IUBIRE.
Venirea lui Isus a reformulat vechiul mesaj de IUBIRE a lui Dumnezeu
denizel,
Suntem cu toti egali in fata lui Dumnezeu, pe toti ne iubeste la fel, singurul lucru care ne diferentiaza sunt faptele noastre.
din cei 12 apostoli, 10 au murit pentru credinta lor (nici unul nu a avut o moarte linistita datorita legaturilor carmice). Al unsprezecelea a fost fratele mai mare al Lui si el fiu de Dumnezeu.
L-a ajutat sa-si indeplneasca misiunea pentru care s-a intrupat pe pamant.
ache
Dumnezeu ne permite orice pentru ca ne-a daruit liberul arbitru.
Daca gresim prea mult sau chiar daca evoluam spiriual prea mult atunci ne ajuta sa "supravietuim" si ne permite sa incetam viata pe pamant.
Iertarea pe care o ceri celor fata de care ai gresit, acum sau in vietile trecute, este importanta ca sa-ti inchei legaturile carmice.
Avortul poate fi si el iertat ... in anumite conditi.
Faptele bune facute din inima sunt cele ne ajuta cel mai mult.
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by achequote:
In fata Dumnezeului suntem EGALI.[quote]
perfect de acord...toti oamenii sunt egali in fata Lui
[quote]Suntem datori sa urmam cele 10 porunci.Daca Dumnezeu dorea sa ne dea mai multe porunci,o facea.
ladyJ
gandeam si eu ca tine candva...dar uite ca nu pot crede ca D-zeu trimite mesajul divin omenirii, conform crestinismului Biblia, care de altfel ar fi si ultimul, si apoi oamenii modifica, adauga, schimba sensul, etc. si El permite asta...bine ca au ramas cele 10 porunci, suficient sa-ti primesti mantuirea, suficient ca te caiesti inainte de moarte...eu zic ca sa-ti ceri iertare si de la cei fata de care ai gresit e cel putin la fel de important ca iertarea ceruta lui D-zeu
si apoi parca ar mai fi ceva pacate de neiertat la ortodoxi, daca nu ma insel avortul e unul din ele?altele nu-mi vin in minte
anca
ache,´´nu poti sa crezi ca Dumnezeu a ´´permis´´ adaugirile in cartile sfinte de catre oameni´´????
Atunci da-mi voie sa te intreb ceva,ca am o mare nelamurire:
Cum de-i suporta, Dumnezeu pe cei care comit crime in numele lui???Cum de-i suporta Dumnezeu pe cei ce ucid si se justifica prin voia lui Dumnezeu???
Care e mai mare pacatul,sa adaugi la scrierile religioase(din varii motive) sau sa UCIZI in numele Domnului?
A UCIDE e mare pacat. A UCIDE IN NUMELE LUI DUMNEZEU e deja o blasfemie!
Si da,avortul este un mare pacat in ochii Bisericii.Dar nu Biserica trebuie sa te ierte.Dumnezeu te iarta,Biserica se roaga doar pentru mantuirea si iertarea ta.
La islam nu este pacat sa avortezi?
Biserica este impotriva adulterului.E clar.Dar nu-i condamna la moarte pe cei ce-l comit.
Asta e pacea,iertarea,iubirea.
Tu esti crestina din cate am inteles.Deci ar fi trebuit sa stii pozitia Bisericii referitoare la avort.De ce mai intrebi?Vrei sa scoti in evidenta,prin compensare,´´viziunea ingusta´´ a Bisericii?
mie asa mi se pare...da poate doar mi se pare..
Daca judec eu gresit,imi cer scuze.
Sa nu uitam totusi ca, cu toate crimele comise,cu toate adaugirile si contrazicerile din Biblie,crestinismul este azi una dintre cele mai liberale si pacifiste religii.Avandu-l pe Iisus ca imagine centrala,urmam invataturile lui care au fost pline de iubire si iertare.Sau crezi ca n-am dreptate?
ladyJ
ladyJ spune:
gandeam si eu ca tine candva...dar uite ca nu pot crede ca D-zeu trimite mesajul divin omenirii, conform crestinismului Biblia, care de altfel ar fi si ultimul, si apoi oamenii modifica, adauga, schimba sensul, etc.
............................................................................
ache,de ce nu poti sa crezi? Omului intotdeauna i-a placut sa inventeze.Eu,crestina fiind,stiu si cred ca in Biblie sunt niste lucriri care se bat cap in cap.
Aceste ´´neintelegeri´´ apar si din cauza traducerilor nenumarate.Se stie ca Biblia a fost tradusa din armeanca,in greceasca,latina,etc.
Imigineaza-ti cate lucruri s-au modificat.Dar asta nu este important.
IMPORTANT ESTE CA(virgula) crestinii nu s-au indepartat de Hristos si incearca sa fie buni si milostivi,asa cum a vrut El.
Asta e important,ce a ramas in credinta crestina,in ciuda traducerilor ,adaugirilor.
Si stai linistita,ca nu e BIBLIA singura carte sfanta care s-a confruntat de-a lungul timpului cu asemenea probleme.
Ia uita-te la Coran,pe care unii il inteleg ca pe un mesaj de lupta cu necredinciosii....Vei zice ca-l inteleg gresit,ok,perfect de acord,insa adevarul e ca,Coranul le lasa loc de interpretari,de greseli.
O carte,care a ajuns pe mana omului,e clar ca nu pastreaza mesajul divin intact!
Ai inteles exact ce vreau sa spun?
öadyJ
ache spune:
draga ladyj, nu stiu de ce sari asa ca eu chiar nu te-am atacat nici pe tine nici religia ortodoxa, ci doar doar vad lucrurile putin mai altfel decat tine
nu suntem intr-un razboi al religiilor aicea asa ca replicilor de genul "dar la altii cum e?" nu le gasesc locul...eu chiat ti-am scris din punctul de vedere al unei crestine
"Care e mai mare pacatul,sa adaugi la scrierile religioase(din varii motive) sau sa UCIZI in numele Domnului?"...stai sa ma duc sa-mi iau balanta si-ti raspund...dar n-am nevoie, ca amandoua is pacate si inca FOARTE MARI, deci nu vad sensul intrebarii
"A UCIDE e mare pacat. A UCIDE IN NUMELE LUI DUMNEZEU e deja o blasfemie!"...corect, daca imi citeai mai atent postarile stiai si asta
"Si da,avortul este un mare pacat in ochii Bisericii.Dar nu Biserica trebuie sa te ierte.Dumnezeu te iarta,Biserica se roaga doar pentru mantuirea si iertarea ta.
La islam nu este pacat sa avortezi?"
da, este si asa il si vad...dupa cum vezi nu faceam comparatii...poate doar ca in Islam, dupa cunostiinta mea, nu exista alt pacat deneiertat decat necredinta in D-zeu, restul isi au toate pedeapsa pe masura, dar nu sunt de neiertat
"
Si stai linistita,ca nu e BIBLIA singura carte sfanta care s-a confruntat de-a lungul timpului cu asemenea probleme."....iarasi corect, sunt foarte linistita
"Biserica este impotriva adulterului.E clar.Dar nu-i condamna la moarte pe cei ce-l comit."...pai sa ne hotaram, biserica conteaza sau nu, sau doar D-zeu...zau ca acum chiar sunt in ceata...ca tot postasem ieri un pasaj din Vechiul Testament care mie cel putin mi-a lasat un gust amar rau de tot...nu numai ca (,)condamna la moarte, dar mai zicea si sa ucizi cu mana ta...hm, la asta nu s-a mai ingramadit nimeni sa raspunda
"Tu esti crestina din cate am inteles.Deci ar fi trebuit sa stii pozitia Bisericii referitoare la avort.De ce mai intrebi?Vrei sa scoti in evidenta,prin compensare,´´viziunea ingusta´´ a Bisericii?"...mai era nevoie de evidentiat?
"Sa nu uitam totusi ca, cu toate crimele comise,cu toate adaugirile si contrazicerile din Biblie,crestinismul este azi una dintre cele mai liberale si pacifiste religii.Avandu-l pe Iisus ca imagine centrala,urmam invataturile lui care au fost pline de iubire si iertare.Sau crezi ca n-am dreptate?"...culmea e ca eu le vad pe toate asa, nu una mai pacifista sau liberala ca alta...
si da, cred ca mi-ai judecat gresit postarea, nu era un atac sau ironie ci doar o parere...dar nu-i bai, ca nu tin la suparare
anca
ache spune:
[quote]Originally posted by ladyJ
gandeam si eu ca tine candva...dar uite ca nu pot crede ca D-zeu trimite mesajul divin omenirii, conform crestinismului Biblia, care de altfel ar fi si ultimul, si apoi oamenii modifica, adauga, schimba sensul, etc.
............................................................................
ache,de ce nu poti sa crezi? Omului intotdeauna i-a placut sa inventeze.Eu,crestina fiind,stiu si cred ca in Biblie sunt niste lucriri care se bat cap in cap.
Aceste ´´neintelegeri´´ apar si din cauza traducerilor nenumarate.Se stie ca Biblia a fost tradusa din armeanca,in greceasca,latina,etc.
Imigineaza-ti cate lucruri s-au modificat.Dar asta nu este important.
IMPORTANT ESTE CA(virgula) crestinii nu s-au indepartat de Hristos si incearca sa fie buni si milostivi,asa cum a vrut El.[quote]
...nici nu sti cat de multi sunt de acord cu asta
"Ia uita-te la Coran,pe care unii il inteleg ca pe un mesaj de lupta cu necredinciosii....Vei zice ca-l inteleg gresit,ok,perfect de acord,insa adevarul e ca,Coranul le lasa loc de interpretari,de greseli."
doar o intrebare: ai citit Coranul? in intregime? dar explicatiile?...ca altfel afirmatia de dinainte daca se bazeaza pe auzite, parerile altora, ce mai scrie pe ici si colo nu are prea mare valoare...si pentru ca banuiesc vrei sa-mi pui aceeasi intrebare, o sa-ti raspund si eu: nu in intregime, inca citesc si abia astept sa vin in Romania sa pot cumpara unul in limba romana
"O carte,care a ajuns pe mana omului,e clar ca nu pastreaza mesajul divin intact!
Ai inteles exact ce vreau sa spun?"
de inteles inteleg, trebuie musai sa fiu si de acord?
anca
ache spune:
ca nu ma poci abtine sa fac o adaugire: IMPORTANT ESTE CA(virgula) unii crestinii nu s-au indepartat de Hristos si incearca sa fie buni si milostivi,asa cum a vrut El.[quote]...sunt si ei oameni
nu-mi plac generalizarile
anca
ladyJ spune:
Anca,ma bucur ca nu tii la suparare.Eu n-am vrut sa te supar oricum.
Daca am facut-o,scuza-ma!
Si nu am ´´sarit asa´´ mi-am zis si eu parerea si am pus niste intrebari care DA,aveau termen de comparatie.Ca sa ma lamuresc,nu de alta.
in legatura cu afirmatia urmatoare pe care ai facut-o:
´´dupa cunostiinta mea, nu exista alt pacat deneiertat decat necredinta in D-zeu, restul isi au toate pedeapsa pe masura, dar nu sunt de neiertat´´
Pot sa intreb si eu,care sunt ´´pedepsele pe masura´´ pentru aceste pacate?
"Biserica este impotriva adulterului.E clar.Dar nu-i condamna la moarte pe cei ce-l comit.´´--asta am spus eu.
"...pai sa ne hotaram, biserica conteaza sau nu, sau doar D-zeu...zau ca acum chiar sunt in ceata´´--asta ai spus tu,Ache.
Acum sa-ti raspund.Daca Biserica nu condamna crestinul pacatos la moarte,nu inseamna ca Biserica nu conteaza.Vezi ca faci o mare confuzie,nu stiu cum ajungi tu la asemenea concluzii!Ar trebui sa-l omoare Biserica pe pacatos ca sa conteze???Sper ca altceva ai vrut sa zici.Daca vede vreuna din fetele religioase chestia asta,o sa te lamureasca ele mai bine cum sta treaba.Dumnezeu te iarta,preotul se poate doar ruga pentru iertarea ta.
Si referitor la postarea ta,la care zici ca n-ai primit raspuns,vezi ca raspunsul se afla la celalalt subiect(cu islamul) deoarece Maryam a postat cam aceleasi lucruri ca si tine.... iar fetele au raspuns.Deci se pare ca nu citesti tot.....
Vezi ca la faza cu ´´viziunea ingusta´´ a Bisericii existau ghilimelele(´´´´)
O avea Biserica viziuni inguste,dar iaca-ta,comparatia(!) stiu eu o alta religie cu viziuni si mai inguste...
Nu am afirmat niciodata ca, Biserica crestina are viziuni largi..deschise.bla bla.
Dar ia-ta ca nu toate:
ai citit postarea cu biserica angelicana?Cu casatoriile intre homosexuali?Pai vezi,se pare ca nu toate Bisericile crestine au viziuni inguste.....
LadyJ
´