CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM
Raspunsuri - Pagina 16
reiki spune:
maryam,
atat de atenta esti la ce iti spun eu ca nici nu vezi ca sunt barbat...
si zau ca ai inceput sa te cam balbai/repeti.
Asta mai vroiam sa iti atrag atentia ca daca nu o faci cu inima deschisa ai toate sansele sa te pierzi pe drum cum de altfel ai si inceput sa o faci.
maryam spune:
quote:
Originally posted by reiki
maryam,
atat de atenta esti la ce iti spun eu ca nici nu vezi ca sunt barbat...
si zau ca ai inceput sa te cam balbai/repeti.
Asta mai vroiam sa iti atrag atentia ca daca nu o faci cu inima deschisa ai toate sansele sa te pierzi pe drum cum de altfel ai si inceput sa o faci.
"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita
Ei...intr-adevar trebuia sa-mi dau seama ca o femeie nu are cum sa fie asa de...lipsita de intuitie in a face aprecieri.
Dar tot te rog sa ma scuzi, intr-adevar abia am vazut inainte sa postez, vroiam sa scriu ceva si intamplator am vazut. Acum ca mi-ai atras atentia sunt sigura ca asa e!
Dar sa stii ca sunt atenta, insa nu la persoane, la ideiCum am mai spus, nu ma fa sa ma repet, ca iar o sa zici ca sunt balbaita ideea mea este ca, combat ideile gresite si nu persoanele
Nu ti-se pare ca imi dai cam multe sfaturi din pozitia ta de barbat???
Ar trebui sa stii din cultura ta generala-masculina ca o femeie este facuta dintr-o coasta a barbatului si dc ai sa incerci
s-o indrepti nu ai sa reusesti!!! (ptr ca este cea mai...curbata dintre coaste!!!!!!
Subhanna ALLAH, este un hadis asta...ca sa vezi cate cunostinte de anatomie avea profetul saaws).
e postarea scurta...sper ca nu te deranjeaza culoarea
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
reiki spune:
"Cum am mai spus, nu ma fa sa ma repet, ca iar o sa zici ca sunt balbaita ideea mea este ca, combat ideile gresite si nu persoanele"
No acum citeste si ce ai scris ultima oara si vezi cate idei si cate persoane ai combatut!
"Ei...intr-adevar trebuia sa-mi dau seama ca o femeie nu are cum sa fie asa de...lipsita de intuitie in a face aprecieri.
Dar tot te rog sa ma scuzi, intr-adevar abia am vazut inainte sa postez, vroiam sa scriu ceva si intamplator am vazut. Acum ca mi-ai atras atentia sunt sigura ca asa e!
Dar sa stii ca sunt atenta, insa nu la persoane, la ideiCum am mai spus, nu ma fa sa ma repet, ca iar o sa zici ca sunt balbaita ideea mea este ca, combat ideile gresite si nu persoanele
Nu ti-se pare ca imi dai cam multe sfaturi din pozitia ta de barbat???
Ar trebui sa stii din cultura ta generala-masculina ca o femeie este facuta dintr-o coasta a barbatului si dc ai sa incerci
s-o indrepti nu ai sa reusesti!!! (ptr ca este cea mai...curbata dintre coaste!!!!!!
Subhanna ALLAH, este un hadis asta...ca sa vezi cate cunostinte de anatomie avea profetul saaws)."
maryam spune:
quote:
Originally posted by reiki
"Cum am mai spus, nu ma fa sa ma repet, ca iar o sa zici ca sunt balbaita ideea mea este ca, combat ideile gresite si nu persoanele"
No acum citeste si ce ai scris ultima oara si vezi cate idei si cate persoane ai combatut!
"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita
...mi-am lasat inima sa zburde si mintea sa viseze...am si numarat in pauzele de respiratie si tot mi s-a defectat numaratoarea cate???????????
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
ache spune:
" De ceva vreme sunt derutata de prejudecatile impotriva Islamului atat de des intalnite, chiar si in cele mai liberale si tolerante cercuri. Dupa horificele evenimente ale sec. XX, imi pare mie ca nu ne putem permite sa cultivam o imagine distorsionata despre religia urmata de 1,2 bilioane de Musulmani, reprezentand 1/5 din populatia lumii.
(...)Ideea ca Islamul are o prolictivitate periculoasacatre violenta este inca vie. In timpul discutiilor interminabile ce au urmat tradedia de la 11 sept. 2001 criticii Islamului adesea au citat in afara contextului cele mai feroce pasaje ale Coranului, argumentand ca acestea ar putea f usor sa inspire extremismul. Mult prea adesea ei au ignorat faptul ca atat scripturile evreilor cat si ale crestinilor pot fi tot atat de belicoase. In Torah, cea mai sacra parte a Bibliei evreiesti , oamenii Israelului sunt indemnati in repetate randuri sa izgoneasca cananitii de pe 'pamantul promis', sa le distruga simbolurile sacre si sa nu aiba nici o relatie cu ei. O mica paret a evreilor fundamentalisti folosesc aceste texte in a justifica violenta impotriva palestinienilor si o opozitie religioasa impotriva procesului de pace din Orientul Mijlociu. Dar aproape oricine stie indeajuns despre Iudaism sa realizeze ca aceste pasaje intransigente nu sunt pe dea-ntregul reprezentative si a le folosi in acest fel e nelegitim.
In mod similar, Isus e adesea prezentat ca pacifist, dar in gospel el adesea vorbeste si se comporta agresiv. Intr-o ocazie el chiar spune ca nu a venit sa aduca pacea, ci sabia. Dar nimeni nu a citat aceste versete cand crestinii sarbi au masacrat 8000 de musulmani in Srebreneca. Nimeni nu a acuzat crestinismul ca fiind o religie violenta sau periculoasa, pt. ca majoritatea oamenilor stiu indeajuns despre aceasta complexa religie incat sa inteleaga ca ar fi inadecvat sa faca o asemenea acuzatie. Majoritatea vesticilor au o asa de inadecvata intelegere a Islamului, incat nu judeca corect sau discuta aceste aspecte intr-un mod folositor."
citat din "Muhammad, o biografie a profetului", autor Karen Armstrong (a trai 7 ani ca o calugarita Romano-Catolica, in prezent profesoara de "Studiul Iudaismului" la Leo Baeck College)
xenocid spune:
quote:
Originally posted by maryam
...mi-am lasat inima sa zburde si mintea sa viseze...
Invers ai incercat?
conchita spune:
quote:
Originally posted by ache
" (...)Ideea ca Islamul are o prolictivitate periculoasacatre violenta este inca vie. In timpul discutiilor interminabile ce au urmat tradedia de la 11 sept. 2001 criticii Islamului adesea au citat in afara contextului cele mai feroce pasaje ale Coranului, argumentand ca acestea ar putea f usor sa inspire extremismul. Mult prea adesea ei au ignorat faptul ca atat scripturile evreilor cat si ale crestinilor pot fi tot atat de belicoase."
nimic mai adevarat. dar violenta unora nu justifica si violenta altora sau nu o scuza. caz in care "ideea ca islamul, puncte puncte" are valoare de adevar, nu de prejudecata. 11 septembrie 2001 este expresia jihadului propovaduit de islam, iar prejudecati are cel care inca mai crede cu naivitate ca 11 sept. 2001 e doar nebunia unui grup care a inteles gresit Coranul. dimpotriva. caci definitia fanaticului e tocmai a aceluia care aplica niste percepte in spiritul si litera acestor percepte. iar perceptele astea, gasibile in Coran cu google, anunta ca necredinciosii trebuie sa moara pentru ca credinciosii (musulmanii) sa ajunga in rai. asta, ilustrand o contradictie care nu mai poate fi numita prejudecata, atata de evidenta este: de ce i-ai omori pe cei care il urmeaza pe Iisus, un "profet" recunoscut de Islam? ori il recunosti pe Iisus si ii respecti credinciosii, ori totul e doar o propaganda gaunoasa in spatele caruia sta ascuns leopardul. idem cu evreii ale caror Tora, Iehova si Moise pretinzi ca le recunosti si respecti. aceasta este intrebarea.
bineinteles ca nu inteleg sa discut altfel decat direct si fara floricele despre o religie care face victime intentionate in fiecare zi, plecand de la crimele contra femeilor "nesupuse" si terminand cu atentatele asupra celor care cred in Dumnezeu cel adevarat intrupat in Iisus.
p.s. era un mesaj al silviei popa, unde si de ce a disparut?
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
reiki spune:
ache,
pai asta incercam sa va arat aici. Ca daca subiectul nu este tratat cu inima deschisa, plina cu dragoste, atunci nu va duce decat la un "jihad" si veti primi raspuns o "cruciada". Si sunteti in minoritate si veti pierde. (pana la urma nu cred ca asta sunt termenele cele mai corecte dar cred ca ati prins ideea)
Mesajul vostru nu va mai fi auzit si ideile preconcepute de ambele parti vor predomina.
Si inca ceva, Ilse are dreptate cand spune:
"As citi cu mare interes: unu la mana...daca s-ar debarasa textul de multe "preaslaviri" cred eu totalmente neinteresante pentru cei care nu cred in aceasta religie si doi la mana: daca s-ar scrie putin mai "istoric" decat cu sure si altele de genul asta care chiar nu ma intereseaza, si cu o atitudine clar mai "putin superioara" de genul "noi detinem adevarul".
Altfel nu vad scopul daca scrieti doar pentru voi, si nu pentru restul care nu cred in aceasta religie."
tratati subiectul deschis, altfel puteti sa-l inchideti voi singure pentru ca efectul va fi exact contrar celui dorit si veti mentine si chiar intari conceptile gresite.
Sincer este obositor sa tot cerni din subiect umplutura care ajunge sa fie atat de multa incat nu mai gasesti continutul.
ladyJ spune:
maryam:
Ma adresez fireste acelora care vor sa stie parerea despre islam din surse autentice adica Coran, Sunna si studiile de tot felul facute de musulmani si ne-musulmani care sunt acceptate de lumea musulmana,dpdv islamic, nu ce inteleg eu!
....................................................................
cu acest raspuns,care ii era adresat altui membru,am inteles IN SFARSIT!
Uite ce am inteles eu: musulmanii accepta ideile laice,atata timp cat coincid cu ideile religioase,si nu´´defaimeaza´´ islamul.
Am inteles bine?
Daca apare vreun istoric care zice altceva decat cea ce zice Coranul,e considerat mincinos sau eronat sau insuficient informat.
Va rog sa ma corectatati daca nu am inteles eu bine.
ladyJ
ps.(pt Maryam)prin carti laice,inteleg acele scrieri care fac referire la istorie,mentionand religia ca dogma ca spirituaitate,ca inceput,ca continuitate.Sunt acele carti logice,unde idea de Divinitate nu este dezbatuta la stadiu de credinta.
Samer spune:
vai,vai,vai de capul nostru!!!
vreau sa-ti zic un lucru maryam dar fara sa te superi me mine!?
ALLAH, in care credem si Profetii lui si universul facut de el si toate indicatiile care ne arata ca ALLAH exista si puterea lui exista si ca un exista decat el unicul.
si inca miloane de oameni nu cred si poate nici n-o sa creada!!
E trist dar si ALLAH ne-a spus ca pe unii l-i s-a inchis inimiile si ochii!!
crede ma ca sint si eu ranit si trist dar nu pentru mine sau pentru tine ci pentru cei care cauta in nisip acul sa atace cu el!!
Oare cand sintem credinciosi dupa ce trebuie sa ne luam?
istorie facuta de oameni sau cartea trimisa de Creatorul nostru la care apartine religia si credinta noastra?!
E foarte usor sa judeci si sa ataci dar oare e la fel de usor sa crezi? eu unu cred in ce imi spune Creatorul si dupa asta traiesc si tratez lumea din jurul meu.
Cand vine cineva si modeleaza dupa capul lui un cuvint dintr-o carte si-i da un alt sens ca sa sustina faptele lui, asta da rusine si pacat.asta ce-au facut oameni din talibani, si grupul islamic din philippina,la fel despre " fateh el islam" ( cred c-ati auzit de ea de curind in nordul libanului), unde se bate de o luna si cateva ziile cu armata libaneza fiidca gruparea acesta crede ca si celelalte mentionate ca islamul inseamna numai musulmanii, si restul la iad cu el!!!
ALLAH sa ne ierte pentru faptele noastre mai ales cand schimbam in intelesul cunvintele lui!
eu sint libanez din nord adica exact unde e batalia acum si imi plinge inima cand vad si aud ce se intampla acolo.
sintem oameni si gresim vrem sau nu dar asta nu inseamna ca tu sau eu putem decide cine e correct ci ALLAH singur cel unic ( la illaha illalah). cu asta venim si cu asta plecam.
cand a zis mariam ca ALLAH e cel unic, singurul creator, fara fii sau parteneri e f. clar si va rog din suflet nu mai accentuati spre stinga si cearta mereu.
P.S .
"tratati subiectul deschis, altfel puteti sa-l inchideti voi singure"
Reiki, mai scriu si barbati la subiect, dupa cum vezi