Cum avem grija de un bolnav ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Pai asta-i vezi? Ca si soacra-mea m-a terorizat o buna bucata de vreme (pana aproape sa ma scaoata din minti ) cu mofturile la mancare.
Acum singurul lucru bun cu ce m-am ales din toata povestea asta e ca de cand i-am zis ca m-am saturat de mofturile ei parca parca s-a speriat vazand ce i s-a intamplat vecinei.Nu mai face mofturi de parca i-ar fi frica sa nu ajunga singura.

In fine ,in seara asta a coborat vecina din nou la ea.Cand soacra-mea i-a taiat vorba invitandu-o sa urmareasca foooarte interesantul episod dintr-o telenovela, la inceputul vesnicului discurs cu fiii ingrati,vecina s-a scuzat ca a apucat-o asa dintr-o data o durere de burta si ca mai bine se duce acasa.
Asa ca vizita de azi a durat doar 10 minute.
Speram si eu si soacra mea, ca vecina a inteles mesajul si nu o sa-l uite repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

salutare tuturor!
aduc din nou subiectul in atentia voastra. am nevoie de helpuire!
dupa o experienta incredibila in care timp de o luna aproape mama a fost la un fir de par de lumea de dincolo, acum e mai stabila si nu peste mult timp o voi aduce acasa in sfarsit dupa 5 luni de stat prin spitale.

intrebarea e urmatoarea: cum ii spalati pe cap pe cei ce-i aveti in grija?!
cand se poate apleca peste un scaun pe care e un lighean cu apa, ok!
dar cand e la pat total? cum faceti asta?

multu' si sanatate multa sa aveti!

pentru Emma

www.youtube.com/watch?v=ipoZbsc_3eU" target="_blank">one love, one life

Lyme

noi, impreuna

"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris

Mergi la inceput

Buna ziua Maria!
Ma bucur ca mama ta e mai bine si ca o sa o aduci acasa,in acelasi timp imi pare rau ca ati avut necazuri asa de grele.

Uite eu pe soacra mea o pun in fata chiuvetei pe un scaun special care chiar daca se uda nu-i niciun necaz pt ca-l folosim doar la facutul baii.
Ea se apleaca peste chiuveta si eu cu un fel de cana de plastic de un litru ii torn pe cap apa calduta dintr-o galeata curata pe care le folosim doar pt baia ei.O dau cu sampon si o limpezesc bine si gata
Bineinteles ca mai curge apa si pe gresie ,nu multa pt ca sta lipita de chiuveta si in brate ii pun un prosop mai mare impaturit si se mai recolteaza apa si acolo.
Chiuveta e oricum mai inalta dar convenabila ca inaltime,decat daca i-as pune un lighian in brate si astfel evit sa aiba ameteli datorita pozitiei prea aplecat.
Eu de fapt asa ii fac baie,o duc in baie in prealabil incalzita ,pe scaunul asta (care are si roti mici ),o spal intai pe cap,si apoi ma pun sa-i fac baie pe corp.
Dupa spalarea pe cap o indepartez de la chiuveta ii pun picioarele in lighian si ma apuc sa-i fac baie pe corp.

Daca nu as putea sa o duc in baie si ar fi imobilizata la pat,as pozitiona-o cat ma posibil la marginea patului chiar cu riscul sa o pun de-a curmezisul,cu capul mai mult "afara din pat " decat pe pat,i-as pune un cearsaf din ala impermeabil pe o parte si absorbant pe cealalta (scuza-ma nu stiu cum ii zice,aici sunt in comert precis sunt si in tara prin farmacii,in spitale sigur sunt,au dimensiunea unei jumatati de cearsaf pt pat single si pe de o parte sunt impermeabile pe alta au un invelis absorbant,sunt facute cam din acelasi material ca pampersii dar sunt ceva mai subtirele,se folosesc de obicei in patuturile copiilor pt protectia saltelutei).
Asa,i-as pune o chestie din aia sa acopar patul si as pozitiona-o cam de la inaltimea umerilor sa fie pe cearsaful asta,restul de "cearsaf" l-as orienta peste salteaua patului spre o covata pusa la baza patului ca sa permita scurgerea apei.
M-as aseza langa ea cu galeata cu apa si cana aia la indemana ,i-as sprijini ceafa si cu cealalta mana iar din galeata cu apa as turna si as face samponarea si limpezirea.Cred ca totusi as avea nevoie de un pic de ajutor dar nu exclud ca as reusi si singura la o adica.
Sau ma gandesc ca si un lighian cu apa pus pe un scaun un pic mai jos de pozitia capului in proximitatea capului ar putea inlocui covata de la baza patului si sa o speli direct de acolo.(dar ma gandesc ca ar fi incomod sa te intrerupi din actiune sa schimbi apa ca se face clabuc)
Altfel de spalat pe cap in pat fara sa uzi patul nu-mi inchipui.

Cat despre cand poti sa o lasi sa se aplece...presupun ca daca nu are ameteli si suporta pozitia pe timpul spalarii.

Atat imi trece prin minte,poate stiu alte fete ceva mai eficient decat mine.
Sper ca ai inteles ce-am explicat eu aici.

Sper ca mama ta sa-si revina cat mai mult si repede sa nu aveti nevoie de baie in pat.

Mergi la inceput

marcellinna, saru'mana!

am vizualizat pozitia si as putea cumva face pe un colt de pat. asta sa n-o deplasez prea mult in pat. am si o masuta potrivita care o s-o asez langa pat si acolo sa pun tot ce-mi trebuie.
pana la sezut in fund si aplecat peste lighean mai avem mult! daca fac manevra asta trebuie s-o tina din lateral 2 oameni si al 3-lea s-o spele pe cap. prea greu! cat despre ajuns la baie...cand o sa ajungem la performanta asta, dau de baut virtual!!!
se gasesc si aici 'cearceafuri' din acelea, sigur o sa folosesc si la baie.
tu cum mai esti? mai poti?

www.youtube.com/watch?v=ipoZbsc_3eU" target="_blank">one love, one life

Lyme

noi, impreuna

"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris

Mergi la inceput

Eu...uite la soacramea nu-s nici pe departe probleme de sanatate asa de grave ca la mama ta.Soacra mea e in scaun cu rotile pt ca are artrite si artroze agravate de obezitatea de care sufera de vreo 50 de ani incoace.
Poblema e ca are perioade in care-mi scoate peri albi.E o vesnic nemultumita,fiii ei au ajuns sa o evite,nu-i poate intra nimeni in gratii.

Are perioade in care e atat de dificila incat ...devine ca Siberia...toti stiu unde e dar nimeni nu vrea s-o vada.

Sunt sigura ca cuvintele mele poate par ofeze dar crede-ma nu e intentia mea.
Sunt unii care se comporta asa.O tin si o tratez ca pe-o bomboniera si in veci nu-i multumita.

Efectiv asa mi se suise-n cap si mie ca la un moment dat aveam tahicardii,atacuri de panica si insomnii 7 zile din 7.
Un pic de intelegere pt situatia mea nu avea.

La un moment dat am zis ca nu se poate, e mama sotului meu,in carucior cu roti si toate alea alea le-am inteles ,dar nu pot sa-i permit sa ma tarasca dintr-o depresie intr-alta mai ales pt fitze.
Am discutat cu ea,au discutat si fii ei si sti cand s-a linistit?
Cand toti i-au spus ca nu o vor,sa faca bine sa nu ma termine ca daca ma termina pe mine "alta nu mai este si o sa-ti cautam un azil".Frumos nu?

Am luat si eu distante ca altfel nu as fi rezistat.
Inca n-a trecut un an de cand am fost operata si eu si fata mea.Nu ne-am revenit pe plan psihic nici acum,mai ales ca tumoarea fetei mele da semne ca recidiveaza...deci am eu pentru ce sa-mi tin mintea calma,scuza-ma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

marcellina multe pers. nu ar putea face pentru propria mama ce faci tu pt soacra...

multa sanatate fetei tale...

Mergi la inceput

Marcellinna, tu stii ca noi am mai vorbit despre asta...e tare subtire linia. Cum e fetita?
Noi am venit de prin spitale acasa insa greul acum incepe.

pentru Emma

Lyme

noi, impreuna

Mergi la inceput

Maria cum te descurci? Cum e mama ta? Ati facut ceva progrese sau macar v-ati adaptat un pic la noua situatie?

Fata mea e mai bine ,am aflat ca nu are recidiva si ne-am mai linistit un pic.O sa ai avem cate ceva e rezolvat dar sunt fericita ca in sfarsit dupa atata suferinta avem si rezultate bune si sperante ca in viitor toate se vor aranja la locul lor.Inca nu am trecut de toate dar macar am promisiuni real ca totul va fi bine.

Cat despre soacra mea... a ramas aceeasi .Cu ea din pacate u am nicio speranta ca lucrurile vor sta mai bine vreodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Marcellina, esti o eroina ! Jos palaria ! Eu n-as fi in stare sa fac ce faci tu. Soacra si sotul tau ar trebui sa-ti sarute mainile si picioarele in fiecare zi (fara gluma).

Maria

Mergi la inceput

Marcellinna, saru'mana de intrebare!
chiar azi repetam figura cu spalatul pe cap...
prima data mi-a zis cineva ca vine sa ma ajute, patul fiind tare jos mai aveam nevoie de cineva -una tine, una spala, pune apa, etc.
La momentul X nu a mai venit; apa calda, cald in camera, asa ca n-am mai dat inapoi...am spalat-o singura, dar e foarte greu de unul singur!
Ea face recuperare medicala acum. Neurologic se pare ca nu sunt leziuni majore asa ca speram sa recuperam ceva cu kineto si sa se ridice din pat intr-o luna-doua.
Acum se poate ridica la aprox.90 gr. in pat tragandu-se de 'magari' hamuri din alea facute din pansament si cu noduri.
Am avut de tras insa cu sondele de aspiratie care culmea...se vinde o bucata cu aspiratorul insa rezerve nu se gasesc...dupa 2 saptamani abia am primit alte sonde (care normal se folosesc doar 4-5zile o bucata)
Alta hiba ar fi ca aluneca in pat, cand o schimbam cand o intoarcem aluneca spre capatul patului. Tu ai problema asta?

Ma bucur tare mult ca e mai ok fetita ta si chiar tu! Ca esti mai linistita!!

pentru Emma

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank"> Agonie si Extaz, Lyme

noi, impreuna

Mergi la inceput