Raspunsuri - Pagina 3
fdoina spune:
singurul lucru scandalos mie mi se pare prezenta preotului(preotilor) la otv
hai, Marilena, ca astea chiar sunt discutii, da oamenii aia nu au o caseta cu botezul? ei chiar nu stiu ce s-a intamplat la botezul propriului copil? cum zici tu, nasul ala a participat la botez sau era acolo doar clona lui?
cat despre tulburarea preotului, dansul are la indemana cea mai puternica arma: rugaciunea
si toate stradaniile dansului de pana acum ca preot si consilier la Patriarhie nu valoreaza in drumul spre Hristos cat o sa valoreze rabdarea in incercarea asta, care tot de Dumnezeu e ingaduita...astia care-l hartuie, mucenic il fac
Marilena12 spune:
Ai dreptate, Doina cu rugaciunea si cu rabdarea.
La OTV, parintele a venit cu binecuvantarea si sfatul celor de deasupra lui, gandeste-te ca asa ceva trebuie dezmintit public pentru ca aici scopul implicit al celor care au facut inscenarea este discreditarea BOR!
Cat despre caseta, chiar tatal copilului a predat caseta la OTV, destul de tarxiu, culmea, de la savarsirea Botezului in sine. Si oricum am privi lucrurile, ei au un rol activ in toata treaba asta, nu stiu cum de nu si-au dat seama ca simpla lor prezenta linistita, oficierea Botezului in sine, finalizarea lui, rolul nasei respective in Taina Botezului, exclud/ desfiinteaza teoria conform careia tot ei acuza preotul fie de formule sataniste spuse din cauza oboselii , ori chiar de practici sataniste savarsite chiar in Biserica lui Hristos!
Doina, Preotia este o Taina, dar ea are si un aspect vizibil, social, administrativ, care nu trebuie neglijat. Omul acesta are cea mai mare raspundere fata de Dumnezeu in ceea ce face ca preot, in mod tainic, dar si ca slujitor al bisericii ca si institutie. Si mai are responsabilitati fata de oameni! Eu cred ca este dator a apara imaginea Bisericii lui Hristos si in lume, inaintea oamenilor! Asa vad eu prezenta lui la OTV.
Sa nu-si inchipuie cineva ca nu ar fi preferat omul sa stea acasa la el si sa se roage (stiu ca se roaga impreuna cu familia), dar refuzul lui de a raspunde invitatiei otv si de a raspunde intrebarilor oamenilor, ar fi smintit cu siguranta multi dintre oamenii care nu cunosc cele ale bisericii si i-ar fi facut sa creada in acele neadevaruri gandind ca preotul nu a venit la otv pt ca se considera vinovat.
Mari
lilianasoare spune:
Eu nu am vazut emisiunea, dar simplul fapt ca o anume caseta ruleaza doar la OTV spune tot. E o mizerie de post TV care, bineinteles, nu poate transmite decat abjectiile cele mai crunte. Mass-media a relatat acest caz?
Din ce ati discutat aici, m-am lamurit ca e o facatura, situatia, in toate detaliile, este mult prea absurda.
Off-topic, am si eu o intrebare: de ce va uitati la OTV?!
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
Marilena12 spune:
Eu nu ma uit niciodata la ei, dar cand am citit topicul am fost ingrozita si am vrut sa aflu si eu detalii, am locuit in Bucuresti o viata de om, chiar eram curioasa sa aflu despre ce biserica este vorba si ce preoti se ocupa cu asemenea blestematii. Am fost furioasa cand am vazut asupra cui s-a orientat aceasta tirada de minciuni si calomnii! Pacat!
Mari
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by lilianasoare
Off-topic, am si eu o intrebare: de ce va uitati la OTV?!
Pai chiar nu ma uitam la OTV, butonam doar si mi-a sarit in ochi titlul emisiunii. Tu n-ai fi surprinsa, socata sa vezi scris "Botez in numele Satanei", si "Preoti deghizati in diavoli", sau ceva de genul asta? Si am stat cateva minute sa vad despre ce e vorba.
Mirrella spune:
M-am uitat si eu aseara la DDTV,dupa ce am citit acest topic.Nu stiu ce sa zic,se citeau destul de clar pe buzele parintelui cuvintele"te-ai lepadat de christos",eu am ramas interzisa cand am vazut.
Pe de alta parte,parca nu mintea omul,si cu tehnica de azi trucajele sunt simplu de realizat...
Nu stiu nici eu cum de atatia oameni nu au observat daca intr-adevar a spus aceste cuvinte...
Cred ca ar fi bine sa se caute oamenii pe ai caror copii i-a botezat,(banuiesc ca exista o evidenta la biserica),probabil ca mai toti au filmat botezul,sa se vada in ce fel acest preot tine slujba botezului...
Dar un lucru stiu sigur:daca as fi fost in locul parintilor copilului botezat astfel,a doua zi m-as fi repezit sa imi botez din nou copilul,cum se cuvine.
Si sper ca vor fi pedepsiti cei ce au trucat imaginile,daca se va dovedi acest lucru.In mod clar o manifestare satanica a fost la mijloc,ramane de aflat din care parte.....
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
lilianasoare spune:
Prea e cusuta cu ata alba chestia asta. Pai nasii, parintii, cei din biserica sa nu fi zis nimic, sa nu fi impiedicat sa se intample asta? E prea de tot, adica atat de strigator la cer, incat nu cred ca nu a existat cineva care sa ia atitudine chiar atunci. Si cum adica, vii cu respectiva caseta dupa cinci luni?! Ce-ai facut in tot timpul asta? Te-ai luptat corp la corp cu demonii?
Oricum, explicatiile Marilenei mi se par logice.
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
Marilena12 spune:
Mirella, tu daca erai in locul mamei copilului ala, nu asteptai sa ti se boteze copilul adica sa se daruiasca pruncul tau diavolului, si cred ca nu exista parinte care sa nu reactioneze la asa ceva si sa opreasca imediat slujba, sa-si ia copilul iubit si sa fuga cat mai departe de locul ala! Nicidecum sa astepte sa se dea sufletul pruncului ca dar diavolului si apoi sa mai boteze o data. Ar fi absolul inutil acest al 2 lea botez, daca parintii si nasii au admis si contribuit fiecare la indracirea copilului. Oare nasa respectiva o fi repetat dupa preot in numele copilasului acele formule cu "ma lepad de Hristos" si "ma unesc cu "?!
Eu cred ca s-ar fi incretit carnea pe ea sa pronunte numai, asa ceva!
In alta ordine de idei, eu l-am vazut pe acest preot slujind intr-o singura zi: a savarsit chiar Taina Botezului, a increstinat o prunca la modul cel mai corect, tainic si in comuniune cu Dumnezeu. Apoi, a spovedit o colega, a mea si a sotiei lui. A fost singura data cand l-am vazut pe parintele in biserica lui de parohie.
Acum ma bucur ca l-am vazut chiar botezand, a fost un Botez complet dpdv liturgic, nici pe departe altfel decat prevede pravila bisericii. Si sunt sigura ca intre timp, de cand nu i-am mai vazut pe el si pe sotia lui, sunt sigura, repet, ca nu a inebunit si nici nu s-a cuibarit necuratul cumva in sufletul lui. Dumnezeu sa ne apere!
Mari
adita spune:
am vazut si eu azi cateva secvente din botezul respectiv, dar nu am prins faza cu pricina. ce am vazut era exact cum trebuie. am vazut ca au fost mai multe botezuri in acelasi timp. oare ceilalti cameramani n-au prins si ei momentul respectiv?
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Mirrella spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Mirella, tu daca erai in locul mamei copilului ala, nu asteptai sa ti se boteze copilul adica sa se daruiasca pruncul tau diavolului, si cred ca nu exista parinte care sa nu reactioneze la asa ceva si sa opreasca imediat slujba, sa-si ia copilul iubit si sa fuga cat mai departe de locul ala! Nicidecum sa astepte sa se dea sufletul pruncului ca dar diavolului si apoi sa mai boteze o data. Ar fi absolul inutil acest al 2 lea botez, daca parintii si nasii au admis si contribuit fiecare la indracirea copilului. Oare nasa respectiva o fi repetat dupa preot in numele copilasului acele formule cu "ma lepad de Hristos" si "ma unesc cu "?!
Eu cred ca s-ar fi incretit carnea pe ea sa pronunte numai, asa ceva!
In alta ordine de idei, eu l-am vazut pe acest preot slujind intr-o singura zi: a savarsit chiar Taina Botezului, a increstinat o prunca la modul cel mai corect, tainic si in comuniune cu Dumnezeu. Apoi, a spovedit o colega, a mea si a sotiei lui. A fost singura data cand l-am vazut pe parintele in biserica lui de parohie.
Acum ma bucur ca l-am vazut chiar botezand, a fost un Botez complet dpdv liturgic, nici pe departe altfel decat prevede pravila bisericii. Si sunt sigura ca intre timp, de cand nu i-am mai vazut pe el si pe sotia lui, sunt sigura, repet, ca nu a inebunit si nici nu s-a cuibarit necuratul cumva in sufletul lui. Dumnezeu sa ne apere!
Mari
Ai perfecta dreptate,Marilena,eu ziceam de "a doua zi" in ideea ca poate familia nu a observat in timpul slujbei ce s-a intamplat ori poate au vazut caseta mai tarziu sau cine stie.....
Ce voiam eu de fapt sa subliniez e ca daca s-ar fi intamplat cu adevarat,si sa presupunem ca nimeni nu a observat ce a spus parintele,copilul ar fi fost imediat rebotezat in numele Domnului.Cred ca nici un parinte nu ar fi stat 5 luni cu greutatea pe inima ca pruncul i-a fost botezat in numele Satanei...
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh