Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

quote:
Eu sunt crestina ,dar m-am intrebat mai mereu cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie

Uite de ce;

Dintre toate religioase lumii, nici una nu este mai frumoasa dect cea care începe cu nasterea lui Isus în Bethlehemul Iudeii.
Isus a fost recunoscut si de celelalte religii ca cel mai intelept,pasnic, iubitor de oameni si invatator , mult mai mult decit un profet si aducator de pace(iubirea pentru aproapele tau)
Iudaicii, Hindusii si Buddhistii de azi, pentru ei nu a fost fiul lui Dumnezeu, dar prin el oamenii au invata iertarea, fraternitatea, pocainta si sensul pacatului.
Cu multi ani in urma am vizitat un templu buddhist,foarte vechi si pretoul(buddhist ) de acolo mi-a spus asa;
Noi, dintre toti porfetii care au fost pe Isus il respectam cel mai mult, pacat ca a murit prea repede. Altul ca el nu a mai fost si nu va mai fi.
Baiatului mei ii povestesc despte toate religiile( este extrem de curios), de bine, bineinteles pentru ca nu vreau sa urasca nicio religie si nici oamenii.De cite ori ii povestesc de nasterea Lui Isus in iesle se bucura si zambeste insantaneu. Din asta am dedus ca religia crestina e singura care reuseste sa smulga zambetul unui copil si sa-l faca bucuros.

Parere personala si nu trebuie neaparat impartita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Amina_Marina

quote:
Eu sunt crestina ,dar m-am intrebat mai mereu cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie

Uite de ce;

Dintre toate religioase lumii, nici una nu este mai frumoasa dect cea care începe cu nasterea lui Isus în Bethlehemul Iudeii.
Isus a fost recunoscut si de celelalte religii ca cel mai intelept,pasnic, iubitor de oameni si invatator , mult mai mult decit un profet si aducator de pace(iubirea pentru aproapele tau)
Iudaicii, Hindusii si Buddhistii de azi, pentru ei nu a fost fiul lui Dumnezeu, dar prin el oamenii au invata iertarea, fraternitatea, pocainta si sensul pacatului.
Cu multi ani in urma am vizitat un templu buddhist,foarte vechi si pretoul(buddhist ) de acolo mi-a spus asa;
Noi, dintre toti porfetii care au fost pe Isus il respectam cel mai mult, pacat ca a murit prea repede. Altul ca el nu a mai fost si nu va mai fi.
Baiatului mei ii povestesc despte toate religiile( este extrem de curios), de bine, bineinteles pentru ca nu vreau sa urasca nicio religie si nici oamenii.De cite ori ii povestesc de nasterea Lui Isus in iesle se bucura si zambeste insantaneu. Din asta am dedus ca religia crestina e singura care reuseste sa smulga zambetul unui copil si sa-l faca bucuros.
Parere personala si nu trebuie neaparat impartita.

Chapeau!

http://www.floriinro.ro/

In der Kürze liegt die Würze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Sunt multi oameni care au trecut prin mai multe religii in cautarea a ceva care sa umple golul din suflet. Unii dintre ei s-au oprit la ortodoxie si au scris de ce anume.
Cartile astea merita citite pentru cineva care cauta raspunsul la intrebarea topicului. Sa-i mentionez pe Parintii Sofronie si Rafail, amandoi urmasi directi ai Sfantului Siluan.

Numai prin traire directa putem afla de ce este mai bun crestinismul decat alta religie. Prin a simti, a vedea, a auzi nemijlocit ce "ofera" acea religie omului.

In asteptarea lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by alinushca

Sunt multi oameni care au trecut prin mai multe religii in cautarea a ceva care sa umple golul din suflet. Unii dintre ei s-au oprit la ortodoxie si au scris de ce anume.
Cartile astea merita citite pentru cineva care cauta raspunsul la intrebarea topicului. Sa-i mentionez pe Parintii Sofronie si Rafail, amandoi urmasi directi ai Sfantului Siluan.

Numai prin traire directa putem afla de ce este mai bun crestinismul decat alta religie. Prin a simti, a vedea, a auzi nemijlocit ce "ofera" acea religie omului.
In asteptarea lui

Spuneam cam acelasi lucru undeva pe aici, pe vremuri...

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

quote:

In asteptarea lui

Crestinismul, da. confesiunea ortodocsa, nu.
In Polonia biserica catolica a fost impotriva comunismului, a luptat, biserica ortodocsa romana, nu.
Unde isi are originea ortodoximul?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Amina_Marina

quote:

In asteptarea lui

Crestinismul, da. confesiunea ortodocsa, nu.
In Polonia biserica catolica a fost impotriva comunismului, a luptat, biserica ortodocsa romana, nu.
Unde isi are originea ortodoximul?

As dori sa-ti raspund la ultima intrebare: biserica ortodoxa este biserica veche care pastreaza Evanghelia lui Hristos asa cum a fost propovaduita de catre Apostoli, la noi Apostolul Andrei.
Biserica ortodoxa nu a facut reforme sau schisme, nu s-a scindat niciodata (poate cu exceptia discutiilor legate de calendarul vechi, este mult de discutat), nu a adaugat ceva nou la invatatura lasata de Mantuitorul Iisus Hristos, nu a cautat sa interpreteze Scriptura decat sub ierarhia Sfintilor Parinti, si raportat la Sinoadele Ecumenice (alt subiect bun de discutat). Deci, originea, se afla la momentul istoric al propovaduirii Evangheliei, de Insusi Mantuitorul Hristos, acum peste 2000 de ani. Biserica ortodoxa este partea rasariteana a crestinismului care a ramas dupa Marea Schisma din 1054.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Marilena12
Biserica ortodoxa nu a adaugat ceva nou la invatatura lasata de Mantuitorul Iisus Hristos, nu a cautat sa interpreteze Scriptura decat sub ierarhia Sfintilor Parinti, si raportat la Sinoadele Ecumenice (alt subiect bun de discutat). Deci, originea, se afla la momentul istoric al propovaduirii Evangheliei, de Insusi Mantuitorul Hristos, acum peste 2000 de ani. Biserica ortodoxa este partea rasariteana a crestinismului care a ramas dupa Marea Schisma din 1054.

Serios?
Eu stiu ca ceea ce a lasat Insusi Mantuitorul Hristos se afla scris in Noul Testament.
Imi poti arata versetele din Noul Testament in care Mantuitorul ne indeamna sa ne rugam si sa ne punem increderea in sfinti, in moastele sfintilor, in icoanele sfintilor, in bucatile din hainele sfintilor, in pamantul de pe mormintele sfintilor, in Mama Sa?
Sau imi poti arata vesrestele din NT in care Mantuitorul ne indeamna sa avem alt mijlocitor in afara de El?
Parca se zice in Noul Testament ca singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni este Isus Hristos .

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

[/quote]

Serios?
Eu stiu ca ceea ce a lasat Insusi Mantuitorul Hristos se afla scris in Noul Testament.
Imi poti arata versetele din Noul Testament in care Mantuitorul ne indeamna sa ne rugam si sa ne punem increderea in sfinti, in moastele sfintilor, in icoanele sfintilor, in bucatile din hainele sfintilor, in pamantul de pe mormintele sfintilor, in Mama Sa?
Sau imi poti arata vesrestele din NT in care Mantuitorul ne indeamna sa avem alt mijlocitor in afara de El?
Parca se zice in Noul Testament ca singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni este Isus Hristos .

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
[/quote]

Nu fac parte din biserica adventista, dar ii dau dreptate lui Denizel. In Sfanta Scriptura nu spune nicaieri sa ne inchinam la icoane sau ma rog, prin intermediul icoanelor. Dimpotriva, scrie "sa nu-ti faci chip cioplit nici vreo alta infatisare....si sa nu te inchini lor".

Criss si Alex

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Criss75

Serios?

[/quote]

Nu fac parte din biserica adventista, dar ii dau dreptate lui Denizel. In Sfanta Scriptura nu spune nicaieri sa ne inchinam la icoane sau ma rog, prin intermediul icoanelor. Dimpotriva, scrie "sa nu-ti faci chip cioplit nici vreo alta infatisare....si sa nu te inchini lor".

Criss si Alex
[/quote]

Biserica ortodoxa respecta doua izvoare ale revelatiei divine: Sf. Scriptura si Sf. Traditie Apostolica.
Cinstirea sfintilor s-a facut inca din timpul vietii lor, ex. Sf. Ilie, Sf. Elisei, Ap. Pavel (in Filipe s-au inchinat inaintea sa si temnicerul si locuitorii insulei Malta), etc.
La Iacov 5, 16 scrie: "mult poate rugaciunea staruitoare a celui drept" si ca inaintea Dreptului Judecator, cadelnitele celor 24 de batrani din cartea Apocalipsei sunt pline de tamaia rugaciunii sfintilor.
Ap. Pavel spunea: "Fiti urmatori mie precum si eu sunt lui Hristos" (II Corinteni 11, 1)
Epistola Ap. Pavel catre Evrei face apologia tuturor sfintilor si la II Petru 1,4 se spune ca urmatorii lui Hristos se fac "partasi dumnezeiestii firi"
Sfintii nu sunt adorati alaturi de Dumnezeu, ci doar sunt cinstiti, ca unii care au placut lui Dumnezeu si care se odihnesc pururea intru El. Nici Maica Domnului nu este cinstita la fel ca Dumnezeu.
Intr-adevar, "Unul este Dumnezeu, unul si mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos", insa asta este valabila numai in cazul mantuirii obiective, in ce priveste mantuirea subiectiva, ea consta in comuniunea iubitoare a tuturor membrilor bisericii, vii si morti, intreaolalta si cu Dumnezeu. Membrii Bisericii contribuie efectiv la mantuirea lor, cf. Sf. Ap. Pavel:
"Lucrati cu frica si cu cutremur la mantuirea voastra."
Cu privire la moaste, legatura dintre sufletul si trupul sfantului reflecta sfintenia acestora.
Starea de nestricaciune este urmarea induhovnicirii trupului din timpul vietii, si spune S. Bulgakoff: " se prelungeste starea de indumnezeire accentuata a sufletului din starea actuala".
Sunt patru puncte dogmatice ce au legatura cu invatatura despre sfintenia moastelor: lucrarea energiilor divine asupra omului; legatura dintre harul divin si firea umana; trupul inviata al Mantuitorului si lucrarea sfintitoare a Sfintelor Taine asupra celor ce le primesc.
Prin urmare, dupa cum spune Sf. Irineu al Lyonului, "cum pot oamenii sa pretinda ca este incapabila carnea de a primi darul lui Dumnezeu constand din viata vesnica, atunci cand ea este hranita de Trupul si Sangele lui Hristos si este madularul Acestuia?"
Icoanele sunt reprezentari grafice , sensibile, materializate ale lui Dumnezeu, Mantuitorului, Maicii Domnului, ingerilor sau sfintilor. Ele atesta existenta istorica a celui pe care il reprezinta, prin urmare nu este cinstita materia, ci simbolul pe care il reprezinta, sfantul sau scena biblica respectiva. Nimeni nu se inchina si nu cinsteste materialul din care este efectuata icoana. Ea se mai numeste si "Biblia nestiutorilor de carte".
Sfantul Ioan Damaschin spune: "Eu nu ma inchin materiei ci ma inchin Creatorului materiei, care s-a facut pentru mine materie si a primit sa locuiasca in materie si a savarsit prin materie mantuirea mea".
Despre cinstirea Crucii voi spune doar atat: prin sangele Mantuitorului, prin jertfa Sa, s-a sfintit acest obiect prin care se ucideau cu ocara raufacatorii. Spune apostolul la I Corinteni 1,18:
"Caci cuvantul Crucii este nebunie pentru cei ce pier, iar pentru noi este puterea lui Dumnezeu".
As mai fi scris multe, insa trage fie-mea rau de mine si am scris in graba oricum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by Marilena12
Biserica ortodoxa nu a adaugat ceva nou la invatatura lasata de Mantuitorul Iisus Hristos, nu a cautat sa interpreteze Scriptura decat sub ierarhia Sfintilor Parinti, si raportat la Sinoadele Ecumenice (alt subiect bun de discutat). Deci, originea, se afla la momentul istoric al propovaduirii Evangheliei, de Insusi Mantuitorul Hristos, acum peste 2000 de ani. Biserica ortodoxa este partea rasariteana a crestinismului care a ramas dupa Marea Schisma din 1054.www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Serios?
Parca se zice in Noul Testament ca singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni este Isus Hristos .-------------------------

Denizelule,ti se facu de discutii in contradictoriu p.s.pe mine nu contati, ca am obosit Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput