Piticii de mai - iunie 2004 (84) - LMA!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Fetele, ajutor!

Voi stiti ca eu apar cand am nevoie de ajutor, si imi cer mii de scuze pt asta, dar cu voi am rezolvat multe chestii in impas. Sper sa nu va suparati si please veniti cu idei, ca nu mai stiu ce sa fac.

De pe 4 mai i-am scos ziua definitiv pampersul lui Eric. Bine-nteles ca nu ma asteptam sa faca la olita de a doua zi, dar deja e a doua saptamana si nu cere. A cerut de 3 ori doar, dar cred eu ca a fost accident, ca de obicei spune cand deja e ud. La caca nici atat nu spune, il depistezi dupa miros sau fuge si se ascunde. L-am recompensat, dat bomboane, ciocolata, ce stiu ca-i place mai mult, l-am dus la locuri de joaca unde cere, l-am certat, l-am mai atins cu o palma, i-am oprit desenele preferate, l-am lasat in pace si 2 zile si nu i-am mai zis nimic doar il schimbam...nu mai stiu ce sa fac. se pedepseste singur, "mami, nu desene, nu bicicleta". Daca il pui la olita la fiecare 40 minute, face la olita si nu face pe el, daca il lasi in pace face pe el, nu cere. Mie nu prea mi se pare o solutie sa urmaresti ceasul si sa-l pui, ideea e sa ceara cand vine senzatia. Deja regret ca nu l-am pus la olita la 1 an. Facea la olita si la WC de mult, dar doar daca il pui, daca nu nu cere. Acum e fara pampers, se uda si tot nu cere. Ideea e ca in 2 saptamani incepe gradinita si ar trebui sa fie fara pampers. Speram sa scap pana atunci, dar nu vad nici o imbunatatire. Eu ziceam sa-l pun inapoi pe pampersi, tatal meu care sta cu el, zica ca nu, mergem mai departe. Sunt fara solutii. Ce idei aveti, voi cum ati procedat?

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

2 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna dimineata!

Draga Carmen,din pacate nu stiu ce sfat sa iti dau; cu Sebastian am avut mare noroc ca nu ii place sa fie ud sau murdar.
Uneori este chiar exagerat, daca ii cade o picatura de apa pe hainuta, incepe sa tipe sa il schimb -ca el vrea "sa fie curatel, nu murdarel".
Ar fi fost si mai bine daca era mai spre vara, sa il fi lasat mai usor imbracat.
O data luata hotararea, eu zic ca nu mai este bine sa revii, adica sa-i pui din nou scutec!!!
Lili, sa-ti traiasca putiutii scumpi! Sebi este un grasunel; pare tare curios!

Noi ne-am tot "mosmondit" cu petrecerea lui Sebastian; ieri cand am fost sa facem rezervarea la un loc de joaca din apropiere, care ne place si este foarte mare, am avut surpriza sa nu mai gasim nimic decat in cursul saptamanii (nici pt. weekendul urmator macar, cand oricum nu mi se mai parea bine sa il sarbatorim).Cica rezervarile s-au facut cu 2-3 luni inainte .
Asa ca, tot acasa o sa ii facem ceva, dar in cerc mai restrans...
Poate la anul la locul de joaca!!

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Irinusha, inainte de a ramane din nou insarcinata parca imi doream asa mult sa am burtica din nou (imi ziceam ce pacat ca nu am "savurat" mai bine sarcina trecuta..). Acum de abia astept sa nasc, parca nu ma mai incanta starea de "gravidenie" .
Multa sanatate lui Cris!
Doamne, ce a trecut timpul, mai ai putin pana la nastere!!Sa fiti sanatosi, de abia astept sa-ti vad puiul! Ca o prima "presimtire" eu zic ca o sa fie fetita! Apropo, te-ai gandit la ce nume o sa-i pui- aveti deja o preferinta pt. fiecare caz fetita/baiat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

'Neata fetelor!

Pe fuga ca la 11.30 am programare la ginecolog ... de fapt am avut de ieri, dar cu Cris bolnavior n-am vrut sa ma duc ... dar azi e iar bine, zice ca nu-l mai doare in gat, azi-noapte n-a mai facut febra. Sper sa fi trecut ... acum trebuie sa-i dam doar antibioticul in continuare.

Carmen, o data inceput nu te mai lasa ... mai mult il zapacesti. Eu as incerca asa: lasa-l mai mult timp ud (la Anaheim e mereu vara - fericitiilor :)) si cand il vezi ca a facut pe el, fa-l de ras. Ceva de genul: "A facut bb-le pe el, ha ha, a ramas bb, nu-i baiat mare!". La Cris merge chestia cu bb-le, ptr. ca e mandru ca-i baiat mare ...biberonul, pamparsul e ptr. bb ptr. ca bb-le nu stie sa faca nimic. Explica-i chestia inainte ... eu am gasit aici o carticica, care explica cum merge un baietel la toaleta/ face la olita si cum se bucura mamica ca are baiat mare. Nu gasesti si la voi asa ceva? Intreaba-l des daca il trece. Nu-l certa daca scapa pe el, dar lauda-l cand cere sau cand face la olita. Kk vine mai tarziu, intai trebuie sa scapati de pipi ... noaptea nu-l stresa, pune-i pampers.
La noi a functionat cu metodele astea, mai putin ca-i bb ca era mai mic. Presupun ca s-a obisnuit cu pampersul si cu nepasarea si acum ii vine greu sa se invete sa aiba grija ... poate trebuia sa-l inveti pe la 2 ani. Succes! Tine-ne la curent!

Cami, si la mine a fost la fel. Eu recunosc ca am savurat din plin sarcina cu Cris ... eram ca in al noulea cer si spre norocul meu a fost si o sarcina f. usoara. Asa ma asteptam si la asta ... dar cum iti mai spuneam, de savurat nu mai merge asa usor cu unul mai mare. Si vezi ca la mine au fost si probleme... Asta e ... Mai nou, au aparut si pete maron pe fata, azi dimineata le-am vazut ... ... ce naiba mai urmeaza?!
Boby imi povesteste de cazuri mai nasoale (cand trebuie sa stea mama la pat, n-are voie sa se dea jos decat o jumatate de ora/zi) ca sa-mi fie mai usor, mama ma tampeste ca "ce pacat ca n-am avut "greutati" la Cris, ca poate nu mai vroiam si pe al doilea" de imi vine sa o strang de gat! Si uite asa inumar saptamanile ...
Noi suntem aia cu planuri (adica eu, ca Boby e cel disperat de nevastra-sa :)), deci iti inchipui ca aveam numele pregatite de inainte de sarcina . Le-am mai spus, dar o mai fac cu placere ;)
La fetita a ramas numele de la prima sarcina: Amélie Gabriela. La baietel mi-a placut tare mult Tiberius ... ca al doilea, de sfant, era pregatit Gabriel, dar a aparut un nesuferit pe nume Gabi in familie si mi-a trecut, asa ca ne-am hotarat ptr.: Tiberius Stefan. Mie imi plac, Boby n-are incotro ... el iarasi venea cu propuneri ca: Gheorghita, Vasile, Cliclinel ...
Voi v-ati gandit la vreun nume? Pregatiti totusi si unul ptr. baiat

Gata, ma pregatesc de plecare. Va pupic si va doresc o zi faina ... mai revin!

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Lili Ti-am admirat comorile. Sunt superbe.

Carmen Eu zic sa mergeti inainte fara scutec. Alta solutie ar mai fi sa il lasi in fundul gol. Dar depinde cat de cald este la voi acum. Sa il lasi mai mult timp ud. Nu il mai certa ca atunci se va incapatina si nu va cere. Si poti sa ii spui ca este baiat mare deja.

Mey, aseara nu stiu ce a apucat-o pe soacramea sa cotrobaie prin cutiile cu hainute de bbi. Ma uitam la ele si m-a apucat nostalgia mai ales ca a dat si peste niste lucrusoare pe care le-a purtat Sfetii cand era bb. Ca a fost atat de mica de a trebuit sa ii faca lucrusoare. Una din caciulite se potivea pe pumnul meu.

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Nicoleta, ti s-au aprins ceva dorinte ? Bafta
Irinusha, stii care o sa fie unul din prenumele fiica-mii/fiu-miu ?!?! Stefania/Stefan! Este un nume la care deja am cazut de acord!!!

Mergi la inceput

Am pus un filmulet improvizatii
nu se vede foarte clar, am incercat sa fac un fisier mai bun dar n-am reusit.

Cami le am eu mai demult, da trebuie sa imi conving sotul

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Nicoleta,pacat ca nu am sonor! oricum, se misca bine !!!!
iar cu cizmele de cauciuc (parca asa se vad), imi aminteste de Sebastian: saptamana trecuta-la tara- au fost zile f. calduroase. A fost imbracat cu pantalon scurt si tricou. Ca incaltaminte nu s-a lasat pana nu i-a pus mamaia cizmele de cauciuc, a fost mare circ-cu urlete si tipete...Va dati seama cum arata in tinuta lejera de vara si cu cizme de motan incaltat .N-a avut nico problema, asa a patrulat si pe drum-au ras toti vecinii de el!!!

Mergi la inceput

Cami Daca erau din cele de vara, nici o problema. A lui Bia sunt imblanite, i le-am luat de la Leonardo cand erau reduceri pentru la iarna. A cotrobait prin dulap si s-a inclatat cu ele. Nu se vede prea bine ca este incalta si cu ele invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Irinusha, draga mea, tin pumnii sa fie totul bine. Am citit prin ce ai trecut.
Totul o sa fie ok.
Iar lui Crisulet ii doresc multa, multa sanatate.

Anacami, sarcina usoara in continuare. Frumos nume v-ati ales !

Mergi la inceput