Intrebare pentru forumistii ortodocsi

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Intotdeauna cand aduci in casa o alta persoana in afara de familia ta, e f f greu si dificil.
pt ca nu avem noi masura iubirii adevarate.

de aceea eu inteleg sfatul lui Darael.

cred ca se refera mai mult la faptul ca acea fata nu a fost in stare sa stea pe picioarele ei si e dependenta mereu de altii.Si n-ati vrea ca cineva din afara familiei sa fie dependent de voi....e f greu, pt noi astia oamenii obisnuiti sa avem atat iubire si intelegere incatsa-i ajutam pe toti. Pai noi ne iesim dinn pepeni si cu cei de-acelasi sange.... (din pacate

Florinutza, ai facut un gest minunat pt prietena ta, si faptul. ca sotul i-a gasit in alta parte de lucru e cea mai buna solutie.

Dumnezeu sa va ajuta! Si tu roaga-te pentru ea.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Darael, ma bucur din suflet ca ai precizat mai sus ca sfatul tau nu are legatura cu religia fetei. Mi-ar fi parut rau sa fii inteles eronat de cineva!
Florinutza, este foarte bine sa o ajuti pe fata aia, atata timp cat stii pana unde sa mergi cu ajutorul. Depinde de tine ce fel de limite impui, si am incredere ca nu-i vei permite sa-ti afecteze in vreun fel familia, sau pe tine.
Imi pare rau ca la subiectul asta au aparut si discriminari, si eu am cunoscut martori, si mi s-au parut a fi oameni destul de amabili si educati. Cu prozelitismul ne descurcam fara indoiala, daca ne deranjeaza. Trebuie sa ne respectam intre noi, si la mine asta presupune sa-mi fie respectata religia ortodoxa, iar eu ofer acelasi lucru.
Doar Dumnezeu stie si hotaraste daca viata, spiritualitatea, credinta, si dragostea fiecaruia dintre noi sunt reale, atat ca scop cat si ca mijloace, si daca meritam vreun locsor acolo de-a dreapta Lui. El judeca fiecare suflet, la sfarsit, indiferent de religia pe care a avut-o aici pe pamant.
Pana una-alta, El da soare in fiecare dimineata deasupra tuturor, ortodocsi sau de alte religii/confesiuni. Si aer, si ploaie, si hrana, etc.
Liliana, te pup si te imbratisez!

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

quote:
Originally posted by hannen
Sunt simpatici eu stau de vorba cu mare placere atit timp cit sunt si ei dispusi sa asculte.Din nefericire nu prea accepta alte idei si cind vad ca stii ceva religie se grabesc sa o ia la goana.
Pe mine nu ma deranjeaza decit faptul ca nu sunt dispusi la dialog,daca le sugerezi sa citeasca si altceva sau le oferi o carte(dupa ce tu le-ai acceptat pe ale lor) sar in parti ca arsi.

Ei asta-i problema!Deci fata asta,e drept ca vine sa ma ajute contra cost,dar fiind in casa amandoua in acelasi timp mai vorbim de una de alta si vrand nevrand tot la religie ajungem.
De exemplu acum vorbim cel mai mult despre un tip pe care ea l/a cunoscut pe internet{i l-a prezentat cineva,stiind ca e saraca si ca la 30 de ani nu e inca maritata},italian,catolic.
Ea ,din prima faza i/a spus ce religie are,tipului nu i-a convenit si de atunci,de cate ori vorbesc ea incearca sa il convinga pe el sa se insoare cu ea,dar sa treaca el la Iehovisti.
Si aseara,pt ca ea era la mine,am intrebat-o daca tipul ar cereo in casatorie,ar fi de acord sa treaca la religia catolica,iar ea a spus:"Cine,EU?"
Pai,am spus eu,dar de ce nu?Ce catolicii si ortodocsii is criminali,sau ce?!
Dar a preferat sa schimbe subiectul si sa taca decet sa-mi raspunda!

Mergi la inceput

Apropo de faptul ca nu doneaza sange,chiar aseara am intrebat-o de ce,pt ca si tipul cu care vorbeste pe internet{mai vine la mine si pt asta,adica si sa stea pe internet si ca eu sa-i traduc ce spune ala,eu cunoscand bine limba italiana,deoarece si sotul meu e italian} a intrebat-o si i=- mai spus ca din cauza asta pot muri oameni.Lui nu i-a raspuns,a schimbat subiectul,dar eu am intrebat-o si nu m-am lasat pana nu mi-a raspun.Explicatia ei a fost ca,in astfel de cazuri,doctorii ,in loc sa faca transfuzii,pot sa iti introduca o anumita substanta in sange care sa determine inmultirea globulelor rosii,si ca daca o persoana doneaza sange altei persoane,atunci EU-ltau se amesteca cu EU_L lui,adica daca donatorul e alcoolist si tu devii alcoolist.Mie mi s-a parut o aberatie si nu am mai continuat discutia,pt ca nu voiam sa degenereze in conflict.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Florinutza, fata asta ori habar nu are ori a vrut sa se eschiveze de raspuns, cu privire la refuzul Martorilor de a primi sau dona sange.
Eu am stat de vorba cu cineva care era martor despre aceasta problematica, si motivul lor nu este nici pe departe cel absurd pe care ti l-a spus ea, persoana cu care am discutat, a invocat un verset scripturistic, care spune: "feriti-va de varsarea de sange", indemn care pentru noi, ortodocsii are cu totul alt sens, decat acela pe care il atribuie ei (Martorii), adica de a nu risipi sau amesteca cumva sangele.
Probabil ca vor fi avand si ceva temeri legate de amestecarea informatiei genetice din sangele de transfuzie cu propria informatie genetica, dar mie cunostinta mea nu mi-a relatat nimic de genul acesta.
Sfatul meu este sa eviti totusi discutiile inutile pe tematica religioasa, cu ea.

Mari

Mergi la inceput

In orice caz ,fata asta incepe sa ma dezamageasca tot mai mult,deocamdata nu stiu daca e ea asa sau e vina religiei si dogmei aleia tampite care i/au spalat creierii.
De exemplu,saptamana trecuta ,a inceput sa lucreze ca menajera la niste prieteni,iar eu m-am oferit sa o duc cu masina,caci trebuia sa colecteze hainele murdare de la 3 case si sa le spele intr-un singur loc.Eu voiam sa o astept in masina,dar ea mi-a cerut sa intru si eu in casa cu ea.In timp ce ea aduna hainele,eu admiram casa,caci fiind prieteni ai sotului,barbati singuri,nu am fost niciodata in casa lor,si cum spuneam admiram mobilierul.La un moment dat i-am spus sa se grabeasca ca eu nu am timp sa stau atata dupa ea,la care imi raspunde:De aia te ai enervat,ca ti-e ciuda ca aia au casa mai frumoasa ca a ta !
Nu stiu altii cum ar fi reactionat,dar eu atata m-am suparat,nu mi-a venit sa cred ce aud!
Apoi ieri seara,a venit la mine sa vorbeasca cu un italian pe net.De obicei eu scriam ce spunea ea,ca nu stie deloc italiana, si traduceam ce zice el.Le mai pusesem si Web Cam/ul si pt ca ala m-a vazut si pe mine data trecuta,de data asta mi-a interzis sa mai stau pe langa ea,dar sa stau in bucatarie si ea sa ma intrebe de acolo ce nu stie...........Eu,daca am vazut care-i treaba,m-am retras si i-am spus sa nu ma mai cheme,ca duc copilul la culcare.In timpul asta,ea a mai ramas cateva minute si a plecat din casa mea fara sa ma salute pe mine,ori pe sotul meu.
Acum ,nu stiu ce sa mai cred de fata asta.Mie mi s-a facut mila de ea ,am incercat sa o ajut cum puteam ,dar am impresia ca ea gandeste doar rau despre mine.Ajutati-ma sa imi dau seama! Voi ce credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by florinutza26

In orice caz ,fata asta incepe sa ma dezamageasca tot mai mult,deocamdata nu stiu daca e ea asa sau e vina religiei si dogmei aleia tampite care i/au spalat creierii.
.....
Acum ,nu stiu ce sa mai cred de fata asta.Mie mi s-a facut mila de ea ,am incercat sa o ajut cum puteam ,dar am impresia ca ea gandeste doar rau despre mine.Ajutati-ma sa imi dau seama! Voi ce credeti?

Stii ce cred eu? In primul rand nu e vorbe de nici o spalare de creier si nu e vina religiei. Ti-am spus, si eu cunosc persoane din aceasta religie dar sunt oameni perfect normali, au o meserie, au studii superioare si o gandire logica.
In cazul prietenei tale cred ca e vorba fara suparare de o problema psihica pe care o are, fara sa aiba vreo legatura cu religia. Poate ma insel, dar daca e adevarat ca asa gandeste si vorbeste ea, atunci imi sustin parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am pararea dinainte, ca nu conteaza religia ei, dar absolut deloc.
Ceea ce face face conform firii si educatiei, nu a religiei.
sfatul meu e sa raresti relatiile, are grave lacune COMPORTAMENTALE.
poti sa o ajuti gasindu-i de lucru, insa.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

quote:
Originally posted by Sabina

de acord cu Sabina
Eu cred ca o sa te faca de ras si in fata prietenilor care o sa creada ca esti si tu cam asa....las-o balta. Ai vrut sa o ajuti dar alta e problema nu religia, si nu din cauza religiei e virgina sau fara bun simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

quote:
Originally posted by zepellina

quote:
Originally posted by Sabina

de acord cu Sabina
Eu cred ca o sa te faca de ras si in fata prietenilor care o sa creada ca esti si tu cam asa....las-o balta. Ai vrut sa o ajuti dar alta e problema nu religia, si nu din cauza religiei e virgina sau fara bun simt.

"Cu cit esti mai entuziasmat de viata, cu atit mai multa bucurie vei gasi in ea."

zepellina

Sabina si Zepellina au perfecta dreptate. Nu cred ca are legatura comportamentul ei cu religia, ci tine de bunul ei simt si de educatie. tu ai ajutat-o cat ai putut si cred ca mai mult de atat nu poti face. sfatul meu este sa te indepartezi incet dar sigur de ea.

Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput