Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie
Raspunsuri - Pagina 27
conchita spune:
quote:
Originally posted by ManyHopequote:
Originally posted by conchita
nu e ziua mea.
presupun ca e ziua ta in schimb, daca te tavalesti atata de ras cand iti spun ca nu e ziua mea, deci urarile tale sunt cel putin indecente, mai ales atunci cand le repeti dupa ce ti s-a spus ca nu e cazul sa le faci.
quote:
De ce chiar si tu insisti si persisti a privi in acest mod permanent "suspicios-ofensat-ofuscat" orice citesti scris de mine?
de-aici incolo nu am mai citit. nu mai e cazul. ultima oara cand ti-am adresat un raspuns a fost acum 2-3 ani.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
denizel spune:
Conchita, ! Nu te supara, te log! :-)
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ManyHope spune:
quote:
...
Sunt persoane care utilizeaza religia intocmai ca si comerciantii: si-o lauda din belsug si o ofera la schimb pe altceva; se cunoaste ! se vede destul de usor cum isi folosesc religia ca o "moneda de schimb", ca sa obtina de fapt altceva, ceva ce probabil,pentru persoanele respective e ceva "mai bun" decat religia proprie.
Daca vorbim despre "care e mai buna decat alta" de facut, legat de "insistenta si persistenta", am constata asa:
un gand ce-l gandesti sau un sentiment ce-l simti, gandindu-l sau simtindu-l il sporesti, adica el "creste" prin intrebuintare !
...asa ca din ce reiei o stare sau o linie de gandire, cu atat se intareste in tine, cu atat capata mai multa putere si mai lesne reintra "pe ordinea de zi"; cata vreme e un echilibru intre gandurile de toate felurile, partea asta nu conteaza, insa cand o anume stare sau gand sau tip de a simti&gandi devine domniant... poate deveni si necontrolabil !! si uite asa, putin cate putin se poate face omnul pesimist, negativist, de mai pe toate tot timpul sa le vada intr-o anume culoare intunecata!
De aia cel mai bine e ca gandurile&starile negative sa fie alungate cat mai mult si mai departe si refuzate "la primire", iar cele pozitive sa fie imbratisate, chemate, cautate si cultivate.
Asa stiu eu ca e "mai bine" si ma consider in cadrul crestinismului cu asta.
Scuze Conchita !
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
Conchita, ! Nu te supara, te log! :-)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
da' cine a zis ca s-a suparat? eu nu. doar ca m-am gandit ca nu e frumos sa primim bile negre, ca si noi poate am pus suflet in gandurile astea impartasite la topic si e nitel intristator sa te traga cineva de maneca si sa zica: n-ai pus destul suflet, nu esti suficient de bun, n-ai daruit si mai mult din viata ta personala. well, normal ca mereu e loc de mai bine, dar una e mustrarea care urmareste indreptarea, alta reprosul cu bile negre...poate Many Hope nu s-a gandit la asta, asa ca mi-am permis sa ii atrag atentia. si s-a suparat ea pe mine. :-))
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
valentinag spune:
Sa rapund la intrebarea initiala din titlu!
Nu stiu daca este mai bun,dar sigur are o bila alba in plus,din punctul meu de vedere,pentru faptul ca nu-si reneaga membrii familiei care se convertesc la o alta religie!Inca nu am auzit de un parinte crestin care sa-si renege fica pentru ca s-a convertit la iudaism sau budism sau...sau...
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by valentinag
pentru faptul ca nu-si reneaga membrii familiei care se convertesc la o alta religie!Inca nu am auzit de un parinte crestin care sa-si renege fica pentru ca s-a convertit la iudaism sau budism sau...sau...
Da, corect, bravo !
Iata o fapta-atitudine si pe undeva o roada apartinand crestinismului, comparata azi cu ale altor religii. E relavant.
smaranditza spune:
In sfarsit am gasit putin timp si voi incerca sa raspund intrebarii din titlu: CRESTINISMUL ETSE MAI BUN DECAT ORICE ALTA RELIGIE PENTRU CA ESTE SINGURA RELIGIE ADEVARATA, SINGURA CALE SPRE MANTUIRE SI VIATA VESNICA!
Este adevarat ca pentru unii oameni suna abuziv cuvintele lui Cristos: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine". Multi oameni considera ca afirmatia crestinilor potrivit careia singura cale la Dumnezeu trebuie sa treaca prin Isus din Nazaret, este o dovada de aroganta, marginire si fanatism. Intr-o vreme de pluralism si de toleranta religioasa, o atare pretentie exclusivista este o palma data pe fatza altor credinte religioase.
Oare intr-adevar este o aroganta din partea crestinismului sa pretinda ca este singura religie adevarata si Cristos este singura cale spre Dumnezeu?
Pentru a afla raspunsul, este important sa intelegem ca crestinismul nu este singura religie care pretinde exclusivitatea. De exemplu, musulmanii isi afirma si ei intr-un mod foarte radical exclusivitatea, nu numai teologic ci si lingvistic. Musulmanii cred ca singurul miracol suficient si absolut in islamism este Coranul. Nu numai ca recunosc Coranul exclusiv in limba araba, dar sustin ca orice traducere il desacralizeaza. Si nu se cere numa o intelegere elementara a limbii arabe, ci o cunoastere sofisticata a limbii.
In ce priveste budismul, acesta s-a nascut atunci cand Gautama Buda a respins doua afirmatii fundamentale ale hinduismului. Hinduismul insusi este de neclintit in cateva probleme: legea karmei, autoritatea Vedelor si reincarnarea.
Cat despre sikhshi - religia lor a aparut ca o contestare atat a hinduismului cat si a budismului. Apoi, mai sunt si ateii, care resping orice punct de vedere al celor care cred in Dumnezeu.
Prin urmare, nu putem fi acuzati de aroganta atunci cand pretindem exclusivitatea, pentru ca si celelalte religii fac exact acelasi lucru.
Unicitatea crestinismului se gaseste in pretentiile singulare despre Dumnezeu, Sfanta Treime, Cristos, Biblie si calea mantuirii (desigur, aceste dogme ar necesita o mai ampla dezvoltare, insa probabil intr-un alt subiect sau o alta postare)
Oricine poate sa pretinda ca este singura cale spre Dumnezeu. De fapt, destui excentrici au sustinut asta de-a lungul istoriei. Intrebarea este: de ce ar trebui cineva sa creada ca Isus a spus adevarul atunci cand si-a sustinut divinitatea? PAi, tocmai invierea Lui a dovedit ca el este Fiul lui Dumnezeu. Daca acest lucru este adevarat, atunci toate celelalte credinte religioase nu pot fi adevarate, deoarece toate sustin ceva contrar divinitatii lui Cristos. Si desigur, dovezile istorice si stiintifice privind invierea lui Crisots sunt extrem de convingatoare (nu intru in amanunte, pentru ca acesta este un alt subiect; daca cineva are insa dubii cu privire la autenticitatea Invierii, pot dezvolta subiectul argumentand istoric si stiintific). Nici un alt invatator al celorlalte religii nu a inviat. Dar Cristosul nostru este viu, iar asta ne da nadejde ca exista viata dupa moarte, ca vom invia si noi, ca nu se termina totul la mormant.
Deoarece invierea lui Isus este un eveniment istoric real, putem fi iertati, putem fi impacati cu Dumnezeu, putem sa ne petrecem vesnicia impreuna cu El.
Nimeni nu a vorbit ca Isus. Nimeni nu a rasouns vreodata la intrebari ca si El, nu numai prin cuvinte, ci si in persoana Lui. Biblia nu este o simpla carte mistica sau spiritualista, ci ne prezinta si unele adevaruri geografice si istorice. Daca esti un scpetic onest, ea nu te cheama la un sentimentalism vag, ci la o Persoana reala. De aceea apostolul Petru a spus:" V-am facut cunoscut puterea si venirea Domnului nostru Isus Cristos nu intemeindu-ne pe niste basme mestesugit alcatuite, ci ca unii care am vazut noi insine cu ochii nostri marirea Lui". El spune cu alte cuvinte: "este adevarat, este real, poti avea incredere in aceste lucruri!"
Sa raspund acum pe scurt si la o alta intrebare ridicata in una din primele postari: Oare daca sustinem ca crestinismul e singura religie adevarata inseamna ca toate celelalte religii sunt false? Poate ca, totusi, in esenta lor, toate invata aceleasi adevaruri fundamentale folosind limbaje diferite, imagini diverse si traditii variate, pentru a comunica credinte fundamental identice. Unii oameni spun ca daca dai la o parte toate aspectele formale, toate religiile lumii invata in esenta paternitatea lui Dumnezeu si fraternitatea oamenilor. Insa, aceasta ar insemna ca toate sunt la fel de valabile...
Numai cineva care nu intelege religiile lumii poate afirma ca ele invata in esenta aceleasi lucruri.
Ce se intelege prin paternitatea universala a lui Dumnezeu, cand budismul nici macar nu afirma existenta vreunui Dumnezeu? Sau cand unul din cei mai respectati filosofi hindusi sustine ca teismul(credinta in Dumnezeu) este doar o cale copilareasca ce te ajuta sa descoperi in final ca Dumnezeu nu e distinct de tine?
Pe scurt: islamul, budismul, hinduismul si crestinismul nu spun deloc acleasi lucru. Ele sunt doctrine religioase distincte si se exclud reciproc. Nu pot fi adevarate toate in acelasi timp.
Acum se ridica probabil o intrebare: daca Cristos este adevarul, de ce Il resping atat de multi oameni? Daca crestinismul este adevarat, nu ar trebui ca el sa triumfe?
Sunt cateva explicatii:
Ce are atragator religia hindusa? Este plina de filosofie, si doctrina ei ca Pamantul trebuie tratat cu reverenta este astazi destul de influenta si foarte la moda.
De ce este budismul atat de popular astazi in America? Pentru ca poti sa fii bun si fara Dumnezeu. Daca poti beneficia de o mica doza de spiritualitate de la trei la cinci dupa amiaza si apoi sa-ti vezi de viata cum iti place, de ce nu? O astfel de religie va fi/este extrem de atragatoare, pentru ca arata oamenilor cum sa se ridice singuri tragandu-se de "sireturile lor etice". Nu imi este greu de obicei sa stiu ce e bine si ce e rau; ceea ce mi-a lipsit a fost vointa de a face binele. Si aici intervine Cristos. el spune ca daca te daruiesti Lui in intregime, iti va da nu numai viata vesnica, ci va transforma si viata aceasta pamanteasca.
De ce nu este popular crestinismul si Cristos? Pentru ca El te cheama sa mori fatza de tine insuti si viata pacatoasa.
Si pentru ca se discuta despre experienta personala: nu am gasit nimic care sa-mi implineasca mintea, inima si cele mai adanci nazuinte ale sufletului meu, asa cum o face Cristos. El nu este numai Calea, Adevarul si Viata; E Calea mea, Adevarul meu, Viata mea - la fel cum poate fi pentru oricine Il cauta.
Criss75 spune:
[quote]Originally posted by smaranditza
In sfarsit am gasit putin timp si voi incerca sa raspund intrebarii din titlu: CRESTINISMUL ETSE MAI BUN DECAT ORICE ALTA RELIGIE PENTRU CA ESTE SINGURA RELIGIE ADEVARATA, SINGURA CALE SPRE MANTUIRE SI VIATA VESNICA!
[quote]
Te referi la toate religiile crestine? Catolici, ortodocsi, protestanti, neoprotestanti, etc?
[quote]
Pe scurt: islamul, budismul, hinduismul si crestinismul nu spun deloc acleasi lucru. Ele sunt doctrine religioase distincte si se exclud reciproc. Nu pot fi adevarate toate in acelasi timp.
[quote]
Nu mi se pare normal si nici corect sa fie discreditati cei care au alte religii, necrestine. Si tu exact asta faci.
hannen spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Sa rapund la intrebarea initiala din titlu!
Nu stiu daca este mai bun,dar sigur are o bila alba in plus,din punctul meu de vedere,pentru faptul ca nu-si reneaga membrii familiei care se convertesc la o alta religie!Inca nu am auzit de un parinte crestin care sa-si renege fica pentru ca s-a convertit la iudaism sau budism sau...sau...
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
Te contrazic Valentina.
Acest lucru nu se intimpla poate in ro.desi daca am cauta ...
Nu se intimpla asta din cauza "relaxarii" cu care este privita credinta,insa nu fi sigura ca mentalitatile crestinilor romani ,coincid cu cele ale celor africani de ex.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici