Raspunsuri - Pagina 2
BOCANILA spune:
Incredibil...dar adevarat.Cel rau domneste pe pamant.Asa cum Dumnezeu are slujitorii Lui,asa si cel rau are din ce in ce mai multi oameni care i-a amagit sa-l slujeasca.
Doamne ai mila de toti copii Tai.Si nu ne lasa dusi in ispita si ne izbaveste de cel rau.Caci a Ta este imparatia si puterea in veci Amin.Sa ne unim in rugaciune pentru ei si pentru tara noastra.
Ne mai mira ceva?Prea multe lucruri urate se intampla.
Sa avem grija de copii nostri,sa i supraveghem si sa vedem cu cine umbla.
M-a intristat foarte tare lucrul acesta.Sa stam langa Dumnezeu si cel rau nu ne va smulge din mainile Lui.
Va imbratisez si va doresc o zi binecuvantata de Domnul.
Iubiti-va unii pe altii...
http://cocutalisor.hi5.com
udia spune:
Doamne fereste .Nu pot sa cred ceea ce vad.Nu as vrea sa fiu in pielea parintilor.Nu poti oare sa mai ai incredere nici in preotul tau?
Criss75 spune:
Va fi un subiect intens mediatizat. Azi preotul respectiv a fost invitat la OTV, dar nu recunoaste in ruptul capului ca ar fi spus asa ceva, sustine ca e vorba de trucaj. Nici vorba, cei de la OTV au dat in reluare de zeci de ori imaginile respective si se vede clar cand preotul intreaba nasa "te lepezi de Cristos?", apoi copilului i se face semnul crucii invers.
Culmea e ca mai multi preoti au intrat in direct spunand ca poate a fost o eroare, dar ca nu e vorba de satanism si ca preotul care a oficiat slujba e nevinovat.
Marilena12 spune:
Deci chiar este un TRUCAJ JOSNIC.
Preotul respectiv este Parintele Alexandru Motoc, Inpector General la Patriarhia Ortodoxa Romana. Il cunosc personal si pe dumnealui si familia, sotia lui Tatiana mi-a fost colega de serviciu, au 2 baieti, sunt o familie normala, niste oameni cu frica de Dumnezeu. Ca preot, Parintele Motoc este foarte riguros, nu ar fi facut asa ceva nici macar din greseala, asa cum vor acum sa insinueze cei din familia copilului, sub nici o forma nu poate spune cineva ca preotul asta este satanist.
Este vorba, cu siguranta de cineva care il vrea dat afara din biserica, mai ales ca la Patriarhie el se ocupa de abaterile foarte grave din teritoriu. Preotii care au intrat in direct au spus adevarul!
Rusine cui a facut acea caseta scenariu! Am fost socata cand am citit aici despre asta, dar afland la tv despre cine este vorba, sunt de-a dreptul revoltata! Nu i-am mai intalnit nici pe parintele, nici pe sotia lui de prin 2002, dar oricum, bag mana in foc pentru ei.
Plus de asta, daca vedeti caseta, cand ar zice preotul faza aia cu "te lepezi de Hristos", nimeni dintre cei prezenti, vreo 20 de persoane, nu are nici un fel de reactie de surprindere.
Acum, voi, ca parinti sau orice altceva ati sesiza un asemenea lucru? Ati reactiona in vreun fel? L-ati mai lasa sa continue slujba?
Oricine stie ca atunci cand se fac lepadarile se sufla in forma de cruce asupra copilului si se scuipa de 3 ori, dar de la asta pana la a se afirma ca i-a pus sa scuipe crucea...
E rusinos ca mass media ne induce in eroare in asa hal, familia copilului spune ca ar fi facut preotul vreo greseala si ca ar fi fost obosit, deci ar fi spus asa din greseala!, ceea ce iar nu cred pt nimic in lume, iar OTV ne prezinta pe unul dintre consilierii Patriarhului ca fiind satanist.
Inregistrarea aia este o mizerie! Pacat ca oamenii chiar sunt indusi in eroare, eu sper sa se faca o expertiza, sunt convinsa ca nu este adevarat.
Parintele Motoc merita tot respectul si ca preot, si ca om, si ca sot si tata.
Crucea facuta invers este foarte simplu de justificat; este suficient sa derulezi banda inapoi si automat crucea iese invers facuta.
Acum stiu clar ca nu este adevarat, cineva vrea sa discrediteze un preot, un om, poate chiar Biserica Ortodoxa per ansamblu.
Pacat de preotul asta, stiu ca acum sufera ingrozitor din cauza asta!
Si toata familia lui! Cred ca Inaltul Nestor, fostul Mitropolit al Olteniei, care era un apropiat al familiei Motoc, se zvarcoleste in mormant!
Imi pare rau, Criss, m-am intins cam mult, dar clocotesc de indignare! Omul asta nu a facut asa ceva, sunt convinsa, de fapt bag mana in foc pentru asta, sa nu credeti asa ceva, este o minciuna ordinara, si omul asta si familia lui sunt oameni de toata isprava, iar el este un preot bun, cei care il cunosc imi vor da dreptate!
Pacat!
O sa urmaresc si eu ce o sa mai rezulte din mizeria asta, si pana unde vor merge.
Mari
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Deci chiar este un TRUCAJ JOSNIC.
Nu stiu ce sa spun, am urmarit ieri emisiunea de la OTV si am vazut ca si moderatorul era ferm convins ca preotul a spus "te-ai lepadat de Hristos", ba mai mult, imaginea respectiva a fost data de zeci de ori si se vedea pe buzele preotului cum rosteste acele cuvinte.
Acum, preotul intradevar pare om serios, chiar imi era mila de el la un moment dat cand am vazut cum e incoltit din toate partile. Probabil trucaje se pot face, nu ma pricep la tehnica, insa totusi cum se explica faptul ca se puteau citi pe buzele lui acele cuvinte?
Nu stiu ce sa mai cred. Totusi, daca ma gandesc bine, botezul a fost facut in februarie si tatal a mers la televiziune abia acum in mai cu caseta. Tatal copilului a mai spus ca preotul a fost brutal cu copilul si ca prea l-a aruncat in bratele nasei. Si a spus ca va boteza din nou copilasul.
Vom vedea ce va urma.
Marilena12 spune:
Criss, trucajul este foarte simplu de realizat. Daca cupezi inregistrarea si refaci montajul iese totul pe buzele preotului, (care era filmat dintr-o parte, mai mult dinspre ceafa, buzele se vedeau destul de putin); oricine a vazut vreodata o slujba de Botez stie de cate ori se pronunta numele Mantuitorului Hristos in timpul slujbei, si ca lepadarea de diavol se face de 3 ori. Cand preotul spune: "te lepezi de satana", nasul trebui sa repete dupa el, "da, ma lepad de satana". Asta de 3 ori, ori eu nu am vazut nasa sa spuna dupa preot de 3 ori formula asa cum au prezentat-o ei "ma lepad de Hristos". Care prost ar fi spus asa ceva de 3 ori fara sa protesteze? Dupa aceea, urmeaza unirea cu Hristos:
Te unesti cu Hristos? (de 3 ori). Nasul spune tot de 3 ori, "Ma unesc cu Hristos...cred Lui ca unui Imparat si Dumnezeu"
Cam dificil sa nu observe/protesteze/opreasca slujba un numar de 20 de persoane, aproximativ, cam cati erau prezenti in biserica.
Ce au aratat ei, este o porcarie de inregistrare, nicidecum avand vreo legatura cu modul in care se savarseste Taina Botezului, se vede ca nu s-au priceput nici trucajus sa-l faca asa incat sa arate credibil pentru un teolog/preot/sau cineva care cunoaste Liturgica Sfintelor Taine.
Oricum, eu garantez pentru integritatea acestui preot, sunt convinsa ca nu a facut asa ceva nici macar din greseala, cum vehiculeaza familia copilului (poate sa fi fost cineva drogat sau demonizat incat "din greseala" sa spuna de 3 ori, plus tot restul slujbei formule sataniste. Plus de asta, oricine a vazut un Botez stie ca, atat preotul cat si nasul spun Marturisirea de credinta de 3 ori, cam greu sa truchezi Crezul asa incat sa iasa ceva satanist ).
Sunt multi oameni si preoti pe care Parintele Motoc i-a sanctionat pentru abateri grave de la credinta, sau de la legislatia bisericeasca, poate sunt multi care au fost raspopiti /caterisiti pt asta, are cine sa-i vrea raul! Parintele Motoc este un om si un preot foarte riguros, poate putin cam dur, dar pe deplin corect si sunt sigura, nevinovat in fata lui Dumnezeu.
Il cunosc multi oameni, foarte multi garanteaza pentru el, si daca cuvantul meu aici nu valoreaza foarte mult, al acelora despre care vorbesc are o mare greutate in societate! Adevarul va iesi la iveala, nu ma indoiesc de asta cum nu ma indoiesc de Dumnezeu!
Mari
Criss75 spune:
Sa dea Dumnezeu sa se faca lumina in acest caz. Probabil ca e asa cum spunea si preotul, ca cineva vrea sa il discrediteze pe el personal sau poate chiar biserica.
Insa trebuie sa recunosti si tu ca la prima vedere te socheaza cand vezi imaginile respective.
Marilena12 spune:
Iti marturisesc sincer ca mi s-a ridicat parul pe cap cand am citit topicul aici, si m-a luat cu tremurat cand am vazut imaginile!
Insa am fost indignata la culme, cand am vazut despre ce preot este vorba, bietul om, la cat de stapan pe sine il stiu eu, in emisiune la OTV ramasese si el interzis. Imi pare rau de el si de familia lui, sotia lui incerca de fiecare data sa-l ajute sa depaseasca stresul legat de serviciu (ma refer la functia de inspector patriarhal, nu la preotie), si imi spunea ca se consuma mult si ca sufera ingrozitor cateodata. Cred ca si acum ii este greu, ma gandesc cu groaza ca am auzit ca are probleme mari familiale, sper sa nu fie nimic grav legat de sanatatea sotiei sau copiilor.
Oricum, mi se pare grotesc ce i se atribuie acum!
Mari
Roxali spune:
Cele 20 de persoane nu au sesizat nimic in timpul slujbei...nu pot sa cred asa ceva oricum.
Ali19+ Enrico 7ani
poze