Sa ne rugam pt Ralph ,baiatul care s-a sinucis
Raspunsuri - Pagina 3
BOCANILA spune:
Denizelam scris,,de ce ne place,,si nu ,,de ce iti place,.
Deci am scris la general si nu m-am referit la persoana ta.
Si dupa cate imi amintesc eu este un verset din biblie.
Dupa cum am mai citit odata ce am scris eu nu vad ca am judecat pe cineva.Judecata este a Domnului si nu a mea.
Aaaa si mai jos dupa cum vezi este un copy paste.
Darael....sa stii ca sun fericita si mi iubesc aproapele ca pe mine insumi.Si intotdeauna am sa pun inainte Cuvantul Lui Dumnezeu
Imi voi aminti de o persoana care a trait langa mine si nu mai este dar sa ma rog pentru ea niciodata,nu ar avea rost.
Nu-mi sta in fire sa intru in polemici cu nimeni.
Multa pace!
http://cocutalisor.hi5.com
denizel spune:
Bocanila, eu cred ca ar fi mai bine sa ne folosim de Biblie pentru a marturisi pe Domnul, nicidecum pentru a face distributia oamenilor in rai sau in iad.
Daca tie ti se pare normal sa afirmi cu siguranta ca un copil de 6 ani (sau un adult) va ajunge in iad, nu pot decat sa ma gandesc la urmatoarele variante:
- probabil ai omis sa citesti versetele biblice in care ni se arata cam care este valoarea judecatilor noastre omenesti
- sau, probabil, pe contul tau mai scrie din cand in cand cineva care nu a stat niciodata in preajma copiilor.
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
iulian1969g spune:
Originally posted by anda141
Ideea era ca fiecare om este responsabil de faptele sale. Nu ma pot ruga eu ptr. sufletul lui , dupa ce el deja a ales sa moara .
Uite, de exemplu tu ai ales sa mergi pe o anumita poteca, si ai cazut intr-o rapa.
Oare este bine ca eu sa zic:
"Aaaa... omul acesta a ales sa mearga pe aceasta poteca, asa ca este responsabil pentru faptele sale!..."
Dar eu nu sunt responsabil pentru ca am ales nepasarea si comoditatea, in loc sa intind o mana de ajutor semenului meu, dupa puterile mele???
A fost alegerea lui, Dumnezeu nu ne-a lasat libertatatea de a alege.
Probabil c-ai vrut sa scrii: "Dumnezeu ne-a lasat libertatea de a alege."
A fost alegerea lui; a ales un drum in viata care s-a dovedit a fi gresit. Si alegerea mea care este: Aceea de a nu-l ajuta, cand a dat de greu?
iulian1969g spune:
Originally posted by denizel
quote:
Dumnezeu este iubire! Cat de greu de inteles este acest lucru!
Iulian, si cam cine de pe-aici crezi tu ca nu intelege acest lucru?
Toti cei care nu il percep pe Dumnezeu ca pe un Parinte preaplin de iubire.
quote:
Eu sunt convins ca Dumnezeu il ajuta pe fiecare om - fie ca se afla in lumea aceasta, fie in lumea cealalta
Eu nu sunt convinsa de asta. Daca ar fi asa, orice om fara Dumnezeu de pe pamantul asta ar ajunge la un moment dat, prin intermediul rugaciunilor unor credinciosi, in prezenta lui Dumnezeu.
Nu crezi ca asta ar cam arata ca o pedeapsa pentru omul respectiv? :-)
1) Dumnezeu te ajuta la nivelul la care esti. Ceva de genul: Un tip de ajutor necesita un copil la gradinita, grupa mica, alt tip de ajutor necesita un elev din clasa a III-a, si cu totul alt tip de ajutor un elev din clasa a XII-a.
2) Dumnezeu ajuta, iar omul are libertatea de a-I accepta ajutorul, sau nu.
3) Dumnezeu nu forteaza pe om sa evolueze, doar il stimuleaza. Parerea mea.
Eu nu spun ca bietul copilul ala nu era cu Dumnezeu, dar sincer nu cred ca cei ramasi, care abia-abia se pot ajuta pe ei insisi (astea fiind cazurile fericite), pot sa mai ajute si pe cei plecati.
As vrea, sincer as vrea sa se poata, dar tare nu cred :-)
Eu cred ca atunci cand cineva se roaga pentru semenul/semenii sai, sunt ajutati si acela/aceia pentru care se roaga, si este ajutat si cel care se roaga.
iulian1969g spune:
Originally posted by BOCANILA
Nu mai are rost sa ne rugam pentru el acum.
A ales singur unde isi petrece vesnicia.
Nu are rost sa incercam sa-l salvam de la inec. A ales singur sa inoate in lac. Si apropo, el nu si-a dat seama ca la mijlocul lacului ti se poate pune un carcel si te poti ineca? A ales sa mearga in iad, e clar!N-are rost sa-l ajutam, ca a ales deja iadul...
Iti place, BOCANILA, un astfel de rationament? Il gasesti cumva lipsit de iubire?
BOCANILA spune:
Denizel...imi sustin ideea chiar daca zici tu ca scrie un copil in contul meu.
Omul care isi ia viata singur ajunge in iad.Si nu zic eu asta asa ca mi place mie sau nu-mi iubesc aproapele.Eu ii pot spune de Dumnezeu cat este in viata.Alegerea este a lui.De cine asculta cel care isi ia viata.Nu cred ca Dumnezeu pune in gand omului sa faca asa .
Care sunt cele doua cai....viata vesnica si moartea vesnica.
Iulian....aia ce zici tu nu este sinucidere.Nu stia ca l va apuca carcelul pe om in mijlocul lacului.Nu a intrat in apa cu gandul rau de asi lua viata.Si asta este idee...de al salva de la moarte,deci el mai traieste,sii mai poti intinde o mana ,dar daca el e mort de la ce sa l mai salvezi?
Multa pace si binecuvantare si iertati-ma ca nu sunt de aceeasi,,parere,,cu voi.
In vremuri ale minciunii universale,a spune adevarul este un act revolutionar.....
denizel spune:
quote:
1) Dumnezeu te ajuta la nivelul la care esti. Ceva de genul: Un tip de ajutor necesita un copil la gradinita, grupa mica, alt tip de ajutor necesita un elev din clasa a III-a, si cu totul alt tip de ajutor un elev din clasa a XII-a.
2) Dumnezeu ajuta, iar omul are libertatea de a-I accepta ajutorul, sau nu.
3) Dumnezeu nu forteaza pe om sa evolueze, doar il stimuleaza. Parerea mea.
Iulian, perfect, perfect si absolut de acord cu tine!!!
Si, daca sustii cele de mai sus, inseamna ca esti de acord cu mine: omul are libertatea da a accepta sau nu ajutorul lui Dumnezeu, Dumnezeu nu forteaza pe om sa evolueze, de unde rezulta ca: nu are nici un sens sa credem ca rugaciunile facute pentru un om care a avut posibilitatea sa aleaga o viata intreaga mai sunt de vreun folos :-)
Si mai cred ceva: cred cu tarie ca Dumnezeu da sanse egale fiecaruia si, in momentul in care se intampla o tragedie (cum ar fi moartea printr-un accident nefericit la 30 de ani), nu inseamna ca omul respectiv a murit fara sa fi avut timp si sanse sa-L cunoasca indeajuns pe Dumnezeu. Sunt sigura ca Dumnezeu nu ar fi ingaduit moartea persoanei respective, daca persoana respectiva nu si-ar fi incheiat evolutia spirituala.
Daca moartea intervine prin sinucidere, nu avem de unde sa stim daca persoana respectiva va ajunge sau nu in Rai.
Desigur ca putem sa ne rugam pentru persoana respectiva, dar alegerea omului a fost facuta de catre omul insusi.
Interventia post mortem a lui Dumnezeu seamana cu o fortare, cu o incalcare a libertatii persoanei respective.
Repet, persoana respctiva poate ca a fost iertata, inainte ca noi sa ne fi gandit macar sa rostim o rugaciune :-)
Sunt convinsa ca Dumnezeu are o muuult mai mare dorinta decat noi pentru a salva pe cineva :-)
quote:
Eu cred ca atunci cand cineva se roaga pentru semenul/semenii sai, sunt ajutati si acela/aceia pentru care se roaga, si este ajutat si cel care se roaga.
Iarasi suntem de acord!
Numai ca Dumnezeu nu ajuta cu forta! :-) Degeaba ma rog eu pentru ca Dumnezeu sa ajute pe cineva, daca cineva-ul ala nu vrea ajutorul Sau :-)
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Denizel...imi sustin ideea chiar daca zici tu ca scrie un copil in contul meu.
Omul care isi ia viata singur ajunge in iad
Nu am zis ca scrie un copil in contul tau, tu ai zis-o.
Eu am zis ca parca ar scrie in contul tau o persoana care nu cunoste copiii. E cu totul altceva.
Pentru ca, nu pot sa cred ca cineva care are copii, care cunoaste copiii, poate sa 'trimita' in iad un copilas de 6 ani...:-(
Cat despre parerea ta, e a ta, foarte bine, dar nu mai sustine atunci ca nu judeci! . Fraza de mai sus este judecata aplicata semenilor tai.
Ai citit cartea lui Iov?
quote:
In vremuri ale minciunii universale,a spune adevarul este un act revolutionar.....
Faina chestie, numai ca...asigura-te intai ca ceea ce spui este Adevarul si, la fel de important, asigura-te ca ai primit incredintarea de a spune altora adevarul pe care il cunosti!
iulian1969g spune:
Nu mai are rost sa ne rugam pentru el acum.
A ales singur unde isi petrece vesnicia.
Matei 7:21: \"Nu oricine-Mi zice: \'Doamne, Doamne!\' va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. Multi Imi vor zice in ziua aceea: \'Doamne, Doamne! N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?\' Atunci le voi spune curat: \'Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.\'\"
Si astfel ei sunt exilati pentru totdeauna intr-un iad vesnic pentru a fi pedepsiti pentru pacatul lor, care nu e iertat.
BOCANILA, uite ce te intreb:
Te-ai gandit vreodata ca iadul este vesnic (atat timp cat exista fiinte dornice sa-l populeze), dar ca pedeapsa nu este vesnica (ci doar atata timp cat creatura se incapataneaza sa nu urmeze ordinea divina) ?
Ceva de genul: inchisoarea este vesnica, dar puscariasul este eliberat cand s-a vindecat spiritual.
Marilena12 spune:
Mie mi-e greu sa cred ca un copil de 6 ani discerne atat de bine incat sa vrea sa se sinucida. Si mai cred ca Domnul Care ne-a facut pe noi, are atata intelepciune si iubire cat nu putem cuprinde nici cu mintea nici cu sufletul, de aceea va rasplati/pedepsi fiecare fapta in raport cu capacitatea de discernamant a celui care a savarsit-o si in raport cu alte circumstante agravante sau atenuante.
Mie mi-e greu si frica sa ma pronunt in privinta voii lui Dumnezeu, cata vreme nu stiu in ce conditii s-a petrecut o fapta, cine se invinovateste, etc. Sigur Domnul stie mai bine daca sinucigasul nu a primit presiuni si tristete de la semeni, mai mult decat a putut suporta. In acest caz, eu consider ca a fost ucis pe jumatate si mai poarta si altcineva raspunderea pierderii sufletului sau.
Oare Dumnezeu are un cod penal unde singura pedeapsa este Iadul, pentru toate faptele rele de gravitati diferite?
Nu cumva doar atat putem noi sa vedem?
Eu cred ca Domnul este muuuult mai Bun, mai Intelept, mai Iertator, mai Iubitor si mai Milostiv...decat reusim noi sa deslusim.
Mari