Cum avem grija de un bolnav ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by carolinah

Dumnezeule, fetelor, nu ma mai plang in viata mea ca trebuie sa o suport pe maica-mea care este "numai" depresiva si incepe sa dea semne de dementa senila. Ea macar ma bate mai mult la cap, decat sa am grija de ea efectiv.Carolina, cu Alina si Ana... si tati, evident

asa si bunica-mea(sta cu mine) dadea numai semne de dementa senila si am ajuns saptamana trecuta s-o internez la 9(are 74 de ani); si mai ca as ramane si eu acolo pentru un sejur,sa-mi revin.Daca imi zicea cineva acum vreun an ca o sa ajunga in halul asta nu credeam.Sunt total luata prin surprindere,trebuie sa ma adun si sa ma organizez,ca nu stiu cum o sa fac fata.Problema principala e ca are probleme mari de deplasare,abia misca picioarele,pana sa ajunga la baie facea peste tot in casa, si a refuzat pampersi cu incapatanare.Acum ii poarta vrea nu vrea,ca in spital nu poate merge la wc.Sa vad cum o fi cand o aduc acasa.
Foarte bun topicul asta,felicitari initiatoarei.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Mariaa, e mai bine mama ta?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Saru'mana de intrebare !!
Nu stiu ce sa zic...nu e mai bine dar nici mai rau (inca) ...
Oscilez intre sfaturile unor medici de a o opera pe coloana si simptome ale bolii care da 'semne false' de probleme la coloana si pentru ca medicii de aici nu cunosc boala care o are, nu am cu cine sa ma sfatuiesc d.p.d.v. medical. ; merge foarte greu, nu are putere in picioare, tremura...e foarte greu, sper insa totusi intr-o revenire macar sa nu fie dependenta de acum de cineva; daca sunt reale probleme de la coloana nu stiu cum ar fi cu bicicleta medicinala, cred ca ar fi si mai rau...o sa ma mai interesez.

Irina, si mama a avut probleme cu acceptarea pampersului insa i-am spus ca e mult mai jenant sa se intample cand e cineva de fata 'incidentele' respective, decat sa aiba pampers de care stim numai noi doua si atat si a acceptat mult mai repede asa.
O sa te adaptezi, nici n-ai sa crezi cat de repede, nu avem incotro din pacate...incearca s-o aduci de partea ta, ca sa zic asa...sa te sprijine in eforturile depuse, conteaza foarte mult, si referitor la tratament, si la abordarea/acceptarea bolii. Daca ii starnesti cumva incapatanarea o sa-ti fie foarte greu s-o convingi ca anumite lucruri vor trebui facute.

Incep sa-mi pun problema ca nu are un pat adecvat pentru ca dupa cateva ore de stat in pat imi spune ca are amorteli/arsuri pe spate; din totalul de ore de peste zi nu cred ca are doua-trei ore in total de miscare...in rest, oboseste foarte repede si se intinde in pat; afara, la aer numai pe cadru (are scaun) poate sta, deci slaba miscare si acolo...daca aveti informatii unde se gasesc paturi speciale pentru bolnavi sau saltele..poate stiti careva.

Irina, la voi cum e ?

Marcellinna, am studiat posibilitatea si o s-o mai amanam putin pentru ca in momentul asta nu face fata unei asemenea provocari...o oboseste efectiv luatul mesei in momentul asta...dar ramane in atentie varianta asta; tu cum esti?

Diana? Layla?

Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu [/blue]

<< rabdarea este cheia fericirii >>

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mariaa
Irina, la voi cum e ?
lyme suport romania
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu [/blue]<< rabdarea este cheia fericirii >>
e mai rau decat in cosmarurile mele.Am adus-o ieri de la spital total dezorientata, si incapabila sa se mai miste.Diagosticul e "sindrom psihorganic cronic deteriorativ".Nu mai refuza pampersul,fiindca nu e capabila sa se duca la baie,sau macar sa stea in fund.Nu pot sa zic prin ce trec, mai ales ca sunt si gravida,si cu copil mic,si n-am pe nimeni sa ma ajute.
Ieri am pus-o in pat cu chiu cu vai si am gasit-o pe jos, nu stia cum a ajuns acolo.Am pus-o iar in pat si tot pe jos am gasit-o.Pana la urma i-am pus salteaua patului pe jos, ca eu nu pot s-o ridic, si asa ma chinui cu schimbatul pampersului,iar sotul vine tarziu acasa.Nu stiu ce-o sa ma fac, incerc sa-mi revin, ca sunt total socata de ceea ce mi se intampla.O sa caut o femeie sa ma ajute, macar s-o spele si s-o mai schimbe.Probabil ca in timp o sa ma obisnuiesc,dar acum trec prin niste stari emotionale groaznice.edit:pat tip spital am gasit aici :http://www.clubafaceri.ro/bursa/sanatate_frumusete/11095/Paturi+spital...htmlIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Si eu am grija de tata infirm de cind a murit mama (de mai bine de un an). Nu mai am timp de nimic, de altfel o sa revin cu amanunte ca-s moarta de oboseala acum...

Sa va zic putin: nu ajungea ca era infirm, a mai facut si o depresie zdravana combinata cu anorexie, rezultatul a fost ca a ajuns la spital denutrit si total dezorientat (nu mai stia de el). Pina la urma s-a dovedit ca avea lipsa de sare (de sodium). Acum si-a mai revenit putin si am noroc aici ca in fiecare zi vine dimineata o asistenta sa-i faca toaleta, sa-l imbrace, sa-i taie unghiile etc...
Dar tot restul zilei ma ocup de el (mincare, sucuri, dus oala, spalat rufe la greu etc.) Plus ca nu mai putem pleca nicaieri.

Va pup si mult curaj!!!

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Otilia, nu ne-am 'vazut' tare de mult pe forum...poate-ti amintesti de mine de pe vremurile de pionierat de pe aici :)
Regret sa te aud cu asa probleme mari !!! Si regret ca mama ta nu mai e, cred ca ti-a fost tare greu...

Otilia, daca agreezi tratamente naturiste, de ex. eu ii dau mamei niste pasitle naturiste care o ajuta sa iasa din depresii si nu mai e asa de 'neagra' situatia din punctul ei de vedere...cu antidepresive nici nu vreau sa-mi amintesc cum era...ca picata de pe alta planeta...Cand ai timp, revin-o si povesteste...

Irina, daca te pot ajuta cumva...nu stiu...e cumplit...sincer, eu imi doresc foarte tare un bb..insa in situatia asta de 'n' ori m-am intrebat cu m-as fi descurcat...e foarte greu si asa, dar sa mai ai si copii mici sau bb pe drum...brrrr
Irina, altcineva din familie ? alti nepoti ? sau copii de-ai dansei mai sunt prin preajma sa te ajute ?

lyme suport romania

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MariaaIrina, daca te pot ajuta cumva...nu stiu...e cumplit...sincer, eu imi doresc foarte tare un bb..insa in situatia asta de 'n' ori m-am intrebat cu m-as fi descurcat...e foarte greu si asa, dar sa mai ai si copii mici sau bb pe drum...brrrr
Irina, altcineva din familie ? alti nepoti ? sau copii de-ai dansei mai sunt prin preajma sa te ajute ?
lyme suport romania
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu [/blue]<< rabdarea este cheia fericirii >>
Maria,multumesc pentru gandul cel bun .Pana la urma incep sa ma obisnuiesc cu ideea.Incerc sa ies din autocompatimire, si ma gandesc ca daca asa randuit Dumnezeu, inseamna ca o sa iasa ceva bun si din asta.Nu mai e nimeni sa ne ajute,sunt doar eu cu sotul.Cred ca o sa caut pe cineva sa vina sa ma mai ajute cu ea,sau sa ma ajute cu casa si copilul, nici nu stiu.A fost prea brusc totul si ne-a prins cam descoperiti,dar incepem sa ne revenim.Mi-e cam greu ca sunt insarcinata,dar o sa fac fata cu ajutorul lui Dumnezeu.Trebuie sa mergem inainte,n-avem incotro.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Fetelor ..ce sa va zic ..curaj ,multaaaaaaaaaaaaa rabdare si muuuuullllt optimism ...e cumplit sa ai grija de un adult bolnav ...parca mai bine cresti 10 copii odata decat sa faci fata unui adult ...fetelor aveti toata admiratia mea pentru forta voastra si va doresc din suflet sa treceti cat mai repede peste aceste momente si sa se rezolve tot ...
Bunica mea cand era bolnava ( ma rog ce a avut ea nu e cazul vostru si va doresc dn sulet sa nu fie cazul nimanui) ..dar mereu imi cerea sa o masez pe spate ( asta apropo de arsurile /amortelile mamei tale Mariaa) ..asa sa trec mana pe spatele ei ...Noi am stat langa ea cu schimbul mereu dandu-i ceva de facut ..de citit ..de vizionat ...de vorbit..invitam vecine sau vechi prietene de ale ei la o cafea ...ca sa aiba o preocupare ...
Cel putin in cazul tau Mariaa incerca sa o pui sa ...hai sa spunem sa gandeasca ..nu stiu ..ceva puzzle sau intergrame cava care sa ii stimuleze gandirea dar si coordonarea miscarilor ( ptr inceput a mainilor ) ..stii ca cineva ti-a spus ca "Creierul este un organ care se recupereaza, daca nu, alti centri nervosi preiau ceea ce este de preluat," ...asa ca trebuie ajutat si stimulat ..e adevarat ca iti trebuie multaaaaaa rabdare ...Si incearca sa ii chemi prietene/vecine /cunostinte de varsta ei in vizita ca sa aiba ce povesti si petrece un pic de timp ..iar daca ai posibilitatea fa-i un locusor la umbra in gradina , ma gandesc ca i-ar prinde bine sa stea afara chiar si o juma de zi ...macar ca priveste cerul si tot e ceva ...nu mai gasesc link-ul sa iti arat cum era o tipa de vreo 40 de ani ..cu aceeasi boala ca mama ta dar era imobilizata complet in pat de 3 ani ( nici din camera nu iesise de 3 ani ) ...e femeia aceasta cu un laptop ajuta mii de oameni din Olanda si din lume ...bolnavi ca si ea sau de prin Africa ....
Scuze daca sunt cam aiurea ,dar ma gandesc ca poate daca se simt utili ca fac ceva ...orice si un joc ..un iesit afara chiar si pe balcon /curte sau o disctutie ..poate le trece si timpul mai repede si se simt parte din lumea asta si nu vor mai fi asa de morocanosi si ursuzi cum ii face boala ...
Mariaa si celelante fete ...oricand simtiti ca numai putei ...spuneti-ne aici pe forum si chiar daca suntem departe vom incerca sa va incurajam ...din experienta va spun ca e asa de bine sa vezi ca nu esti sigur si ca cinevain lumea asta se gandeste la tine .. Capul sus....pieptul afara ...sunteti niste femei extraordinare ...si odata totul se va termina si ve-ti fi fericite

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

multumesc de incurajari Alessia, pica extrem de bine ! si mama are nevoie de masat pe spate, bai fierbinti de picioare si altele...
chiar asa : cum ocupam timpul unui bolnav ?

mama nu poate sta mai mult de 15-20 min. afara in sezut...deci cam exclus de stat jumatate de zi in curte...umbra este berechet, balansoar, bancute...degeaba...

de citit citeste insa cu rebusurile nu s-a impacat niciodata. noi stam intr-o zona de case unde inca se mai lucreaza prin gradini iar tantile care-s in putere nu au vreme de povesti...in zilele extrem de bune, mai mergem langa noi la o vecina insa are de lucru...tot asa, in zilele extrem de bune iesim la plimbare pe strada...rare zile...
am norocul ( ca sa zic asa..) ca nu se plictiseste...citeste si se uita la Tv insa i-as da sa faca si altceva...de laptop/net nici nu poate fi vorba...
haideti sa ne gandim bine fetele, ce le dam de facut, ce ocupatii extrem de simple sa le dam ?!

lyme suport romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Mariaa ..uite eu i-as face un pat in gradina ...ceva in genul asta

http://www.runnerduck.com/garden.htm

ceva mai inaltutz si cu o saltea deasupra ...ma rog ai inteles ideea ..pe urma cand se face bine si nu il mai folositi ca pat e bun ca pui flori in el ...sau de dormit la umbra pe vreme de caldura
Cat despre activitati ...hmmm ...pai tu tre sa stii ce ii plaea ei sa faca inainte de a se imbolnavi ...ii placea sa tricoteze ? sa coasa ??Avea o pasiune ???Si incepand de la asta sa ii construiesti acctivitati ..spre ex ..sa faca bentite ....sau sa coasa un goblen ...sau ai putea foarte bine daca crezi ca se pricepe sa aduci un copil de prin vecini sa faca lectiile cu el( poiezii ,cantecele ...ca na ii vacanta ) ..dansa sta intinsa pe patul pe cae i l-ai facut in gradina si verifica lectiile ( cantecelele ,poieziile )
Acu nu lua de bune tot ce zic eu ...eu am dat cateva exemple ...tu stii mai bine ce ii place ce nu ...ce se poate ..ce nu ...dar eu zic ca de la pasiunile dansei trebuie sa incepi si sa crosetezi un pic pe marginea lor .... stii tu ..intreaba ..ca idei se gasesc

Capul sus draga mea ,draga ...stii tu ca nu esti singura ( macar spiritual daca nu mere fizic

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput