Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 12
Raspunsuri - Pagina 7
ainia spune:
Buna, fetelor!
Am ramas in urma de tot si cu scrisul si cu cititul! in afara de plimbarile noastre zilnice (spre pranz si dupa 6-7 seara) nu-mi mai ajunge timpul deloc! De doua saptamani suntem intr-un santieeeer...nu se mai termina o data!!! Mai intai am daramat un fel de stalp (era la intrarea in casa), o aerisire. De cate ori intram in casa ori loveam stalpul, ori scoteam plinta cu rotile de la carut! Asta pt ca eu stau la parter si eu intru cu carutul in casa desfacut, cu tot cu copii in el! Plus ca usa mea de la intrare se deschide pe invers, adica spre usa de la bucatarie, in loc de spre perete. Asa i-a dus capul pe cei de dinaintea noastra sa cumpere usa!!!Ma rog, asta cu daramatul zidului nu fu nimic pe langa scosul parchetului de la gemeni din camera, parchetul blocului, de stejar, batut! Mirosea la ei in camera a mucegai! De cateva luni bune ii spun sotului ca sigur e mucegai sub parchet, pt ca peretii sunt racaiti pana la placa si izolati si nu avea de unde decat de la parchet! si sambata , cand au scos baietii parchetul... mama-mama ce era sub el! Ieseau pe geam sa poata sa respire aer curat ca era un miroooos! Culmea e ca lamelele de parchet de deasupra erau intacte, noi il mai si raschetasem si il paluxasem acum un an cand ne-am mutat! Blanile de dedesupt erau verzi de mucegai in mijlocul camerei si exact sub patuturile lor!!! Au turnat baietii shapa si ...asteptam sa se usuce bine-bine de tot sa putem pune parchetul laminat. Stiti cum e casa mea??? Nu mai socotesc acu 2 saptamani cand am dat stalpul ala jos, praful, moluzul si toata mizeria!! Acu' gemenii sunt la noi in camera unde am sacos patul nostru de mijloc sa putem aseza patuturile lor si sifonierul lor de haine, salteaua de la patul nostru e in sufragerie pe jos, iar canapeaua de la ei din camera e pe hol. Usa camerei e proptita doar, pt ca trebuie taiata ca nu mai are loc asa...zici ca acu ne-am mutat!Andrei e cel mai fericit, ca la el nu i s-a facut nici o schimbare!
Fetelor, asa cuminti sunt copiii mei, cand bubuiau baietii sa darame zidul, gemenii...dormeau. Acu stau la noi in camera de parca acolo au stat de cand s-au nascut. Ma gandeam ce greu o sa le fie, ca de' , e alta locatie....Sunt norocoasa!
Va urma camera lui Andrei. Trebuie sa scoatem tot parchetul vechi din toata casa!!! Cica cei de dinaintea noastra au inundat si d-aia avem problema asta! Apoi camera noastra....avem de lucru, fetelor! Bine ca am actionat acum , ca Doamne fereste, se imbolnaveau copiii!!!!!
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
ainia spune:
lachione si thea_m pupici si ...aveti grija, nu mai e mult!
raluk_dobos imi pare asa rau!!! Sanatate multa la copiii! Tot un medic trebuie sa-ti spuna ce sa faci! Eu le-am dat ercefuryl si biotics si late fara lactoza de la NAN, insa acum, mari, ai tai sunt micuti, nu stiu....Sanatate multa, multa la puiuti!
oanna minunati! Pupici ! Pupici!
elen si noi tot cele gratuite am facut! Si la Andrei si la gemeni! Nu stiu exact, insa uite-te pe carnetelele lor de vaccinari, sunt scrise acolo ce vaccinuri fac si la ce varste!
Laura ma intrebam cum v-ati distrat! Dar acu am vazut pozele si am citit ce ai scris! uite ca facura 2 anisori!!!!!(Stiu ca maine fac, de fapt). Tare frumos locul pe care l-ai ales si vad ca s-au distrat copiii, nu gluma! Pupici multi de la noi! si... nu ma supar ca le zici la ai mei samurai, imi place!Cand o sa pot o sa pun o poza cu sotul meu de cand era mic si ...o sa vezi cata dreptate ai(in ipoteza ca gemenii seamana cu taica-su)
eliana pupici multi de la noi!!!
Va pupam pe toate si pe toti!
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
anail spune:
Rusinica,rusinica ca imi este.......
Fetelor cu toata rusinea ca nu am intrat de atata vreme...vreau sa va salut pe toate si incusiv pe cele noi venite pe forum.Nu am intrat de multa vreme ca fost plecati toata gasca in Romamia ...si dupa ce nu intri ceva vreme parca tot mai greu este sa scrii,dar spar tacerea si va mai spun una alta despre noi.Crestem bine...mancam numai laptic de la mami si cantari Elias 5 kg si Simon 4750 g....am facut vaccinul de la 3 luni si la 4 lui jumate avem iar.Suntem tare cuminti si mami se descurca bine cu ajutorul bunicii...
Eliana m-am speriat cand am citit cat dorm copii tai noaptea...woauuu... ai mei se trezesc si acum la 3....maxim 4 ore....intr-o noapte au dormit 6 ore jumate si vai mare mi-a fost bucuria.Dar ii o.k si cu trezitul noaptea se trezec doar pt 10 min,apoi dorm bine inapoi.
Fetelor o intrebare:voi cand incepeti cu diversificarea?....eu ma gandesc sa incep pe la 4 luni.Totusi cred ca sunt maricei copii si poate nu le ajunge lapticul de la mine.
Va salut pe toate si sper ´ca nu sunteti suparate pe mine ca sunt asa lenesa
Am mai adaugat ceva poze http://good-times.webshots.com/album/554408926zuDMFh
Kariris spune:
Corina bine ai venit!
Cred ca trebuie sa ne spui data nasterii gemenilor si numele iar fetele te vor trece pe listuta.
Ce sunt gemenii tai? baietei sau fetite? sau pereche?
Sa-ti traiasca, sa fie sanatosi si sa va bucurati de ei.
ai sa vezi ca te vei simti bine aici cu noi.
Fetelor, deci se poate foarte bine sa duci sarcina gemelara chiar pana la 38 de saptamani?
Eu am contractii dureroase zilnic. Cred ca sunt contractii. Se face uterul ca un pietroi si ma doare abdomenul in partea inferioara cam ca la ciclu. dupa cateva zeci de secunde sau un minut imi trece dar pietroiul mai dureaza pana dispare.
Voi va mai aduceti aminte cam in ce ritm au crezcut gemnii vostri in ultimul trimestru de sarcina? Ca am auzit ca daca sunt maricei ies mai repede. Ale mele aveau la 27 de saptamani 1,400 kg fiecare. Mi se pare cam mult pentru gemeni. As vrea sa stea acolo cat mai aproape de termen. Sper sa aiba si loc ca eu sunt inalta.
lachi 30+ Karina Iris
pussi spune:
lachi vin eu sa te lamuresc...sa nu ma bati, nu vreau! eu stiu asa: cu stat in pat si fara activitati, papat doar legume si carne alba ( unele nu mananca pt. kg. si unele fructe se svot din alimentatie ca pot proca travaliul)se duce sarcina pana la 36-38 sapt! Si stiu ca marimea abdomenului e direct prportionala cu inaltimea! Ceea ce te ajuta clar!Eu iti doresc sa duci sarcina atat cat este bine si pt, tine si pt. fete!
lauraimi plac pozele! Arata bine localul, pacat ca Rares a plans! Si nu vorbi de tort ca te pun sa-mi trimiti ca-s pofticioasa rau!
ainiabafta la amenajari ! Si la mine vin mesterii din 02.07...inca nu m-am hotarat unde sa fug!
elyanne asa arata o zi de mamica o sa ma obisnuisc si eu!
gab_ai dreptate, nu m-am gandit la asta!iar incepe cautarea.....Scuze, nu am retinut, cat au fetele tale?
thea_mva ca nici tu nu te-ai hotarat cu caruciorul....sa ma ti la curent pe ce varianta vei merge!
corine_zuzubine ai venit!!!
PUSSI 13+ din care unul
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
elyanne spune:
anail chiar ma gandeam azi la voi
Ma bucur ca sunteti bine si ca bb-ii au crescut bine. Bravo. Ai mei sunt un pic mai mici ca si greutate dar mananca si putin, 5 mese pe zi (au avut si 4, ma bagasera la idei) si nu f. mult... in total 500-650ml/zi. Poate si pt. ca dorm muuult noaptea... Dar mie-mi convine asa
Eu vreau sa aman diversificarea pana la 5 luni... nu prea am nici un chef, dar trebui ... Sa vedem ce zice si doctorul.
corine_zuzu bine ati venit in gasca noastra. Spune-ne cand s-au nascut piticii si va trecem in lista.
lachi pot sa mai si greseasca la masuratori... uite, Monicab spunea ca la ultima eco. (facuta cu o sapt. inainte sa nasca) aveau cu vreo 500g mai mult decat au avut de fapt la nastere.
Stai cuminte in pat sa-i tii cat mai mult... nu conteaza cate kg au, important e sa stea cat mai mult, cat mai aproape de termen.
Piticul meu (ca si greutate) a fost mai bine decat celalalt. Andrei n-a avut nevoie de oxigen, Mihai a avut, ca sa se adapteze la mediul exterior si s-a stabilizat mai greu (asa a zis dr. nu stiu ce inseamna ). Asa ca nu conteaza kg.
[pup
thea_m spune:
Buna mamici si viitoare mamici!
Elen multumesc de sugestia cu caruciorul, imi amintesc ca am vazut si eu la Baby Expo carucioarele de care spui, mi-au placut, intr-adevar, dar pentru inceput sunt putin cam mult pentru bugetul nostru.
Laura tare scumpici puiutii tai!
Elyanne asa ma gandeam si eu, poate-poate mai vor sa stea vreo 8 sapt. Chiar ca ai noroc cu baieteii care dorm atat noaptea. Macar sa te poti odihni si tu pentru ca imi inchipui ca nu e usor cu 3 copii.
Lavinia noroc ca ai copilasi intelegatori si rezistenti la tot disconfortul produs de scos si pus parchetul. Stiu ce inseamna pentru ca de curand am facut si noi operatiunea asta, desi doar intr-o camera, dar bb-lusilor mei nu le placea. Sa vezi ce dadeau din toate cele cand era zgomotul mai mare!
Lachineplacut cu contractiile astea. Si eu am uneori, dar nu sunt dureroase, iar burtica se relaxeaza repede. Oricum tot cu No-spa si Usconsin-ul stau. Mie mi se pare ca sarcina mea este tare jos si apasa tare pe col, iar daca am norocul sa se intoarca Daria in pozitie pelviana atunci sa te tii joc de picioare cu intepaturile de rigoare in cervixul meu! Ai mei la 27 sapt. aveau 1150g, respectiv 1100, dar si eu am doar 1,63 m, asa ca, la inaltimea pe care o ai cred ca printesele tale mai au loc sa creasca ca sa stea la caldurica atat cat trebuie. Apropo, ti-a spus cand iti scoate firul de la cerclaj? Mie mi-a spus ca mi-l scoate la 36 sapt. si ca e posibil sa nasc in urmatoarele 24 ore, dar eu sper sa stea cat mai mult puiutii. Asa ca alta sansa n-avem decat sa stam cumintele.
Pussi nu m-am hotarat inca, am sa te tin la curent, oricum eu il voi cumpara abia dupa ce se nasc, ca de altfel toate lucrusoarele pentru ei. Pana atunci testez piata. Am mai vazut unele de la Graco si Brevi, dar nu ma pot hotari.
Va pup pe toate!
Teodora
29+ Tiberiu si Daria
Aniversare 2006
Burtici
Laura25 spune:
Mai fetelor, eu nu mai folosesc carutul shtrumphilor si vreau sa-l dau. Nu veau nimic pe el. Daca vreouna din voi crede ca ii poate fi de folos in primele 4-5 luni il dau cu placere. E destul de rablagit, dar nu a fost super extraordinar de la inceput. Adica e mai greu de manevrat ca i s-au slabit niturile de la roti (nu e cu suruburi, deci nu se pot strange). In rest e ok, nu e rupt, merg toate mecanismele (si de pozitionare pe cele 3 nivele a scaunelor si de strangere-deschidere). Mai e chestia ca nu mai are bara aia din fata, dar are centurile de siguranta bune (eu am urcat si coborat tot felul de borduri si nu am avut niciodata impresia ca ar putea cadea cei mici din el). Scaunele au 3 pozitii, inclusiv intins de tot. Daca crede cineva ca i-ar prinde bine la inceput, eu il donez!
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi