perle de la interviuri :)))
Raspunsuri - Pagina 8
matgravidut spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:
mai ales in functii de conducere, cind se presupune ca ai oameni in subordine care depind de tine si pe care trebuie sa-i formezi si-i poti influenta (si) prin atitudine, comportament (si extrajob), mentalitate etc. - normal e sa te interseze toate aspectele astea la un candidat (asta depinde si de caracterul companiei angajatoare, de politica ei de pesonal, de profilul angajatului pe care-l prefera etc.)
bla bla.
Te asigur eu ca daca angajezi un manager - un om care conduce oameni, adica - nu-l intrebi "unde se vede peste cinci ani" si in ce cluburi se duce si i-ai cunoscut caracterul.
Ala daca e profesionist intr-adevar are charisma formata, chit ca se plictiseste ingrozitor de stereotipiile astea. E jobul lui. Nu vezi dincolo de ea.
Elise & BBLisa
Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic... dar am vazut un caz cand a fost angajat un Manager pt Health and Safety la un hotel (nu stiu care ar fi echivalentul in Romania) si a fost intrebat unde se vede peste 5 ani. Iar raspunsul perfect de altfel.. a fost "As vrea sa reusesc sa implementez aici un program atat de bun incat sa putem ajuta la implementarea acestui program la hotelurile din provincie si din tara" (mentionez ca era vorba despre un lant hotelier international de 5 stele.
Deci are relevanta.
18+ M ((
ladyJ spune:
Fetelor,va citesc si ma amuz copios.
Adevarul e ca ,de oricare parte a mesei te-ai afla,intalnesti uneori niste specimene de oameni de-ti vine sa-i multumesti lui Dumnezeu ca esti cat de cat mai ´´normala´´
Va relatez o experienta a sotului meu,angajatorul.
Cauta secretara.Vine o fatuca,23 ani.Mesteca guma,purta un costum alb imaculat,pantofi albi,un colier de aur de doua degete,cercei gen ´´roata´´...
Costumul era mulat,ea avea cam cu 3-4 kg mai mult decat ar fi necesar...so...
se vorbeste despre experienta.Ea spune: ´´am lucrat pentru un turc,am fost mana lui dreapta,dar mi-a tras teapa nesimtitul.Toti turcii sunt tepari´´
Limbi straine: turca si engleza incepatori.
Ok,sotul meu o intreaba daca e de acord sa discute putin in engleza.
La care ea: ei,pai acuma imi aduceti aminte de profesorul meu de engleza din liceu...e neaparat un test din asta pentru joob?´´(spus suav,cu un zambet cuceritor)
ok,deci nivel..sub nivel avea domnisoara.
Sotul meu vrea sa incheie politicos interviul.La care ea:´´da dumneavoastra ce vindeti? Eu am idei foarte bune de marketing,normal as aplica pentru postul de manager de vanzari..da acuma,hai ca merge si un post de secretara´´
In CV ul fetii erau trecute muulte calitati,experiente,limbi straine,cursuri,bla bla.
Si tot ea zice:´´ei,mai minte omul in CV ca altfel nu te baga nimeni in seama´´
V-a placut? Eu am ras...de-mi curgeau lacrimile.Ras-plans ce o fi fost...
acum ma grabesc,da mai am o faza tare de tot.Va povestesc mai tarziu.
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
Mariaa spune:
mult prea bestial !!!!! am ras cu lacrimi !!!
astept si urmatoarea...
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu
<< rabdarea este cheia fericirii >>
tinatache spune:
ce ma amuza pe mine cel mai mult (si ma si doare) e ca sunt intrebata de copii. Cat sunt de mari, cu cine o sa stea daca se imbolnavesc, etc.etc. Faza amuzanta abia acum vine: la noi sotul a stat mai mult cu ei acasa decat mine, ma refer la boli/vacante. Da' pe el nu l-a intrebat nimeni niciodata cati copii are etc.etc.
La ultimul interviu mi-a si spus angajatorul ca tipa de acum pleaca pt ca i-a intrat copilul la scoala si nu mai face fata cu 20h/sapt(poftim???). Si ca daca cc copilul meu intra la anu la scoala ce am de gand sa fac?? I-am spus ca nu mi-am inchipuit vreodata ca n-am sa lucrez nici macar ½ zi, da' pe fatza lui am citit ca puteam sa-i spun si ca stau in cap, oricum nu l-as fi convins. Cand l-am intrebat de ce nu m-a luat a inceput sa se balbaie, n-a reusit sa-mi dea un rasp. coerent.
Hai sa va zic o perla::
angajatorul: Cum reactionati in situatie de stress? (o alta intrebare tampita, parerea mea)
candidatul: nu stiu, ca n-am avut niciodata stress la locurile de munca de pana acuma
Mentionez ca e vb de un post de conducere din IT!
La scoala am avut un prof pontos care la un mom dat ne-a si spus cum arata candid. ideal: barbat cu studii superioare, 25-30 ani, single, inalt si aratos, cu permis de conducere si doritor de plimbari si ore suplim.
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
ladyJ spune:
Cunoasteti intrebarea aia cu eschimosii?
Cam asa au stat lucrurile:
fratele meu se prezinta la un interviu pentru postul de sales manager,firma internationala domeniul electrocasnice.
Angajatorul,un barbat de circa 45 ani,din Anglia sau Germania,nu mai retin.
Incepe o discutie cu intrebari care vin ca avalansa...dar strict legate de experienta.
Apoi intrebari de gradinita: ce e mai greu,un kg le fier sau unul de pene??´´
La un moment dat,angajatorul lanseaza o intrebare mai ´´serioasa´´:
´´cum vinzi un frigider eschimosilor?´´
Aici ma opresc si va las pe voi sa dati raspunsul,daca-l stiti.Apoi va povestesc ce a ´´raspuns´´ fratele meu si cum,din nestiinta,a trecut totusi interviul si a obtinut postul la vremea respectiva.
ladyJ
Cris_N spune:
ei... eu stiam un banc pe tema asta :)
ii convingi ca e mai cald decat afara :))
-------------------------
Cristiana si Andreea Mergareatza
Daca iubesti pe cineva, iubeste-l(o) asa cum este nu cum a-i dori sa fie!!
Prietenia e un cuvant pe care multi il rostesc, dar putini il inteleg.
ladyJ spune:
Cristina si Laura,am uitat sa raspund,scuze
Raspunsul la intrebarea ´´cum vinzi un frigider eschimosilor´´ era tot o intrebare si anume: Caror eschimosi?De la Polul Nord sau din alta parte?
Caci se presupune ca sunt eschimosi care locuiesc si in alte tari,America de exeplu,unde are oricine nevoie de frigider.
Fratele meu nu stia raspunsul,insa dupa ce a auzit intrebarea a bolborosit mai mult pentru sine:´´eschimosii...de la pol...´´
Angajatorul a crezut ca e o intrebare...adica exact raspunsul corect.
Fratele meu a obtinut postul,dar acum nu cred ca neaparat din cauza ganditului cu voce tare
ladyJ
andira spune:
Super beton!!!!
Hai sa va spun si eu: vine o pustoaica la interviu, pentru pozitia de Collection Analyst. Facem interviul, totul pare relativ ok, si o intreb "care ar fi 3 puncte slabe pe care le ai?"
La care ea: "pai, in primul rand nu prea am putere de convingere (pt job in care mori cu customerul de gat sa-ti plateasca!!) si ma las usor influentata de alti...(adica daca clientul ii spune "nu vreau sa platesc", ea eventual isi va cere scuze pt deranj..)
M-am uitat la ea, i-am multumit si acolo ne-am oprit.
diana_jors spune:
Ca sa dau si un contraexemplu: m-au luat la o firma mare, dupa ce la interviu le-am spus ca eram insarcinata... nu m-au intrebat ce voi face cu copilul sau daca o sa planga sau alte de-astea... doar ca in cele cateva luni cate le mai lucrez inainte sa nasc, sa reusesc sa fac X, Y si Z. Nu post de conducere, dar fundamental pentru dezvoltarea firmei (product management).
Singura lor problema era sa fiu rezistenta la stres si la volum mare de munca, ceea ce sunt... inainte chiar avusesem un job mega-stresant si volum imens de munca... (dar pana la urma in cele cateva luni mi-am facut si treaba, n-am simtit pic de stres, si ajungeam si sa stau mai putin de 8 ore/zi ca nu mai aveam ce face ) Intr-adevar e posibil si sa ma fi menajat din cauza sarcinii...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)