CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM
Raspunsuri - Pagina 20
anca74 spune:
quote:
Originally posted by maryam
Cat despre Stefan cel mare...ptr datini si obiceiuri s-a batut?????????? Si ce le facea la turci ii crestina automat cand ii prindea? Sau le recita miorita?
Draga mea, esti cam agresiva pentru o "prelata" a islamului.
Hai sa-ti reimprospatez memoria:
Stefan cel Mare al Moldovei, voievodul de neam musatin, pentru taria credintei sale în Hristos, pentru multimea faptelor sale crestinesti, pentru maretia actelor sale de vitejie, de aparator al Bisericii stramosesti si al hotarelor patriei, poporul roman de pretutindeni i-a inaltat în adancul constiintei sale un altar de preamarirea cuvenita.
Prin acesta el este ridicat la cinstire si preamarire, este asezat in randurile binecredinciosilor aparatori ai Bisericii si ocrotitori ai credintei ortodoxe.
El a ramas, prin faptele sale, in constiinta poporului roman ca un domnitor drept care a luptat pentru apararea crestinatatii la portile Orientului.
Si este pacat si trist in acelasi timp ca tu, ca romanca, prea usor te-ai descotorosit de credinta parintilor, bunicilor si strabunicilor tai, care, secole de-a randul, s-au luptat cu nenorocitii aia de turci si tatari care ne cotropeau tara, omorau batranii, violau femeile si furau copiii.
Poate sunt eu deplasata, poate istoria chinuita a poporului nostru m-a marcat destul de mult... Eu nu as fi trecut cu atata usurinta la alta religie si, cu atat mai mult, la islamism.
Dar asta-s io. Iar tu esti altfel.
Buburuza noastra
io
http://tac.families.com/ezb/874526.png
Llaura spune:
Nu e drept sa ii cereti lui Maryam sa isi justifice deciziile de viata in fatza voastra (de ce s-a maritat cu sotzul ei) si cu atat mai putin pe ale altora (de ce alte crestine s-au convertit ca si ea).
Cu Stefan cel Mare ce pot sa zic...cred ca si pe mine s-ar enerva c-am plecat in tari straine, nu?
anca74 spune:
Dar nu i-am cerut sa explice de ce s-a casatorit cu un musulman.
O rog insa sa ne spuna de ce aceasta usurinta in a trece de la ortodoxism la islamism?
De ce nu a trecut sotul sau la ortodoxism? Ca doar religia noastra este blanda si nu-i indeamna pe credinciosi la violenta.
De ce trebuie intotdeauna femeile sa faca cum le spun barbatii?
Matusa mea, greco-catolica, e casatorita cu un ortodox. Ei bine, ea si-a impus punctul de vedere si s-au casatorit religios in rit greco-catolic, iar verisorul meu a fost botezat la fel.
Deci, se poate si invers.
As vrea sa stiu de ce la femeile de alta religie, atunci cand se casatoresc cu musulmani, e musai sa treaca la islamism?! De ce trebuie intotdeauna ele sa cedeze in fata familiilor sotilor musulmani? Cum de accepta aceasta stare de fapt?
Aveti cumva dreptul de a gandi/actiona/simti altfel decat sotii vostri? Si, mai ales, de a le aduce la cunostinta acestora ca nu sunteti de acord cu modul lor de abordare a unei probleme date?
Intreb asta fiindca si aici am cunostinte care au fost crestine inainte, dar odata casatorite cu musulmani, intotdeauna ele au trebuit sa se lepede de religia lor si sa o adopte pe cea musulmana.
Si, daca nu faceti cum va spun/ordona/impun barbatii vostri, ce se intampla?
Sa presupunem ca puneti de o mica rebeliune in famile, ok? Si doriti sa va impuneti punctul de vedere.
Cum reactioneaza ai vostri barbati?
Buburuza noastra
io
Llaura spune:
Multi romani nu sunt religiosi decat intr-un sens cel mult traditional, no offense pt cei credinciosi, pur si simplu Romania e foarte uniforma, nu ai nevoie sa afirmi nimic, afirmatiile sunt gata facute pt tine din tata-n fiu, in acelasi timp insa si gradul de implicare personala e mai mic si atunci probabil nici sacrificiul convertirii nu e foarte greu de facut.
Se convertesc de obicei femeile probabil din acelasi motiv pt care femeile castiga de obicei mai putin in familie, de obicei fac curat, de obicei gatesc, de obicei spala rufele. Bineinteles ca se poate si invers.
Eu tot nu am inteles cum e cu modul de viata. Deci. Suicide bombers and such se abat sau nu de la religia slash mod de viata?
PS. intr-adevar suntem un popor intolerant; m-am crucit la subiectul cu ungurii care tb sa invete romaneste.
Siminaf spune:
Cam atit despre asa-zisa democratie carpatino-balcanica. Nu e voie nimic decit ce ne-au invatat bunicii si strabunicii. Nu conteaza cit de bine sau de corect e..... Trist.
anca74 spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Cam atit despre asa-zisa democratie carpatino-balcanica. Nu e voie nimic decit ce ne-au invatat bunicii si strabunicii. Nu conteaza cit de bine sau de corect e..... Trist.
Nu vad ce are democratia de-a face cu obligatia femeilor de alta religie de a trece la religia sotilor lor musulmani, in urma casatoriei?!
A, da, are legatura. Scuze ca nu m-am prins. (Democratia) lipseste cu desavarsire.
Buburuza noastra
io
hannen spune:
quote:
Originally posted by anca74
Dar nu i-am cerut sa explice de ce s-a casatorit cu un musulman.
O rog insa sa ne spuna de ce aceasta usurinta in a trece de la ortodoxism la islamism?
De ce nu a trecut sotul sau la ortodoxism? Ca doar religia noastra este blanda si nu-i indeamna pe credinciosi la violenta.
De ce trebuie intotdeauna femeile sa faca cum le spun barbatii?
Matusa mea, greco-catolica, e casatorita cu un ortodox. Ei bine, ea si-a impus punctul de vedere si s-au casatorit religios in rit greco-catolic, iar verisorul meu a fost botezat la fel.
Deci, se poate si invers.
As vrea sa stiu de ce la femeile de alta religie, atunci cand se casatoresc cu musulmani, e musai sa treaca la islamism?! De ce trebuie intotdeauna ele sa cedeze in fata familiilor sotilor musulmani? Cum de accepta aceasta stare de fapt?
Aveti cumva dreptul de a gandi/actiona/simti altfel decat sotii vostri? Si, mai ales, de a le aduce la cunostinta acestora ca nu sunteti de acord cu modul lor de abordare a unei probleme date?
Intreb asta fiindca si aici am cunostinte care au fost crestine inainte, dar odata casatorite cu musulmani, intotdeauna ele au trebuit sa se lepede de religia lor si sa o adopte pe cea musulmana.
Si, daca nu faceti cum va spun/ordona/impun barbatii vostri, ce se intampla?
Sa presupunem ca puneti de o mica rebeliune in famile, ok? Si doriti sa va impuneti punctul de vedere.
Cum reactioneaza ai vostri barbati?
Buburuza noastra
io
Te citesc de mult si multe puncte de vedere ti le-am impartasit si de multe ori ti-am dat dreptate ,acum insa m-ai dezamagit.
Aceste idei sunt un bonus conceptiilor gresite despre islam,sunt prejudecati.
Daca tu crezi ca o femeie convertita cu forta de sot si familie vine si se baga "in gura lupului" pt. o religie fata de care nu simte nimic ,ca nah a fost convertita cu forta doar...nu stiu ce sa mai zic de cit ca e foaaarte trist!!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
quote:
Siminaf,
Siminaf spune:
Dar cine spune ca cei convertiti s-au convertit fortat? Hmmmm..... mai cititi si din publicatiile straine, din Europa de Vest, din America de Nord. Nu numai din Romania. Si vedeti acolo familii intregi sau chiar si barbati singuri care s-au convertit, chiar si fara a fi vorba de casatorie prealabila.
M-am bagat pentru ca am citit si eu, si nu putine lucruri, am si cunoscut oameni, si nu putini, si pot zice ca intr-adevar preconceptiile sint multe.
hannen spune:
quote:
Originally posted by anca74quote:
Nu vad ce are democratia de-a face cu obligatia femeilor de alta religie de a trece la religia sotilor lor musulmani, in urma casatoriei?!
A, da, are legatura. Scuze ca nu m-am prins. (Democratia) lipseste cu desavarsire.
Buburuza noastra
io
Anca,probabil ca nu ai citit dar inca de la inceput si eu si autoarea subiectului am combatut una dintre conceptiile gresite asupra islamului si anume "obligatia" de convertire a sotiei de alta religie.
Asa ceva nu exista si ar fi pacat sa inchiem subiectul si sa ramana cititorii tot cu aceasta impresie.
Am scris de citeva ori ca un barbat musulman se poate casatori cu crestine sau evreice fara ca acestea sa-si schimbe religie pt. ca nu este cu putinta silirea la credinta
Din acelasi motiv(usurinta as putea spune ),cu care femeile urmeaza barbatul de cind e lumea,o musulmana nu are voie sa se casatoreasca cu un nemusulman pt. ca si-ar pierde credinta.Simplu si foarte logic pt. mine care am ales islamul singura,am citit singura si tot singura am facut tot posibilul sa ma informez.
La vremea aceea nici macar sotul meu nu ar fi stiut sa-mi explice ce si cum,si poate ca nu e bine sa zic ,dupa ce au m-am convertit,mi-am pus hijab si am inceput sa fac rugaciunea ,a inceput sotul meu sa-si aduca aminte de "multe" neglijate si sa citeasca fff mult despre islam.
Citeodata imi place sa ma laud si-i zic "eu te-am convertit pe tine!"(pt. ca el spera ca are vreun beneficiu din convertirea mea,ca prin felul in care el a stiut sa vb despre islam m-a facut curioasa incit eu am cautat pina m-am convins,astea-s doar sperante de-ale lui)