Intrebare pentru forumistii ortodocsi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

quote:
Originally posted by CristinaGoji

Spuneai ca pe cand inca erati prietene si ea s-a convertit incerca sa te convinga si pe tine sa devii una din acele martore ale lui Iehova. Ma indoiesc sa se fi schimbat si sa nu mai incerce, chiar daca tu esti tare in credinta, poate copiii tai (daca ai copii) sau sotul sunt mai vulnerabil. Iar tu nu poti fi non-stop cu ochii pe ei ca sa vezi daca ea incearca sa-i convinga sau nu. Sfatul meu e sa te gandesti care ar putea fi pericolul pentru sanatatea spirituala a familiei tale.

Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea

Pai ma gandesc ca daca o sa incerce o sa/i spun ca daca nu inceteaza,nu mai are ce cauta la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

quote:
Originally posted by denizel

Florinutza, eu nu sunt ortodoxa, dar imi permit totusi sa-ti raspund :-)

Deci, daca tu simti si stii dinainte ca cea mai mica discutie pe care fosta ta prietena o va initia, te va tulbura catusi de putin, nu trebuie sa intri in contact cu ea. Linistea ta sufleteasca este pe primul plan.

Daca insa crezi ca poti sa-i spui ferm ca nu te interesaza parerile ei si ca nu doresti vreodata sa discuti despre asta, probabil ca i-ai face un mare bine daca i-ai da posibilitatea sa castige ceva bani.

Cred ca nimeni nu poate sa te sfatuiasca. Tu te cunosti cel mai bine!

-------------------------

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

E drept ca ma cam tulbura,in sensul ca ma supara,ca imi jihneste crezul,convingerea mea.
Dar tot am ajutat/o.De exemplu azi sotul meu i/a gasit o slujba de menajera in casa unui prieten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Bravo!
Dumnezeu sa iti ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by marci

Darael, suna infiorator avertismentul tau, nu crezi ca exagerezi?
Mie personal nu-mi plac astia de la Martorii lui Iehova pt ca sunt f insistenti si forteaza limitele bunului simt in incercarea lor de a te converti.
Daca stabilesti clar conditiile in care ii acorzi ajutorul este ok, nu vad de ce sa-ti faci probleme.
Eu i-as face o lista cu aceste conditii si i-as da-o acasa spre studiu, cu mentiunea ca daca incalca vreuna voi pune punct.
Dumnezeu ne indeamna la dragoste, nu la ura!
Daca simti ca prezenta ei iti rapeste linistea, altfel se pune problema.
Eu am intalnit o tipa fanatica care ma bulversa dupa fiecare intalnire si am pus capat relatiei. Ultima chestie de care voia sa ma convinga era ca la noi pe Biserica topaie dracii, ca ei ii vad, dar noi nu-i putem vedea.

Mi se pare ca prea se exagereaza aici. Eu am in bloc doua familii de martori si credeti-ma pe cuvant, nu sunt nici pe departe insistenti, fanatici sau cum se spunea ca forteaza limitele bunului simt incercand sa converteasca pe cineva. Ei isi fac cunoscuta credinta, incearca sa spuna si altora ce cred, cine vrea ii asculta, cine nu ,nu.
Dar chiar sunt oameni foarte pasnici si cu mult bun simt si respect pentru cei din jur.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by florinutza26

quote:
Originally posted by adriana

quote:
Originally posted by fdoina

Dumnezeu ne indeamna la dragoste, nu la ura, dar suntem noi la masura dragostei?

eu as face urmatorul test: mi-as pune intrebarea daca respectiva femeie ar avea o boala grava, si posibil contagioasa, as avea atata dragoste incat s-o primesc in casa, riscand sanatatea mea si a familiei mele? daca da, atunci ar fi minunat sa o primesti, ai un suflet de aur...daca nu, te amagesti singura, si intri in ispite cu gandul ca faci o fapta buna

Doina, cel mai tare raspuns.
Sunt curioasa care o sa fie rezultatul. Sa mai scrii, sa vedem si noi care pe care a convertit

Pai ea de convertit stie ca nu o sa ma converteasca,cel putin asa cred,iar daca isi imagineaza altceva,cu prima ocazieo sa i/o retez.Oricum ,cand ea vine la mine,vine sa ma ajute in casa si printre astea mai discutam ,dar nu de religie,ci de relatiile ei cu barbatii,caci e tare ciudata in privinta asta.Adica zice ca religia asta nu ii permite sa aiba decat relatii platonice pana la casatorie,drept pt care sta cu un barbat maxim 2 saptamani,pana se lamureste daca ala vrea sa se insoare cu ea.Si binenteles ca imediat se taie "maioneza",adica relatia.

Intr-adevar religia nu le permite sa aiba relatii sexuale in afara casatoriei. Insa pana nu demult si la ortodocsi sau alte religii era la fel. Cel putin eu stiu ca bunica mea spunea mereu ca e important sa fii virgina cand imbraci rochia de mireasa. Insa nu stiu pe unde se mai "poarta" asa ceva . Probabil Martorii lui Iehova pastreaza acest obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by Criss75

Intr-adevar religia nu le permite sa aiba relatii sexuale in afara casatoriei. Insa pana nu demult si la ortodocsi sau alte religii era la fel. Cel putin eu stiu ca bunica mea spunea mereu ca e important sa fii virgina cand imbraci rochia de mireasa. Insa nu stiu pe unde se mai "poarta" asa ceva . Probabil Martorii lui Iehova pastreaza acest obicei.

Pai religia nu stiu sa se fi schimbat,ortodoxa au ba.Tot virgina tre' sa intri in biserica la cununie,indiferent ca e ortodoxa,catolica sau....martorii lui I.Eu am la serviciu doi colegi martori.Pot spune ca ma inteleg cel mai bine cu ei,sunt oamenii foarte cumsecade.Nu au incercat sa ma converteasca,desi discutam,e adevarat ca nu despre religie.Atat mi-au spus ca nu sarbatoresc zilele de nastere ale copiilor,de fapt ei nu sarbatoresc nimic in religia lor,nu accepta ajutorul doctorilor in caz de boala,de nici un fel,nu accepta transfuzii de sange,operatii...ciudat

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mate

[quote]Originally posted by Criss75

...nu accepta ajutorul doctorilor in caz de boala,de nici un fel,nu accepta transfuzii de sange,operatii...ciudat

Nu e adevarat, iti spun asta in cunostinta de cauza, cu atat mai mult cu cat cunosc o asistenta care face parte din acea religie. Accepta orice ajutor din partea medicilor, operatii sau orice altceva in afara de transfuziile de sange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wiorelus spune:

Salutare tuturor !
Imi permit sa spun si eu ceva referitor la subiect. Noi in general nu vedem faptul ca exista si lucruri nevazute de care suntem rar constienti, dar asta nu inseamna ca nu exista. Un om care are un dezechilibru, creaza dezechilibru chiar si fara sa deschida gura. Este o ceva care trece de la unul la altul, de aceea trebuie sa-ti alegi cu grija anturajul. Sau trebuie sa fii foarte pozitiv incat sa rezisti influentei celorlalti. Si cred ca Darael are dreptate. Acum nici sa condamnam pe toti cu probleme si sa-i lasam balta. Dar macar ajuta-i afara, nu acasa. Acasa esti cel mai vulnerabil pentru ca lasi garda jos cum s-ar spune si este normal lucrul asta si cineva de afara iti poate strica acest echilibru din familie daca il aduci in sanul iei. O poti ajuta dar macar sa-ti ramana un loc unde sa-ti incarci bateriile, o ultima reduta. Suna cam razboinica treaba cu redute bla bla dar asa mi-a venit sa spun!!!! Si acele lucruri nevazute sunt energii sau puteti sa le spuneti cum vreti. Nu vi s-a intamplat sa fiti fericiti fara un motiv anume si dupa ce te-ai intalnit cu o cunostinta sa te simti stors de vlaga, lipsit de chef si altele. Dar nu suntem constienti din ce cauza, dam vina pe stres bla bla, dar ceva nevazut s-a intamplat. Nu are rost sa dezvolt mai mult. Eu zic sa o ajuti dar sa nu o aduci in casa. Desi s-ar putea sa vii slabita energia caminului v-a compensa asta. Si daca nu se vad rezultate in timp renunta, fiecare isi duce crucea cum se spune. De multe ori nu poti face tu ce trebuie sa faca ea pentru viata ei. Sanatate tuturor !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Eu nu inteleg fobia asta fata de cei care au alta religie.

Sa inteleg ca selectati oamenii cu care interactionati pe acest criteriu, daca de exemplu vine cineva sa va lucreze ceva in casa, reparatie la gaze, zugravit, etc. il intrebati ce religie are si in functie de asta il primiti sau nu?
Imi spune si mie cineva ce sta in spatele acestei atitudini?
Sigur cu scuzele de rigoare ca ma bag peste subiect dar e tot on topic cred, iar opinia mea la subiect am exprimat-o pe pag 1.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Credeam ca nu se mai permit discriminarile de orice fel pe forum

Una dintre cele 10 porunci zice sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti.Nu zice nimic sa-l iubesti decat daca e ortodox.

Florinutza daca prietena ta era catolica si se purta la fel tot asa reactionai?

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput