Dilema

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Eu iti repet, deja poate ca nu mai era cazul, dar ma deranjeaza interpretarile tale: eu nu am numit protestantii "necrestini", si scopul informatiilor pe care le-am postat nu era acela de a emite eu pareri personale sau de a cataloga credintele cuiva, ci de a evidentia niste diferente intre religii la modul cum este perceputa divinitatea. Daca postam parerile mele personale ci nu niste chestii scrise de altii, cu toate datele, titlul lucrarii, numele autorului, numele teologilor care au emis teoriile respective, intelegeam sa-mi cer scuze. Altfel, nu consider ca eroarea mi se datoreaza mie, sau ca am facut eu judecati de valoare.
Poate ar fi bine sa fii putin mai temperata cu privire la interpretarea si concluzionarea asupra unei fraze pe care am postat-o si care nu imi apartine, pt ca nu ma simt vinovata ca exista protestanti sau ce-or fi ei -(te-am intrebat daca respectivii au fost sau nu in afara bisericii protestante si nu ai facut altceva decat sa te declari a nu stiu cata oara indignata de lipsa mea de instruire si informatii cu privire la biserica crestina protestanta )- care au pareri si atitudini diferite de ale tale sau ale altor protestanti.
Si afirmatia cu "ortodocsii care nu sunt singurii crestini de pe pamantul asta" ma face sa cred ca desi iti dai cu parerea vis a vis de "politetea" mea, nu prea mi-ai cunoscut atitudinea in general pe forum.
Si...hai sa imi cer scuze ca am indraznit sa citez aici o informatie poate eronata sau sa ma exprim eu gresit, poate asa iti vei astampara setea de explicatii si indignarea!

Mari

In cazul acesta, Marilena, trebuie sa-mi cer eu scuze!
Eu stiu ca un crestin este o persoana care crede in dumnezeirea lui Isus si ca pe invierea lui Isus si inaltarea Sa la cer a fost intemeiat crestinismul.
Crestinul este un adept al crestinismului. Asa imi imaginez eu.
Probabil ca ma insel si imi cer scuze daca te-am suparat.

Tot ce am facut, a fost sa replic afirmatiei incorecte pe care ai facut-o:

quote:
Originally posted by Marilena12

Ia studiaza, sa vezi cum sustin protestantii, ei nu recunosc nasterea Fiului lui Dumnezeu din Fecioara si nici dumnezeirea Lui!

Dar, asa cum zicea si Liliana, nu este vina ta ca ai fost invatata despre teologii 'protestanti' care neaga divinitatea lui Isus.

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

offtopic: imi facui floricele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

ma enervezi!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Lady, regret ca am mi-am retras postarile de la acest topic (discutia era deja off topic), cu siguranta daca le citeai pe toate, intelegeai si tu mai mult si mai bine unele lucruri! Chestiunile "eronate" exista in literatura de specialitate pe domeniul Istoriei Religiilor, poate ar fi bine sa studiezi si tu ceva, ca sa poti demonstra cu argumente proprii erorile altora ci nu din "auzite".
Oricum, faptul ca ai postat comentarii la adresa mea fara a-mi citi postarile si fara sa tii cont ca m-am retras de la subiect, spune multe...
Sa ai pace!

Mari,dar de ce te-ai suparat asa de tare?
Nu o sa ma apuc acum de teologie,ca asa vrei tu.Si pentru a intelege unele lucruri,n-ai nevoie sa studiezi teologia.
Fetele protestante,au infirmat cele spuse de tine.Adica,nu e de ajuns pentru a le crede?Trebuie acum musai sa ma apuc de ´´studiat´´?

Esti rea,sa stii.Te crezi superioara doar pentru ca ai citit anumite carti,pe care altii nu le-au citit.Asta nu inseamna ca ai dreptate.
Si ma scuzi,dar prima oara in viata mea cand m-am ´´intalnit´´cu Hristos ,a fost tot din auzite!De la bunica cand aveam cativa anisori.Trebuia sa ma apuc la 3 ani sa citesc carti,pentru a intelege,si sa nu ma bazez pe ´´auzite´´???

Stii tu mai bine decat un musulman de exemplu,despre religia islamica?Nu,nu cred ca stii,chiar daca ´´ai studiat´´
Si atunci,nu e mai indicat sa crezi ce zice un musulman referitor la religia lui decat sa ´´interpretezi´´ din carti?

Am vazut ca ti-ai retras postarile si stiu si de ce.Insa din raspunsurile fetelor,care iti erau adresate,ti-am inteles argumentele.Nu e mare filozofie.
Acum daca tu ai o parere proasta despre mine,ca am scris vazand totusi ca te-ai retras,e problema ta.
Eu nu am o parere proasta despre tine,chiar daca nu recunosti in ruptul capului ca ai gresit.(te cred ca ai citit afirmatiile aste undeva,dar se pare ca sunt eronate.Se mai intampla.
Ce apreciez la tine e daruirea,iar ce ma intriga e ca tu nu poti accepta ca ai citit unele informatii false(nu e vina ta,nu tu ai scris cartile alea) si ca te enervezi pe cei care au alte opinii.

Si daca tu nu crezi ce mi-a zis mie preotul.....(ortodox)..ei bine...nu crede,mi-e tot una.Intreaba si ti se va raspune.

Pace iti doresc si eu tie,Mari.

ladyJ

Mergi la inceput

De aceea in marturisirea de credinta si in tajahud spunem "marturisesc ca exista un singur Dumnezeu(Allah in lb. araba) si ca Mohammad este (a fost,ma rog) mesagerul Sau"asta pt. a nu ne indeparta de religie si a-l slavi pe Mohammad cum s-a intimplat inainte,stii tu unde

hannen,te cred,nu mai intreb pe cineva care e musulman.Asa a zis preotul,cred ca saracul s-a incurcat cu profetul Mohammed,

nu am inteles la ce te referi in ultima propozitie....stiu eu unde...ce?
ma cam doare capul azi,ma prind mai greu

merci pentru raspuns.
ladyJ

Mergi la inceput

Doina,merci de recomandare.O sa caut cartea.

Repet! diferente intre religii exista,chiar foarte foarte multe.Insa toate au acelasi scop: preaslavirea lui Dumnezeu.

Raspunsul preotului e ´´tipic´´?
Pai si eu ce sa fac? sa-l contrazic?De ce sa o fac?Greseste?

Pe acesta cale,imi cer scuze tuturor celor pe care le-am enervat pe acest subforum.
Putem vorbi 10 ani,ca tot nu vom ajunge la o concluzie unanima.
E tipic in discutiile´´religioase´´

sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Denizel, nu este nevoie sa-ti ceri scuze de la mine, a fost greseala mea ca am intrat in discutii teologice, era de asteptat sa apara divergente. Trebuia sa fiu mai atenta cand am postat ceea ce am citit despre acei protestanti, sau trebuia sa specific clar cine sunt cei care neaga divinitatea lui Iisus, asa ar fi fost clar de la inceput. Si mentionez ca am citit recent, nu din timpul facultatii (cu siguranta as fi uitat pana acum...).
Lady, iar faci judecati de valoare cu privire la persoana mea.
Si nu ma cunosti ca sa sustii "ca ma cred superioara" sau altfel. Tin sa-ti mai spun ca:
-eu nu "interpretez" din carti;
-tu nu puteai sa intelegi argumentele mele "din raspunsul fetelor";
-eu nu am inventat nume de zeitati care apar in carti ca fiind ale religiei islamice si nu am contrazis pe nimeni care infirma veridicitatea acestor scrieri, de fapt nu am facut comentarii despre cat de adevarate sau false sunt;
-pentru a intelege teologie este nevoie sa studiezi teologie, (asta in sensul de a citi), deci nu carti laice;
- cu privire la explicatia preotului despre care vorbesti ma abtin sa comentez asa ca nu e cazul sa-ti pui problema ca nu cred (nu te-am informat in directia asta)
- nu am despre tine nici un fel de parere, nici porasta, nici buna, nu te cunosc si nu-mi permit sa am pareri.
- nu sunt deloc suparata/ enervata, recunosc in schimb ca imi sustin parerile cu fermitate.

Mari

Mergi la inceput

mai mari,
eu toate afirmatile pe care le-am facut nu au la baza teologia,asa cum am spus,deci nu trebuie sa se astepte nimeni la explicatii teologice din partea mea.
Sunt un om normal,care a avut sansa in viata de a intalni oameni din diferite religii,cu care am discutat pe acesta tema,si care m-au facut sa ajung la concluzia unui Dumnezeu unic(la o parte din religii)Asta este tot.

Aceasta concluzie a mea,a fost infirmata de unele persoane care au studiat teologie sau nu.(s-a si deviat de la subiect..dar ma rog..)

Sigur ca parerile se bat cap in cap,dar e normal sa incerci sa afli de ce si mai ales sa gasesti un echilibru intre cea ce tu stiai de la credinciosi practicanti si teologie.

acum sincer,nu vreu sa ma cert cu nimeni chiar daca tonul meu a fost unul´´razboinic´´Nu am facut-o cu intentie,vroiam doar o dezbatere realista.
Cand am vazut postarile fetelor reformate,mi-am permis sa ´´te cert´´ doar pentru ca stiind ca ai studiat teologia,mi s-a parut curios ca ai facut acea afirmatie

si acum daca-mi permiti un ton mai...relaxat: da,iti sustii afirmatiile pana in panzele albe

nu stiu ce ocupatie ai,poate ai fi un avocat de succes cu aceasta atitudine
sper ca ai simtul umorului,nu o spun cu rautate,sa stii.

Sper ca ne-a folosit tuturor aceasta´´disputa´´ si am mai invatat cate ceva despre...oameni.

si...mari,..cand vei dori sa-mi spui(daca vei dori) daca tu esti de acord sau nu cu ce a zis parintele,aici ma gasesti.
Recunosc,ma roade o curiozitate.

Ma bucur ca nu te-am suparat-enervat,chiar nu asta era tinta mea.

Iti doresc...pace cum spui tu.
(ce-mi place ca avem capacitatea,noi oamenii,de a incheia disputele,de a ierta,de a intelege,de a nu pune tot la suflet.Altfel unde am ajunge?)

Iube2001....ti-am facut subiectul varza.
Cand e botezul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iube2001 spune:

Lady J- Botezul e sambata asta la 11........am mari emotii....deh e prima oara cand sunt nasa. Sper sa fie totul in regula din toate punctele de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

quote:
Originally posted by xenocid

offtopic: imi facui floricele

Dezamagit?

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput