CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by fdoina

quote:
Originally posted by ladyJ

Doina,din pacate,Avram nu s-a inchinat sfintei Treimi.Sfanta Treime nu exista atunci

Lady J, cu tot respectul, nici eu nici tu nu putem sti cu ce Dumnezeu a vorbit Avraam...putem eventual sa credem

mie mi se pare ca tu amesteci putin planurile...pe de o parte vrei sa fii obiectiva, sa argumentezi istoric samd...si atunci e ok, Avraam a fost un intemeietor de religie

pe de alta parte sustii ca Avraam a "vorbit" cu Dumnezeu, si aici intri deja in domeniul credintei, iar aici trebuie sa lasi deoparte rationalul si demonstrabilul

eu, ca si crestin, am citat din Biblie pasajul in care Avraam se inchina Sfintei Treimi, tu poti fireste sa contrazici Scriptura, dar nu sa-mi spui ca Sfanta Treime nu exista atunci...Sfanta Treime e Dumnezeul meu, vrei sa ma convingi ca Dumnezeu nu exista pe vremea lui Avraam? (voila, incepem sa cadem de acord ca nu avem totusi acelasi Dumnezeu)

Doina,exact,vreau sa vorbesc din puctul de vedere al istoriei.
Nu degeaba am scris´´vorbit´´cu Dumnezei in ghilimele(´´ ´´)

Crestinii spun ca Avram a vorbit cu Sfanta Treime,musulmanii sustin ca a vorbit cu Dumnezeu intemeietorul islamului,evreii sustin ca a vorbit cu Dumnezeu intemeietorul religiei mozaice.(totusi,acelasi Dumnezeu)

Toti si-l insusesc pe Avram.

Ok,hai sa zicem simplu ca el a intemeiat religia monoteista.

Se stie ca Scriptura a fost scrisa pentru a aparea o continuitate in crestinism.Are dreptate Hannen cand afirma asta.Tocmai de acea se spune ca Avram a ´´vorbit´´ cu Sfanta treime´´.
E o chestie de credinta,desigur.

Insa privind logic,dogmele crestine nu existau,deci nici Sfanta Treime nu exista!Aceasta a aparut in crestinism,noi crestinii suntem singurii care o avem.

Sigur ca Dumnezeu exista pe vremea lui Avram,nu interpreta gresit cea ce spun.Exista ca un Dumnezeu Unic,dar conceptul de Sfanta Treime nu exista.Duhul Sfant coborat asupra capetelor apostolilor,a aparut dupa inaltarea lui Iisus.Abia atunci,cand SF Pavel a raspandit religia crestina,a aparut credinta in Sfanta Treime.

Eu nu contrazic credinta asta,pentru ca sunt crestina.Insa
Istoria se contrazice permanent cu religia.Pentru ca istoria inseamna fapte,ratiune,iar religia inseamna credinta.

Nu observi ca fiecare religie crede in asa fel incat sa se poate explica?Uite ce spunea maryam,ca Avram a fost musulman.Evreii spun ca a fost evreu.Crestinii sustin ca el a ´´vorbit´´cu Sfanta Treime,a crestinismului.

Deci,e chestie de credinta.
Iar eu am spus ca mie mi se pare logic(parerea mea,repet) ca Avram sa fi fi fost evreu,evreii fiind prima religie care credea in Dumnezeu Tatal.

Poate ma insel,poate Tora se inseala,poate Coranul se inseala,poate Biblia se inseala,poate istoria se inseala.Numai Dumnezeu stie.

iar noi alegem drumul de credinta,cel mai apropiat de inima noastra,fara logica si doar cu CREDINTA.

Si nu sustin ca cea ce am scris eu este adevarul.Eu doar discutam pe marginea lui Avram,folosind datele pe care le-am citit.(lasand credinta la o parte)
Acum sper sa nu apara cearta cu crestinii pe de-o parte si musulmanii pe de alta parte,fiecare sustinand propriile variante.
E o discutie civilizata,cu pareri,contraziceri(din diferite motive) si incuviintari.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by ache

salam alekom ,
buna ziua, sint samer sotul si sper sa-mi permiteti sa particip si eu .
astept raspuns de la moderatori daca se poate.
va multumesc.

anca

Wa aleikum salam wa rahmatullah,frate samir!
Bineinteles ca poti participa

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Samer, bine ai venit!
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

Multumesc mult Andrada .

hannen , ma asteptam sa-mi raspunzi !! merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Lady J, ok, am inteles, totusi trebuie sa recunosti ca un mesaj de genul "imi pare rau, Avraam n-a vorbit cu Sf Treime, a vorbit cu Dumnezeu Tatal" numai a punct de vedere istoric nu semana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Lady J, ok, am inteles, totusi trebuie sa recunosti ca un mesaj de genul "imi pare rau, Avraam n-a vorbit cu Sf Treime, a vorbit cu Dumnezeu Tatal" numai a punct de vedere istoric nu semana

doina,istoria are opt puncte de vedere,opt criterii,opt moduri esentiale de a o privi.Fiecare repezinta un alt unghi.
Prima ar fi metoda HanryFord(paradoxal numita metoda neistorica a istoriei)
A doua ar fi istoria din punct de vedere politic(interpretarea politica)Aceasta se studiaza cu preponderenta in scoli.
A treia ar fi istoria din punct de vedere geografic.

Al patrulea mod de interpretare a istoriei este prin perspectiva economicului.

A cincea perspectiva asupra istoriei ar fi cea fundamentata de Freud la inceputul sec.20

Al saselea mod de abordare a istoriei,este cel filozofic(Hegel,Spengler,Toynbee)

A saptea fata a istoriei este ´´cultul personalitatii.(se sustine teoria conform careia oamenii creaza evenimentele)

Si in sfarsit,a opta abordare a istoriei este dpdv religios.Fiind cel mai vechi dar si cel mai nou concept.

Imi place sa cred Doina,ca cea ce am scris este din punct de vedere istoric..religios.Cu o mare doza de ratiune,si fara a tine parte vreunei religii(nici macar a crestinismului).Pur si simplu,o istorie unde apare Avram si Dumnezeu,plus evolutia religiilor monoteiste.O istorie despre aparitia conceptului de Dumnezeu.

Hai ca ma bucur ca nu ma mai certi

Lasand astea la o parte,credinta ramane credinta.
Eu sunt o persoana rationala.Inima mea crede in Hristos,mintea mea cauta raspunsuri.Dupa principiul ´´cauta si vei gasi,intreaba si ti se va raspunde´´ caut sa gasesc raspunsuri pe care mintea mea rationala le intelege si accepta.Sufletul il las la Dumnezeu.Eu cand ma rog o fac cu inima,nu cu mintea.

Din pacate ´´crede si nu cerceta´´ nu ma defineste

Multumiri fetelor musulmance si nu numai,care nu ne-au atras atentia ca ne indepartam de subiect.
Raspund la intrebarile care mi s-au adresat direct.

LadyJ

p.s.as avea o intrebare pentru musulmani.Exista,in religia islamica conceptul de iad?Cum e descris acest concept?
multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Umberto Eco zice in "pendulul lui Foucault" in felul urmator:

"Ganditi-va de unde i-a venit ispiratia celuilat mare profet initiat de druizi, Mahomed, pentru piatra neagra de la Mecca?" aici el face referire la madonele negre, prezente peste tot in teritoriul locuit de templieri, acestea fiind ele insasi de inspiratie celtica.

Deci care este pozitia musulmanilor legata de acest aspect, este Mahomed inspirat de traditiile nordic-europene, sau nu??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

quote:
Originally posted by GGina

[quote]Originally posted by Theiuta

Stiti ce ma mira...citind pe aici?
Ca intrebarile adresate fetelor de religie musulmana sunt mai putin despre profunzimile Coranului si despre aspectele pozitive, despre cum sa il intelegem mai bine si sa il respectam in consecinta, pentru tot ceea ce propavaduieste bun.
Nu, se mentioneaza tot felul de cazuri ipotetice, gen: "ce s-ar intimpla daca...".Cu ce ne ajuta asta?

Theiuta

http://community.webshots.com/user/theiutapoze cu Nicolas
/url]

Sanatosi sa fim!

Teiuta ,nu inteleg ce te-a deranjat mai tare ,intrebarile mele sau faptul ca nu ma intereseaza Coranul?

Stai linistita ca nu mai pun intrebari ca sa poti dormi dusa noaptea.
Hannen,m-am lamurit.Thanks!

Ooooo, Doamne, vad ca nu iti mai poti exprima cite o parere, indoiala, nedumerire ca se gasesc glasuri care sa arunce cu ironii.

Personal nu agreez ironiile si sunt de acord sa le primesc doar daca am savirsit ceva atit de nepotrivit incit sa le merit.

Dar, hai sa iti raspund: m-a deranjat ca o parte dintre membrii intreaba despre situatii ipotetice mai mult ca sa zgindare fetele musulmane.(mi s-a parut mie). Daca nu a fost asa, imi cer scuze!!!

Off topic: Adreseaza cite intrebari vrei, este dreptul tau de membru al comunitatii, asa cum este si dreptul meu de a-mi exprima o nedumerire. Stai linistita referitor la durata si calitatea somnului meu. Nu am avut niciodata probleme in privinta aceasta.

Theiuta

http://community.webshots.com/user/theiutapoze cu Nicolas
/url]

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ache
se explica f frumos cum religia musulmana, crestina si a evreilor sunt una si aceeasi, numai ca trimise de Dumnezeu (unul si acelasi pt toti) prin mai multi profeti in timpuri diferite...ca paranteza o buna parte din Coran vorbeste despre fecioara Maria ca si despre toti profetii pana la Mohammed...

asta e o totala dezinformare. exista diferente majore intre cele trei religii, iar cea mai importanta tine de identitatea lui Iisus. pentru evrei, Mesia nu a venit inca, in timp ce pentru crestini a sosit in persoana lui Iisus, iar pentru musulmani Iisus e doar un simplu profet, inferior lui Mahomed.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Hai sa presupunem ca totul este asa cum e frumos scris...femeia egala cu barbatul, ba chiar pusa sus la pretuire aleasa, protejata, iubita si demna de tot respectul. Acuma problema mea este urmatoarea: in teorie, asa e, dar practica ne omoara. Eu mi-a aduc aminte de o epoca ("de aur" sa zicem) in care cetateanul pe hirtie (adika in Constitutie) avea toate drepturile sub soare...liber la calatorie, drept de vot, libertatea presei, etc...in practica insa granitele erau inchise, nu putea sa zici un banc la un necunoscut ca te trezeai intr-o duba in drum spre pentienciar, Scinteia era buna doar de pus in cusca la hamster

Cind confruntam harta cu taranul nu mai iese socoteala. Pe ce dati vina in aceasta situatie? Cum expilcati voi aceasta discrepanta perfect vizibila?

Si mie imi place sa spun, da sint pretuita, dar cind am interdictii droaie, parca ma zgirie sub guler

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

diferenta este explicabila in context istoric, inca de la momentul in care Mohamed a fost atras la Mecca sa predice, pentru ca avea priza la saracii si perfericii societatii carora le predica virtuti nobile via invataturile crestine. dar "plebea" aceasta era in primul rand o masa de manevra politica si militara, ceea ce a si devenit in curand, sub bratul inarmat al "Profetului Pacii" care cucereste toata Asia in numai 10 ani. purtand razboaie, desigur, ca doar nu predicand cu coranul in mana.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput