Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

ladyJ, io chiar vreau sa aud parerea lu max&co. am scris ca vreau sa aud si parerea ta pentru ca am presupus ca citindu-i pe max si ceilalti ti-ai format o parere. am inteles ca nu ti-ai expus-o pana acum, nu e nevoie sa te repeti. si da, ti se pare c-am fost ironica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Si io ca si Adela. Deci LadyJ, mai contabilizeaza o gura-casca pe-aici.
Ar fi bine ca spam-urile dusmanoase sa fie ignorate. Ca-l credem sau nu pe Max pan' la sfarsit, e doar problema noastra.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Care ar fi parasit asa ceva? Cum sa fi fost "pe moarte"?
..................................................................

probabil ca autorii se refera la urmatorul lucru:
daca Pavel nu ar fi initiat o actiune de asemenea proportii,convertitii la crestinism nu ar fi fost asa de multi cum sunt azi de exemplu.Metaforic ´´crestinismul ar fi murit´´ se refera la stagnarea acestei secte(religii,cum vrei),adeptii fiind extrem de putini in acea vreme.Si exista riscul ca ei sa se ´´piarda´´ printre alte crezuri.

Presupun ca stii si tu ca(virgula),crezul crestinilor este acela ca IIsus a inviat.Acest crez nu mai apartine altei religii.Deci daca crezul invierii nu exista, nu i se putea atribui lui IIsus latura divina, In consecinta,crestinismul ar fi stagnat si regresat.
De aceia spun istoricii´´doctrina invierii a salvat crestinismul´´

Asta e parerea mea proprie.

Nu,nu m-am suparat ManyHope.Postarea ta a fost foarte blanda...asa ca a unui crestin adevarat.Tu degeaba te enervezi pe mine,nu am nascocit eu povestea asta.

O duminica placuta

ladyJ

p.s. ai vazut postarea lui xenocid?Ce parere ai despre ce scie acolo?
Merci

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Si io ca si Adela. Deci LadyJ, mai contabilizeaza o gura-casca pe-aici.
Ar fi bine ca spam-urile dusmanoase sa fie ignorate. Ca-l credem sau nu pe Max pan' la sfarsit, e doar problema noastra.

Exact Adina,fiecare crede sau nu,nu vine nimeni cu toporul sa iti implementeze o idee.
`´spamurile dusmanoase´´ cum le zici tu,cred ca izvorasc din cauza ca(virgula), credinta nu e in suflet ci in minte.So...

Dar ma asteptam,asa ca...stii ca datul cu pietre e ceva ce se practica din evul mediu,avem asta in sange,e parte din viata.

Adela,am zis io ca mi s-a parut

ma scuzi ca te-am suspectat de ´´pusa pe cearta´´.

Uite,am scis la postarea anterioara parerea mea despre cele citite(o mica parte)

Parerile voastre care sunt,fetelor?

Cea ce am citit eu,denigreaza in vreun fel crestinismul?Este extrem de greu de crezut?Nu ajuta in vreun fel?

Voi cum va imaginati aparitia crestinismului?

Multam fain!

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai LadyJ,
Eu cred ca postarile tale sunt pe placul celor ca mine, care vor si o abordare istorica a problemei, si nu doar religioasa.
Atat subiectul asta cat si celalalt, referitor la islamism l-as fi "visat" mai mult ca pe o discutie bazata pe argumente (si o buna parte asa a si fost), si mai putin pe rautati. De tip intrebare - si raspuns, sau daca sunt comentarii - astea sa se faca civilizat.

Parerea mea referitoare la intrebarile din ultima ta postare - nu cred ca e relevanta, nu sunt o persoana extrem de religioasa. Poate unii sunt deranjati ca se depasesc barierele interpretarilor actuale...nu stiu.
Insa pentru altii ca mine subiectul este interesant.
N-as fi vrut sa postez...decat doar ca o confirmare pentru tine ca mai sunt alte urechi pe-aici, atata tot.

Oricum, vreau sa te felicit pentru prestatia la subiect...super. La fel si fetelor "de dincolo" care si-au expus civilizat punctul lor de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Breaking news:
Sinodul Bisericii Anglicane din Canada a votat azi la Winnipeg primul pas catre binecuvantarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Practic declaratia de azi spune doar ca uniunea persoanelor de acelasi sex nu e contrara doctrinei crestine ("core doctrine"). Biserica anglicana e a treia denominatie din Canada ca nr de enoriasi.
FYI, in Canada casatoria este uniunea liber consimtita a doua persoane, cu excluderea altora.
www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20070624/anglican_vote_070624/20070624?hub=TopStories" target="_blank"> De pe site-ul CTV, Canadian Television
Cine e "mai superior", again?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Pai LadyJ,
Eu cred ca postarile tale sunt pe placul celor ca mine, care vor si o abordare istorica a problemei, si nu doar religioasa.
Atat subiectul asta cat si celalalt, referitor la islamism l-as fi "visat" mai mult ca pe o discutie bazata pe argumente (si o buna parte asa a si fost), si mai putin pe rautati. De tip intrebare - si raspuns, sau daca sunt comentarii - astea sa se faca civilizat.

Insa pentru altii ca mine subiectul este interesant.
N-as fi vrut sa postez...decat doar ca o confirmare pentru tine ca mai sunt alte urechi pe-aici, atata tot.

Oricum, vreau sa te felicit pentru prestatia la subiect...super. La fel si fetelor "de dincolo" care si-au expus civilizat punctul lor de vedere.

Adina,iti foarte multumesc!

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Hei Lady J.
Nu-ti inchipui macar ca m-ai fi enervat! ai fi vrut tu...sau alta lume, dar ioooo ; pur si simplu am reactionat de caldura, ca sa-mi fac adica "vant" pe DC, sa mai schimb un pic atmosfera am scris putiiin de tot, ca preaaa iti canta toata lumea-n struna tie si lu "neica-tu Marx" .

Fi dar din partea mea binevenita pe DC si in sectiunea asta in special, ma astept sa citesc si postari inca mai bune ale tale !

quote:
Originally posted by ladyJ

...daca Pavel nu ar fi initiat o actiune de asemenea proportii, ...

Vax. =parerea mea!
Daca erau atat de capabili autorii citati de tine, puneau MOTIVUL sau MOTIVATIA care l-a facut/determinat pe acel om sa faca ce a facut...dar cum pana si crestinilor majoritatea le scapa... ce sa mai vorbim de neaveniti cat pot patrunde esenta !
Tu de pilda sti DE CE ? Care e "parerea" sau "convingerea" ta in privinta asta?
Uite, ma alatur si eu celor care ti-o solicita cu interes !

quote:
convertitii la crestinism nu ar fi fost asa de multi cum sunt azi de exemplu.Metaforic ´´crestinismul ar fi murit´´ se refera la stagnarea acestei secte(religii,cum vrei),adeptii fiind extrem de putini in acea vreme.Si exista riscul ca ei sa se ´´piarda´´ printre alte crezuri.

Ei si? Daca precizia de cantarire a faptelor istorice a respectivilor carora le pui tu parte, e de ordinul tonelor, ti se pare tie asta o acuratetze remarcabila? (macar "la kilogram" daca cantareau si ei "crestinismul"...mai ziceam, mai taceam si inghiteam...poate...)
Ce importanta crezi tu ca are numarul? Ti se pare tie ca o cantitate(de oameni) de-i mare, determina valoarea ?
va sa zica daca erau putini, nu faceau 2 parale, dar daca s-au inmultit, vai-vai ce valorosi ar fi? asta e? asa judeci tu? daca da, iti spun ca asta e o omeneasca judecata tipica, ca NU e asa, ci CALITATEA este ce primeaza!
Cauta dar tu, de control, pe acel "Pavel" numit de tine, pe acel "Pavel" capabil sa efectueze miraculoase-imposibile vindecari si invieri de oameni, dovedite, indiscutabile, efectuate public inaintea privitorilor, pune-l tu pe acela in balanta, in balanta ta personala, alaturi cu ce numar vrei tu de oameni, cat de multzi vrei tu de "crestini"(si "crestine") din felul comun, sters, "neproductiv", care nu au ce fel de "plus-valoare" sa dovedeasca ca pot produce in vietile celor pe care ii ating, cate milioane sau miliarde de "crestini cu numele" pune tu pe celalalt taler al judecatii tale personale! Care dupa tine atarna mai greu? alaturi de cine ai vrea tu sa te afli acum daca ai putea alege? Cantitatea sau CALITATEA ai alege tu ?
(sa mai zic ca eu cam presupun, daca ai avea vreo afectiune nerezolvabila medical, spre incotro te-ar "bate vantul" interesului, de-ai avea asa o alternativa la dispozitie)

Te inseli asadar, daca ai impresia ca traieste(sau a supravietuit) "crestinismul" sau ca s-a dezvoltat prin cantitate/numar de "adepti", iar nu prin CALITATE, VALOARE... adica nu tu, scuza-ma, ci... se inseala personalitatile din publicatiile carora tu ne-ai servit prajiturelele.

quote:
Presupun ca stii si tu ca(virgula),crezul crestinilor este acela ca IIsus a inviat.

Da, presupui corect, putin asa stiu, parca as fi auzit io ceva despre asta...

quote:
Acest crez nu mai apartine altei religii.Deci daca crezul invierii nu exista, nu i se putea atribui lui IIsus latura divina, In consecinta,crestinismul ar fi stagnat si regresat.
De aceia spun istoricii´´doctrina invierii a salvat crestinismul´´

Da? de aia? Io-te dom'le, "cat traieste omu invata"!
Si io care credeam eronat ca taman de aia crestinismul s-a nascut, acu abia aflu ca de fapt din pricina aia n-ar fi subcombat...de fapt dAaa, asa e, se poate spune ca daca nu ma nastea maica-mea, aveam sanse mari de tot sa mor din fasha; e corect aici, n-am ce zice.
(ce-mi plac trilobitzii = remarca stil Xenocid, cel de tine adus in fatza!)

quote:
Asta e parerea mea proprie.

Uite aici chiar ai aprecierea mea, ca tu totusi ai o opinie formata si indraznesti s-o spui si s-o susti! Bravo pentru asta!

quote:
Nu,nu m-am suparat ManyHope.Postarea ta a fost foarte blanda...asa ca a unui crestin adevarat.Tu degeaba te enervezi pe mine,nu am nascocit eu povestea asta.

Da, recunosc, imi recunosc "vederea ingusta": o am inspre CER, spre unde vreau sa ajung, ca "largitul orizontului" daca conduce si la ratacire-risipire in trivialitati, mie nu-mi ajuta.
Asadar, faptul ca "nu ti ai nascocit povestea"(bine punctat, bravo ), nu te scuza de faptul c-o propagi, daca e...ce nu ar prea trebui sa fie !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leistra spune:

maryam, foarte urate postarile tale!

POZELE NOASTRE

mamica de balenica Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

..................................................................
p.s. ai vazut postarea lui xenocid?Ce parere ai despre ce scie acolo?

Xenocid, in postarea-i in limba engleza de pe pagina asta, ca de obiceiul lui, e "varza"; eu personal nu m-am luat de aberatiile lui, ca e barbat si ca e slab,e foarte slab...e atat de slab cand ataca credinta crestina, incat exact ca si in postarea aia, recurge la "ABUZUL DE FORTA"; el isi rezolva frustrarile "tabarand cu pumnii pe fomeie", ca un vajnic mascul feroce; asta face si de aia... pentru mine nu merita efortul.Tie ti se pare c-ar fi aratat ceva corect?

Adica, ca sa-ti traduc: el in ce a scris abuzeaza de pozitzia lui de 2000 (aproape) de ani scursi intre acea invatatura lansata si el, omul timpului prezent cu avansarile tehnologice unanim acceptate la care el are acces liber azi, cu evolutzia naturala a societatii de 2 milenii si de la nivelul lui de azi isi permite sa denigreze un om de certa valoare din trecut, dintr-un indepartat foarte trecut!
E un abuz! caci habar nu are musiu Xenocid-istoricul cam la ce fel de "boala a curiozitatii" concreta a contemporanilor s-a referit acel OM, da stie sa se dea mare ca el e mai precis cu pusca lui de vanatoare Winchester, fata de salbaticul aborigen din epoca de piatra cu arcul si sageata! Merci! E simplu sa te dai puternic, cand ala pe care-l bati e un copil jumate cat tine...sau cand nu e de fata si lovesti un portret zugravit pe suport celulozic!

Ai tu Lady vreun dubiu personal al tau ca daca Augustin acela astazi ar trai, n-ar fi fost la fel de sfant? sau crezi ca ar fi vorbit acelasi cuvinte azi impotriva stradaniilor stiintei de-a descoperi si controla totul? ti se pare tie ca acele cuvinte pe care le-a spus atunci, fata de stadiul de dezvoltare al luminii de la opeiet si scrisului cu pana de gasta ?(sau stai ca asta cu pana e mai recenta...) ar fi identice celor care azi le-ar rosti?

Nu cumva ce a spus atunci se si potrivea la societatea si starea si posibilitatile si preocuparile si derapajele de atunci ale moralitatii si gandirii oamenilor reali de atunci, cei carora le-a adresat invatatura ?
Ai tu impresia ca taman lu Xenocid, cel de peste 1800 de ani si ceva de ani aparut, s-a socotit parintele Augustin sa-i puie piedica cand a scris asa cum a scris ?

Care e mirarea ca ce se potrivea atunci a spune si a face, nu se mai potriveste azi? Ai tu "opinia" ca e crestinismul sau crestinul sau sfantul de atunci identic celui de azi?
Daca ar fi avut el, sa zicem, adresa locuintei sale in Pompei, ce ar fi de mirare ca acum nimeni nu mai locuieste la adresa respectiva, pentru ca intre timp...ceva s-a intamplat cu orasul ?!
L-ai socoti si tu,aidoma lui Xenocid, pe acel invatat, drept un mincinos sau un nebun ca si-a dat adresa intr-un oras care azi nu exista ? pai corespunde ce era atunci cu ce e acum?

...curat "p.s."

Mergi la inceput