Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie
Raspunsuri - Pagina 31
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:
Originally posted by Marilena12quote:
Originally posted by Amina_Marina
catalocismul este tulpina crestinismului, de acolo ne tragem toti, ortodocsi, protestanti(neoprotestanti).
Straniu mod de a vedea lucrurile, contrazice orice istorie.
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari
De ce straniu? Fiecare e convins ca ceea ce crede el e adevarul, nu?
Fiecare sustine ca religia lui e cea mai buna, cea mai veche, cea mai adevarata.
Criss si Alex
Mrilena, uite pentru rabdarea ta ...
http://www.floriinro.ro/
In der Kürze liegt die Würze
Amina_Marina spune:
quote:
De ce straniu? Fiecare e convins ca ceea ce crede el e adevarul, nu?
Fiecare sustine ca religia lui e cea mai buna, cea mai veche, cea mai adevarata
Aici discutam de confesiuni, nu de religii, deci, e o dieferenta.
Prin traditie sunt ortodocsa, m-am cununcat si mi-am botezat fiul la ortodocsi. Nu sunt catolica.
Elena, la o singura nunta am fost, dar daca tu zici ca acea fraza nu ai auzit-o s-ar putea sa fi fost ceva improvizat de introducere.
rhea spune:
Pentru calu2toma !
Am inteles ca voiai informatii legate de alte religii , poti intra aici :
http://old.ournet.md/~religie/theme_8.html
iar despre diferenta dintre ortodoxism si catlicism ( cred ca asta voiai de fapt sa afli ):
http://www.crestinul.ro/difcatort.htm
crinuta spune:
iar despre diferenta dintre ortodoxism si catolicism ( cred ca asta voiai de fapt sa afli ):
http://www.crestinul.ro/difcatort.htm
rhea
[/quote]
... diferente din punctul de vedere ale Bisericii Ortodoxe, ceea ce pentru noi, catolicii, nu reprezinta nici punct de referinta si nici adevarul.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
rhea spune:
Intervin si eu cu o parere personala : crestinismul e mai bun decit alte religii pentru ca e cea cea mai umana religie .
In budhism viata familial#259; este nesemnificativa , conceptia despre femeie este primitiva , Budha a tolerat poligamia dar totodata adeptii religiei lui trebuiau sa se fereasca de femeie . Femeia era numita cruda sir ea, un sarpe veninos , desfrinata , ''nes#259;tioasa ca ciorile'' si ''nestatornica ca nisipul''.
In hinduism drepturile femeii se reduceau la cele legate de gospodarie , de copii si sot , fara posibilitatea de a se educa sau de a lucra , nu aveau dreptul la proprietate , nu se puteau casatori , mergeau in spatele barbatului .
Exista o credinta hindusa prin care v#259;duvele trebuiau jertfite în focul în care era incinerat trupul sotului. Sotii gelosi aveau dreptul s#259;-si supun#259; sotiile „probei focului“, conform scrierilor „sfinte“.Femeia banuita trebuia s#259; se arunce în fl#259;c#259;ri. Dac#259; era nevinovata era protejata de zei si nu ardea iar daca ardea era vinovata . Cum divortul nu este acceptat , asta era modalitatea prin care daca un barbat voia sa scape de o femeie o supunea acestei ‘’probe ‘’, noi nascutii baieti sint preferati fetelor.
In iudaism femeia se afla tot in stare de inferioritate avind problema supravietuirii , poligamiei , putind fi alungata oricind .
In China femeile nu aveau suflet conform credintei .
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by rhea
Intervin si eu cu o parere personala : crestinismul e mai bun decit alte religii pentru ca e cea cea mai umana religie .
In budhism viata familial#259; este nesemnificativa , conceptia despre femeie este primitiva , Budha a tolerat poligamia dar totodata adeptii religiei lui trebuiau sa se fereasca de femeie . Femeia era numita cruda sir ea, un sarpe veninos , desfrinata , ''nes#259;tioasa ca ciorile'' si ''nestatornica ca nisipul''.
In hinduism drepturile femeii se reduceau la cele legate de gospodarie , de copii si sot , fara posibilitatea de a se educa sau de a lucra , nu aveau dreptul la proprietate , nu se puteau casatori , mergeau in spatele barbatului .
Exista o credinta hindusa prin care v#259;duvele trebuiau jertfite în focul în care era incinerat trupul sotului. Sotii gelosi aveau dreptul s#259;-si supun#259; sotiile „probei focului“, conform scrierilor „sfinte“.Femeia banuita trebuia s#259; se arunce în fl#259;c#259;ri. Dac#259; era nevinovata era protejata de zei si nu ardea iar daca ardea era vinovata . Cum divortul nu este acceptat , asta era modalitatea prin care daca un barbat voia sa scape de o femeie o supunea acestei ‘’probe ‘’, noi nascutii baieti sint preferati fetelor.
