CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Dar cine spune ca cei convertiti s-au convertit fortat? Hmmmm..... mai cititi si din publicatiile straine, din Europa de Vest, din America de Nord. Nu numai din Romania. Si vedeti acolo familii intregi sau chiar si barbati singuri care s-au convertit, chiar si fara a fi vorba de casatorie prealabila.

M-am bagat pentru ca am citit si eu, si nu putine lucruri, am si cunoscut oameni, si nu putini, si pot zice ca intr-adevar preconceptiile sint multe.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Siminaf

Dar cine spune ca cei convertiti s-au convertit fortat? Hmmmm..... mai cititi si din publicatiile straine, din Europa de Vest, din America de Nord. Nu numai din Romania. Si vedeti acolo familii intregi sau chiar si barbati singuri care s-au convertit, chiar si fara a fi vorba de casatorie prealabila.

M-am bagat pentru ca am citit si eu, si nu putine lucruri, am si cunoscut oameni, si nu putini, si pot zice ca intr-adevar preconceptiile sint multe.

Simina,multumesc !
Daca macar 5 persoane din cite vizualizeaza acest subiect inteleg macar acest lucru, eu sunt multumita.Tot nu a fost degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Hannen, nu ai pentru ce-mi multumi. Cu placere. Am citit mult si de demult, nu doar de acum. Printre multe alte subiecte care m-au interesat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Llaura
Eu tot nu am inteles cum e cu modul de viata. Deci. Suicide bombers and such se abat sau nu de la religia slash mod de viata?

PS. intr-adevar suntem un popor intolerant; m-am crucit la subiectul cu ungurii care tb sa invete romaneste.

Llaura,bineinteles ca se abat grav de la legile lui Dumnezeu care spune ca printre cele mai mari pacate se numara acela de a-ti lua viata si/sau de a omori un suflet nevinovat.(adica necombatantii unui razboi,femeile,copiii,batranii)
Si vezi ca se vorbeste in cazul unui razboi!Nicidecum sa^ti pui bomba in spate si sa omori miseleste pe unde iti vine

Mergi la inceput

Si inca o idee pe care se insista,de ce nu recunoastem ca islamul are greseli.
As vrea sa spun ca islamul nu are greseli ci doar oamenii au greseli,oamenii gresesc,nu Dumnezeu.
Asa cum nici crestinismul nu are ci doar oamenii au gresit si inca gresesc in diferite aspecte.
Numai noi suntem supusi greselii si a zice ca o religie greseste inseamna ca il acuzam pe Dumnezeu de greseala.
Nici un om cu credinta cu va admite asa ceva .Eu spun atit,nu islamul are greseli,ci musulmanii gresesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

quote:
Originally posted by hannen

Anca,probabil ca nu ai citit dar inca de la inceput si eu si autoarea subiectului am combatut una dintre conceptiile gresite asupra islamului si anume "obligatia" de convertire a sotiei de alta religie.
Asa ceva nu exista si ar fi pacat sa inchiem subiectul si sa ramana cititorii tot cu aceasta impresie.
Am scris de citeva ori ca un barbat musulman se poate casatori cu crestine sau evreice fara ca acestea sa-si schimbe religie pt. ca nu este cu putinta silirea la credinta

Sunt convinsa ca in Koran scrie exact ceea ce spui tu, dar practica nu concorda adesea cu ce scrie pe hartie.
Daca ar fi asa cum spui tu, atunci - iti garantez! - foarte multe femei din Occident s-ar fi casatorit dupa ritul crestin cu musulmani.
Ori eu, pana la etatea de 32 de ani batuti pe muchie, inca nu am intalnit un cuplu mixt (crestin/musulman) la care barbatul sa fi trecut la crestinism de dragul sotiei.
Nu neg ca ar exista. Dar, probabil, numarul lor este nesemnificativ.

quote:
Originally posted by hannen

Din acelasi motiv(usurinta as putea spune ),cu care femeile urmeaza barbatul de cind e lumea,o musulmana nu are voie sa se casatoreasca cu un nemusulman pt. ca si-ar pierde credinta.Simplu si foarte logic pt. mine care am ales islamul singura,am citit singura si tot singura am facut tot posibilul sa ma informez.

Da-mi voie sa ma minunez, draga hannen!
Judeca-ma drept prea optimista, prea feminista, prea... cum vrei tu, dar eu am tendinta sa cred traim totusi in mileniul 3, iar situatia femeii ar trebui sa se schimbe odata pentru totdeauna.
Cum naiba sa progresam daca inca mai exista femei care-si urmeaza orbeste barbatii?
Dar daca barbatii respectivi se indreapta cu capul direct in zid?? Voi ii urmati asa, fiindca cutuma spune ca asa se face "de cand e lumea"?! Dar voi nu aveti mintea si experienta indeajuns incat sa luati decizii, pentru voi si copiii vostri, singure?! Nu vi se face lehamite sa vi se spuna in continuu pe unde sa mergeti?
... Mie mi s-ar face. Si inca destul de repede.

Imi cer scuze, dar eu personal am o MARE problema cu barbatul care trebuie intotdeauna sa ia decizii care privesc intreaga familie.
Nu e vorba de feminism exacerbat, nu e vorba de o moda oarescare. E vorba de independenta mea ca om si ca femeie! Dumnezeu ne-a dat minte s-o folosim. Nu sa-i punem pe altii sa gandeasca in locul nostru.
A urma un barbat, fie chiar intr-o religie straina mie si familiei mele, mi se pare un abuz din partea respectivului barbat.
Poate sunt eu mai sensibila, poate reactionez exagerat. Este posibil.
Asa cum nici eu nu i-as intoarce mana la spate si nu i-as infinge sula in coaste pana nu se leapada de islam si trece la ortodoxism, asa nici el nu are dreptul sa-mi spuna mie ca ar fi indicat sa o fac.
Iar daca nu accepta aceste conditii, noroc bun! Sunt destui barbati care sunt mai relaxati in privinta religiei.

Am studiat aprofundat abuzurile care se fac in numele acestei religii asupra femeilor. Am cunoscut tinere studente venite din tari islamiste care mi-au povestit atrocitatile care se practica in mod curent asupra femeilor in numele islamismului.
Stiu bine ca religia este una, iar practica este alta.

Ce ma intereseaza cu precadere este soarta atator milioane de femei care sunt obligate sa stea mereu in umbra barbatilor lor, sa nu iasa din casa decat insotite de un mascul, sa umble pe strazi deghizate ca niste stafii, sa nu aiba nici un drept la custodia copiilor in caz de divort, care nu au dreptul sa-si mosteneasca sotul decat daca au trecut la islam (si atunci doar 1/4 din succesiune), care nu au dreptul sa comenteze decizia sotului de a-si lua o noua amanta/sotie, etc.
Ca sa nu mai vorbim de abuzurile fizice practicate pe tinere copile:
circumcizia, femeia este legal BATUTA in Koran 4/34, in Sunnah este mentionat sa nu i se atinga fata (pentru a nu se vedea urmele ) si sa nu i se rupa oasele; tacerea femeii in islam este luata ca ACORD in hotararile parintilor sau tutorelui privind soarta ei.
Violul nu este prezent ca fiind infractiune in Koran sau Sunnah. In legea Sha'ria este extinsa pedeapsa pentru viol, ca in cazul in care femeia este acuzata de adulter.
Femeia in islam nu are dreptul sa casatoreasca un nemusulman, pe cand barbatul musulman are voie.
O femeie nemusulmana casatorita cu un musulman va duce practic o viata musulmana exceptand frecventarea moscheii si cele 5 rugaciuni. Casatoria mixta nu are sanse de supravietuire: in cazul in care ea va sustine sa isi pastreze religia, familia lui si societatea o vor exclude pe orice cale!

Daca vreti, pot sa mai continui.
Eu inteleg ca doriti sa explicati celor nestiutori anumite aspecte - putine! - pozitive ale acestei religii, dar... nu toata lumea este prost informata si nu toti sunt usor de convins.

Sunt convinsa ca sunteti fericite in clipa de fata, dar eu tind sa cred ca aceasta fericire se datoreaza, in mare parte, faptului ca multe dintre voi continuati sa traiti in Romania sau intr-o tara occidentala.
Va garantez ca v-ati smulge parul din cap daca ar fi sa va mutati domiciliul intr-o tara fanatico-musulmana.
Lucru pe care va sfatuiesc, dealtfel, sa nu-l faceti.

Buburuza noastra

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

quote:
Originally posted by doruletz

quote:
Originally posted by Ameera
Se discuta parca acum cateva pagini despre pozitia oficiala islamica fata de actele teroriste. Uitati aici un link interesant: http://www.cair.com/html/911statements.html

Io cerusem informatii despre pozitia oficiala, merci de link. Specificasem intr-un alt mesaj ca ma refeream mai ales la pozitia savantilor teologi din tarile islamice, ei au cea mai mare credibilitate printre cei ce aplica gresit teoriile religioase. Insa toate organizatiile din linkul de mai sus sunt ale musulmanilor din occident:

American Muslim Alliance

American Muslim Council

Association of Muslim Scientists and Engineers

Association of Muslim Social Scientists

Council on American-Islamic Relations

Islamic Medical Association of North America
etc

Doruletz, daca citesti tot, vei vedea ca sunt citati si multi lideri religiosi din lumea musulmana, sau pozitia oficiala a multor state musulmane.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by anca74

Sunt convinsa ca in Koran scrie exact ceea ce spui tu, dar practica nu concorda adesea cu ce scrie pe hartie.
Daca ar fi asa cum spui tu, atunci - iti garantez! - foarte multe femei din Occident s-ar fi casatorit dupa ritul crestin cu musulmani.
Ori eu, pana la etatea de 32 de ani batuti pe muchie, inca nu am intalnit un cuplu mixt (crestin/musulman) la care barbatul sa fi trecut la crestinism de dragul sotiei.
Nu neg ca ar exista. Dar, probabil, numarul lor este nesemnificativ.

[/quote]

Anca,eu nu cred ca fetele au fost silite sa se converteasca...si apoi vin aici sa-si pledeze cauza.Si nu te convertesti la crestinism de dragul sotiei,scuze...dar ceva mai fals nu se poate.Nu te convertesti de dragul cuivca,te convertesti pentru ca in adancul inimii tale esti sigur ca asta e calea ta...asa cum am mai zis,cred ca fetele nu au fost crestine decat cu numele,si-au gasit religia adevarata in islam.

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.

Mergi la inceput

Anca,sa nu ai nici un dubiu ca asa scrie in Coran,insa vreau sa te contrazic asupra afirmatiei ca multe femei din occident s-ar fi casatorit in rit crestin cu musulmani.
Eu am zis ca sotiile nemusulmane nu trebuiesc silite la convertire.
Tu zici ca daca asa stau lucrurile atunci am fi vazut multi musulmani "siliti" la o casatorie ortodoxa.Nu?
Eu vorbeam de dreptul fiecaruia de a-si pastra religia,tu vorbeai de convertirea barbatului musulman.
Probabil ca e asa cum zici tu,un nr. mic de musulmani trecuti la crestinism,pe mine nu ma deranjeaza si nu m-ar fi deranjat nici daca nr. lor era mai mare.Treaba lor ce drum aleg.

Draga mea,iti dau voie sa te minunezi si poate o sa te minunezi si mai mult cind vei afla ca nici una din fetele care scrie pe aici,inclusiv eu,nu ne-am urmat orbeste barbatii,ba chiar in parerile astea feministe ti-am dat de multe ori dreptate.Nu gindesc prea diferit fata de tine.
Dar eu ma refeream la un alt aspect cind ziceam ca femeia "urmeaza" barbatul.Ma refeream la latura noastra ,aia mai "soft" ,mai deschisa spre spiritual .O crestina cu dragoste pt. divin are mai multe sanse sa descopere islamul,mai multe decit un barbat crestin pt. ca stim cu totii ca barbatii sunt mai sceptici si mai indiferenti fata de divinitate.
La asta ma refeream.Nicidecum ca imi zice barbatul sa ma arunc in cap de pe bloc si eu fac cum zice el.
Astea fiind zise cred ca intelegi de ce nu mi se face lehamite de nimic pt. ca nu mi se zice pe unde sa merg.
Surprinzator poate pt. tine ,eu am ales acest drum singura si noi suntem o familie normala,ca toate altele.Toate deciziile le luam impreuna si nu ne diferentiem de altii ,nu suntem nici mai buni,nici mai rai ci ne traim viata cu mai mult "slava domnului" pe buze ,decit altii.

Total de acord si cu faptul ca Dumnezeu ne-a dat o minte sa o folosim,nu cred ca am zis ceva pina acum care sa contrazica acest lucru.
Si nu mi-am urmat barbatul intr-o religie straina mie si familiei mele pt. ca atunci cind l-am urmat noi doi am format o familie.El era familia mea,el avea religia lui si eu pe a mea si asa a ramas pina cind am descoperit islamul.Din pacate ,nu de la el.

Si eu am studiat si inca mai studiez abuzurile si nereptatile care se fac ,nu numai asupra femeilor,dar singurul lucru care ma tine pe pozitii este faptul ca am cunoscut islamul.Restul,grozaviile care se fac in numele lui sunt doar niste greseli,deviatii urite si hidoase.Acest lucru nu imi afecteaza credinta ca islamul ca dogma si ca legi ,este corect.

Femeile nu stau in umbra barbatilor si nu se "deghizeaza " in stafii asa de amorul artei.Uite,mie sa-mi cada barbatul in genunchi sa-mi dau baticul jos si nu as face-o!
Acest lucru este iar o conceptie gresita din partea nemusulmanilor.Noi nu ne acoperim de dragul barbatilor,ci de dragul lui Dumnezeu!!!
Iar daca chiar studiai ,stiai acest lucru si mai stiai si de ce o femeie trebuie sa fie insotita de un barbat si de ce o femeie primeste cit primeste din mostenire sau ca barbatul musulman nu are dreptul sa-si ia o amanta si ca femeia care nu doreste ca el sa-si ia o sotie ,poate divorta.

Nu stiu cum sa explic mai bine ,de fapt nici nu pot sa inteleg cum ai putea crede ca violul nu este combatut in Coran cind de fapt sunt interzise orice fel de relatii sexuale in afara casatoriei ,precum si adulterul!!!??Sincer,mare mirare pt. mine!
Adica nu este un lucru de la sine inteles ca violul este un pacat???
Trebuie desenat?

Tacerea femeii,of,of, de unde le stiti asa de bine pe toate chiar nu imi pot da seama.
Dar iti spun,nimic nu-mi schimba convingerea ca am ales cea mai buna cale si nimic nu va schimba faptul ca iubesc islamul din tot sufletul.Cine vrea sa inteleaga cite ceva e liber sa o faca,cine nu poate persista in vechile mentalitati.
Te rog nu mai garanta nimic despre starea podoabei noastre capilare ,am trait intr-o tara musulmana si slava domnului e toata peruca intreaga.
Anca,am o familie (ma refer si cei din tara aia fanatico-musulmana) cum multe /sau poate toate femeile si-ar dori!Nu i-as schimba nici pe o familie regala.
Sunt inainte de toate oameni cum putini mai intilnesti astazi,oameni cu frica de Dumnezeu si ii iubesc ca pe proprii mei parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by ladyJ
doina,istoria are opt puncte de vedere,opt criterii,opt moduri esentiale de a o privi.Fiecare repezinta un alt unghi.
Prima ar fi metoda HanryFord(paradoxal numita metoda neistorica a istoriei)
A doua ar fi istoria din punct de vedere politic(interpretarea politica)Aceasta se studiaza cu preponderenta in scoli.
A treia ar fi istoria din punct de vedere geografic.
Al patrulea mod de interpretare a istoriei este prin perspectiva economicului.
A cincea perspectiva asupra istoriei ar fi cea fundamentata de Freud la inceputul sec.20
Al saselea mod de abordare a istoriei,este cel filozofic(Hegel,Spengler,Toynbee)
A saptea fata a istoriei este ´´cultul personalitatii.(se sustine teoria conform careia oamenii creaza evenimentele)
Si in sfarsit,a opta abordare a istoriei este dpdv religios.Fiind cel mai vechi dar si cel mai nou concept.

Superbe toate aceste moduri de abordare ale istoriei - o clasificare interesanta dar care nu ne spune nimic despre Istorie; sigur este o clasificare facuta de un manuitor de cuvinte; superbe in frumusetea lor dar total inutile.

Atentionare: din aceasta minunata lista lipseste cu desavarsire Abordarea Istoriei din Perspectiva Adevarului Oare intamplator s-a "uitat" de aceasta abordare ?

Evident, aceasta este o opinie proprie si personala si trebuie tratata ca atare !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput