Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie
Raspunsuri - Pagina 10
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
viata ta s-ar intoarce la 180 de grade :-).
licitez si io cu inca 180, conform dictonului omul potrivit, la locul potrivit.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by ladyJ
Nu am citit Coranul.Deloc. Tot ce am citit eu despre islam,sunt doar niste cartei laice,deci nimic religios.
Nu pot sa cred ca Coranul indeamna in mod deliberat la ura,la a ucide.Deci extremistii care cred asta,au inteles gresit.In concluzie,au interpretat cum au vrut,pentru ca nu e clar,sunt contradictii.
Ti se pare deplasat ca gandesc asa?Tu cum gandesti despre asta?
ladyJ
iti raspund eu. Lady, ai afirmat ca nu ai citit nici Coranul, nici Biblia. dar faci afirmatii dupa afirmatii despre cele doua carti. eu sunt curioasa sa aflu ce te motiveaza sa discuti despre lucruri pe care le-ai auzit la a doua mana? despre Biblie ai zis ca ai citit intr-o istorie a religiilor, despre Coran in niste lucrari laice. si totusi dai sentinte despre amandoua. nu ar fi mai corect sa le citesti si dupa aia sa te pronunti? asta, btw de faptul ca tu ziceai ca esti rationala si cauti adevarul. ;-)
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
buna conchita.
nu am spus ca nu am citit biblia.Am spus ca nu am citit coranul.
Cum bine ziceam la un alt subiect,am crescut cu bunica mea,care e foarte credincioasa.Aveam de la 7 ani Biblia,pe care bunica ma indemna sa o citesc.Asta pe langa multe alte carti religioase.
Tocmai pentru ca erau nenumarate lucruri care se contraziceau,am pus mana si pe carti laice despre crestinism(si nu numai).
De aceea mi-am permis sa comentez pe baza acestor subiecte.
Eu nu ´´dau sentinte´´ eu imi spun parerea in urma celor citite.
Ca sa te lamuresc,imi aduc aminte ca prima intrebare care mi-a venit in minte(aveam vreo 8-9 ani) era urmatoarea:
Daca Dumnezeu zice sa nu ne vacem chip cioplit si sa ne inchinam lui,de ce ne inchinam la icoane si la cruce?
Am intrebat-o pe bunica.Raspunsul a fost: ´´mama,icoanele sunt sfinte´´
(raspuns de femeie credincioasa)
L-am intrebat pe preot.Raspunsul a fost ´´ Dumnezeu a vrut sa zica altceva(!)Ce..?
Ca sa vezi raspuns:´´icoanele sunt pictate,fiica mea,il infatiseaza pe IIsus si Maica Domnului,nu e chip cioplit´´
Am cautat un raspuns mai clar in carti,si l-am gasit.
Si da,sunt o persoana rationala si caut adevarul,ca daca nu eram,citeam Biblia pana o stiam pe de rost,si ma multumeam cu asta.
Am citit postarile tale,cand spuneai ca ai citit Coranul.Te rog lamureste-ma si pe mine asupra unui aspect:
are sau nu Coranul contradictii si chestiuni care se pot intelege in mai multe feluri?
Ca fetele musulmance spuneau ca e foarte clar...
merci.
ladyJ
hannen spune:
ladyj,Coranul nu are nici macar o singura contradictie.
Multi s-au chinuit sa gaseasca una,insa a fost si este imposibil.
Unii spun ca sunt chestii interpretabile.sunt doar pt. cei care vor sa-si gaseasca scuze pt. faptele lor ,de fapt totul e clar .
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
denizel spune:
LadyJ, te rog, te rog mult, nu mai spune ca in Biblie exista contradictii! :-) Totul este de o continuitate fara cusur, crede-ma! Si asta nu o spun eu, o spun cei care si-au inchinat viata studiului Bibliei si sunt fascinati tocmai de lipsa contradictiilor :-).
Totul, dar totul poate fi explicat prin raportare la intreg. Daca nu raportezi la intreg s-ar putea sa obtii asa zise contradictii.
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.
conchita spune:
quote:
Am citit postarile tale,cand spuneai ca ai citit Coranul.Te rog lamureste-ma si pe mine asupra unui aspect:
are sau nu Coranul contradictii si chestiuni care se pot intelege in mai multe feluri?
merci.
ladyJ
mie mi se pare foarte clar in mesajul de instigare la crima contra ne-musulmanilor si a femeii care se nu se supune vointei masculilor din familie. contradictii sunt destule, ca in unele versete se preaslaveste femeia, iar in altele se prescriu detaliat pedepse pentru neascultare.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
ladyJ spune:
quote:
LadyJ, te rog, te rog mult, nu mai spune ca in Biblie exista contradictii! :-) Totul este de o continuitate fara cusur, crede-ma! Si asta nu o spun eu, o spun cei care si-au inchinat viata studiului Bibliei si sunt fascinati tocmai de lipsa contradictiilor :-).
Totul, dar totul poate fi explicat prin raportare la intreg. Daca nu raportezi la intreg s-ar putea sa obtii asa zise contradictii.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.
bine Denizel,nu mai zic.
Contradictiile la care ma refeream sunt ca de exemplu ce am scris la ultima postare,cu chipul cioplit.
Si un alt exemplu,se stie ca IIsus nu a mancat porc(nu-i permitea religia,iar el era un om fara pacat)
So...noi crestinii taiem porcul si-l mancam chiar cand sarbatorim nasterea Domnului!
Astea numesc eu contradictii,sau neintelegeri,cum vrei.
Si nu le-as pune pe seama intregii Biblii,le pun pe seama unor parti din Noul Testament,le pun pe seama mesajului lui IIsus pe care biserica l-a modificat (sau hai sa nu zic modificat,mai bine ...adaugat,intregit) in timp.(aici imi dai dreptate?)
Da nu mai zic nimic....poate la un subiect despre crestinism,o sa lansez niste intrebari fetelor care se pricep bine de tot la Biblie.
Toate cele bune!
ladyJ
reiki spune:
Voi inca va "luptati" cu amanunte nesemnificative.
Ma asteptam ca pana acum sa treceti la esenta, la partea spirituala, sa iesiti din partea materiala, din rima sau contradicti daca sunt sau nu...
ladyJ spune:
quote:
merci.
ladyJ
mie mi se pare foarte clar in mesajul de instigare la crima contra ne-musulmanilor si a femeii care se nu se supune vointei masculilor din familie. contradictii sunt destule, ca in unele versete se preaslaveste femeia, iar in altele se prescriu detaliat pedepse pentru neascultare.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
conchita,merci de raspuns.Asta cautam eu sa aflu in multele pagini despre islam,da un raspuns asa direct n-a dat nimeni(cel putin eu n-am vazut)
Pai si daca e asa,ce e asa greu de recunoscut???Daca acolo scrie negru pe alb,ce e mare filozofie sa recunosti?
(intrebarile astea nu-ti sunt adresate tie)
Poate ca fetele musulmance care sustin contrariul,iti vor cere exemple,versete.
Eu nu am auzit-o pe maryam sau pe hannen sa aprobe ce spui tu de coran.Intrebarea mea e,daca asa scrie,de ce sunt totusi pareri diferite?E vorba de interpretare,sau ce?
va pup
ladyJ
ladyJ spune:
quote:
merci.
ladyJ
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
conchita,merci de raspuns.Asta cautam eu sa aflu in multele pagini despre islam,da un raspuns asa direct n-a dat nimeni(cel putin eu n-am vazut)
Pai si daca e asa,ce e asa greu de recunoscut???Daca acolo scrie negru pe alb,ce e mare filozofie sa recunosti?
(intrebarile astea nu-ti sunt adresate tie)
Poate ca fetele musulmance care sustin contrariul,iti vor cere exemple,versete.
Eu nu am auzit-o pe maryam sau pe hannen sa aprobe ce spui tu de coran.Intrebarea mea e,daca asa scrie,de ce sunt totusi pareri diferite?E vorba de interpretare,sau ce?
va pup
ladyJ
xenocid spune:
quote:
Sint de acord cu tine! Atata timp cat Lumea are patru milioane de stânjeni, sase mii de ani, si odihneste pe spinarea a patru broaste testoase de o mie de coti fiecare, Biblia este o creatie remarcabila.