CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by ladyJ
Atat Biblia cat si cartile laice pe care le-am citit,imi spun faptul ca Avram a fost PRIMUL care a vorbit cu Dumnezeu Unicul,deci primul care a propovaduit monoteismul

Prima religie din lume care a ´´imbratisat´´ monoteismul a fost religia mozaica.Evreii adica.

Fals! Primul a fost Akhenaton in Egipt cu cel putin 200 de ani inainte ca evreii sa apara mentionati in istorie.

Xenicid,Akhenaton(Amenhotep al 4-lea) regele Egiptului a dorit sa schimbe religia politeista in una monoteista.Astfel el considera ca unul din zeii soarelui,Aton,era Dumnezeu suprem.A fost ucis pentru aceasta indrasneala.
Asta se intampla intre 1600-1800 i.e.n. perioada in care evreii erau sclavi in Egipt,deci ei existau deja ca (dogma religioasa monoteista)
Ei si-au inceput monoteismul in jurul anului 2000 i.e.n. cand Avram a ´´vorbit´´ cu Dumnezeu.

LadyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by fdoina

cu scuze pentru off topic

quote:

Prin urmare,Avram a fost evreu.El a pus bazele acestei religii,el a transmis-o urmasilor sai.
Nu putea fi Crestin pt ca crestinisml nu exista

Avraam nu s-a inchinat unui Dumnezeu unipersonal, ci Sfintei Treimi:
Apoi Domnul S-a aratat iarasi lui Avraam la stajarul Mamvri...Atunci ridicandu-si ochii sai, a privit si iata trei Oameni stateau inaintea lui; si cum i-a vazut, a alergat din pragul cortului in intampinarea Lor si s-a inchinat pana la pamant (Facerea, 18:1-2)

Credinta lui Avraam era credinta in Dumnezeu Iisus Hristos : Avraam, parintele vostru, a fost bucuros sa vada ziua Mea si a vazut-o si s-a bucurat (Ioan 8:56)

zice Domnul Iisus: Daca ati fi fii ai lui Avraam ati face faptele lui Avraam (Ioan 8:39), iar aceste fapte sunt sa credeti in Acela pe Care El L-a trimis (Ioan, 6:29)

PS Denizelu, observi ca Icoana apare in Biblie inca din Vechiul Testament?

Cu tot respectul pt. tine si credinta ta fdoina
Despre aceste parti noi musulmanii credem ca sunt "adaugirile" din Biblie,cartea lui Dumnezeu.Adaugiri care sa fie conform noii "dogme" a trinitatii.
Noi am ales sa credem ca Dumnezeu nu este trinitar,ci doar UNIC.
Aici nu ne putem contrazice pt. ca fiecare crede in felul lui,credinta e in suflet,fiecare simte diferit.
No offence!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fdoina

cu scuze pentru off topic

quote:

Prin urmare,Avram a fost evreu.El a pus bazele acestei religii,el a transmis-o urmasilor sai.
Nu putea fi Crestin pt ca crestinisml nu exista

Avraam nu s-a inchinat unui Dumnezeu unipersonal, ci Sfintei Treimi:
Apoi Domnul S-a aratat iarasi lui Avraam la stajarul Mamvri...Atunci ridicandu-si ochii sai, a privit si iata trei Oameni stateau inaintea lui; si cum i-a vazut, a alergat din pragul cortului in intampinarea Lor si s-a inchinat pana la pamant (Facerea, 18:1-2)

Credinta lui Avraam era credinta in Dumnezeu Iisus Hristos : Avraam, parintele vostru, a fost bucuros sa vada ziua Mea si a vazut-o si s-a bucurat (Ioan 8:56)

zice Domnul Iisus: Daca ati fi fii ai lui Avraam ati face faptele lui Avraam (Ioan 8:39), iar aceste fapte sunt sa credeti in Acela pe Care El L-a trimis (Ioan, 6:29)

PS Denizelu, observi ca Icoana apare in Biblie inca din Vechiul Testament?

Doina,din pacate,Avram nu s-a inchinat sfintei Treimi.Sfanta Treime nu exista atunci.Cresti nuu nu existau atunci.Proorocirile cum ca Mesia se va naste din Fecioara,au aparut mult mai tarziu.Avram s-a inchinat lui Dumnezeu Tatal!
Abia dupa mai multe secole,Dumnezeu a zis ca-si va trimite Fiul sa ne Mantuiasca.
Sigur ca apare scris in Scripturi,relatari din Vechiul Testament,insa nu de la Avram.De la Moise daca nu ma insel.
Avram l-a vazut pe Dumnezeu.Atat.Cea ce a spus Iisus referitor la Avram,era recunoasterea lui Dumnezeu Tatal,Dumnezeul lui Avram.Nu a zis IIsus:´´a spus Avram ca voi veni.Am vorbit cu Avram´´
Chiar daca Dumnezeu i-ar fi dezvaluit lui Avram intentia de a-l trimite pe Iisus,a facut-o singur si nu dub forma Sfintei Treimi care repet,nu exista atunci.Niciun profet nu a spus:´´am vorbit cu Sfanta Treime`` ci ´´Am vorbiz cu Dumnezeu´´

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Primul care a aratat ca exista un Singur Dumnezeu a fost Hermes Trismegistul, Maestru ce a locuit pe aceasta minunata planeta in zona Egiptului, inainte ca Sfinxul sa fie ridicat, iar istoria sa vorbeasca ceva macar despre egipteni....

Cel Fara de Nume era amintit atunci foarte rar, desi celor care erau initiati li se vorbea despre Ain Sof Aur, Ain Sof si de Ain, Viata de dincolo de Viata.

Ciudati mai sunt oamenii, cum cred ei ca Tatal are un nume anume !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:

Xenicid,Akhenaton(Amenhotep al 4-lea) regele Egiptului a dorit sa schimbe religia politeista in una monoteista.Astfel el considera ca unul din zeii soarelui,Aton,era Dumnezeu suprem.A fost ucis pentru aceasta indrasneala.
Asta se intampla intre 1600-1800 i.e.n. perioada in care evreii erau sclavi in Egipt,deci ei existau deja ca (dogma religioasa monoteista)
Ei si-au inceput monoteismul in jurul anului 2000 i.e.n. cand Avram a ´´vorbit´´ cu Dumnezeu.
LadyJ

LadyJ daca ai si o referinta istorica despre atestarea poporului evreu in jurul anului 2000 i.e.n as fi bucuros sa o aud. Dupa cunostintele mele lucrul acesta s'a intimplat ~ 1200i.e.n.

Akhenaton

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

doruletz,un musulman adevarat este cel care traieste cit mai aproape de drumul lui Dumnezeu.
Si islamul are nenumarate secte despre care insusi Profetul Mohamad a avertizat.(despre aceasta diviziune in 72 de secte daca nu ma insel dintre care 71 vor merge direct in iad)
Un musulman adevarat este cel care respecta cit poate de mult ceea ce i-a fost "prescris" si nu urmeaza nici o bidhaa(inventie).
Un musulman adevarat este cel care in problemele lui cere un sfat,care nu omoara un suflet nevinovat pe nedrept,care nu isi ia viata asupra careia nu are nici un drept,nu umileste,nu minte,nu fura,nu jura strimb,nu rivneste si nu-si insuseste avutul sau bunul nimanui,nu ia nici macar pe timp de razboi un bun apartinind adversarului invins daca nu cere voie(de ex. sa bea apa,sa mulga o vaca ),nu schilodeste un animal cu atit mai mult o fiinta umana(palma peste fata este considerata HARAM,stiti voi ce inseamna,n-am dubii),nu bea alcool,nu joaca jocuri de noroc, nu ia si nu da imprumut cu camata...Lista se poate intinde la nesfirsit.

Da,sunt multi musulmani care condamna ororile care se intimpla,insa acest lucru nu va ajunge niciodata la tv si in presa.In cazul acesta care ar fi tapul ispasitor???

Cit despre cei crescuti in aceasta religie ,vorbitori de lb. araba,cu tristete spun ca sunt multi care nu stiu nici macar cit noi,cei convertiti.
Multi nu considera necesar sa citesca,e de ajuns cu ce aud.
Daca le zice cineva "hai sa facem aia" crezi ca din cei care fac ce fac alearga vreo unul sa vaza ce zice cartea???

Cit despre convins,asta e foarte greu.nu o sa poata nimeni sa convinga pe altcineva ca greseste pina cind pers. respectiva nu realizeaza ca greseste si ca vrea sa se schimbe.
Trebuie educatie multa pt. a schimba unele traditii din unele locuri care nu au nici o baza islamica si la auzul carora te infiori si ti se ridica parul in sus de indignare.

Edit:m-am grabit si-am scris aiurea pe ici pe colo,scuze
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

quote:
Originally posted by Theiuta

Stiti ce ma mira...citind pe aici?
Ca intrebarile adresate fetelor de religie musulmana sunt mai putin despre profunzimile Coranului si despre aspectele pozitive, despre cum sa il intelegem mai bine si sa il respectam in consecinta, pentru tot ceea ce propavaduieste bun.
Nu, se mentioneaza tot felul de cazuri ipotetice, gen: "ce s-ar intimpla daca...".Cu ce ne ajuta asta?

Theiuta

http://community.webshots.com/user/theiutapoze cu Nicolas
/url]

Sanatosi sa fim!

Teiuta ,nu inteleg ce te-a deranjat mai tare ,intrebarile mele sau faptul ca nu ma intereseaza Coranul?

Stai linistita ca nu mai pun intrebari ca sa poti dormi dusa noaptea.

Hannen,m-am lamurit.Thanks!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:

Doina,din pacate,Avram nu s-a inchinat sfintei Treimi.Sfanta Treime nu exista atunci

Lady J, cu tot respectul, nici eu nici tu nu putem sti cu ce Dumnezeu a vorbit Avraam...putem eventual sa credem

mie mi se pare ca tu amesteci putin planurile...pe de o parte vrei sa fii obiectiva, sa argumentezi istoric samd...si atunci e ok, Avraam a fost un intemeietor de religie

pe de alta parte sustii ca Avraam a "vorbit" cu Dumnezeu, si aici intri deja in domeniul credintei, iar aici trebuie sa lasi deoparte rationalul si demonstrabilul

eu, ca si crestin, am citat din Biblie pasajul in care Avraam se inchina Sfintei Treimi, tu poti fireste sa contrazici Scriptura, dar nu sa-mi spui ca Sfanta Treime nu exista atunci...Sfanta Treime e Dumnezeul meu, vrei sa ma convingi ca Dumnezeu nu exista pe vremea lui Avraam? (voila, incepem sa cadem de acord ca nu avem totusi acelasi Dumnezeu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

salam alekom ,
buna ziua, sint samer sotul si sper sa-mi permiteti sa particip si eu .
astept raspuns de la moderatori daca se poate.
va multumesc.

anca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

LadyJ

LadyJ daca ai si o referinta istorica despre atestarea poporului evreu in jurul anului 2000 i.e.n as fi bucuros sa o aud. Dupa cunostintele mele lucrul acesta s'a intimplat ~ 1200i.e.n.

Akhenaton

Xenon,cred ca m-am exprimat gresit.
In jurul anului 2000i.e.n. nu existau evreii ca si popor.Existau ca un grup nomad care aveau un Dumnezeu diferit de ceilalti(invizibil,unic)Existau ca dogma religioasa monoteista,dar nu aveau tara lor,nu erau atestati ca un popor.
Ei si-au facut relativ tarziu aparitia in istorie.Ei nu au trecut prin epoca de piatra,de bronz sau epoca fierului.
Practic primele semne de civilizatie au aparut in jurul anului 4500i.e.n. (mesopotamiana si egipteana).Atunci ei nu existau.

Din anul 2000i.e.n. pana in 1200i.e.n. a avut loc pribegia evreilor in Canaan(deci nomazi).
In jurul anului 1200i.e.n. Moise ii scoate din Egipt unde erau sclavi,in duce inapoi spre Canaan.Evreii ii cuceresc pe canaaneni in Palestina,si da,ai dreptate,din aceasta perioada incepe existenta lor ca popor.

Nu cerem scuze pentru off-topic,sper sa nu suparam fetele

ladyJ

Mergi la inceput