CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM
Raspunsuri - Pagina 17
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by ache
" (...)Ideea ca Islamul are o prolictivitate periculoasacatre violenta este inca vie. In timpul discutiilor interminabile ce au urmat tradedia de la 11 sept. 2001 criticii Islamului adesea au citat in afara contextului cele mai feroce pasaje ale Coranului, argumentand ca acestea ar putea f usor sa inspire extremismul. Mult prea adesea ei au ignorat faptul ca atat scripturile evreilor cat si ale crestinilor pot fi tot atat de belicoase."
nimic mai adevarat. dar violenta unora nu justifica si violenta altora sau nu o scuza. caz in care "ideea ca islamul, puncte puncte" are valoare de adevar, nu de prejudecata. 11 septembrie 2001 este expresia jihadului propovaduit de islam, iar prejudecati are cel care inca mai crede cu naivitate ca 11 sept. 2001 e doar nebunia unui grup care a inteles gresit Coranul. dimpotriva. caci definitia fanaticului e tocmai a aceluia care aplica niste percepte in spiritul si litera acestor percepte. iar perceptele astea, gasibile in Coran cu google, anunta ca necredinciosii trebuie sa moara pentru ca credinciosii (musulmanii) sa ajunga in rai. asta, ilustrand o contradictie care nu mai poate fi numita prejudecata, atata de evidenta este: de ce i-ai omori pe cei care il urmeaza pe Iisus, un "profet" recunoscut de Islam? ori il recunosti pe Iisus si ii respecti credinciosii, ori totul e doar o propaganda gaunoasa in spatele caruia sta ascuns leopardul. idem cu evreii ale caror Tora, Iehova si Moise pretinzi ca le recunosti si respecti. aceasta este intrebarea.
bineinteles ca nu inteleg sa discut altfel decat direct si fara floricele despre o religie care face victime intentionate in fiecare zi, plecand de la crimele contra femeilor "nesupuse" si terminand cu atentatele asupra celor care cred in Dumnezeu cel adevarat intrupat in Iisus.
p.s. era un mesaj al silviei popa, unde si de ce a disparut?
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
As mai avea,pe langa ce a spus Conchita,sa amintesc urmatoarele lucruri:
crimele comise de evrei(intre anul 2000 si 1200 i.e.n.)si anume a ataca un popor din Canaan,erau extrem de raspandite la acea vreme,cand asta era menirea omenirii:sa se bata pana le suna apa in cap,pentru pamant.Atunci,toti purtau razboaie de expansiune,de ocupare,de aparare,etc.(vezi Babilonia,Egiptul,Imperiul Persan)Deci nu erau cazuri singulare,nu doar evreii purtau razboaie.
Ok,asta e o epoca demult apusa.Si bine sa s-a dus!
Crestinii care ´´au masacrat´´ 8000 de musulmani in Iugoslavia,nu comiteau atentate asupra lor ceilalti fiind ca mieluseii,ei erau in razboi civil,s-au format diferite tabere si s-au omorat reciproc degeaba.Era razboi,nu terorism(e o diferenta)
Din cauza celor intamplate,normal ca nu poti zice ca religia mozaica si religia crestina indeamna la ura si la crime.Pentru ca ei nu si-au propus sa duca un ´´razboi sfant´´ impotriva necredinciosilor.
Azi,in anul 2007 nu auzi de crestini sau de evrei care arunca cladiri in aer,in numele lui Dumnezeu.Si aceste religii au avut crimele lor,dar macar au invatat din greselile trecutului.
Parerile despre islam din ultima vreme,sunt din cauza actiunii numita Jihad(nu stiu cum se scrie).
Si din pacate se petrec acum,in secolul nostru.Tocmai de acea sunt in actualitate si lumea se teme de musulmani.
Si o citez din nou pe conchita:violenta unora nu justifica violenta altora si nu e o scuza.Plus ca crimele Jihadului au ca tinta nu doar armata unei tari,ci femeile si copii deasemenea.
p.s.
Jihad inseamna razboi sfant,sau vorbesc prostii?
Jihadul,asa cum il vedem noi azi,e tot o conceptie gresita despre islam?
LadyJ
xenocid spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Azi,in anul 2007 nu auzi de crestini sau de evrei care arunca cladiri in aer,in numele lui Dumnezeu.Si aceste religii au avut crimele lor,dar macar au invatat din greselile trecutului.
Decat pe ici pe colo. Prin Irlanda de Nord, cateva moschei de prin Israel, si ceva masacre in masa prin campusurile americane.
In rest stati linistiti totul e sub control
Samer spune:
"Si o citez din nou pe conchita:violenta unora nu justifica violenta altora si nu e o scuza."
cine a zis altceva si unde? sau ai probleme se pare si cu intelegera cartilor laice? tocmai asta era ideea mesajului poatat de ache
daca o luam dupa vorbele tale, avand in vedere ca islamul e o religie mai noua decat celelalte care au gresit si au omorat oameni cum ai zis tu, dar e scuzabil, atunci sa le permiti si extremistilor islamisti vreo cateva sute de ani sa invete din propriile greseli...asta conform logicii tale
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by ladyJ
Decat pe ici pe colo. Prin Irlanda de Nord, cateva moschei de prin Israel, si ceva masacre in masa prin campusurile americane.
In rest stati linistiti totul e sub control
In Israel e razboi
Unii ard moschei, pe de-o parte,altii se arunca in aer in autobus si pun bombe in maal-uri,pe de alta parte.
De campusurile americane nu zic nimic,ca nu stiu la ce te referi.Vorbest cumva de un razboi sfant???Nu cred.Poate vorbesti de criminali,asta e altceva.
ladyJ
Llaura spune:
Care masacru din care campus s-a intamplat in numele carei religii?
Asta ca sa nu pomenim bombele de la Samara de acum doua saptamani?
Conchita, nu ma pricep sa te contrazic dogmatic, dar nu pot sa cred ca milioane de oameni, timp de mii de ani isi cauta mantuirea kilarindu-i pe altii; am mai multa incredere in natura umana decat atat.
xenocid spune:
Pai uitati'va si voi la ultimul si cel mai grav - Virginia Tech si la biletul de adio.
Nu cred ca Teletubbies apar mentionati pe acolo
Llaura spune:
Virginia Tech aia din statul Virginia? nici o treaba cu religia, acolo problema e cu totul alt tip de alienare.
Iar teletubbies, homosexuali sau heterosexuali, oricum n-au fatza de criminali.
Cred ca voi va ventilatzi obsesiile pe aici, nici vorba de Islam 101.
Ameera spune:
Traducerea notiunii de "Jihad" prin "razboi sfant" este o imensa greseala (atat din partea celor care il atribuie islamului, cat si din partea celor care comit acte de terorism in numele religiei). Jihad nu inseamna razboi (cuvantul in sine are sensul de "efort"), este in primul rand o lupta interioara avand drept scop purificarea sufletului. Acesta este asa-numitul "jihad mare". Mai exista si "jihadul mic", care se refera la raspandirea credintei in lume, dar atentie, nu sunt inclusi aici crestinii si evreii, care au acelasi Dumnezeu cu musulmanii si nu "fac obiectul" jihadului mic. Poate cei care stiu mai bine vor da mai multe explicatii.
Se discuta parca acum cateva pagini despre pozitia oficiala islamica fata de actele teroriste. Uitati aici un link interesant: http://www.cair.com/html/911statements.html
Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
ache spune:
pana vor fi moderate mesajele lui samer, ladyj uite cateva exemple , date in aceeasi carte din care am citat mai devreme, dar se pare ca cititi trunchiat si atunci mesajul nu mai e acelasi
se refera la perioada imediata lui 11 sept :"true, there was an anti-Muslim back-lash in some Western countries. Man of Middle - Eastern appearance were killed, including one Sikh, one Coptic Christian and in London an Afgan taxi -driver, who was probabily a refugee from the Taliban, was paralized from the Neck down. Women were afraid to live their home wearing hijab. Mosques were attacked."
scuze ca nu am tradus.
edit: dupa stiinta mea, razboiul israeliano-palestinian are la baza motive politico-religioase, nu?
anca