In iudaism femeia se afla tot in stare de inferioritate avind problema supravietuirii , poligamiei , putind fi alungata oricind .
In China femeile nu aveau suflet conform credintei .
rhea
Ai grija, in curand s-ar putea isca o noua cearta pe aceasta tema.
Criss si Alex
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by Criss75
Ai grija, in curand s-ar putea isca o noua cearta pe aceasta tema.
Ai dreptate ca zici de cearta ca-i pricina de avut grija, insa cum itzi explici ca AICI, in "locul asta", in afara certurilor nu exista dialog? sau de ce dialoguri fara de certuri nu par a exista? sau cum se face ca de s-a inchis cearta, s-a sfarsit concomitent si dialogul/comunicarea/discutzia ?
E oare de preferat lipsa certurilor manifestata printr-o "cimitirala" liniste=absenta_postarilor? sau...sau tot mai de preferat, totusi, e ceea ce obisnuit se petrece, cand se discuta cate ceva aici pe DC la aceasta sectziune ?
Stie cineva raspunde ?
ManyHope spune:
Nimeni nimica nu zice cum e cu cearta ?
I se pare cuiva crestinismul c-ar fi "mai bun" decat alta religie in privintza certurilor?
Ca daca e sa ma iau dupa exponentele crestine ale religiei crestine care contribuie aici cu postari si se declara chiar cu autoritate/emfaza de o tabara sau de alta... = ca doar religia crestina sau orice alta religie, prin persoanele practicante se dovedeste ce valoare are, nu?! - deci daca e sa ma iau dupa cata cearta s-a dus pe aici(chiar si de catre mine inclusiv), nu stiu de pot aprecia crestinismul ca "mai bun" decat alte religii.
(la cearta si Xenocid se pricepe de exemplu foarte bine, fara sa fie_ io stiu sub culorile carui club)
Voi ce zicetzi?
E convenabil sa apreciezi ceva din punctul de vedere care-l avantajeaza, da ia hai sa privim si invers lucrurile! sa vedem ce vedem?!
De ce zicetzi voi ca nu mai e dialog aici daca s-a "stins" cearta ?
Cum se explica de-ntre crestini de diferite "neamuri", cearta e la ea acasa ?
E mai bun crestinismul decat alta religie?
De ce ?
La ce ?
ladyJ spune:
ManyHope,in stilu-ti caracteristic,esti beton,ca-ntotdeauna
Hai ca ma bag eu,ca n-am ce face,nu mi-e somn deloc....
Da promit sa fiu scurta.
1.Din ce am citit pana acum pe aici,crestinismul e cel mai si cel mai tare crez pentru simplu fapt ca majoritatea celor care posteaza aici sunt crestini si fiecare trage focul la oala lui....Asta fiind stabilita,(prin vot democratic)apare alta nelamurire:care fata a crestinismului?cea ortodoxa,cea catolica,cea adventista?Aici e marea dilema.Si iar incepe crosul...pana se epuizeaza energia negativa ,complexele,orgoliile.Pentru ca,nu este convingere pura cea ce se posteaza ci este pur si simplu spirit de echipa..io mi´s ortodoxa,ma dau cu ortodocsii..cam asa sta treaba.Da argumente clare,sau o paralela explicita nu face nimeni.
Acum e liniste...pana arunca cineva pisica...Rhea ne-a lamurit definitiv...dar a uitat sa precizeze despre conditia femeii in islam.Ce sa fac,ea a adus vorba.
Si ca tot veni vorba de postarea Rhea-ei,...uman nu e sinonim cu exorcism,batai incasate de la sot,etc.Puteai gasi alt adjectiv...
Si ,la Budha nu ma pricep,dar pot sa-ti zic ca ce ai scris despre iudaism este eronat,din punctul meu de vedere,evident.Am fost in Israel,in pelerinaj si am avut ocazia sa vad cum stau lucrurile intr-o familie iudaica..so..gresit.
ManyHope,la a doua ta intrebare ´´la ce´´ nu stiu acum un raspuns,dar ma gandesc.
numai bine.
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Acum e liniste...pana arunca cineva pisica...Rhea ne-a lamurit definitiv...dar a uitat sa precizeze despre conditia femeii in islam.Ce sa fac,ea a adus vorba.Si ca tot veni vorba de postarea Rhea-ei,...uman nu e sinonim cu exorcism,batai incasate de la sot,etc.Puteai gasi alt adjectiv...
Si ,la Budha nu ma pricep,dar pot sa-ti zic ca ce ai scris despre iudaism este eronat,din punctul meu de vedere,evident.Am fost in Israel,in pelerinaj si am avut ocazia sa vad cum stau lucrurile intr-o familie iudaica..so..gresit.
ManyHope,la a doua ta intrebare ´´la ce´´ nu stiu acum un raspuns,dar ma gandesc.
numai bine.
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
Pai a lamurit si treaba asta la un alt topic.
Criss si Alex