Va cadea noul guvern?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by floarea_soarelui

. Dar deh...ei sunt alesii neamului si pot fura, chiuli, scuipa in ai de i-au ales sau prezenta spectacole grobiene in direct (pt cine a avut curiozitatea sa asculte sesiunile parlamentare ...limbajul multora dintre ei este impletirea perfecta intre suburban si abject)

Ia vezi, ai grija cum vorbesti! Daca te aude Doamna Buruiana te arunca de la balcon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Capcaunule:)...stiam componenta si "coloratura" CC. Nu am postat pe tema asta pentru ca mi s-a parut ca nu va avea nici o valoare pentru ca cei care sunt impotriva lui Basescu vor trece intotdeauna lejer de pe "banda" cu CC de partea lui pe "banda" cu...ii santajeaza dom'le...de aia dau avize favorabile:)).Oricum ai da-o nu-i bine.

Ca ne place sau nu, politica e o femeie de moravuri usoare si asa este peste tot. Cu amendamentul ca la noi este si utilizatoare de "narghilea, dans din buric si...sictir". Imi cer scuze pentru cuvintul folosit dar asta este sentimentul pe care il am. Poate s-or mai cizela si politicienii nostri (sau se vor schimba...cu altii) mai mult decit sa poarte nonsalant ceasuri de aur, sa conduca "Tuareg" (sau Citroen) si sa se creada "alesii poporului" numai pentru ca ei insusi au dat legi care le permit ca dupa 2-3 mandate sa stea la pensie cu 100 de milioane. Iar daca Basescu (sau oricare altul), asa cu gura bogata cum e, urindu-i ii mai rareste pe cei cei care se dau domni finuti si striga "hotul" dupa ce au furat si fura inca...atunci inseamna ca ne miscam. Daca vor sa se manince lupii intre ei, sa se manince. Scapam de ei la gramada. Dar sa nu-mi vina unul ca Tariceanu si "se dea" baiat finut dupa grobianismul raspunsului dat la inundatii (contextul era exact cel care a fost relatat aici...si chiar daca ar fi fost altul nimic nu-i dadea voie sa isi arate sila pentru amaritii aia care si-au pierdut tot intr-o clipa si care nu-s conectati ca dinsul la conducta lui Patriciu si nici nu trag fumuri de la teava de esapamanet a unui Citroen). Si nici unul ca Geoana care are bube in cap cam cit mentorul lui Iliescu. Mi se pare aberant sa sustin intiativele unui partid(partide) de "pasari rapitoare", a unuia care sub zimbetul de bunicuta ascunde o minte de bolnav (culmea: Mona Musca a facut politie politica dar Iliescu care a fost in consilii judetene si alte alea pe vremea lui Ceausescu nu a facut..asta e mai mult decit batjocura). NU sunt topita nici dupa Basescu dar dupa max doua mandate se duce. Cred ca se duce si dupa unul singur daca nu merita. Pt ca romanii s-au mai trezit. Dar sa marsez pe "initiativele" sforaitor patriotice ale PSD+PRM+PC mi se pare prea mult. Pur si simplu nu pot. Spuneti-i vot negativ, spuneti-i infantilism, spuneti-i cum vreti voi. Dar nu ma pot bucura ca o gramanda de nesatui incearca sa dea jos un singur om (chiar daca e ca ei, daca-l vor jos inseamna ca i-a deranjat din furat, cumva, altfel nu vad de ce atita inversunare la niste hoti) pentru asi proteja interesele. Care nici macar nu mai sunt ascunse. Is la vedere. Asta este motivul principal pentru care nu pot intelege bucuria si inversunarea unora de a-l vedea jos pe Basescu pentru a fi inlocuit cu cine? Cu Voiculescu? Cu Geoana/Nastase eventual? Cu Vadim?..sau poate cu Becali? Nu-i cel mai bun Basescu. Poate nu-i bun deloc. Dar in gramada din care vom avea de ales e mult mai tragic ce am putea extrage. Pentru ca cei buni, cei intelepti si cei corecti deobicei is ANONIMI. Pe care-i stim in particular, sau nu-i aflam niciodata. Dar care rar vor ajunge sa candideze la o astfel de "dregatorie". Si istoria noastra, mai ales cea medievala, ne-a aratat ca politica pe plaiurile Mioritei s-a facut aproape mereu intr-un stil asa...mai "orienal". Sau cel putin asa am perceput-o eu. Cu putine exceptii in perioada interbelica. In fine...m-oi duce-n treba-mi ca nu mi-s analist politic:))).

