Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie
Raspunsuri - Pagina 11
denizel spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
bine Denizel,nu mai zic.
Contradictiile la care ma refeream sunt ca de exemplu ce am scris la ultima postare,cu chipul cioplit.
Si un alt exemplu,se stie ca IIsus nu a mancat porc(nu-i permitea religia,iar el era un om fara pacat)
So...noi crestinii taiem porcul si-l mancam chiar cand sarbatorim nasterea Domnului!
Astea numesc eu contradictii,sau neintelegeri,cum vrei.
LadyJ, , acum te-am inteles! :-)
pai faptul ca unii crestini asociaza sacrificatul porcului cu Nasterea Domnului nu provine dintr-o contradictie de natura biblica.
Eu cred ca ar fi fost o contradictie in momentul in care undeva in Biblie scria 'nu mancati porc' si altundeva scria 'taiati un porc de Craciun'.
Ori asa ceva nu cred ca ai intalnit, nu? :-)
Iar crestinii practicanti nu asociaza nicidecum mancatul porcului cu Nasterea Domnului.
Sau, cu icoanele. Scrie in Biblie sa nu ne inchinam la un chip cioplit sau la o infatisare a celor din Cer, dar nu suntem indemnati in aceeasi Biblie sa o facem in anumite conditii, nu?
Inchinarea la icoane a fost introdusa prin secolul 4 dupa Hristos, parca, si nu are legatura cu vreun indemn din Biblie.
quote:
Astea numesc eu contradictii,sau neintelegeri,cum vrei.
Si nu le-as pune pe seama intregii Biblii,le pun pe seama unor parti din Noul Testament,le pun pe seama mesajului lui IIsus pe care biserica l-a modificat (sau hai sa nu zic modificat,mai bine ...adaugat,intregit) in timp.(aici imi dai dreptate?)
da, iti dau dreptate ca in timp, biserica a modificat sau adaugat anumite traditii.
Dar faptul ca aceste adaugiri au fost facute, nu ar trebui sa duca la concluzia ca Biblia e plina de contradictii sau ca nu prezinta continuitate :-)
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Sint de acord cu tine! Atata timp cat Lumea are patru milioane de stânjeni, sase mii de ani, si odihneste pe spinarea a patru broaste testoase de o mie de coti fiecare, Biblia este o creatie remarcabila.
Stii ceva, Xenocid? Cred ca iti voi retrage titlul de balena , pe care cu atata gratie ti l-am acordat nu demult.
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
irina.c. spune:
quote:Faptele Apostolilor,cap. 109. Iar a doua zi, pe cand ei mergeau pe drum si se apropiau de cetate, Petru s-a suit pe acoperis, sa se roage pe la ceasul al saselea.
Originally posted by ladyJSi un alt exemplu,se stie ca IIsus nu a mancat porc(nu-i permitea religia,iar el era un om fara pacat)
So...noi crestinii taiem porcul si-l mancam chiar cand sarbatorim nasterea Domnului!Astea numesc eu contradictii,sau neintelegeri,cum vrei.Si nu le-as pune pe seama intregii Biblii,le pun pe seama unor parti din Noul Testament,le pun pe seama mesajului lui IIsus pe care biserica l-a modificat (sau hai sa nu zic modificat,mai bine ...adaugat,intregit) in timp.(aici imi dai dreptate?)Da nu mai zic nimic....poate la un subiect despre crestinism,o sa lansez niste intrebari fetelor care se pricep bine de tot la Biblie.Toate cele bune!ladyJ
10. si i s-a facut foame si voia sa manance, dar, pe cand ei ii pregateau sa manance, a cazut in extaz.
11. si a vazut cerul deschis si coborandu-se ceva ca o fata mare de panza, legata in patru colturi, lasandu-se pe pamant.
12. in ea erau toate dobitoacele cu patru picioare si taratoarele pamantului si pasarile cerului.
13. si glas a fost catre el: Sculandu-te, Petre, junghie si mananca.
14. Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, caci niciodata n-am mancat nimic spurcat si necurat.
15. si iarasi, a doua oara, a fost glas catre el: Cele ce Dumnezeu a curatit, tu sa nu le numesti spurcate.
16. si aceasta s-a facut de trei ori si indata acel ceva s-a ridicat la cer.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu
denizel spune:
Irina, LadyJ se intreaba de ce tocmai in vederea sarbatoaririi Nasterii Domnului unii crestini sacrifica un . Nu cred ca ai raspuns la intrebare :-).
Eu stiu ca tu nu faci aceasta asociere, dar stii bine ca multi o fac.
Chiar, in scrierile Sfintei Traditii exista acest indemn, cu sacrificarea porcului de Craciun? Cum de s-a ajuns la aceasta practica?
xenocid spune:
quote:
Originally posted by denizel
Chiar, in scrierile Sfintei Traditii exista acest indemn, cu sacrificarea porcului de Craciun? Cum de s-a ajuns la aceasta practica?
S'a tradus gresit. Era Pomul de Craciun
conchita spune:
quote:
Sau, cu icoanele. Scrie in Biblie sa nu ne inchinam la un chip cioplit sau la o infatisare a celor din Cer, dar nu suntem indemnati in aceeasi Biblie sa o facem in anumite conditii, nu?
Denizel, in conditiile astea ar trebui sa ardem toate fotografiile de familie si sa dam foc televizorului din sufragerie. :-))
interdictia cu chipurile cioplite se adreseaza obiceiurilor pagane ale vremii prin care se idolatrizau mai multi zei si carora li se sculptau "chipuri" (totemuri) spre adorare.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
irina.c. spune:
quote:sacrificarea porcului tine de traditiile populare romanesti,nu de cele ale Bisericii,adica n-are conotatie religioasa.Este incorect sa spui ca nasterea Domnului este sarbatorita prin taierea porcului.Porcul se taie ,se pregateste si se serveste la masa, iar Nasterea Domnului se serbeaza prin slujba de la Biserica si masa festiva de dupa aceea.Taranul roman taia si taie porcul spre sfarsitul Postului Craciunului,ca sa aiba ce manca de sarbatori si dupa .Ca nu putea sa-l taie inainte de post,fiindca in post nu se mananca carne de nici un fel,si nici frigider n-avea sa-l pastreze. Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Irina, LadyJ se intreaba de ce tocmai in vederea sarbatoaririi Nasterii Domnului unii crestini sacrifica un . Nu cred ca ai raspuns la intrebare :-).
Chiar, in scrierile Sfintei Traditii exista acest indemn, cu sacrificarea porcului de Craciun? Cum de s-a ajuns la aceasta practica?-------------------------
si bb din burtica blogul meu
conchita spune:
quote:
imi permit sa-ti raspund eu. traditiile de Craciun, Pasti, etc sunt, in majoritatea cazurilor, obiceiuri pagane adaptate pe tulpina noii credinte si difera de la tara la tara.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
xenocid spune:
quote:
Stii ceva, Xenocid? Cred ca iti voi retrage titlul de balena , pe care cu atata gratie ti l-am acordat nu demult.
Treaba ta! Eu mai stau pe aici pe linga mal. Mai fluier, mai cârâi, mai fac valuri poate poate se aude pina'n strafundul mlastinii. Oricum sa stii ca atunci cand isi vor aduce aminte hipopotamii ca n'ai icoane pe pereti poti conta pe mine.
Alin
ladyJ spune:
denizel,ai vazut ce a scris irina din faptele apostolilor?
Deci IIsus n-a mancat porc,dar Petru a facut-o pentru ca a fost ´´curatat´´ de Dumnezeu.
Asta e ,de exemplu,un motiv pentru mine sa gandesc ca au fost adaugiri si mici contradictii(noul testament)
E clar ca nu apare in biblie´´mananca linistit porc´´
Dar vezi ca fara voia noastra,ne-am indepartat putin de cea ce facea sau zicea IIsus?Sa fie de vina traducerile?
´´Inchinarea la icoane a fost introdusa prin secolul 4 dupa Hristos, parca, si nu are legatura cu vreun indemn din Biblie.´´
pai da,nu are legatura cu vreun indemn din Biblie,cand ar trebui sa aiba.Daca Dumnezeu zice ´´nu-ti face chip cioplit si nu te inchina lui´´ de ce a decis biserica sa introduca icoanele,care sunt ´´chip cioplit´´?
Biblia are continuitate,sunt de acord.Nu e PLINA de contradictii.Dar ele exista,intr-o anumita masura.
Defapt ce ma deranjeaza pe mine,e faptul ca biserica si-a luat de-alungul timpului rolul de invatator si propovaduitor.Pai ne-a invatat IIsus ce sa facem,ne-a dat Dumnezeu legile, ne-a propovaduit IIsus iubirea si Mantuirea,biserica ar trebui doar sa le faca cunoscute cui are nevoie,si nu sa ´´gandesca´´ cum ar fi mai duhovnicesc.
Hai ca am zis ca nu mai scriu asta,ma scuzi,sunt doar un biet om care cauta niste explicatii.
Sa ne te superi,ok?:)
ladyJ