Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie
Raspunsuri - Pagina 6
ache spune:
... va rog frumos, poate sa-mi explice si mie cineva, textul urmator se ia ca atare sau trebuie explicat :
"6. De te va indemna in taina fratele tau, fiul tatalui tau, sau fiul mamei tale, sau fiul tau, sau fiica ta, sau femeia de la sanul tau, sau prietenul tau care este pentru tine ca sufletul tau, zicand: Haidem sa slujim altor dumnezei, pe care tu si parintii tai nu i-ati stiut,
7. Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc imprejurul tau, aproape sau departe de tine, de la un capat pana la celalalt al pamantului,
8. Sa nu te invoiesti cu ei, nici sa-i asculti; sa nu-i crute ochii tai, sa nu-ti fie mila de ei, nici sa-i ascunzi;
9. Ci ucide-i; mana ta sa fie inaintea tuturor asupra lor, ca sa-i ucida, si apoi sa urmeze mainile a tot poporul.
10. Sa-i ucizi cu pietre pana la moarte, ca au incercat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei.
11. Tot Israelul va auzi aceasta si se va teme si nu se vor mai apuca pe viitor sa mai faca in mijlocul tau asemenea rau.
12. De vei auzi de vreuna din cetatile tale, pe care Domnul Dumnezeul tau ti le da ca sa locuiesti,
13. Ca s-au ivit in ea oameni necredinciosi dintre ai tai si au smintit pe locuitorii cetatii lor, zicand: Haidem sa slujim altor dumnezei, pe care voi nu i-ati stiut,
14. Cauta, cerceteaza si intreaba bine, si de va fi adevarat ca s-a intamplat uraciunea aceasta in mijlocul tau,
15. Sa lovesti pe locuitorii acelei cetati cu ascutisul sabiei, s-o dai, blestemului pe ea si tot ce este in ea si dobitoacele ei sa le treci prin ascutisul sabiei.
16. Iar prazile ei sa le aduni toate in mijlocul pietii ei si sa arzi cu foc cetatea si toata prada ei, ca ardere de tot Domnului Dumnezeului tau; sa fie ea pe vecie daramata si niciodata sa nu se mai zideasca.
17. Nimic din cele blestemate sa nu se lipeasca de mana ta, ca sa-Si potoleasca Domnul iutimea maniei Sale si sa-ti dea mila si indurare, si sa te inmulteasca, cum ti-a grait si tie si cum S-a jurat parintilor tai,
18. De vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tau, pazind toate poruncile Lui pe care ti le dau acum si facand cele bune si placute inaintea ochilor Domnului Dumnezeului tau"." (Deuteronom - A cincea carte a lui Moise)
anca
reiki spune:
Cateva ganduri am sa va las si eu aici...
Haideti sa vedem de fapt ce este o religie? Este credinta in divinitate.
Religia este imbracata in dogme si ritualuri privind sentimentul divinitatii, care îi uneste, în aceeasi comunitate spirituala; si morala;, pe toti cei care cred la fel.
In numele religiilor s-au purtat (si chiar se poarta) razboaie si au fost ucisi oameni.
Mai cred ca oricare dintre religi au ajuns sa degenerereze adevarul de la care au inceput si toate au dus la rugaciuni nesfarsite, posturi, simboluri si nu in ultimul rand la bani.
Acum 2000 de ani a venit pe pamant un sol care sa ne arate ca lumea merge spre prapastie. Ne-a aratat ce este IUBIREA.
Oamenii au inceput sa degenereze acest adevar.
Dumnezeu nu are nevoie sa fie laudat, nu prin cate rugaciuni sau posturi sau cati bani daruim ne demonstram credinta in EL ci prin cat mai multe fapte bune pe care le facem cu cei din jur, benevol si spontan, asa ne aratam credinta.
ladyJ, credinta este ce ai simtit cand ai fost in pelerinaj la Ierusalim. Ai stiut ca a fost adevarat pentru ca ai rezonat cu acele locuri. Nu poti sa explici logic ce ai simtit atunci pentru ca logica nu trece de rational. Ori credinta este mai presus de ratiune.
Pentru ca sa ne indrume, multe legi si mesaje, multi mesageri de la Dumnezeu au venit de-a lungul timpului dar ce-a mai recenta si mai importanta pentru noi a fost odata cu venireas Fiului lui Dumnezeu.
De ce este "superioara" religia crestina? Pentru ca este ultimul mesaj divin venit chiar prin unul dintre fii Lui. Pentru ca la nivelui la care evoluase omenirea acesta este directia pe care trebuia sa o urmeze.
xenocid spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
Adica, ca sa-ti traduc: el in ce a scris abuzeaza de pozitzia lui de 2000 (aproape) de ani scursi intre acea invatatura lansata si el, omul timpului prezent cu avansarile tehnologice unanim acceptate la care el are acces liber azi, cu evolutzia naturala a societatii de 2 milenii si de la nivelul lui de azi isi permite sa denigreze un om de certa valoare din trecut, dintr-un indepartat foarte trecut!
Se pare ca nici prezentul nu duce lipsa de prosti (aparent e chiar inflatie).
Cu luare aminte sa ascultam de sfinti parinti:
Sfintii trei ierarhi si geocentrismul:
Asa stând lucrurile, ne întrebam, în calitate de teologi ortodocsi ce îi cinstesc asa cum se cuvine pe cei mai mari dascali ai Ortodoxiei: pe cine trebuie noi sa credem în cosmologie, pe acestia, sau pe droaia de „savanti” ca Copernic, Bruno, Galilei, Kepler, Newton, Einstein, etc. ce cugeta si ne învata cu totul potrivnic Scripturii si tuturor Parintilor, exact pe temeiul filosofiei, stiintei si mintii omenesti a lumii cazute sub printul întunericului?
Amiiiin!
Cu bagare de seama sa mergem si mai departeee:
Cele cinci minuni astrale geocentrice:
Toate, dar absolut, toate aceste minuni marturisesc un model geocentric, modelul Scripturii si al Parintilor, deci al Bisericii. Model peste care, din pacate, nestiinta si delasare, s-a asternut uitarea si de catre cler si credinciosi. Dar nu este nimic ascuns sa nu iasa la lumina, si adevarul nu poate ramâne sub obroc, oricâte sfortari ar face vrajmasul si slugile lui, duhurile cazute si oamenii patimasi.
Slava lui Augustin si'a demnilor sai urmasi de astazi - oamenii unei singure carti , ca nu e mai mare binecuvantare de la Domnul decat cea care ii tine pe supusii sai departe de tine.
Alin
lilanda spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
Xenocid, in postarea-i in limba engleza de pe pagina asta, ca de obiceiul lui, e "varza"; eu personal nu m-am luat de aberatiile lui, ca e barbat si ca e slab,e foarte slab...
Nici nu stii cita dreptate ai!!! E slab, foarte slab, enervant de slab :-)
quote:
e atat de slab cand ataca credinta crestina, incat exact ca si in postarea aia, recurge la "ABUZUL DE FORTA"; el isi rezolva frustrarile "tabarand cu pumnii pe fomeie", ca un vajnic mascul feroce; asta face si de aia... pentru mine nu merita efortul.Tie ti se pare c-ar fi aratat ceva corect?
...insa asta deja aduce a atac la persoana Te rog sa-i combati ideile si nu pe el!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by clau2tomaquote:
Originally posted by spic de grau
NU am citit ce s-a scris - am citit doar postarea autoarei.
Religia nu e un partid. Nu intri intr-o religie ptr ca e mai buna decat alta...sau ptr ca platforma electorala e cea mai buna, idem avantajele.
Religia o simti.
Ptr mine exista crestinismul si ceilalti. Adica - ce e mai important e sa recunosti ca Hristos s-a jertfit ptr tine. Ca a existat, si exista. Ca a inviat si ca s-a inaltat la ceruri.
Toate astea sunt negate de "ceilalti".
Daca crezi tot ce am spus eu mai sus, nu ar mai exista intrebarea ta.
Sper ca Dumnezeu sa iti arate si tie care e Calea cea adevarata.
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
Atentie mare Spic de Grau ca eu nu am postat acest subiect ca sa imi aleg religia ,ci ca sa flu mai multe date si despre alte religii ,deci nu cred ca am facut ceva ghresit postand aici despre ceva ce vreau sa aflu mai mult .Si inca o precizare care cred ca te va deranja .Cred ca esti cam artagoasa cu scuzele de rigoare cu cei care posteaza in aceasta rubrica .Eu am cerut niste informatii .fetele au vrut ca sa ma ajute asa cum stiu ele mai bine si ai aparut tu dupa ca sa te iei de toata lumea care nu iti convine pe aici .Daca stii tu mai bine sa raspunzi [nu esti supusa nici unui test] te rog fa-o dar fara sa fii rautacioasa ca pana acum .
In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa
poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2
Draga Clau,
Cred ca nu stii ce inseamna artagos daca zici ca eu am fst artagoasa cu tine..
Daca tu ai fi vrut sa afli mai multe despre alte religii, cred ca nu ai ales bine titlul. Titlul de fata: "CU CE E MAI BUN..." mie imi spune cu totul si totul altceva. E ca si cand ai intreba: "cu ce e mai bun Basescu decat Nastase"...ori - pe Dumnezeu nu e cazul sa il pui in comparatie cu alti dumnezei..cel putin asta e parerea mea.
conchita spune:
Hello Lilanda?
quote:
Originally posted by xenocid
Un alt exemplu al virtutii ignorantei in crestinism il avem de la Sf. Augustin:
There is another form of temptation, even more fraught with danger. This is the disease of curiosity. It is this which drives us to try and discover the secrets of nature, those secrets which are beyond our understanding, which can avail us nothing and which man should not wish to learn.
quote:
Topicul asta a fost (din pacate) o buna ocazia de a va demonstra unele altora de ce si cu cat sinteti mai bune. Daca le'ati fi acordat initiatoarele subiectului macar un sfert din respectul care considerati ca li s'ar cuveni in societatea in care traiesc acum, ei bine asta ar fi fost un bun inceput.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
conchita spune:
Hello, Lilanda?!
quote:
Se pare ca nici prezentul nu duce lipsa de prosti (aparent e chiar inflatie).
Cu luare aminte sa ascultam de sfinti parinti:
quote:
Topicul asta a fost (din pacate) o buna ocazia de a va demonstra unele altora de ce si cu cat sinteti mai bune. Daca le'ati fi acordat initiatoarele subiectului macar un sfert din respectul care considerati ca li s'ar cuveni in societatea in care traiesc acum, ei bine asta ar fi fost un bun inceput.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by maryam
Stii ceva Luminita, poate ca scanteile le aprinzi tu prin indecenta postarilor :
quote:
Si ultimul comentariu ptr Maryam: parintii lui Iisus cred ca stii cine sunt. Nu vad restul acestei intrebari.
SI ptr sufletul tau - nu cred ca un articol de-al unui reporter fara o instruire teologica te poate lumina (sau sa ne lumineze) despre "adevarata" religie.
Pentru ca nu esti in masura nici tu si nici altcineva de pe pamantul asta sa imi dea nici indicatii si nici gingasii ptr suflet. Asa ca fii atat de buna si scuteste-ma pe viitor. Mersi!
ESTE ALLAH-BUNUL DUMNEZEU si asta imi e de ajuns!
Cum spunem noi in excesivele noastre proslaviri carora altii nu le vad rostul :Hasbi ALLAH wa neamal waqil- ALLAH imi este de ajuns!
Si dc nu erai asa de plina de zel si de prejudecati ai fi vazut ca am postat articolul acesta al unui presedinte care intamplator e al CRP (!!!) tocmai ptr a dezaproba si a arata ce inseamna sa fi handicapat sufleteste in privinta propriei religii.
Nu stiam enormitatea asta ca Isus pacea asupra lui a avut parinti, ci doar mama...cf religiei mele tocmai in asta consta natura lui Divina, dovada ATOTPUTERNICIEI LUI ALLAH , ca l-a facut pe el fara tata, tot la fel cum pe Adam, l-a facut (o minune si mai mare decat crearea lui Isus!) fara mama si fara tata!!!
Dar la cate aberatii citesc, nu stiu de ce ma mai mir.
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
Maryam, iti reamintesc intrebarea ta:
Cine erau cf acestei istorii parintii lui Isus Lady? br /
Toti arabii pe care ii cunosc, spun ca Iisus este un proroc si nicidecum Fiul lui Dumnezeu.. presupun ca si tu tot asta crezi. Deci - intrebarea ta am luat-o drept o ironie de aici si raspunsul..
Ti-am subliniat postarile ca sa le poti reciti si sa judeci daca e frumos ce ai scris.. Ca tot ziceai ca cele 2 postari ale mele sunt indecente.. Daca ramai la convingerea ca da - atunci.. e ok..
O seara placuta.
conchita spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Toti arabii pe care ii cunosc, spun ca Iisus este un proroc si nicidecum Fiul lui Dumnezeu..
ma repet si eu: daca spun ca il recunosc pe Iisus, atunci de ce ii ucid pe crestini si de ce cred ca ajung in rai cu ocazia asta?
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
ache spune:
quote:
Toti arabii pe care ii cunosc, spun ca Iisus este un proroc si nicidecum Fiul lui Dumnezeu.. presupun ca si tu tot asta crezi. Deci - intrebarea ta am luat-o drept o ironie de aici si raspunsul...
nu toti arabii sunt musulmani...ba mai sunt unii si crestini...sa inteleg ca sa fi arab e o religie?
anca