S-aveti numai bine si multa, multa sanatate.

Xeno..nici o grija! Nu's 'ntelectuala.:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Explicati si mie un lucru atunci: daca cei de la CC sint PSD-isti, de ce nu au dat aviz favorabil cererii de suspendare pentru ca vine de la PSD? (PSD a initiat-o si o sustine, etc).

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Explicati si mie un lucru atunci: daca cei de la CC sint PSD-isti, de ce nu au dat aviz favorabil cererii de suspendare pentru ca vine de la PSD? (PSD a initiat-o si o sustine, etc).

Despre Andrei

Pentru ca au fost santajati de Basescu.

Alina

Mergi la inceput

Alina, exact. CC il sustine pe Basescu. Pentru asta avizul lor si toata argumentatia lui nu valoreaza aproape nimic.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Alina, exact. CC il sustine pe Basescu. Pentru asta avizul lor si toata argumentatia nu valoreaza aproape nimic.

Decizia CC in care ii dadea dreptate lui Tariceanu in disputa vizand numirea lui Cioro' cāt valoreaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Decizia CC in care ii dadea dreptate lui Tariceanu in disputa vizand numirea lui Cioro' cāt valoreaza?

E constitutionala.

Constitutia prevede ca, in caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului - deci si in cazul restructurarii Executivului -, seful statului va putea exercita aceasta atributie numai pe baza aprobarii Parlamentului, la propunerea primului-ministru.

Deci: primul ministru a propus, Parlamentul a aprobat, Basescu a refuzat numirea lui Cioroianu, ceea ce nu era conform Constitutiei.

CC-ul nu avea decat sa invoce legea fundamentala a tarii.

Alina

Mergi la inceput

Enorm! Ca doar e pro Tariceanu cel finut si incoruptibil:D. Dar asta nu se pune...asa cum nu se pune faptul ca daca ati citi Constitutia ati vedea ca punctele invocate in motivatie nu-s inventii ci chiar exista. Si cf lor...nema viol. Fie ca va place, fie ca nu. Oricum nu v-a avea Geoana si ai de felul lui buicuria sa se "inscauneze" la Cotroceni. Pentru ca hot fiind oricit ai striga hotii nu poti asurzi o tara intreaga. Cum ziceam: e trist ca in inversunarea de a-l vedea debarcat pe Basescu nu vedem care este adevaratul substrat al acestui demers si cine ar fi beneficiarii lui. In nici un caz voi, sau noi. Hotii striga hotii. Si voi va bucurati. Trist.

Numai bine sa va fie si multa, multa sanatate.

Mergi la inceput

Alina, uiti un lucru. Pe Cioroianu nu l-a agreat Basescu inainte de marea remaniere. Si atunci s-a inscaunat Tariceanu insusi ministru de externe. Deci cade toata argumentatia ta. Dupa remaniere l-a acceptat asa cum a facut-o si cu ceilalti nsh-pe lupi tineri. Asta daca vrei sa iti aduci aminte care a fost ordinea evenimentelor.

O seara faina sa aveti.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

Nu mare lucru, de vreme ce Cioroianu era deja ministru cind au dat-o (si parca au asteptat putin inainte sa o dea, nu a fost chiar peste noapte..)

Despre Andrei

Mergi la inceput