Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (31)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by mormelvio
Spun asta pt ca Humana 2 este mult mai slab caloric si proteic decat Humana 1 si atunci daca el nu primeste din alimentatie cele necesare e posibil sa apara un deficit.

Eu intrai doar repede sa zic ca tocmai, studiind cele doua tipuri de lapte am observat ca:
- Humana2 este mai puternic caloric si proteic decat Humana1
- aportul de vitamine/minerale este mai mare la Humana2 comparativ cu Humana1 (de exmeplu calciu, fosfor)

..daca nu-i asa inseamna ca fusei , oricum intru maine intr-o farmacie sa le verific inc-o data

Am trecut la Humana2 cand Grigore a implinit 4 luni. Si incet, incet cate o masura/zi.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

carla2005: poate laptele 2 are mai multe vitamine dar are aport de proteine mai mic decat "laptele"1
Uite am luat de pe site-ul HUMANA cateva date care poate te ajuta: compozitia Humana 1:
Humana Dauermilch 1 is a protein-adapted, filling infant formula made from milk constituents and high-quality vegetable oils. The protein and fat content of Humana Dauermilch 1 is modeled on that of breast milk, in terms of both quality and quantity. The fat component
consists of vegetable oils that are easy to digest and rich in polyunsaturated fatty acids. The casein/albumin protein ratio is 40:60. The carbohydrate component consists of lactose, maltodextrin
and solubilized corn starch.
Humana Dauermilch 1 can be used from the first bottle onward, or following breast milk, until the end of the bottle-feeding age.
If a more creamy formula is desired, the switch to Humana baby-fit 1 can be made at any time
Compozitie medie la 100 g pulbere
energie kj 2079
energie kcal 497
proteine g 10,1
glucide g 56,5 din care:
glucoza g 0,1
lactoza g 41,2
maltoza g 0,3
dextrine g 6,8
amidon g 8,1
lipide g 25,6 din care:
acizi grasi sat g 9,1
acizi grasi mononesat g 11,2
acizi grasi polinesat g 5,3
acid linoleic mg 4,7
acid alpha-linolenic mg 0,6
................................
Minerale (in mg):
sodiu 230
potasiu 500
calciu 380
magneziu 37
fosfor 225
clor 360
...............................
Microelemente
fier 4,8 mg
zinc 4,8 mg
cupru 300 microgr.
iod 70 microgr.
mangan 200 mg
.................................
Vitamine
vit A 600 microgr.
vit D 10 microgr.
vit E 10,4 mg
vit K 25 microgr.
vit B1 350 mg
vit B2 650 mg
vit B6 350 mg
vit B12 1,2 microgr.
vit C 82 mg
niacina 4,2 mg
acid pantotenic 3100 mg
acid folic 90 microgr.
biotina 11 microgr.
taurina 50 mg
...............................

HUMANA 2
Humana baby-fit 2 can be given to babies 4 months and older until they are toddlers as:

* a part of weaning (wean-inseamna a intarca)
* after you have given your baby Humana Anfangsmilch PRE (early infant formula), Humana baby-fit 1, Humana Dauermilch 1 (standard infant formula) or any other infant formula.
* after using Humana HN Heilnahrung (therapeutic diet foods)
* as part of a mixed diet, even beyond the age of one
Compared to starter infant formulas, Humana Folgemilch 2 with prebiotocs contains more energy. It is especially filling and forms an important part of daily nutrition of the infant after the 4th month. Humana Folgemilch 2 with prebiotics is made from milk constituents, highquality vegetable oils and easily digestible carbohydrates. The essential fatty acids linoleic and linolenic acid are present in a balanced proportion. The protein in Humana Folgemilch 2 with prebiotics is adapted; the casein/albumin protein ratio is 49:51. The carbohydrate component consists of lactose, maltodextrin and solubilized starch.
In addition, Humana Folgemilch 2 with prebiotics contains prebiotic dietary fiber (galactooligosaccharides).
Prebiotic dietary fiber, which also occurs in breast milk, for example, is an important component in your baby’s healthy diet. Prebiotic dietary fiber is considered to be responsible for the typical intestinal flora found in breastfed babies. Humana Folgemilch 2 with prebiotics further contains the amino acid taurine, which is important for young babies.

Scuze, dar compozitia la Humana 2 am gasit-o numai in poloneza
Concluzia mea :
Deci Humana 2 desi are mai multa energie dar mai putine proteine poate reprezenta doar o parte din alimentatia bebelusului, restul fiind dat de noile alimente introduse, pe cand Humana 1 se poate folosi "de la prima sticla" ca unic aliment....cel putin eu asta inteleg. Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

quote:
am citit pe cutii, si mormelvio are dreptate. "humana 2 se poate administra incepand cu luna a 4a ca supliment de hrana, dupa alaptat sau dupa orice alt aliment" spre deosebire de humana 1, care se da "pentru completare (in cazul in care laptele matern este insuficient) sau ca unic aliment (daca mama nu mai alapteaza)"... noroc cu discutia asta, ca m-am luminat si eu, ca habar n-aveam.... eu chiar credeam ca asta nr. 2 e mult mai satios, si ma gandeam (cand o fi...) sa-i fac seara o cantitate mai mica.... :)

exact asta am vrut sa zic si eu mai sus...dar nu am reusit decat in ditamai mesajul de un km..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:

fetelor....nu mai stiu ce sa ma mai fac....nu stiu,luna plina,ne ies dintii....din cumintenia intruchipata de sophia,maraie asa fara motiv(spalata,schimbata,mancata,dansata si cu suzeta in gura)maraie,maraie si iar maraie....cand ma uit in ochii ei...rade....deci clar face misto de mine.cu ea o mai scot la capat,dar cu sandokanul....nu-i chip.....ma munceste cum vrea muschii lui.....azi,imi venea sa cad in genunchi si sa strig ca nu mai pot....as fi facut-o,dar nu ma auzea nimeni sa-mi sara in ajutor.i-am hranit azi,cam asa cum erau pe vremea cand erau sugari....toata ziua li s-a facut foame la amandoi odata.il hraneam pe pascal 60 ml sa-i mai treaca foamea,il asezam in pat o luam pe sophia...o hraneam pe ea sa-i mai treaca de foame....cand ajungea urletul lui pascal in scarisoara din urechea mea,o lasam pe ea in patut si continuam cu el....la mine nu se mai termina....nici la baie sa fac p--i nu am fost o zi intreaga....insa dupa ce a venit sotul si m-a vazut m-a trimis obligatoriu la shopping(desi ziua mea libera e vineri,dar cica si vineri am liber)....si stiind cum ii las acasa pe sandokani,ca tacsu lor,stiind ca eu abia le fac,am plecat cu o inima,fuga-fuga....si bineinteles ca tot ce-am cumparat a fost pt copii......dar un nr mai mic....ma duc maine sa le schimb.of,ca asa am un cap de guma cand in mintea mea se invart inca biberoanele,copchii....dar sa nu credeti ca pt mine nu mi-am cumparat...ba da,dar tot cu un nr mai mic...........doua costume de baie meseriase.....
sa vad cum mi-o fi maine,daca mai tine mult asa,nu stiu unde ajung....plus noaptea,ce ziceam in mesajul trecut ma trezesc de 4-5 in cel mai fericit caz 3 ori....cica de la 6 luni incep sa doarma noaptea intreaga....nu mia stiu ca atatea teorii despre somnul bebelusului am auzit si citit.....ca ai mei nu se incadreaza in nici una....voi va mai treziti noaptea sa dati laptic?
ma duc sa ma culc.....ca dupa ce dorm ei,in loc sama bag in pat,mai calc,spal,asez rufele proaspat spalate....
va pupam si va doresc ce-mi doresc si mie...o noapte linistita!

Pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by kokorina

fetelor....nu mai stiu ce sa ma mai fac....nu stiu,luna plina,ne ies dintii....din cumintenia intruchipata de sophia,maraie asa fara motiv(spalata,schimbata,mancata,dansata si cu suzeta in gura)maraie,maraie si iar maraie....cand ma uit in ochii ei...rade....deci clar face misto de mine.cu ea o mai scot la capat,dar cu sandokanul....nu-i chip.....ma munceste cum vrea muschii lui.....azi,imi venea sa cad in genunchi si sa strig ca nu mai pot....as fi facut-o,dar nu ma auzea nimeni sa-mi sara in ajutor.i-am hranit azi,cam asa cum erau pe vremea cand erau sugari....toata ziua li s-a facut foame la amandoi odata.il hraneam pe pascal 60 ml sa-i mai treaca foamea,il asezam in pat o luam pe sophia...o hraneam pe ea sa-i mai treaca de foame....cand ajungea urletul lui pascal in scarisoara din urechea mea,o lasam pe ea in patut si continuam cu el....la mine nu se mai termina....nici la baie sa fac p--i nu am fost o zi intreaga....insa dupa ce a venit sotul si m-a vazut m-a trimis obligatoriu la shopping(desi ziua mea libera e vineri,dar cica si vineri am liber)....si stiind cum ii las acasa pe sandokani,ca tacsu lor,stiind ca eu abia le fac,am plecat cu o inima,fuga-fuga....si bineinteles ca tot ce-am cumparat a fost pt copii......dar un nr mai mic....ma duc maine sa le schimb.of,ca asa am un cap de guma cand in mintea mea se invart inca biberoanele,copchii....dar sa nu credeti ca pt mine nu mi-am cumparat...ba da,dar tot cu un nr mai mic...........doua costume de baie meseriase.....
sa vad cum mi-o fi maine,daca mai tine mult asa,nu stiu unde ajung....plus noaptea,ce ziceam in mesajul trecut ma trezesc de 4-5 in cel mai fericit caz 3 ori....cica de la 6 luni incep sa doarma noaptea intreaga....nu mia stiu ca atatea teorii despre somnul bebelusului am auzit si citit.....ca ai mei nu se incadreaza in nici una....voi va mai treziti noaptea sa dati laptic?
ma duc sa ma culc.....ca dupa ce dorm ei,in loc sama bag in pat,mai calc,spal,asez rufele proaspat spalate....
va pupam si va doresc ce-mi doresc si mie...o noapte linistita!

Pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM

esti o femeie de invidiat ! Sa stii ca nu multe s-ar descurca singure cu 2 ! Eu tot timpul imi doream gemeni, dar nici cu al meu nu pot singura! Se trezeste noaptea bineinteles...si la 3 si la 5 si la 7! Si bineinteles ca maraie si vrea atentie si iar atentie...Acum fac de garda pana la 3 ca mama deja-i rupta...ieri noapte din ora in ora s-a trezit Dani. Da' i-am prins shpilul...se sclifoseste din cauza besinutzelor..asa ca nu astept sa planga, cand incepe sa se foiasca il iau in brate, ii ridic picioarele, il intorc pe toate partile, s-apoi trage al meu o besinoaca de zile maaaari...si iar doarme...sa vedem cat tine figura.
Cu diversificarea....hmmmm..ieri am baut putin suc de mar cu morcov, si ala diluat cu apa...si nu stiu daca de aia are atatea gaze, sau de la lingurita...se arunca pe lingura cu cereale de parca-l tin flamand zile-n sir.Inghite mult aer, dupa felul in care mananca...si m-a avertizat pediatrul... Nu-i mai dau cereale pasta decat dupa o buna portie de lapte, ca sa pape mai linistit.
Mormelvio ai dreptate cu laptele 2. si aici se da dupa 6 luni...cand toti bebelasii au inceput diversificarea. Mai aveti nasucul infundat?

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

kokorina, eu unu am si nu mai fac fatza, imi inchipui cum e la voi.:) Bine ca macar te mai ajuta sotul, la noi mai mult eu le fac pe toate....el lucreaza pana târziu.Si, cand zic ca le fac pe toate, ma refer strict la copil....ca in rest, D-zeu cu mila. Nu pot face lucruri minore, d-apoi curatenia generala de dinaintea sarbatorilor.M-am obisnuit cu gandul ca asa va fi o buna perioada de acum incolo, acum pe primul plan e bebele. Si eu fac la fel....cand doarme copilul, calc rufe, pun masina de spalat in functiune, dau cu aspiratorul, etc. De multe ori calc hainutele copilului carandu-l dupa mine...in carut.Si rareori reusesc sa duc treaba pana la capat...ca se plictiseste sa stea intr-un loc.Asa ca, mai calc o rufa, mai dau o tura cu carutul prin sufragerie, iar calc si tot asa.:) Si baietelul meu se trezeste noaptea ca sa pape.Adica...se foieste pana ma trezesc si-l pun la san. Indiferent la ce ora il culc seara, se trezeste pe la 1:00-2:00 sau 3:00 ca sa pape.Apoi pe la 5:00-6:00 sau 6.30....dupa care se trezeste aproape din ora in ora pana pe la 9.00.In 4 luni doar de vreo 2 ori a dormit 5 ore jum. continuu si o singura data 6 ore.Oricum, sunt multumita ca macar doarme noaptea si nu-s nevoita sa-l plimb prin casa sau mai stiu eu ce.

Donia, multumesc pt. raspuns.M-am mai linistit, acum ca m-ai lamurit cum e cu diversificarea.

Cred ca asta e ultimul mesaj pt. ca nu cred ca mai are sens sa pierd vremea pe aici.De cele mai multe ori ma simt de parca as scrie intr-un jurnal.:) Apropo` de jurnal...e o idee mai veche de-a mea, sa-i tzin un jurnal puiului; idee pe care, de altfel, am si pus-o in practica astazi.Daca tot vorbesc singura, macar sa fie cu folos mai tarziu....sa-mi amintesc cu drag candva aceasta perioada.:) Bine, nu sunt nerecunoscatoare....le multumesc celor care m-au ajutat raspunzandu-mi la intrebarile adresate aici.Asa cum spuneau 2 dintre fetele prezente aici, nu pot avea pretentia sa fiu bagata in seama "dupa numai cateva zile de forum"....iar rabdarea, nu e punctul meu forte.:) Asa ca, voi incerca sa ma bucur cat mai mult de puiul meu si de nazbatiile pe care le face...si il voi lauda doar catre (in) jurnal, care ne va fi un prieten fidel multa vreme.
Voi va stiti de mult timp...chiar si personal, si e normal sa stati la povesti intr-o atmosfera mai intima...respect lucrul asta, nu sunt absurda. Totusi, asta nu inseamna ca nou-venitele trebuie sa concureze la atentia unora dintre voi....timp de cateva luni (sau sute de mesaje) pana vor fi demne de luat in seama.:) Ma rog, asta e doar parerea mea...e posibil sa gresesc; din pacate, nu cred ca voi mai avea timp sa aflu daca ma insel sau nu.
Multa sanatate tuturor bebelusilor! Sarbatori fericite!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Helaaaauuuu!!!

Is there anybody out there?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

La mine fu picat serveru... da la voi ce-i cu linistea asta ?
Sau v-ati apucat de pregatiri de Pasti ? (eu azi planific meniul...)
Ariadna`pierzi vremea pe aici`...
Sa stii ca nu esti singura care nu intotdeuna primeste raspunsuri...s-a mai discutat de enshpe ori tema asta... fiecare raspunde cum are vreme, cum stie si cum poate, nime nu-i obligat la nimic. Eu de multe ori intru cand ma doare ceva si am nevoie de sfaturi de la fete....rusinica mie, ce sa-i faci? Mai grabite, mai preocupate...fiecare cu buba ei. Sanatate si sarbatori fericite si voua
Asizaaaaaaa rosit-ai oole? ca vin cu shoncu fiert...

poze Daniel

Mergi la inceput

Donia nu zbera asa tare ca dorm pruncii...hai sa vorbim in soapta.... ce faci mama ?

poze Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Pssst... parca e un subiect fantoma... mi-e cam frica singurica pe aici... Hai sa-mi fac totusi curaj!

Ariadna, eu nu prea stiu ce vorbesti tu acolo, dar daca mai intri cumva sa arunci vreun ochi spune-mi daca vrei sa te sterg din lista, ca asa cum mi-am facut timp sa te pun, voi gasi candva timp si sa te sterg. Desigur ca daca te razgandesti si doresti sa mai scrii esti in continuare bine venita.

Kokorina, mi se face parul maciuca... ce nopti ai, draga de tine! Dar ceva e cu copiii astia ai nostri, ca si asta micu' al meu e tot un nerv si o maraiala, tipa si se cearta cu maimutoii, ca am ajuns, vorba ta, sa am creierul de guma, nu ma mai pot concentra, imi zboara gandurile din si prin cap ca fluturii pe campii. Azi dimineata m-am invartit vreo jumatate de ora prin bucatarie ca sa ii pun un sandvici Roxanei si sa imi fac mie o cafea, alergand in fiecare minut si la Cristi ca ma disperau strigatele lui. La un moment dat i-am spus "Gata, mai copile, mai termina cu strigatele", iar Roxana de colo: "Mama, e doar un bebelus!". UIte asa imi vine sa le fac la amandoi cand nu se uita la mine

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput