Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Hello, Lilanda? hai ca ofensele sunt una, dar s-a trecut si la amenintari acuma?? mai, emanatiile revolutiei de asta toamna de pe dc au nascut monstri.

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by denizel
Stii ceva, Xenocid? Cred ca iti voi retrage titlul de balena , pe care cu atata gratie ti l-am acordat nu demult.

Treaba ta! Eu mai stau pe aici pe linga mal. Mai fluier, mai cârâi, mai fac valuri poate poate se aude pina'n strafundul mlastinii. Oricum sa stii ca atunci cand isi vor aduce aminte hipopotamii ca n'ai icoane pe pereti poti conta pe mine.

Alin

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

denizel,ai vazut ce a scris irina din faptele apostolilor?Deci IIsus n-a mancat porc,dar Petru a facut-o pentru ca a fost ´´curatat´´ de Dumnezeu.Asta e ,de exemplu,un motiv pentru mine sa gandesc ca au fost adaugiri si mici contradictii(noul testament)E clar ca nu apare in biblie´´mananca linistit porc´´

tocmai ti-am dat citatul din Biblie si scrie acolo toate animalele,deci inclusiv porcul.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ladyJ
´´Inchinarea la icoane a fost introdusa prin secolul 4 dupa Hristos, parca, si nu are legatura cu vreun indemn din Biblie.´´

pai da,nu are legatura cu vreun indemn din Biblie,cand ar trebui sa aiba.Daca Dumnezeu zice ´´nu-ti face chip cioplit si nu te inchina lui´´ de ce a decis biserica sa introduca icoanele,care sunt ´´chip cioplit´´?

Lady, icoanele sunt "chip pictat". cioplite sunt sculpturile sfinte la catolici :-)))

hai ca incet incet topicul asta devine ce isi dorea autoarea clau la inceput - sa se demonstreze ca crestinii sunt mai buni decat ortodocsii. :-)))

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by conchita

Hello, Lilanda? hai ca ofensele sunt una, dar s-a trecut si la amenintari acuma?? mai, emanatiile revolutiei de asta toamna de pe dc au nascut monstri.

Habar nu ai despre ce se vorbeste aici, cine sint hipopotamii de ce s'au despartit de balene si ce trebuie facut ca sa se reuneasca.

PS: Lilanda numele tau de familie e Hello ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:

quote:

[quote]Originally posted by denizel
Stii ceva, Xenocid? Cred ca iti voi retrage titlul de balena , pe care cu atata gratie ti l-am acordat nu demult.

Treaba ta! Eu mai stau pe aici pe linga mal. Mai fluier, mai cârâi, mai fac valuri poate poate se aude pina'n strafundul mlastinii. Oricum sa stii ca atunci cand isi vor aduce aminte hipopotamii ca n'ai icoane pe pereti poti conta pe mine.

Alin

Haaa???
Bre, io mai am si treaba...nu ma puneti acu' sa caut in arhive cine pe cine s-a facut hipopotam si de ce :-)

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda
Haaa???
Bre, io mai am si treaba...nu ma puneti acu' sa caut in arhive cine pe cine s-a facut hipopotam si de ce :-)

ce importanta are arhiva? era vorba de amenintare, instigare la conflict si anuntarea ca va fi partinitor premeditat, indiferent de ce se va discuta.

pe de alta parte, e ok, inseamna ca si io pot sa pove fabule cu vulturul si cartita la adresa dlui moderator xenocid (in postura din urma, desigur), bine ca mi-ai dat acceptul.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

quote:

quote:

Habar nu ai despre ce se vorbeste aici, cine sint hipopotamii de ce s'au despartit de balene si ce trebuie facut ca sa se reuneasca.

musca-ti limba. sau concediaza-ti alienu' care te informeaza despre ce stiu si ce nu stiu ceilalti.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:

quote:
Originally posted by lilanda
Haaa???

ce importanta are arhiva? era vorba de amenintare, instigare la conflict si anuntarea ca va fi partinitor premeditat, indiferent de ce se va discuta.

Asta zice??? asa-i denizel??? ...asa-i xeno??

quote:
pe de alta parte, e ok, inseamna ca si io pot sa pove fabule cu vulturul si cartita la adresa dlui moderator xenocid (in postura din urma, desigur), bine ca mi-ai dat acceptul.

Ce accept ti-am dat???

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

hai ca incet incet topicul asta devine ce isi dorea autoarea clau la inceput - sa se demonstreze ca crestinii sunt mai buni decat ortodocsii. :-)))

Nu cred, Conchita! :-)
tu stii ca eu niciodata, da' niciodata nu am sustinut ca ortodocsii vor sfarsi in cazan si mai stii ca nu desconsider pe nimeni pe criterii religioase.
Dar imi voi spune punctul de vedere daca cineva va dori cu tot dinadinsul sa arate ca ortodocsii sunt mai buni crestini decat crestinii :-))

Cat despre icoane, tv, poze de familie? Pai cine mey se inchina la teveu si la poza cu mam' mare? :-))
Serios acuma, fiecare se inchina la ce vrea, n-am io nimica impotriva. Eu nu ma inchin, dar asta nu inseamna ca ii judec pe cei care o fac :-). Si cu siguranta vor fi mantuiti si dintre cei care se inchina la icoane, si dintre cei care se inchina la statui cu Fecioara Maria si dintre cei care se inchina fara nimic dinainte.

quote:
denizel,ai vazut ce a scris irina din faptele apostolilor?

Deci IIsus n-a mancat porc,dar Petru a facut-o pentru ca a fost ´´curatat´´ de Dumnezeu.

Asta e ,de exemplu,un motiv pentru mine sa gandesc ca au fost adaugiri si mici contradictii(noul testament)

E clar ca nu apare in biblie´´mananca linistit porc´´

Dar vezi ca fara voia noastra,ne-am indepartat putin de cea ce facea sau zicea IIsus?Sa fie de vina traducerile?

´´Inchinarea la icoane a fost introdusa prin secolul 4 dupa Hristos, parca, si nu are legatura cu vreun indemn din Biblie.´´

pai da,nu are legatura cu vreun indemn din Biblie,cand ar trebui sa aiba.Daca Dumnezeu zice ´´nu-ti face chip cioplit si nu te inchina lui´´ de ce a decis biserica sa introduca icoanele,care sunt ´´chip cioplit´´?

Biblia are continuitate,sunt de acord.Nu e PLINA de contradictii.Dar ele exista,intr-o anumita masura.
Defapt ce ma deranjeaza pe mine,e faptul ca biserica si-a luat de-alungul timpului rolul de invatator si propovaduitor.Pai ne-a invatat IIsus ce sa facem,ne-a dat Dumnezeu legile, ne-a propovaduit IIsus iubirea si Mantuirea,biserica ar trebui doar sa le faca cunoscute cui are nevoie,si nu sa ´´gandesca´´ cum ar fi mai duhovnicesc.

Hai ca am zis ca nu mai scriu asta,ma scuzi,sunt doar un biet om care cauta niste explicatii.
Sa ne te superi,ok?:)

Nu ma supar, LadyJ, cum sa ma supar? :-)
Numai ca stii ce cred eu? Cred ca discutiile de pe forum nu te pot lamuri decat daca tu ai deja ceva, o chestie in care crezi ferm.
Pentru ca, uite, eu, care sunt protestanta iti spun ceva, iar fetele ortodoxe iti spun altceva. Tu pe cine sa crezi? :-)
Personal, mie mi-au ajutat foarte mult discutiile de la subiectele religioase, chiar m-au facut sa trec de la ortodoxie la protestantism. Dar, cand am intrat in aceste discutii, aveam deja conturate anumite convingeri, iar cele spuse aici m-au facut sa mi le intaresc.
Ce sa-ti spun? Iti doresc ca Domnul sa te ajute sa gasesti ceea ce cauti!
A, da, si inca odata iti spun: in Biblie nu e nimic ce se contrazice cu ceva afirmat anterior :-). Te vei convinge doar singura, studiind Biblia cu creionul in mana si consultand referintele de la fiecare verset in parte.

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Inca ceva, pentru Lilanda si Xeno.
mai oameni buni, nu stiu de ce toata tevatura asta in jurul Conchitei, pe bune.
De cand sunt io pe forumu' asta, e printre putinele ortodoxe cu care am putut sa discut absolut civilizat si chiar am dus dorul discutiilor cu ea. Mi-a inteles argumentele, cu unele nu a fost de acord (asa cum nici eu nu am fost de acord cu unele ale ei), am discutat pe marginea lor, dar nu ne-am certat si nu ne-am dat una pe alta pe pustii.
Io zic sa va relaxati :-)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Mergi la inceput