Intrebare pentru forumistii ortodocsi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by Andrada

e mult mai usor sa fii ortodox daca nu iesi din biserica niciodata

eheei, Andrada, noi astia, "forumistii", doar ne dam drept ortodocsi, din pacate...de-aia trebuie sa ne vedem lungul nasului si sa nu facem pe samarinenii milostivi, ca ne papa aghiuta cu pretentii cu tot

adevaratii ortodocsi, aia care "nu ies din biserica niciodata", l-ar primi la fel si pe un martor , si pe un yoghin, si pe basescu si pe madona...l-ar primi ca pe Domnul Iisus...dar din pacate aia nu intra pe internet...

wiorelus, asta era de fapt ideea, ca exista si lucruri nevazute care ne pot afecta, pentru ca noi nu avem viata duhovniceasca, nu avem rugaciune, nu avem nimic...dar avem pretentia ca avem dragoste

ps Darael ne lua de fapt peste picior pe noi, cei fara Suflet si bunul simt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Uau!Interesant subiect.Eu am avut in scoala un coleg de acesta religie.Mi s-a parut ok.Nu a incercat sa ma convinga in nici un fel.Poate eram prea mici.
Apoi am cunoscut-o pe sora unei colege.Nu mi-am inchipuit niciodata ca ar fii martora.Se machia,se imbraca modern,purta bijuterii,a fost chiar in Japonia la lucru...Am aflat odata de ziua mea ca e martora..Ca nu mi-a zis la multi ani!Ca ei nu zic asa ceva.Stiu ca ei nu au Pasti,nu au Craciun...Nu judec pe nimeni,dar totusi,ce religie e aceea???In legatura cu transfuziile de sange,nici baptistii nu accepta asa ceva.Soacra mea e baptista.Ma mai ia cateodata si-mi tin teorii.Sincer pe mine ma deranjeaza pentru ca doar ei se considera crestini.Dar noi ce suntem,pagani????Ma refer la ceea ce zic baptistii.Si ei cred ca daca s-au facut baptisti sunt direct mantuiti.In fine,am deviat de la subiect...
Revenind la martorii lui iehova,am intalnit la mine pe stada unul.S-a oferit sa ma duca cu masina,ca aveam mult de mers pe jos pana la autobuz.Sincer mi s-a parut un om foarte bun si calm.Si nu mi-a pomenit nimic despre religia lor.

poze
vine bebe

Ramonel15+ Alexia Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wiorelus spune:

quote:
Originally posted by fdoina

quote:
Originally posted by Andrada

e mult mai usor sa fii ortodox daca nu iesi din biserica niciodata

eheei, Andrada, noi astia, "forumistii", doar ne dam drept ortodocsi, din pacate...de-aia trebuie sa ne vedem lungul nasului si sa nu facem pe samarinenii milostivi, ca ne papa aghiuta cu pretentii cu tot

adevaratii ortodocsi, aia care "nu ies din biserica niciodata", l-ar primi la fel si pe un martor , si pe un yoghin, si pe basescu si pe madona...l-ar primi ca pe Domnul Iisus...dar din pacate aia nu intra pe internet...

wiorelus, asta era de fapt ideea, ca exista si lucruri nevazute care ne pot afecta, pentru ca noi nu avem viata duhovniceasca, nu avem rugaciune, nu avem nimic...dar avem pretentia ca avem dragoste

ps Darael ne lua de fapt peste picior pe noi, cei fara Suflet si bunul simt

cine a avut "urechi de auzit" a inteles, iar despre darael, am o vaga sensatie ca stie ce spune si inca una mai puternica ca de fapt asta va deranjeaza cel mai tare. Si chiar ar fi buna o religie a bunului simt, si nu mai are rost lungirea discutiei, va las voua sa continuati show-ul.
Sa fiti iubite !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

florinutza,
Nu conteaza religia, ca toti cred in UNUL si ACELASI Dumnezeu, oricare ar fi numele lor (iehovisti, baptisti, adventisti etc), conteaza sa ajuti, sa oferi o mana cand cel care se afla in necaz are nevoie de ajutor.
Stii ce inseamna "ortodox"? "Drept credincios", asa ca un om care spune ca e ortodox, trebuie sa fie drept si sa ajute, daca o face din toata inima.
Poate cunosti pilda samariteanului milostiv. Trebuie sa-ti fie mila de prietena ta si sa o ajuti, caci de fapt pe tine te ajuti, ce semeni azi, vei culege candva.

Si nu facem nimic deosebit atunci cand ajutam, facem doar ce trebuie sa faca un crestin, aducem cerul mai aproape de cei in nevoie!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

pentru DARAEL !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

In mod normal, nu mai era necesar sa mai scriu ceva la acest subiect, dar vreau sa precizez ceva :

Sfatul meu se referea la doamna in cauza, fara nici o legatura cu faptul ca este botezata de Martorii al lui Iehova.

Recomandarea mea ar fi fost identica indiferent de afinitatile religioase ale doamnei – putea sa fie de orice religie ortodoxa, catolica, protestanta sau adventista, musulmana sau budista..... sau chiar atee.

E asa de usor sa arunci cu pietre in ceilalti.... doar pentru ca sunt altfel.

Tuturor celor buni si drepti de pe acest Pamant, tuturor celor care cauta Lumina, indiferent de religia lor, Eu le daruiesc o floare

fdoina – esti o dulce , dar eu nu am nici un drept si nici o calitate sa spun ca cineva are sau nu bun simt, si, cu atat mai mult, sa fac referire la Sufletul sau.

mama lia - saru'mana . Sufletul meu, Sufletului tau ii daruieste o Floare

Pace tuturor !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

quote:
Originally posted by RAMONELLA
In legatura cu transfuziile de sange,nici baptistii nu accepta asa ceva

Scuze ca intervin....ba da sa stii ca noi baptistii acceptam transfuziile de sange.

Chiar daca nu sunt ortodoxa...sfatul meu.A fi om e lucru mare.
Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa ti dea intelepciune.Ajut-o pe prietena ta,rasplata ta va fi mare.Este un singur Dumnezeu si vom primi rasplata dupa vorbele si faptele nostre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

"Fii bun cu vecinul de aproape si cu vecinul de departe,spune vorbe bune si cheama la calea Domnului tau cum e mai frumos!" zice religia mea

eu nu inteleg cum sa pui problema daca sa ajuti sau sa intri in contact cu un om de alta religie?!!
Oare nu da Dumnezeu tuturor,si credinciosilor si necredinciosilor?
Ati vazut voi un ateu mort de foame??
Asa cum Dumnezeu are grija de toti fara sa le ceara socoteala(pina intr-o zi) asa si noi ar trebui sa avem grija si sa ne ajutam aproapele!

Eu vin in contact cam la fiecare doua sapt. cu Martorii lui Iehova.Vin la usa,pe strada!
Sunt simpatici eu stau de vorba cu mare placere atit timp cit sunt si ei dispusi sa asculte.Din nefericire nu prea accepta alte idei si cind vad ca stii ceva religie se grabesc sa o ia la goana.
Pe mine nu ma deranjeaza decit faptul ca nu sunt dispusi la dialog,daca le sugerezi sa citeasca si altceva sau le oferi o carte(dupa ce tu le-ai acceptat pe ale lor) sar in parti ca arsi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

quote:
Originally posted by BOCANILA

quote:
Originally posted by RAMONELLA
In legatura cu transfuziile de sange,nici baptistii nu accepta asa ceva

Scuze ca intervin....ba da sa stii ca noi baptistii acceptam transfuziile de sange.

Chiar daca nu sunt ortodoxa...sfatul meu.A fi om e lucru mare.
Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa ti dea intelepciune.Ajut-o pe prietena ta,rasplata ta va fi mare.Este un singur Dumnezeu si vom primi rasplata dupa vorbele si faptele nostre.

Scuze,eu asa stiam.Pentru ca soacra mea este baptista.
Dar oricum nu are importanta.Eu cred ca donand sange unui om,ii salvezi viata.

poze
vine bebe

Ramonel15+ Alexia Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Mey, cred ca nu am inteles toti acelasi lucru. Florinutza a intrebat nu daca sa isi ajute prietena, ci daca sa o primeasca in casa, asta era intrebarea, ceea ce e o difewrenta.

Mergi la inceput