CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM
Raspunsuri - Pagina 18
Llaura spune:
quote:
Originally posted by ache
anti-Muslim back-lash
aici cuvantul cheie e back-lash; daca n-ar fi murit 2500 de oameni, toti sus-mentionatii musulmani si-ar fi purtat linistiti valurile si si-ar fi condus taxiurile.
ache spune:
quote:
Originally posted by Llauraquote:
anti-Muslim back-lash
aici cuvantul cheie e back-lash; daca n-ar fi murit 2500 de oameni, toti sus-mentionatii musulmani si-ar fi purtat linistiti valurile si si-ar fi condus taxiurile.
perfect de acord, violenta naste violenta si nu e scuzabila de nici o parte...citatul venea ca raspuns la un post anterior al userului lady j
anca
ladyJ spune:
quote:
pana vor fi moderate mesajele lui samer, ladyj uite cateva exemple , date in aceeasi carte din care am citat mai devreme, dar se pare ca cititi trunchiat si atunci mesajul nu mai e acelasi
se refera la perioada imediata lui 11 sept :"true, there was an anti-Muslim back-lash in some Western countries. Man of Middle - Eastern appearance were killed, including one Sikh, one Coptic Christian and in London an Afgan taxi -driver, who was probabily a refugee from the Taliban, was paralized from the Neck down. Women were afraid to live their home wearing hijab. Mosques were attacked."
scuze ca nu am tradus.
edit: dupa stiinta mea, razboiul israeliano-palestinian are la baza motive politico-religioase, nu?
anca
da Anca,stiu despre ce vorbesti.E clar ca oamenii aia sarmanii care au fost atacati nu aveau treaba cu terorismul.
asta s-a intamplat ca un raspuns pripit la atacurile teroriste din 11 sept.Oamenii vedeau in fiecare musulman un posibil atacator,le era frica,vroiau razbunare(asa ma gandesc eu)
Sigur ca nu este normal,sigur ca e strigator la cer.
Dar a fost o chestiune gen cauza-efect.Adica,de ce au actionat occidentalii asa?pentru ca...(si aici vine povestea ci terorismul)
Xenon,mie tare mi-e greu sa inteleg mesajele tale.Fii si tu mai explicit,nu te zgarci la cuvinte.
Noi vorbeam de ´´razboi sfant´´ pe de o parte(musulmanii) si de violenta celorlalti pe de alta parte,(evrei,crestini)ca o paralela.
Faza din Virginia nu avea nimic a face cu religia.Pai si atunci de ce ai mentionat-o?Scuze,eu nu am priceput.
maryam spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Pai uitati'va si voi la ultimul si cel mai grav - Virginia Tech si la biletul de adio.
Nu cred ca Teletubbies apar mentionati pe acolo
Nu stiu ce emocotion sa pun ca sa nu se interpreteze din nou aiurea, probabil ca am alta optiune decat sa desenez unul, pana atunci insa, ca sa nu fac nota discordanta cu restul participantilor, am sa raspund doar la ce am chef.
So...
http://video.neogen.ro/user/anwarsubhi/gim51upuugcnx3k6xbrq2yijdxibk4k0/ asta apropo de jihad (cu mentiunea: ei, nu e chiar asa de important, dar oricum e ceva, lucrarea (care sta la baza materialului video)a fost ceruta de o editura importanta ptr a fi publicata).
In mare parte lady, ceea ce ai postat este o apropiere certa de intelegere. Sa te ajute Dumnezeu!
Poate e vina mea, (a noastra) ca nu am tot repetat, dar si asa vezi ca mi se balbaie tastele (si eu care credeam ca sunetul lor e ceva normal) urmatorul lucru.
Ma repet, n-am incotro:islamul este o religie pe care un musulman si-o insuseste fara a o delimita de viata laica! Paradoxal sau nu, explicatia e si logica si simplu de inteles, desi recunosc, se poate sa necesite ceva exercitiu- si aici chiar vorbesc serios, nu e picatura de gluma.
Islamul nu este doar o religie si atat, este un mod de viata.
Imi amintesc ca si crestina (dar cineva zixea ca nu am fost crestina adevarata, asa ca s-ar putea sa nu se potriveasca) din copilaria mea (nu generalizez, era un paralelism) ca religia era ceva si viata altceva, uneori se mai si intersectau...la rug dinaintea culcarii, cand mergeam in gasca ca sa trecem pe sub masa si nu numai, mai ales ca pe vremea aia nu exista nici macar ca si materie acest subiect.
Si astazi ptr unii e la fel, n-am sa dau n pagini inainte, doar aici ca sa nu ne consumam energia aiurea:[As citi cu mare interes: unu la mana...daca s-ar debarasa textul de multe "preaslaviri" cred eu totalmente neinteresante pentru cei care nu cred in aceasta religie].
Ei, la musulmani este altfel!Preaslavirile adresate lui ALLAH-DUMNEZEU fac parte din viata.
Un musulman Il slaveste pe ALLAH in permanenta, viata lui, actele lui, au acest scop:de Il adora pe ALLAH, fara a se intelege ca am avea viata monahala, in niciun caz. Insa intre viata laica si cea religioasa se poate pune fara a gresi semnul egalitatii, credinta, religiozitatea, nu se separa de viata. Nu esti musulman doar cand te rogi 5,10 20 min de cate 5 sau de 10 ori pe zi, sau doar in luna Ramadan.
Scriind, imi dau seama ca, vidul de cunostinte reale si exacte fiind atat de mare s-ar putea ca unii dintre d-voastra sa fie efectiv bulversati de aceasta afirmatie.
Inshaa ALLAH am sa ma straduiesc pe viitor sa explic cat mai inteligibil acest paradox.
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by Samer
"Si o citez din nou pe conchita:violenta unora nu justifica violenta altora si nu e o scuza."
cine a zis altceva si unde? sau ai probleme se pare si cu intelegera cartilor laice? tocmai asta era ideea mesajului poatat de ache
daca o luam dupa vorbele tale, avand in vedere ca islamul e o religie mai noua decat celelalte care au gresit si au omorat oameni cum ai zis tu, dar e scuzabil, atunci sa le permiti si extremistilor islamisti vreo cateva sute de ani sa invete din propriile greseli...asta conform logicii tale
c'est la vie
Samer,de ce esti rautacios?Ai inteses gresit logica mea,si totusi cred ca eu stiu mai bine ce si cum gandesc,decat stii tu despre mine.Corect?
Ca sa intelegi si tu...extremistii ar putea invata din greselile celorlalti,sa nu mai comita astfel de atrocitati.
Si ma refeream la faptul ca,ceilalti au comis atrocitati cu ani in urma,cand omul nu era el saracul asa de evoluat ca azi.Pe cand extremistii aplica legea focului in secolul nostru,cand,vorba aia,ar fi trebuit sa mai fi evoluat specia umana.
Si nu ma acuza ca nu inteleg mesajele Ancai.Cand am postat eu mesajul,a fost imediat dupa conchita,deci inaintea Ancai.Daca-l citeam pe-al Ancai inainte,mesajul meu era altfel,logic.
Te rog sa nu mai pui sub semnul intrebarii logica mea,ca nu stiu care din noi vede viata mai logic.
Ma scuzi ca te-au enervat mesajele mele.Asa e pe forum,nu toti inteleg ce vrei sa zici.
ladyJ
maryam spune:
De ce sa ma supar domnule SAMER?Va multumesc.
Parerile despre islam din ultima vreme,sunt din cauza actiunii numita Jihad(nu stiu cum se scrie).
Si din pacate se petrec acum,in secolul nostru.Tocmai de acea sunt in actualitate si lumea se teme de musulmani.
Si o citez din nou pe conchita:violenta unora nu justifica violenta altora si nu e o scuza.Plus ca crimele Jihadului au ca tinta nu doar armata unei tari,ci femeile si copii deasemenea.
Te rog dupa ce te uiti dc si cand poti la video-ul respectiv si dupa ce ai timp sa citesti din surse reale despre Jihad sa imi spui parerea ta, ce este acela JIHAD.Mersi ptr intelegere.
ladyJ spune:
Maryam
Am inteles puctul de vedere(referitor la discutiile noastre anterioare adica laic-religios)
Stiam ca islamismul nu e doar o religie,e si un mod de viata.
Tocmai de aceea am precizat ca tu n-ai cum sa fii de acord cu punctul meu de vedere laic,deoarece nu coincidea cu punctul tau(al musulmanilor) de vedere,laico-religios.
Eu ma declar multumita de raspuns,ar fi o aiureala sa tot scriu eu aici de istorie,cand am priceput clar cum vede islamul treaba asta laica.
Oricum,discutia vad ca se axeaza pe jihad,deci n-as mai fi eu de actualitate cu exemple din cartile de istorie(smile,glumesc)
Nu vreau sa incerc marea cu degetul.Eu personal am inteles ce si cum vede fiecare lucrurile.Normal ca nu trebuie sa fiu de acord,nu?
Nici eu cu tine,nici tu cu mine,si uite cum am reusit totusi sa avem o discutie civilizata.
Ma bucur.
Sanatate la toata lumea!
ladyJ
EDIT acum am vazut postarea ta maryam,o sa ma uit si o sa-ti zic punctul meu de vedere referitor la jihad.
ladyJ
maryam spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by maryam
...mi-am lasat inima sa zburde si mintea sa viseze...
Invers ai incercat?
invers e starea mea naturala, de-aia mi-am permis luxul sa fac o permutare
A vazut cineva filmul The Kingdom of Heaven???
maryam spune:
Stiam ca islamismul nu e doar o religie,e si un mod de viata.
Tocmai de aceea am precizat ca tu n-ai cum sa fii de acord cu punctul meu de vedere laic,deoarece nu coincidea cu punctul tau(al musulmanilor) de vedere,laico-religios.
Eu as spune ca punctul meu de vedere laic nu coincide cu punctul tau de vedere laic , oricum te rog sa ma scuzi dc am mai glumit sau am mai facut giumbuslucuri pe parcursul postarilor. Iti doresc numai bine.
Fara nicio legatura, faza asta mi-a amintit de o sceneta f veche cu toma caragiu: "calmul tau englezesc ma scoate din calmul meu englezesc"; sa speram si sa ne rugam dorindu-ne ca acele evidentze ale noastre care-i scot pe altii din evidentzele lor sa aiba disponibilitatea si deschiderea pe care tu si eu (sper!)
am putut sa le avem.
Llaura spune:
Maryam, ma abtin de nu stiu cand sa ma bag in discutia asta.
Pentru ca eu cred ca nici o fiinta umana nu merita sa fie omorata in bataie (si raman la stiri; nu exemplific cu opere de fictiune ca "Kite Runner", unde o executie cu pietre a femeii adulterine se petrece in pauza meciului de fotbal), in nici o cladire n-ar trebui sa intre avioane, femeile care au o meserie nu merita sa fie omorate (ca in Iraq) ca sa nu se vada ca se poate trai si altfel; dupa cum nici cele care au fost in prealabil vandute de sotii, tatii si fratii lor pe piata de carne vie nu merira omorate.
Toate astea sunt zilnic la tv. Cred ca ce vrem noi cu totii de la voi e sa ne explicati cum se impaca acest mod de viata cu islamul, pentru ca, dragilor, cam asa se vede. Imaginea lui Abdula care vindea suberec in Mangalia e dusa de mult.
Pace!