Sa ne rugam pt Ralph ,baiatul care s-a sinucis
Raspunsuri - Pagina 2
denizel spune:
quote:
Dumnezeu este iubire! Cat de greu de inteles este acest lucru!
Iulian, si cam cine de pe-aici crezi tu ca nu intelege acest lucru?
quote:
Eu sunt convins ca Dumnezeu il ajuta pe fiecare om - fie ca se afla in lumea aceasta, fie in lumea cealalta
Eu nu sunt convinsa de asta. Daca ar fi asa, orice om fara Dumnezeu de pe pamantul asta ar ajunge la un moment dat, prin intermediul rugaciunilor unor credinciosi, in prezenta lui Dumnezeu.
Nu crezi ca asta ar cam arata ca o pedeapsa pentru omul respectiv? :-)
Eu nu spun ca bietul copilul ala nu era cu Dumnezeu, dar sincer nu cred ca cei ramasi, care abia-abia se pot ajuta pe ei insisi (astea fiind cazurile fericite), pot sa mai ajute si pe cei plecati.
As vrea, sincer as vrea sa se poata, dar tare nu cred :-)
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
BOCANILA spune:
Nu mai are rost sa ne rugam pentru el acum.
A ales singur unde isi petrece vesnicia.
Matei 7:21: \"Nu oricine-Mi zice: \'Doamne, Doamne!\' va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. Multi Imi vor zice in ziua aceea: \'Doamne, Doamne! N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?\' Atunci le voi spune curat: \'Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.\'\" Si astfel ei sunt exilati pentru totdeauna intr-un iad vesnic pentru a fi pedepsiti pentru pacatul lor, care nu e iertat.
http://cocutalisor.hi5.com
J G spune:
Auzi, Bocanila... copii de 6 ani care se sinucid tot in iad ajung? Dar cei de 12 ani? Dar 15?
Sau doar de la majorat incolo se pune?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Marilena12 spune:
Nu cunoastem in ce masura ne indeplineste Domnul cererile, dar raportat la Bogdan sau alti oameni care s-au sinucis, din pacate, cam atat mai putem face pentru ei, sa ne rugam pentru ca Dumnezeu sa le ierte faptele cele rele.
Eu cred ca mila lui Dumnezeu este mare, si ca El poate sa ierte daca doreste, pe cineva care a gresit, chiar daca acesta a savarsit un pacat de moarte precum sinuciderea.
Asa ca si nadejdea noastra si rugaciunea catre Dumnezeu trebuie sa fie continue si staruitoare, atat pentru noi cat si pt cei plecati.
Mari
denizel spune:
Marilena, tu ma impresionezi, sa stii! (si nu ma refer doar la postrea asta :-)
Cred ca esti o femeie foarte, foarte buna!
Bocanila, si eu as zice sa o lasi mai moale cu iadul ala...
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Marilena12 spune:
Denizel, draga mea, esti o draguta, dar...eu mai am muuuult pana cand o sa devin buna.
Mari
BOCANILA spune:
JG,da si copii de 6 ani si orice om indiferent varsta care o are ajunge in iad.De ce?Pentru-ca cei care recurg la gestul(pacatul)asta nu au dreptul sa-si ia viata.Ea ne este data de Dumnezeu si tot El o ia.
Imi puteti spune si mie de ce nici preotul nu este de acord sa participe,sa-si faca slujba la inmormantarea unui om care si-a luat viata singur?
Da mila Lui este mare si iarta pe orice om care greseste atata timp cat omul isi cere iertare,el personal.Cat este in viata.
Denizel iadul exista.De ce ne place sa auzim(sa citim)numai lucruri care ne gadila auzul?
As vrea si eu sa citesc unde scrie in biblie sa ne rugam pentru morti ca....mai stiu eu ce.
Ce scrie mai jos am dat copy paste de pe www.crestinortodox.ro
De altfel sinuciderea vine in contradictie cu porunca limpede a lui Dumnezeu, care zice "sa nu ucizi". In literatura patristica sinuciderea este infatisata ca pacat mai mare decat omorul, iar Biserica refuza sa savarseasca sinucigasilor slujba inmormantarii, cu exceptia cazurilor de bolnavi psihici.
Ca fapta a deznadejdii, sinuciderea dovedeste si necredinta. Punandu-si capat vietii, omul neaga lui Dumnezeu insusirea de Domn si manifesta necredinta fata de iubirea Lui si purtarea Lui de grija. Crestinul adevarat crede ca Dumnezeu ii poarta de grija si ca nu ingaduie sa fie ispitit "mai mult decat poate". Nu doar ca il poate izbavi din orice rau venit asupra sa, dar il poate si ajuta sa il infrunte pe acesta pentru folosul sau real si vesnic.
http://cocutalisor.hi5.com
denizel spune:
quote:
Denizel iadul exista.De ce ne place sa auzim(sa citim)numai lucruri care ne gadila auzul?
Bocanila, nu ma cunosti si ti-as fi recunoscatoare daca nu te-ai mai pronunta in legatura cu ce crezi ca imi gadila sau nu auzul. OK?
Si, asa, ca sa-ti faci o cat de cat vaga idee, nu sunt ortodoxa.
Si, in al treilea rand, nu cred ca e nimerit sa dai verdicte si sentinte atat de categorice. Imi permit sa cred ca Domnul va judeca mai bine decat o poate face oricare dintre noi si imi mai permit sa nu am incredere in judecatile omenesti cu privire la situatii atat de sensibile.
Carlin21 spune:
quote:
Originally posted by BOCANILA
JG,da si copii de 6 ani si orice om indiferent varsta care o are ajunge in iad.De ce?Pentru-ca cei care recurg la gestul(pacatul)asta nu au dreptul sa-si ia viata.Ea ne este data de Dumnezeu si tot El o ia.
Imi puteti spune si mie de ce nici preotul nu este de acord sa participe,sa-si faca slujba la inmormantarea unui om care si-a luat viata singur?
Pai depinde cine-i OMUL.
Acum un an si ceva cand un baiatel si-a luat viata de dorul mamei lui, era clar ca nu realiza ca se duce pt totdeauna, ci doar dorea sa se intoarca mama lui acasa, problema se punea cam asa:
"La slujba nu se va pomeni numele baietelului
Sambata va fi inmormantarea. Preotul din sat spune hotarat ca nu i se va face o inmormantare crestineasca si ca va fi ingropat la un capat de cimitir, departe de crestini.
"Desi este copil, am primit binecuvantarea protopopului sa facem slujba ca oricarui om care recurge la un astfel de gest. Pozitia bisericii ramane neschimbata si in acest caz. La slujba nu se va pomeni numele copilului, eu voi merge in spatele tuturor celor care vor veni la inmormantare, iar sicriul va fi dus la o margine de cimitir. Daca se va pune sau nu cruce, ramane la alegerea parintilor", sustine preotul din sat, Iulian Traciuc.
(Articol din Ev zilei din data de 31 martie 2006)
Ca in decembrie 2006 problema sa se puna CU TOTUL DIFERIT cand s-a sinucis subprefectul Florin Ungureanu, deci schimbare de peisaj:
"...La inmormantare au participat peste 300 de persoane, membri ai familiei, parlamentari din toate partidele, oficiali ai Prefecturii si ai Primariei, sefi ai institutiilor publice, prieteni si cunoscuti.
...
Dispensa de la Mitropolit
Se pare ca, pentru a nu deveni o povara pentru familie, el a hotarat sa se sinucida. Din acest motiv, a fost nevoie de o dispensa de la IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, pentru ca defunctul sa poata fi inmormantat crestineste."
(Din Ev. zilei din 22 dec 2006)
Deci se poate.
M-a umplut de indignare la vremea respectiva, faza aia ca la baietelul ala nu-i va rosti nici numele, in timp ce la subprefect au luat cuvantul parlamentari, etc etc si bineinteles preotul.
In fond ambii si-au luat viata , nu?
DARAEL spune:
BOCANILA – spre marea mea Bucurie, nimeni nu va fi judecat de cei care, cu aceeasi usurinta ca si tine, pun cuvintele inaintea spiritului din spatele lor.
Este simplu sa inveti citate intregi din Biblie, Coran sau alte Carti Sfinte, dar este greu cu practica Iubirii, a Respectului, Tolerantei si Intelegerii....
Crezi ca Tatal nu are un Cuvant si un Gand bun pentru cei adormiti ?
Atunci noi, cum putem Noi sa nu avem un cuvant bun ? Ca acest cuvant poarta numele de rugaciune, vorba buna sau pomenire, este doar un detaliu minor....
Rar dau sfaturi pe aici dar tie vreau sa iti dau unul, pentru ca Viata ta sa fie Frumoasa si plina de Fericire:
Cauta Iubirea. Cand o vei gasi, vei putea Ierta. Pe oricine, chiar si pe tine. Atunci vei descoperi cu uimire ca poti Ierta si un Suflet care a adormit sinucis fiind.
Sa nu uit: in Toate Marile Religii ale acestei lumi, de cand lumea a fost lume, stramosii si cei adormiti au fost respectati si amintiti in rugaciuni. Intotdeauna. Si aceasta s-a facut nu pentru ca asa scrie undeva, ci pentru ca este o dovada de bun simt si buna cuviinta.
Ma duc sa ma sinucid cu o bere ....
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura