Intrebare pentru forumistii ortodocsi
Raspunsuri - Pagina 2
fdoina spune:
Dumnezeu ne indeamna la dragoste, nu la ura, dar suntem noi la masura dragostei?
eu as face urmatorul test: mi-as pune intrebarea daca respectiva femeie ar avea o boala grava, si posibil contagioasa, as avea atata dragoste incat s-o primesc in casa, riscand sanatatea mea si a familiei mele? daca da, atunci ar fi minunat sa o primesti, ai un suflet de aur...daca nu, te amagesti singura, si intri in ispite cu gandul ca faci o fapta buna
adriana spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Dumnezeu ne indeamna la dragoste, nu la ura, dar suntem noi la masura dragostei?
eu as face urmatorul test: mi-as pune intrebarea daca respectiva femeie ar avea o boala grava, si posibil contagioasa, as avea atata dragoste incat s-o primesc in casa, riscand sanatatea mea si a familiei mele? daca da, atunci ar fi minunat sa o primesti, ai un suflet de aur...daca nu, te amagesti singura, si intri in ispite cu gandul ca faci o fapta buna
Doina, cel mai tare raspuns.
Sunt curioasa care o sa fie rezultatul. Sa mai scrii, sa vedem si noi care pe care a convertit
CristinaGoji spune:
Spuneai ca pe cand inca erati prietene si ea s-a convertit incerca sa te convinga si pe tine sa devii una din acele martore ale lui Iehova. Ma indoiesc sa se fi schimbat si sa nu mai incerce, chiar daca tu esti tare in credinta, poate copiii tai (daca ai copii) sau sotul sunt mai vulnerabil. Iar tu nu poti fi non-stop cu ochii pe ei ca sa vezi daca ea incearca sa-i convinga sau nu. Sfatul meu e sa te gandesti care ar putea fi pericolul pentru sanatatea spirituala a familiei tale.
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
Andrada spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Sfatul meu de om batran, care am vazut multe: nu o primi in casa sub nici un motiv !!!
Nu numai ca nu o sa o ajuti in aceste momente, dar muuuulte probleme vei avea daca nu asculti acest sfat.
Daca esti atenta la ce iti spune Sufletul si bunul tau simt, vei vedea ca acelasi lucru il simti si tu, ca nu trebuie sa o iei in casa.
Pace tuturor !
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
Tonul si cuvintele mi-aduc aminte pe la 15 ani una dintre preocuparile noastre intelectuale erau "datul in carti", intr-o seara la lumina luminarii fara televizor, (ceasca) mama ma roaga sa ii dau si ei si asa ii ziceam: La vreme de seara vine o fata tinara de rosu cu par lung castaniu si trebuie sa ii dai bani ca altfel mare primejdie te va paste...(biata mama, i-au luat ceva secunde pina s-a prins unde bateam)
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada spune:
Ca sa raspund la subiect, eu zic ca orice la limita poate fi contagios: rautatea, malitiozitatea, tonul acru, supararea, bolile.
Putem alege sa traim intr-un mediu complet steril de bunatate si fericire si petale zburind prin aer, sau putem alege sa iesim afara si sa luam decizii...
Dar fdoina are dreptate e mult mai usor sa fii ortodox daca nu iesi din biserica niciodata,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
florinutza26 spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Sfatul meu de om batran, care am vazut multe: nu o primi in casa sub nici un motiv !!!
Nu numai ca nu o sa o ajuti in aceste momente, dar muuuulte probleme vei avea daca nu asculti acest sfat.
Daca esti atenta la ce iti spune Sufletul si bunul tau simt, vei vedea ca acelasi lucru il simti si tu, ca nu trebuie sa o iei in casa.
Pace tuturor !
DARAEL
Fericit Non-Stop
De ce spui asta?
Imi poti da mai multe amanunte?
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
florinutza26 spune:
quote:
Originally posted by bagoiu
E destul de delicata situatia. Eu nu pot sa zic nici DA nici NU. Argumnete se pot aduce si de o parte si de alta. Mai bine mai gandeste-te. Stiu ca pr Cleopa spunea ca martorii lui Iehova sunt cei mai periculosi, ca o discutie cu ei nu lasa in sufletul tau decat tulburare. Mai vorbeste cu ea, vezi cum mai gandeste. Eventual vorbeste si cu un preot.
Maica Domnului sa-ti dea gandul cel bun!
Irina & trupa
Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.
Sa sti ca ma bate gandul asta,sa cer sfatul unui preot.Chiar daca ea acum nu mai insista sa ma dau in religia ei.Spune ca tolereaza celelelte religii.....
florinutza26 spune:
quote:
Originally posted by marci
Darael, suna infiorator avertismentul tau, nu crezi ca exagerezi?
Mie personal nu-mi plac astia de la Martorii lui Iehova pt ca sunt f insistenti si forteaza limitele bunului simt in incercarea lor de a te converti.
Daca stabilesti clar conditiile in care ii acorzi ajutorul este ok, nu vad de ce sa-ti faci probleme.
Eu i-as face o lista cu aceste conditii si i-as da-o acasa spre studiu, cu mentiunea ca daca incalca vreuna voi pune punct.
Dumnezeu ne indeamna la dragoste, nu la ura!
Daca simti ca prezenta ei iti rapeste linistea, altfel se pune problema.
Eu am intalnit o tipa fanatica care ma bulversa dupa fiecare intalnire si am pus capat relatiei. Ultima chestie de care voia sa ma convinga era ca la noi pe Biserica topaie dracii, ca ei ii vad, dar noi nu-i putem vedea.
O chestie ia scapat totusi>ca preotii nu ii invata bine pe oameni...........Ma deranjat ideea,dar nu i/am spus nimic,poate ca sa nu o supar....desi ea m/a suparat intr/un fel cu asta
denizel spune:
Florinutza, eu nu sunt ortodoxa, dar imi permit totusi sa-ti raspund :-)
Deci, daca tu simti si stii dinainte ca cea mai mica discutie pe care fosta ta prietena o va initia, te va tulbura catusi de putin, nu trebuie sa intri in contact cu ea. Linistea ta sufleteasca este pe primul plan.
Daca insa crezi ca poti sa-i spui ferm ca nu te interesaza parerile ei si ca nu doresti vreodata sa discuti despre asta, probabil ca i-ai face un mare bine daca i-ai da posibilitatea sa castige ceva bani.
Cred ca nimeni nu poate sa te sfatuiasca. Tu te cunosti cel mai bine!
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
florinutza26 spune:
quote:
Originally posted by adrianaquote:
Originally posted by fdoina
Doina, cel mai tare raspuns.
Sunt curioasa care o sa fie rezultatul. Sa mai scrii, sa vedem si noi care pe care a convertit
Pai ea de convertit stie ca nu o sa ma converteasca,cel putin asa cred,iar daca isi imagineaza altceva,cu prima ocazieo sa i/o retez.Oricum ,cand ea vine la mine,vine sa ma ajute in casa si printre astea mai discutam ,dar nu de religie,ci de relatiile ei cu barbatii,caci e tare ciudata in privinta asta.Adica zice ca religia asta nu ii permite sa aiba decat relatii platonice pana la casatorie,drept pt care sta cu un barbat maxim 2 saptamani,pana se lamureste daca ala vrea sa se insoare cu ea.Si binenteles ca imediat se taie "maioneza",adica relatia.