CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Maryam, ma abtin de nu stiu cand sa ma bag in discutia asta.
Pentru ca eu cred ca nici o fiinta umana nu merita sa fie omorata in bataie (si raman la stiri; nu exemplific cu opere de fictiune ca "Kite Runner", unde o executie cu pietre a femeii adulterine se petrece in pauza meciului de fotbal), in nici o cladire n-ar trebui sa intre avioane, femeile care au o meserie nu merita sa fie omorate (ca in Iraq) ca sa nu se vada ca se poate trai si altfel; dupa cum nici cele care au fost in prealabil vandute de sotii, tatii si fratii lor pe piata de carne vie nu merira omorate.
Toate astea sunt zilnic la tv. Cred ca ce vrem noi cu totii de la voi e sa ne explicati cum se impaca acest mod de viata cu islamul, pentru ca, dragilor, cam asa se vede. Imaginea lui Abdula care vindea suberec in Mangalia e dusa de mult.
Pace!

Nu am inteles de ce te abtii.
Acest mod de viata am mai spus, ma repet (ca deja e sportul preferat )nu se impaca si nu are radacinile in islam.
Tocmai asta am incercat timid, recunosc, ca nu sunt vreo eminentza a lumii teologice musulmane deschizand subiectul de fata.
Numai ca am luat-o cu ABC-ul; cum se poate vedea, conceptiile gresite prezentate au fost pricepute sau ne...asimilate sau ne...oricum este admirabil ca oamenii macar intra, citesc, e ceva.

"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Din cate stiu eu, Jihadul inseamna actiune militara impotriva non-musulmanilor (deci are un sens 'violent'), insa multi ii dau intelesuri 'neviolente' (si ar fii interesant sa ne spuneti cum il intrepretati voi, cele care respectati Qur'an-ul). Poate insemna faptul ca traiesti o viata morala conform principiilor musulmane, insa in alte culturi (non-musulmane) se foloseste ca 'razboi sfant' impotriva necredinciosilor in numele lui Dzeu (Allah). Daca intr-adevar, cuvantul se foloseste in sensul asta, atunci tot contextul in care apare (inclusiv cartea la care face referinta, ideile in jurul caruia se invarte) mi se pare o mare nedreptate--religia nu se impune cu sabia, ci cu cuvantul. Eu vreau sa inteleg de ce se savarsesc atatea crime, rapiri, bombe sinucigase, etc in numele acestei religii?

Eu is din Suceava si (nu numai de asta) am un mare respect pentru cine a fost si ce a facut Stefan cel Mare. Cred ca s-ar rasuci in mormant daca, dupa ce a luptat atata impotriva Semilunii, crestinii se convertesc atat de usor la o religie care nu este a lor sau a stramosilor lor. Oare ce e in sufletul parintilor celor care se convertesc? Le e usor sa accepte? Oare e suficient, ca femeie, sa intalnesti un barbat muslim si apoi sa te bati cu pumnul in piept ca nu exista religie mai adevarata decat religia barbatului tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Originally posted by Ameera
Se discuta parca acum cateva pagini despre pozitia oficiala islamica fata de actele teroriste. Uitati aici un link interesant: http://www.cair.com/html/911statements.html

Io cerusem informatii despre pozitia oficiala, merci de link. Specificasem intr-un alt mesaj ca ma refeream mai ales la pozitia savantilor teologi din tarile islamice, ei au cea mai mare credibilitate printre cei ce aplica gresit teoriile religioase. Insa toate organizatiile din linkul de mai sus sunt ale musulmanilor din occident:

American Muslim Alliance

American Muslim Council

Association of Muslim Scientists and Engineers

Association of Muslim Social Scientists

Council on American-Islamic Relations

Islamic Medical Association of North America
etc

Nu ca acestia nu ar conta, e foarte important ca au luat atitudine insa nu cred ca vocile lor au ajuns pana in Orientul Mijlociu; din pacate acolo e nevoie de pareri clare si transante impotriva actelor de violenta comise in numele islamului.
Uite, io am un alt link unde se poate citi o alta parere, omul nu e un oarecare de pe strada care nu cunoaste legile si n-a vrut sa se informeze, e un mare invatat. Insa nu numai ca nu condamna violenta dar mai pune si paie pe foc:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/3875119.stm

Din pacate oamenii ca el au mult mai mare audienta printre cei ce aplica gresit islamul decat au cercetatorii si medicii musulmani din occident.

Totusi, io sunt optimista, ar trebui doar sa existe mai multe voci ca aceasta (dealtfel el ma asteptam sa fie dat drept exemplu, ma mir ca nu a fost cazul), si sa citim mai multe articole ca astea. Dovada ca nu e imposibil (da' nici simplu)

Mergi la inceput

Silvia, imi pare rau ca o spun, trebuie sa ma refer la tine, caci tu ai spus "din cate stiu eu" insa nu stii bine.
Poti consulta ptr ca sa ai informatii exacte un dictionar ca sa nu recomand literatura de specialitate .
Ca sa intelegi de ce in numele religiei noastre se savarsesc orori, ar trebui sincer, sa-i intrebi pe cei care o fac, nu pe cei care contesta ne-religiozitatea acestor acte! Este aplicabil si in cazul in care ai extrapola la lucruri care se fac si se spun in numele religiei tale si sunt total iesite din sfera realitatii exacte.
Acele culturi ne-musulmane despre care vorbesti, in ceea ce priveste islamul ar trebui sa aiba ca baza a formarii islamul dpdv istoric si religios si ce se mai poate studia.

Sincer, ultima parte a postarii tale are asa un aer de preconceptie grava...ce are stefan cel mare cu optiunea naturala, fireasca, dreptul prevazut de Constitutie in privinta libertatii si neingradirii alegerii?
Ca doar ce gandesti, ce iubesti, in ce crezi nu e mostenire genetica, zau asa! Nu prea se potriveste asta cu faptul ca nu intelegi lucrurile care se impun cu forta. Religia nu ar trebui impusa, nici mostenita...ar trebui sa fie optiunea fiecaruia. In virtutea libertatii de care vorbim toti.

Dorulet ma bucur ca te atrage Azhar...cand va veni sehul cu care am mai avut ocazia sa studiez si care are cateva licente acolo-printre cei mai buni, fara doar si poate; o sa ii propun sa faca niste intrevederi (on line!!!) ptr nemusulmani.
Ref la Qardawi...nici ca puteai gasi pe cineva mai...disputat in lumea teol mus., este cred dintre cei mai contestati ptr ca are anumite pcte dvd pe care multi nu le accepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Maryam, de aici stiu
"Within Islamic jurisprudence, jihad is usually taken to mean military exertion against non-Muslim combatants but there are other ways to perform jihad as well.", sursa http://en.wikipedia.org/wiki/Jihad
Si despre Stefan cel Mare, stiu ca pare funny ce am zis, dar asa is eu mai traditionalista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

maryam, problema este ca si al-qaradawi, cel din primul link e tot un "azhar-ist" (asa s-o zice?), insa pozitia lui e complet diferita. Declaratiile astea care se bat cap in cap sunt foarte derutante, mai ales pentru cei din exterior, si contribuie din plin la formarea 'conceptiilor gresite'.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by doruletz

maryam, problema este ca si al-qaradawi, cel din primul link e tot un "azhar-ist" (asa s-o zice?), insa pozitia lui e complet diferita. Declaratiile astea care se bat cap in cap sunt foarte derutante, mai ales pentru cei din exterior, si contribuie din plin la formarea 'conceptiilor gresite'.

Perfect de acord, uite de-aia e bine, citesti, asculti ce zice ala, ce zice celalalt, apoi te incapatanezi si citesti singur Coran, Hadis, literatura, tot ce poti si este pana la urma optiunea ta ce alegi.
Personal, II multumesc lui ALLAH, alhamdulillah asa am facut si stii cum e, ai implinirea sufleteasca ca nu ti-a pus nimeni plasturi la gura...sau in cap (asta ptr ca, in ciuda acoperirii hijabul imi acopera doar capul, nu si creierul!)

Apropo, la otv e acum o dezbatere, un musulman care si-a schimbat religia, s-a facut crestin si-a omorat nevasta si copilul...vai de noi, acum o sa se gaseasca unii sa zica: vezi ca tot nu i-a trecut, altii: de-aia s-a tampit ca s-a crestinat sau ca s-a luat dupa romani ca aici agresarea nevestei e sport national aproape.
Culmea si-a schimbat religia, dar nu l-a omorat nimeni, ba din contra, desi s-a convertit la ceva ce i s-a parut mai bine (probabil)a ajuns el criminal. In ce lume traim??????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

quote:
Originally posted by silvia_popa

Eu is din Suceava si (nu numai de asta) am un mare respect pentru cine a fost si ce a facut Stefan cel Mare. Cred ca s-ar rasuci in mormant daca, dupa ce a luptat atata impotriva Semilunii, crestinii se convertesc atat de usor la o religie care nu este a lor sau a stramosilor lor. Oare ce e in sufletul parintilor celor care se convertesc? Le e usor sa accepte? Oare e suficient, ca femeie, sa intalnesti un barbat muslim si apoi sa te bati cu pumnul in piept ca nu exista religie mai adevarata decat religia barbatului tau?

Exact aceeasi problema am ridicat si eu acum cateva luni cand s-a discutat, la un alt subiect, usurinta cu care atatea femei crestine se arunca in bratele unor arabi musulmani si, in scurta vreme, adopta totalmente aceasta religie. ...De zici ca nici n-au fost vreodata botezate crestineste si nici n-au sarbatorit vreodata Pastele sau sfanta sarbatoare a Nasterii Domnului.

Ma intreb deseori daca reciproca este valabila cu aceeasi fervoare religioasa.

Bietul Stefan cel mare... numai daca ar fi stiut el atunci pentru ce fel de urmasi s-a batut ca sa pastreze Moldova cu religia si datinile ei...

Buburuza noastra

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png

Mergi la inceput

quote:

Maryam, de aici stiu
"Within Islamic jurisprudence, jihad is usually taken to mean military exertion against non-Muslim combatants but there are other ways to perform jihad as well.", sursa http://en.wikipedia.org/wiki/Jihad
Si despre Stefan cel Mare, stiu ca pare funny ce am zis, dar asa is eu mai traditionalista

Silvia

Cred ca mai potrivit era sa postezi toata dezbaterea de acolo...sau macar inceputul ei "Jihad literally means to "struggle in the way of God" or "to struggle to improve one's self and/or society". [1] , nu poti fragmenta un text si sa intelegi din el ce vrei.
Nu mi se pare funny, scuze, mi se pare chiar trist.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anca74

quote:

Exact aceeasi problema am ridicat si eu acum cateva luni cand s-a discutat, la un alt subiect, usurinta cu care atatea femei crestine se arunca in bratele unor arabi musulmani si, in scurta vreme, adopta totalmente aceasta religie. ...De zici ca nici n-au fost vreodata botezate crestineste si nici n-au sarbatorit vreodata Pastele sau sfanta sarbatoare a Nasterii Domnului.

Ma intreb deseori daca reciproca este valabila cu aceeasi fervoare religioasa.

Bietul Stefan cel mare... numai daca ar fi stiut el atunci pentru ce fel de urmasi s-a batut ca sa pastreze Moldova cu religia si datinile ei...

Buburuza noastra

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png

Nu stiu ce inseamna acel avertisment, dar sincer...poti sa crezi in ce vrei, nu?
Tu crezi intr-un Dumnezeu care s-a nascut, ii sarbatoresti nasterea, e ok, bucura-te de ceea ce ai! Eu cred ca Dumnezeu NU SE NASTE SI NU NASTE SI NU E NASCUT DE NIMENI..."sarbatoresc" asta prin jihadul meu propriu...si e de la sine inteles, nu numai ca ma bucur, dar si ca fac rugaciuni optionale ptr asta.
Cat despre Stefan cel mare...ptr datini si obiceiuri s-a batut?????????? Si ce le facea la turci ii crestina automat cand ii prindea? Sau le recita miorita?

Mergi la inceput