Intrebare pentru forumistii ortodocsi

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

S-ar putea sa fie asa,pt ca in prezent face tratament pt psihic,a avut o depresie si tentative de sinucidere,dar mi-a spus ca acum e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by florinutza26

S-ar putea sa fie asa,pt ca in prezent face tratament pt psihic,a avut o depresie si tentative de sinucidere,dar mi-a spus ca acum e bine.

Nu sint ortodoxa dar iti dau un sfat, daca-mi permiti: fa-i vint din casa ta! Comportamentul ei n-are nici o legatura cu religia si daca incepeai subiectul cu acest mic "amanunt" despre istoricul ei, cred ca sfaturile erau unanime cu al meu..I-ai gasit de lucru, e f. bine si e laudabil ca ai incercat sa ajuti un semen, insa gata! Nu cred ca e o persoana de incredere sa o tii pe linga casa ta. Darael are dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Asta vroiam si eu sa spun, nu ai dat aceste detalii. Acum, nu mai este vorba de cineva nevoias care are nevoie de ajutor, chiar te-as sfatui sa nu o mai aduci in casa ta, mai ales daca are probleme de natura psihiatrica.
Nu zic sa nu o ajuti, dar citind mesajul tau, am zambit, mi-am amintit de o fosta prietena care m-a implorat sa o ajut sa plece in Spania. A fost in perioada aia in care spaniolii au intors de la granita toti romanii. La fel a patit si ea, deja aveam neste prieteni in Madrid care o asteptau, am tinut-o in casa mea 2 saptamani timp in care nu a facut decat observatii de genul: vaiii, ce te-ai mai ingrasat, fata, o sa plesnesti; vaiii, ti-ai facut piercing in buric, eu am principii, pot sa vad orice la altii, dar nu renunt la principiile mele, etc.
Am suportat, mi-am dorit sa o ajut ca era in mare nevoie, si am luat-o cu noi in Italia unde era si tatal meu, cu gandul ca noi treceam oricum, ca ieseam foarte des din tara si automat trece si ea. Acolo am stat la un prieten al sotului, am distrat fata o saptamana in Milano, apoi am pus-o la autocar pt Madrid. A trebuit sa amanam intoarcerea noastra in Romania, pt ca pe ea au respins-o iar la granita, am asteptat-o si cu toate astea, a refuzat sa mearga acasa, spunandu-ne ca a stabilit ea cu italianul la care stateam (necasatorit) sa o lase sa stea la el cateva zile pana reuseam noi sa-i facem rost de o chemare, apoi sa plece in Spania.
Toate bune, nu am putut sa o convingem sa vina cu noi, peste 2 saptamani, stupoare! ne-a spus ca s-a maritat cu italianul si ca nu o mai intereseaza Spania pentru 600 de euro/luna. Eu stiam ca e virgina si mi-a picat fata cand am aflat ca tocmai ea, care a stat fara pana la 36 de ani a intrat in intimitati mari cu domnul in doar o saptamana, necasatorita. Pana la urma a iesit nasol, ala a adus-o in Romania si a lasat-o balta desi noi am facut imposibilul sa preintampinam toate astea, el a spus ca i-a pretins fata sa-i cumpere Mercedes ca al nostru, si apartament in Bucuresti. Acum ea nu mai vorbeste cu noi, a spus ca am dus-o intentionat la ala, ca i-am ascuns faptul ca ala era afemeiat (de unde sa stim noi?!), ca ne-am folosit toti de ea, etc.
Deci, facerea de bine, nu ramane nepedepsita. Eu am suferit enorm, ca habar nu am avut ca fata aia vroia doar sa se marite, eforturile noastre au fost mari si costisitoare, dar asta este.
Florinutza, cazul meu are muuulte similaritati cu al tau, asa ca ai grija, e vorba tot de o fata religioasa, trecuta de 30, virgina, nevoiasa, care vrea in aparenta sa munceasca cinstit, apoi, brusc afli ca ar vrea sa se marite, si intre timp, te invidiaza la greu. (vezi la tine faza cu ramasul la bucatarie, la mine faza cu masina, plus ca-si luase pentru bucatarie farfurii, cani, pahare, diverse obicte, albastre, identice cu ale mele)

Mari

Mergi la inceput

Aoleuu Marilena!Deja mi s-a facut pielea de gaina!

Mergi la inceput

Dupa cele auzite de la voi,nu as mai primi-o in casa,dar momentan am nevoie de ea sa ma ajute in casa de 2 ori pe saptamana.Ma gandesc ca daca ma limitez la atata,poate nu ma expun la alte riscuri.
Oricum ,azi dimineata am vorbit la telefon si i-am spus ca nu mai poate sta pe net la noi si sa se descurce cum stie cu tipul ala,ca imi creaza discutii in casa.ea a acceptat ,dimpotriva,a zis ca si ea a vrut sa-mi spuna acelasi lucru.

Mergi la inceput

Dupa cele auzite de la voi,nu as mai primi-o in casa,dar momentan am nevoie de ea sa ma ajute in casa de 2 ori pe saptamana.Ma gandesc ca daca ma limitez la atata,poate nu ma expun la alte riscuri.
Oricum ,azi dimineata am vorbit la telefon si i-am spus ca nu mai poate sta pe net la noi si sa se descurce cum stie cu tipul ala,ca imi creaza discutii in casa.ea a acceptat ,dimpotriva,a zis ca si ea a vrut sa-mi spuna acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Doamne iarta-ma! Florinutza, eu am fost un caz nefericit, tu trebuie sa te feresti doar sa nu depasesti limita crestineasca in ce priveste ajutorul, stii ca totul se face cu masura, familia ta nu trebuie sa fie afectata in vreun fel, nici tu! Daca o poti ajuta, fa-o, cu vigilenta insa, ca sa nu ajungi la vreo chestie aiurea, ca mine!
Chiar am ras cand te-am auzit cu faza aia legata de casa pe care ai admirat-o! Seamana atat de bine tonul ei cu tonul prietenei mele...mie imi spunea mereu: Vai, fata ce noroc ai avut, sa gasesti barbatul asta (ea ma cunostea de pe vremea cand eram necasatorita, in Bucuresti), e painea lui Dumnezeu, si ce te mai rasfata...Dar tot timpul insista pe chestia asta, ca si cum eu nici nu as fi meritat un sot atat de bun, parca tot ce spunea despre sotul meu era la superlativ, pe cand mie imi administra doar critici.
Si asta in conditiile in care eu aveam 26 de ani, eram la a 2 a facultate, ma casatoream peste o luna, ea era croitoreasa, era singura, avea ceva varsta, o familie cu probleme mari, frati mai mari tot necasatoriti, tata alcoolic, mama bolnava psihic etc.
Tarziu mi-am dat seama ca era vorba de ceva invidie, doar dupa faza cu masina pe care o dorea, cu vesela, cam aiurea a fost, pt ca am tinut mult la ea, mi se parea o fata linistita si o compatimeam pt lipsa de sanse si pt situatia din familie.
Hai ca iar m-am intins...

Mari

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Marilena12
Si asta in conditiile in care eu aveam 26 de ani, eram la a 2 a facultate, ma casatoream peste o luna, ea era croitoreasa, era singura, avea ceva varsta, o familie cu probleme mari, frati mai mari tot necasatoriti, tata alcoolic, mama bolnava psihic etc.
......, , pt ca am tinut mult la ea, mi se parea o fata linistita si o compatimeam pt lipsa de sanse si pt situatia din familie.
Hai ca iar m-am intins...

Mari

Astea zici ca-s trase la indigo!
Pai si tipa asta tot dintr-o familie din asta se trage!
Si eu am tinut mult la ea si exact din aceeleasi motive am vrut sa o ajut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Florinutza26 avantajul tau este ca stii ce ai de facut acum.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by zepellina

Florinutza26 avantajul tau este ca stii ce ai de facut acum. [flo

"Cu cit esti mai entuziasmat de viata, cu atit mai multa bucurie vei gasi in ea."

zepellina

Aveti dreptate.Multumesc!

Mergi la inceput